Inte utan min grillkorv!!!

Jag förstår att det här med rätten att få grilla sin egna korv är lite av en het(!) potatis för Calle Schulman, men att försöka försvara sin rätt till att grilla korv på en engångsgrill när det råder eldningsförbud i hela landet och människor riskerar att förlora allt de äger och har i lågorna är kort och gott bara dumt.

Kanske driver han i sitt inlägg här ovan, kanske är han seriös?
Det är alltid lite svårt att veta med bröderna Schulman då vi inte riktigt delar samma slags humor, men för att hjälpa Calle lite i sin okunskap gällande engångsgrillar och brandförbud så kan jag berätta att förbudet gäller även engångsgrillar, så vida grillningen inte sker på egen tomt.
Så Calle, vill du gilla korv på din balkong så är det fritt fram men annars får du vika ner dig och äta din korv rå, alternativt köpa med dig en grillad i bröd från närmaste Sibylla.

Källa: SVT.

Tack för tips!

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    är han på riktigt så dum så att han inte förstår? såg att även elsa billgren härom dagen grillat och fått arga kommentarer som hon inte svarat på gällande hennes val. och idag skriver hon att hon ska till lammgården och köpa gott att grilla?!!!

    är folk på riktigt dumma i huvudet eller är det bara verklighetsfrånvända stockholmare?

      Faaaast det är ju okej att grilla på egen tomt med trädgårdsgrill.

        hon grillade på stranden

          Okej då hänger jag med ?

          Fast är det inte ok att grilla även på särskilt iordningställda grillplatser, typ som den de grillade på?

            allvarligt? varför svarar hon då inte på kritiken

            Nej, inte ens på särskilt iordningställda grillplatser. Väldigt stora restriktioner just nu när det gäller eldandet och grillandet.

            Nej, inte ens på ordningställda grillplatser är det ok.

              Alltså folk får evakueras från sina hem runt om i landet och han tycker det är roligt att skämta om detta? Och är det inget skämt så är han ännu dummare. Blir så jävla trött.

          Jag har egen strand på min tomt och där grillar vi. Självklart inte på engångsgrill.

        I Värmland är det från och med idag förbjudet att grilla även på egen tomt.

        Ja och om det skulle börja brinna så är det Du som får ta skadeståndet på skog och mark som förstörs.

        Så är man så kaxig att man grullar ändå på egen tomt så är det på egen risk… men risk för att du får betala av ett fett skadestånd. ?

      De borde vara skottpris på idioterna som eldar och grillar nu, fy f*n! De förtjänar att själv förlora sina hem i skogsbrand. Det är pga idioter som inte respekterar att det är TOTALT ELDNINGSFÖRBUD att halva landet står i lågor! Förbannade egoister!

        Ta de lugnt ?

      Tanken på att ens stå vid en grill i den här värmen… seriöst?

      Men alltså varför skulle just stockholmare vara verklighetsfrånvända jämt och ständigt ?. Tröttsamt att det ska in en känga mot alla som bor i regionen för att någon jävla mediemupp har grillbriketter istället för frontallob. Räknas människor boende i Rimbo som verklighetsfrånvända stockholmare? Eller går de under verklighetsanpassade individer bara? Södertälje? Eller när du säger stockholmare, menar du innanför tullarna?

      //sekundärkränkt

        Och måste man vara born and raised i Sthlm? Eller räcker det att bara ha bott där i 1 år för att kvala in som verklighetsfrånvänd? Undrar också var gränsen går. Längs med hela pendellinjerna eller tänker man bara tunnebana? Eller innerstad, dvs att man klarar sig om man bor på typ Lidingö eller i Tyresö? Så många frågor!

        Det är mindervärdeskomplex som talar i dessa fall tror jag. Kan man få trycka till nollåttorna så görs det gärna.

          Eller så har det inte alls med det att göra utan bara att många människor runt om i Sverige i andra regioner än just Stockholm irriterar sig lite grann på stockholmare av flera olika anledningar 🙂

            Kommer irritationen ”av olika anledningar” för att övrigt folk från deras orter flyttar till Sthlm? Börjar bli ensamt så då ska det gnällas? Alla dessa verklighetsfrånvända medborgare i Sveriges största studentstaden där utbildningsnivån är hög och de flesta beslutsfattarna lokaliserade?

