Egoina är ett transparent föredöme!

Nu vet ni precis hur det ligger till. Jag har fått flygbiljetter och hotell mot att jag gör två reklaminlägg. Vad gäller utflykter, eventuella restaurangbesök och annat vi gör kommer detta inte att reklammarkeras eftersom vi står för det själva. Jag kommer inte heller att markera ut inlägg om vår resa som inte rör resebolaget, eftersom det ju inte är reklam.

Vid ”gränsfall” kommer jag dock hänvisa till detta inlägg. Min blogg handlar om mitt liv och jag inser att det vid ett sånt här samarbete ibland är svårt att dra en gräns vid vad som är reklam och inte, eller svårt för den som läser att hålla reda på. Det är exempelvis inte reklam om jag skriver att hotellfrukosten är god. Men jag förstår ju att det kan ifrågasättas eller att någon kan undra. Vid en sådan situation kan jag hänvisa hit så vet den som missat precis hur det ligger till.

Anledningen till att jag skrivit detta inlägg är alltså för att jag vill vara transparent och att ni ska veta exakt hur det ligger till. Men också för att kunna hänvisa till detta om någon undrar. Jag försöker alltid göra allt rätt för mig och jag gör verkligen mitt bästa. Skulle det bli fel någon gång är det aldrig med vilje. Hoppas att ni har det i åtanke <3//Egoina

Jag kritiserade Hugo och Paula efter deras ytterst tveksamma transparens gällande sitt samarbete med Tui som mest gick ut på att reklammarkera så lite som möjligt men utan att bryta mot markandsföringslagen, någonting jag tycker är oärligt mot läsarna.
Egoina ska ut på en liknande resa med ett snarlikt upplägg och min rekommendation till henne var att skriva ett inlägg där hon förklarar upplägget för en resa som denna och länkar till den så kommer hon slippa alla frågor om eventuellt samarbete och läsarna kommer inte känna sig inte lurade.
WIN WIN för alla!!

Det gör mig SÅ glad att se att Egoina gör detta istället för att försöker slingra sig!
Det kommer gynna henne SÅ mycket i det långa loppet när det kommer till trovärdighet och att bevara sina följares förtroende.
Nej, hon behöver inte göra detta för att följa marknadsföringslagen men hon gör det ändå för sina läsares skull!

Dagens Gyllene Hetsätarkatt går givetvis till EGOINA!!!!!

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Yes, jag tror också att det är det bästa i längden! Läste något inlägg från Underbara Clara för ett bra tag sedan ang detta, och tror på det också. Hon menade att hennes trovärdighet ökar både hos läsarna, aktuella sponsorer och potentiella framtida då hon är tydlig med vad som är vad. Love it! Speciellt när de lägger ner lite tid och energi på inlägget (som du camcam även lyft bland andra Beijer om jag inte minns fel). Då är det roligt att läsa och jag kan aktivt tänka ”det där var fint/en bra idé/praktiskt, så där vill jag också ha”. Jag som läsare får också mycket större förtroende för företaget när de arbetar med seriösa bloggare. Sneaky företag har jag inte mycket till övers för.

    Plus att Egoina inte försöker smusla bort förmånsbeskattningen, och inte som Paula och Hugo som försöker kringgå det med att betala resan från egen ficka och sedan fakturera TUI ?

      Mycket vill ha mer ? Därför avföljer man dessa giriga lökar! Tänk va mycket skattepengar som äldre, skola ect går miste om!

        Precis!

        Ja de två framstår som mer giriga än många andra. Om det några man vill sätta etiketten ”köpta” på så är det dem.

      Är det därför man inte markerar samarbeten? Jag har aldrig fattat varför man skulle göra så?

        Nej, det skulle jag inte påstå. Varför de inte markerar vet jag inte (kanske tror man att läsare är mer benägna att köpa om det ser ut som ett genuint ”tips”).

          Fast de bryr väl sig inte om läsarna köper eller inte. Klart det handlar om skattesmitning/slarv

      Men det vinner man väl inget på rent ekonomiskt egentligen utan det blir väl bara smidigare än förmånsbeskattning? Fakturerar dem måste de ju plocka ut inkomsten som vinst och därmed skatta för att kunna ”få tillbaka” samma belopp som de skattade pengar de betalade resan med?

      Eller? Kan inget om skatt men jag trodde att det var det som var själva idén med förmånsbeskattning, att det inte ska vara mer förmånligt att plocka ut pengar som resor än som vinst och skatta…

        Om de får in pengarna i företaget kan de istället ta ut pengarna som utdelning och då är det bara 20% skatt… (Rätta mig om jag har fel).

          Utdelning tar du på eventuell vinst och på vinsten måste du betala först 22% i bolagsskatt och sedan är det 20% skatt på utdelningen du tar ut. Sen får du du inte ta ut hur mycket utdelning som helst utan att ta ut lön. Så i slutändan betalar de mycket skatt ändå.

    Ja Paula erkände ju till och med själv i sitt försvarsinlägg att de blev enklare med skatten om de betala ur egen fick först och sen fakturera för samarbetsinläggen. Det skulle vara intressant att veta vad det kostar företaget att ha ett samarbete med Paula och Hugo. De har ju inte så värst många följare på insta om man jämför med andra. Sa inte Blondinbella att hon fick ca 80000 för ett inlägg? Hon är ju mycket större dock.

    Ehhh, hallå bingos senaste instainlägg??

      Vad? Följer inte och hans insta verkar privat?

      Vad? Han har gjort sin insta privat, det var den väl inte förut?

      Vadå, vad har Bingo gjort!?

    Någon som lyssnat på Hannalicious senaste podd? Några kommentarer på den? Blir såååå trött på hur ointelligenta samtal dessa två människor för med varandra men kan inte låta bli att lyssna och häpnas ?

      Berätta mer!

        Dani sprider bland annat den falska uppgiften om att Sverige tackat nej till rysk hjälp, vilket ju såklart får henne att framstå som väldigt opåläst (och då kanske man inte ska uttala sig?!). Både Hanna och Dani förlöjligar sig själv när dom inte aaaalls förstår varför Hanna fick så mycket kritik förra veckan i samband med hennes inlägg om att räkna kalorier och se smal ut på bild.

    Kevin sänder live och verkar inte helt nykter..

      Jag tänker lite stillsamt att om ingen följde honom så hade han inte haft någon att sända live inför…

        Precis, vem fan följer honom? Skulle aldrig följa honom eller Fiskmunnen.

          Man behöver inte följa för att se live men okej.

      Gärna ett inlägg om detta, camcam!

        Nej, ignorera dom alla nu ett tag

    Dessa bloggare dom får allt. Men ensamstående med barn har inte råd att åka. Livet är inte rättvist.

      Klart livet inte är rättvist. I vissa jobb ingår vissa förmåner. Och vissa har högre lön än andra osv. Så är det bara. Man får själv försöka ta sig dit man vill komma.

        Anonym vad osympatisk du är. Jag tänker på dom som har det knapert. Varför kan inte du göra det. Dålig stil.

          Man får väl se till att ordna sin ekonomi innan man skaffar barn, kan man inte det är det ju bättre att inte skaffa några alls om livet nu är så knapert

            Vem säger att de inte har ordnad ekonomi bara för att de inte har råd att resa? 🙂

            Och det kan absolut inte hända saker på vägen som man inte kan styra över?

            Vore intressant om ingen k Sverige gick med på att arbeta som undersköterska eller??

              Det vore katastrof ?

      Det är sant att livet, och vårt ekonomiska system, är orättvist. Det är också sant att vi bor i ett land där de allra flesta kan välja att studera vidare, välja ett annat område att arbeta inom om man inte tjänar tillräckligt eller sliter ut sig psykiskt/fysiskt. Jag vet att det kan vara svårt, men möjligheterna finns och de är i princip gratis.