            Alltså det finns fan inga originalstockholmare kvar så de ni gnäller på är era egna fd grannar.

            Allvarligt, så grymt tröttsamt.

            //fortfarande sekundärkränkt

            ”Flera olika anledningar”? Vill du specificera?

          Såg norrlänningar grilla över öppen eld i helgen och så är det ju väldigt många bränder i t.ex. Jämtland just nu. Så är nog inte bara Stockholmare som är dumma i huvudet och verklighetsfrånvända i så fall, utan varenda kotte i Norrland också för den delen!:)

        Det är människor som bor innanför tullarna. Som är födda och uppvuxna där. Som beter sig högfärdigt och bara konsumerar hela tiden. Tänker inte på
        miljön för fem öre, men tror att de gör något gott för att de handlar second hand/vintage/loppis. Köper mer än de kan bära.

    Trodde han nått maxgränsen i dumhet redan men ok

    Jag tror att Calle skämtar. Jag tror också att han ser sig själv som ett slags trollnings-mastermind som ser ner på alla stackars korkade satar som inte förstår hans storslagna humor. Och så skrattar han gott åt det. Jag gillar INTE sånt.

    Camcam ligger finest nere? Vet du?

      Lades ner för flera månader sen väl?

      Sidan är nedstängd.

    På samma ställe som han ”fixade lite mat” (enligt hans Instagram) här i Tiveden så brann det några dagar senare.
    Då var d
    Men en nationalpark mer eller mindre kvittar väl?

      *då var det dock några andra idioter som valde att använda sina älskade engångsgrillar

    Uppenbart att han driver/spelar dum/vill provocera. Gå inte på det.

      Ja, det var väl exakt den här typen av reaktioner han ville ha. Såklart han driver. ”Jag brukar inte grilla min körv över öppen låga utan vill ha en glödbädd så engångsgrill räknas inte”. Väldigt uppenbart, kom igen.

    Han driver.
    Tyvärr så finns det många andra som inte fattat. Engångsgrillarna är fan ett otyg förjämnan, brandrisk eller inte.

    Bor vid en nationalpark och här kryllar det av folk som glatt släpar ut grillar och öl. Men sedan när de ska hem orkar de visst inte bära de tomma burkarna eller grillarna. Många verkar tycka att det är en bra lösning att slänga hela rasket i sjön.

    Uppenbarligen driver han. Men jag tycker det här är ett intressant fenomen. Vi förfasas över Kinas system att ge folk sociala förmåner/nackdelar beroende på deras beteende socialt/på sociala medier. Vi ser på Black Mirror och blir förskräckta. Men samtidigt ser jag gång på gång hur folk på sociala medier ska vakta på varandra och leka poliser (åkte bil utan bälte efter ett glas vin ingen hjälm osv). Vill vi ha ett samhälle där vi ska vakta över folk och direkt hugga/sänka när någon gör fel? Vart hamnar vi då om vi drar det vidare? Vad är det för behov vi ger utlopp för här? Vi tror vi har mer transparens men istället tvingar vi indirekt folk att censurera sig själva.

      Det är väl så människor i grupp fungerar. Det blir som en stor skolklass helt enkelt, mycket grupptryck för att skapa homogenitet.

        Ja …Så intressant hur vi människor reproducerar sånt beteende.

      Är det inte mer att folk reagerar på dumhet som inte bara drabbar dumhuvudet utan även omgivningen eller hela samhället. Om du bara bränner ner ditt egna, oförsäkrade hus och bor ensam, så OK elda på. Om du bara kör ihjäl dig själv efter att ha druckit vin, så drick på. Men OM du skadas så kostar det pengar även för andra, om du skadar eller dödar andra så drabbas andra och då har också andra rätt att reagera. Jag tycker inte att föräldrar har rätt att skada/döda sina barn genom att inte spänna fast dem eller köra runt med dem när föraren är rattonykter. jag tycker inte att man har rätt att starta en skogsbrand som skadar andras eller statens egendom, som riskerar andra människors liv och som kostar en massa pengar att bekämpa.
      Nej jag tycker inte att folk ska censurera sig själva, jag tycker att de ska inse att det de gör/tänker göra är idiotiskt och drabbar andra människor.