      Bloggare och influencers är dock en mikroskopiskt liten klick med människor som har helt unika möjligheter att få resor mm betalda. Alla vi andra 99,99 % behöver jobba ihop våra pengar (även om det är väldigt sorgligt att man som t ex ensamstående inte har tillräckligt god ekonomi för att resa även om man jobbar, men att jämföra med just bloggare tycker jag är skevt)

        Men vi är alla människor oavsett titel. Och alla vill ibland njuta av livet. Skrämmande att en del här inte kan förstå det. Göra två inlägg och få resa gratis är väl ändå lyx.

          Alla är människor, alla har olika lön. Man får helt enkelt leva efter det 🙂 inte jämföra sig med andra.

          Jo men det är ju inte att de vunnit ett lotteri och får en resa. De har ju FÖRST jobbat upp en följarskara och ett varumärke. Det är nog inte helt lätt, har nog krävt ganska mycket jobb gissar jag.

          Jag förstår att man vill njuta av livet – klart man ska ha råd med resor aktiviteter – jag skrev ju att det var sorligt att ensamstående inte har råd att resa. Jag förstår också att det är orättvist att den del har massor när andra har ingenting.

          Men min poäng var att jag har en helt OK ekonomi och råd med det jag vill, även en del lyx, givetvis inte obegränsat men absolut så man kan unna sig regelbundet och ändå ha råd att spara. Jämför jag mig med dessa influencers är det dock frukansvärt knapert för mig, och för de allra flesta andra också, i synnerhet när det gäller sånt som influencerna får sponsrat. Jag tycker inte det är en rimlig jämförelse – man är inte fattig för att man inte har råd med lyx, hotellfrukostar, utemiddagar, spa:n och shopping typ dagligen, så som influencerna lever. Jag tycker man hellre ska jämföra med någon typ av genomsnitt, vanliga människor, som iaf får spara ihop till semesterresan.

          Influencernas livsstil är varken rimlig eller hållbar, och de kommer troligtvis bara kunna leva som de gör en kort period i livet (gissar jag – sen blir de inaktuella och sadlar om) Det kommer också till ett pris, i form av exponering mm. Får man all sin input från dessa bloggare mm så får man ju lätt intrycket att man själv lever i misär jämförelsevis, att normalstandarden är ett lyxliv trots få arbetstimmar och kort karriär, men jag tycker man ska komma ihåg att det är en liten och unik grupp människor som lever ett specialliv. Det är som att jämföra sig med kungen ungefär.

        Varför då. Den ensamstående sliter en hel dag och hon ska göra två inlägg vad förstår du inte. Tänk om.

        Tycker att du har vettiga och tänkvärda inlägg i den här debatten. Själv lever jag absolut inget influenserliv (verkligen inte, tvärtom!) men det är ju inte bara är lön och jobbförmåner som avgör livstil utan även umgänge och kontakter. Jag har en ytterst medioker inkomst men på grund av umgänge och bekantskapskrets har jag och min familj en hel radda förmåner . Vi har eget företag och umgås mestadels med andra företagare vilket betyder att vi får otroligt mycket grejer gratis och har möjligheten att handla till inköpspris när vi vill köpa något. Många vi känner har fina hus i skärgården, Spanien, fjällen och alperna som vi får låna utan kostnad. De flesta resor vi gör kostar inte mer än resekostnaden och mat/fickpengar. Jag förstår verkligen hur priviligerad man är när man får så mycket. Många har inte samma möjligheter och jag kan tydligt se orättvisan i att den som redan har mycket så lätt kan få mer. Medan den som sitter fast i ”sin cirkel” kanske aldrig har möjligheten att få något serverat.

      Har dock väldigt svårt att tycka det sorgligt att vissa människor inte kan åka utomlands. Jag har inte heller råd och det är verkligen inte synd om mig för det. Det är inte en mänsklig rättighet att resa utomlands. Snarare är det bra att alla inte reser.

        Hur har man inte råd? sista minuten kostar typ 2000kr. Du prioriterar helt ankel annat.

          2000 kr är inte den totala resekostnaden så sluta sitta här och dryga dig.

          Klassförakt.

          Eller så är det du Anonym 17:23 som inte förstår verkligenheten för många. Du har förmodligen alltid haft det bra.