        Tror det inte är hela förklaringen snarare vad ovan menar om homogenitetsträvan Och en längtan att läxa upp folk. Och hur verksamma är tusen kommentarer på ens instagram samt ett blogginlägg om det hela i detta fall? Föga vill jag påstå..

    Varför skulle man vara tvungen att äta korven rå om man inte får grilla? Finns ju flera sätt att tillaga.

      Calle kan grilla sin korv i ugnen och sen ta ut den på balkongen 😉

      …eller koka den på sin egen spis i en kastrull.

        ..,dumt förresten eftersom vattnet bör sparas så mycket det går nu, bättre att grilla i ugnen då.

          Grillpanna!

          Hur mycket går det åt vatten till att koka korv? Mindre än att duscha ??

    Hans sätt att skämta är motbjudande och han framstår bara som en total översittare med huvudet i sitt arsle. Aldrig gillat honom, kommer aldrig gilla honom.

      Word!

    Att gilla sin egen korv på balkongen är väl okej men inte att grilla sin egen korv på balkongen. Naajjj det är egentligen inte tillåtet att grilla på balkonger men många gör det.

      Tror vissa föreningar tillåter grillning på balkongen. Min gör det inte. Vilket jag tycker är bra. Snacka om att man kan sätta hela kåken i lågor genom att grilla på balkongen.

        Att du blir ersättningsskyldig för dina grannars skador vid eldsvåda om du grillar på balkongen borde vara en begränsande faktor… hoppas jag.

      Ofta får du grilla på elgrill men inte vanlig.

    Ot men vet någon varför Gustav Broström blev sparkad från podden med Emma Unckel? Har för mig att jag läste något om att Daisy Grace/Hanna och Amanda inte ville ha kvar honom?

      Han har själv sagt att det beror på att Daisy Grace ansåg att podden skulle göra sig bättre med två kvinnor.

      Känns påhittad/inte som hela sanningen. VILL VETA DETTA, ÄR SÅ NYFIKEN.

        Vill också veta detta!!!

      Vill veta mer on detta! Plus hela Gustav/Sandra Beijer-grejen…

        Vad har hänt mellan dom?! :O nyfiken!!

          Måste väl ha att göra med Magnus-dramat, eller? Tycker hur som helst det känns lite som att Gustav utnyttjade Sandra för att själv bli influencer och hamna i ”rätt” kretsar…

    Han kanske tycker han är ”lite rolig”..? Hela Schulman-klanen har dock väldigt lite självinsikt… Följde flera av dem för x antal år sedan men idag är de uppe i det blå och ”skämtar” mest på andras bekostnad.

    Blåst.

    Det känns inte som en positiv egenskap att vara bra på att dra skämt vars koncept bygger på att utsatta människor blir
    ledsna/arga.

    Vem skrattar åt detta, vem är det roligt för?

    I vissa kommuner är det tom förbud att grilla på egen tomt och balkong just nu! Inte ens säkert att du får tända gasolgrillen! Man gör bäst i att kolla med den kommun befinner sig i så man vet exakt vad som gäller där man är.

    OT Alexander pärlros skriver på sin insta att han gjort ett podavsnitt där han svarar på frågan om de ska ha öppet förhållande. I kommentarerna låter det som att svaret var ja. Orkar inte lyssna på avsnittet så någon som vet?

    Alltså, snacka om att ge trollet vad han vill ha. Han snackar skit, vill uppröra folk så inlägg som ditt blir en stor grej.

    Apropå värmen i landet, finns det någon mer där ute som mår jättedåligt? Jag kan inte sova eller äta, inte koncentrera mig och ingenting känns roligt. Värmedepression, kan man få det? ?? Hälsningar

      värmeslag kan man få. blöt ett tunt lakan o ha runt dig, jätteskönt 🙂 och glöm inte att dricka vatten (helst innan du blir törstig, när man blir törstig är man redan uttorkad)!

        Resorb eller annan vätskeersättning är bra! Vatten rinner bara genom så det är viktigt att få i sig salt och socker.
        Även hålla svalt inne, dra för med persienner och gardiner, undvik aktivitet under de varmaste timmarna.
        Kyl ner anklar och handleder med iskallt vatten, då kyl du ner stora kroppspulsådern och det gör skillnad.

          Nej vatten rinner inte bara ra igenom? Vatten är jätteviktigt att dricka i värmen och som ung och frisk räcker det att dricka när man är törstig, det är kroppens signal på att man har vätskebrist

      Jag köpte för några år sedan en aircondition på Elgiganten som man kan flytta runt på, den har räddat mina somrar sedan dess! Klarar verkligen inte av att sova när det är över 18-19 grader i sovrummet, mitt allra bästa köp någonsin tror jag! Har tidigare alltid haft fläkt men det hjälper ju ungefär 0, det blåser ju bara runt den varma luften…

      Så ta en titt om det finns kvar? Tänker får du sova ordentligt så kanske det andra känns lite lättare när du har fyllt upp på sömnkontot??

      Samma här, du är inte ensam Sommar-grinchen. Helt utmattad sedan veckor, fast jag är utmattad/deprimerad pga dödsfall och sorg också men värmen gör att jag far illa och det känns ännu värre. Kan inte fungera, inte sova, inte äta, yrsel, gråter… Känns något bättre idag efter att det regnat här. Jag lägger vattenflaskor i frysen, äta lite salt som någon skrev som binder vätska kan ju vara bra.

      Jo, min 91-åriga mormor som sitter ensam i en lägenhet, sjuk och ledsen. Är jäkligt orolig.

    Jag är mest nyfiken på vad han grillar för korv, vegansk? Eller han ska inte rädda all världens djur längre?
    Lyssnade ofrivilligt på fredagspodden när jag bilade med systerdottern. Är Hannah och Amanda verkligen så korkade som dom framstår?! Dom är tydligen flexiterianer och mycket noga med vad dom sätter i sig. Detta för att inte utsätta kroppen för gifter…Samtidigt läggs det upp en massa bilder där dom dricker vin och ciggen ligger framme???????
    Dom hävdade även att man lika gärna kunde smula en Hers över filen som att tillsätta bär och frön…?

    ASSÅ OMG. Pärlan säger att amning inte är så fräscht offentligt sätt. Han börjar diskutera amning och frågar om det inte är lika naturligt att vuxna suger på ammande kvinnors bröst. Sen säger han att Gud likagärna kunnat konstruera mäns penisar så att de bidrog med mjölk till bebisar, ASSÅ EW EW EW EW EW?!?!??!

      Pärlan verkar inte vara en pärla direkt ?. Snarare sjukt dryg och brattig liksom. Som att han behöver hävda sig hela tiden. Blir extra tacksam för min man så fort jag ser honom.

        Första gången som jag lyssnade på deras podd, blev HELT paff. Vad i hela friden är det han säger för saker? Tycker synd om Ida ärligt talat.

      ”inte så fräscht”???? WTF

      Åh fy i helvete. Aldrig haft mycket till övers för den killen. Men ör det fortfarande ingen som vet ifall de ska ha öppet förhållande?

        Jag vet inte, jag orkade inte lyssna på hela, mådde väldigt illa av det de sa. De började sätta upp regler för ett öppet förhållande men jag vet inte om de faktiskt var seriösa med att ha det?

          Han sa däremot saker som ”Tänk så kommer jag hem extra tidigt och ser dig på alla fyra med 7 män”. Vidrigt.

    OT överreagerar jag eller är det inte rätt sjukt att en person jag varit nära vän med halva mitt liv och som dessutom är väldigt nära vän med min man också, inte har gratulerat oss när vi väntar vårt andra barn?

    Det är givetvis inte hela världen och ingenting jag hänger upp min tillvaro på, så ingen behöver drygsvara tack på förhand ? jag tycker bara det känns väldigt skumt att när man vet att en familj väntar tillökning inte gratulera?!

      Men alltså vadå? Sa du ”vi ska ha barn” till henne och hon helt ignorerade och var tyst eller tänker du att hon ska veta det ändå ich gratta? Ingen dryg fråga, men det kan ju göra skillnad tänker jag

        Haha nej, inte så illa. Men min mans syster har berättat för henne, de är bästa vänner. Och vi har själva lagt ut det på instagram. Vi bor inte i samma land, annars hade vi berättat det face to face såklart.

          Okej, men hon kanske tänkte att hon skulle göra av sig senare, saker kom emellan osv. Utan att, igen, vara dryg så kan det ju finnas saker i hennes liv som är mer viktigt för henne just nu än ert barn. Hon kanske vill gratta när ni pratar och inte via en kommentar på insta men inte haft tid att ringa. Jag vet inte, jag bara gissar baserat på varför jag själv inte skulle ha grattat ? eller så är hon självisk och en dålig vän, ingen aning? men Grattis till tillökningen från mig i alla fall?

      hon kanske har en affär med din man? och därav reaktionen. xD

        Hahaha nej, ingen risk för det om man säger så?

      Nej, det är inte så konstigt. Du har ju inte berättat det direkt för henne? En like på insta är väl typ samma.

        Ja alltså jag förväntar mig inte ett telefonsamtal eller ett meddelande, men en like på insta hade ju ändå varit rimligt? Personen i fråga lever i princip på sociala medier, vilket är varför jag reagerar. Hade det varit någon som knappt kollar flödet hade jag inte reagerat.

          Hon kanske känner sig lite stött av att du inte berättat direkt till henne?

            Ja, speciellt om ni varit nära vänner halva ditt liv?! ”Varför får jag höra det av hans syster och inte av henne…?”

      Du överreagerar.

    Är jag den enda i Sverige som missat att Charlotte Perelli är gravid?

      Nej, vi är minst två stycken.

    Eld försätter ju glöd ?‍♀️ Jäkla dumpotta.

    Nu har Calle lagt ut på instastory att han skojade…men va fasen har Elaine med saken att göra?!

      Han är butthurt, skyller gärna ifrån sig för att slippa undan ansvaret eller bövelen.

      Haha ja och ”man ska inte skämta om bränder. Jag har flera vänner som är bränder” ? så många frågor. Är han vän med bränderna? Är hans vänner brända?

      ”Används oftast med: men äru bränd eller?

      menas med att man är efter eftersom de brunnit i skallen på en.”

      Eller
      ”Påverkad av någon form av drog. Generellt sett inte alkohol.”

      Obs! Tycker att bränderna dom härjar är fruktansvärda men tycker calles formulering är rolig.

    Haha jag skrattade. Tycker det är uppenbart att han skämtar -brukar inte elda min körv – ”eldningsförbudet”
    Oavsett vad man tycker om Calle Schulis så blir det pinsamt att försöka vända detta till att han är så dum och inte fattar bättre, när ironin flög er rakt över huvudet.

    Jag tycker det är kul med skämt som inte är helt uppenbart ett skämt.

      Då var inte detta så roligt då iom att det var uppenbart att det var ett skämt?

      Sånna skämt som får folk att känna sig dumma, illa till mods och bortgjorda. Ja det är verkligen en härlig humor.

    Han skämtade ju bara. Och nu hånskrattar han åt alla som är så dumma och inte förstår hans klipska mastermindhumor. Och allt är för övrigt Elaine Eksvärds fel.

    Han är ju såååå brilliant.
    ?

    Med risk för att låta jättedum, får man använda gasolgrill?

      Ja på egen tomt

    Skiter i hans världssämsta försök att vara ”rolig”, men blev faktiskt provocerad av hans ”Elaine Eksvärdland”.
    Herregud. Till och med Alex är roligare än dig Calle.

    Typiskt han sabbade allt när han hade chansen… stackars kalle

    Hahaha, han är ju så sjukt korkad ???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.