        Jo jag tycker alla ska få resa. Och jag tycker också att sverige gav 350 miljoner till ett land men nu när sverige brinner upp finns det inga resurser. Fy fan.

          Alla ska få resa. Så att klimatet blir värre och det blir fler bränder? Finns inga resurser? regeringen fattade precis beslut om att ge de drabbade kommunerna 30 miljoner extra…
          tråkigt att du känner så mycket ilska. Du har säkert dina skäl till det. Kram

            300 miljoner skulle det vara

        Ja, eller hur. Det är synd om människor som har ångest över pengar, människor som inte har råd att ha en buffert, människor som inte har råd med familjeutflykter eller att gå på bio då och då. Men det är inte synd om mig om jag inte har råd att leva som Kenza. Det är Kenza som ”har råd” med orimligt mycket lyx.

      Varför skulle man få saker gratis? Man kan tex styra upp sitt liv istället för att klaga på hur ”orättvist” det är.

    Stör mig på att Paula slänger dig med fraser som är helt felakiga, klarade inte ens av att lyssna på deras podd till slut för hon använde ofta helt fel ord i fel sammanhang.

    Eller som hon nu skriver i sitt försvarsinlägg: ” TUI har en exklusiv produkt, de erbjuder reser” . Paula -för det första erbjuder de inte en produkt de erbjuder tjänster. Det är inte direkt exklusiva på marknaden utan har flertalet konkurrenter.
    De erbjuder inte reser utan resor.

      Håller med! Hon låter så himla obildad. Inte som att hon inte har pluggat vidare, men som att hon har lattjat sig igenom hela högstadiet och gymnasiet. Hennes ordförråd och svenskakunskap är verkligen inget vidare. Det blir bara så pinsamt tydligt när hon jobbar med att skriva och podda.

    Hur har man inte råd? sista minuten kostar typ 2000kr. Du prioriterar helt ankel annat.

      Alla har ju dock inte något över i slutet av månaden. Och i dessa 2000kr ingår ju knappast mat och nöjen för hela resan, så kostnaden stannar ju knappast på 2000kr. Och är man ensamstående med barn kostar det ju absolut inte 2000kr för alla. Så nej alla har inte råd. 🙂

        Bästa är att låta bli att skaffa barn så slipper man suga på gommarna

          Kul försök att provocera 😉

          Man planerar antagligen inte att bli ensamstående när man skaffar barn. Och man kan ha allt man behöver även om man inte kan åka utomlands 🙂

      vart hittar du förresten en sista minuten resa för 2000kr i semestertider? ? För man får ju åka när man har ledigt.

        Inga som helst problem. Sen har man ju ett val man behöver inte ta ut all semester på sommaren, vidga vyerna lite. ?

          Men om du har barn så får de sällan ledigt från skolan under terminerna utan du är hänvisad till skolloven då priserna är som högst.

    Java-anonym är du här någonstans?! Jag tappade bort dig igår och hittade inte upp dig!

      Menar du mig?

      Java/.net-utvecklare :)9

        Ja tack och lov! ? hur i H gör man Math.pow rekursiv?!

          Gissar att du redan har vänt dig till google/stackoverflow, om inte kanske denna kan hjälpa dig: https://stackoverflow.com/questions/26689929/power-function-using-recursion 🙂

            Jag har googlat som en besatt men det gör mig inte klokare och speciellt inte i koden jag har. Men tack! ❤

              Paste:a in det du har här, så får jag kolla på den? 🙂

                Du är så snäll! Tack!
                Först: vi ska göra ett cache-minne och denna metoden ska:
                Denna metod tar (n) (större eller lika med noll) som parameter och returnerar 2^n. Denna metod ska vara rekursiv.

                Jag har skrivit detta:
                private long computePower(int power)

                int result = 0;
                int n = 0;
                if(n>=0) {
                result = (int) (Math.pow(2, power)
                }
                return result;

                Förlåt för slarv med indexering och måsvingar men är på mobilen! Koden fungerar som den ska men det rekursiva skickar mig snart på dårhus.

                  Kan väl erkänna att rekursiva metoder är inget jag någonsin behövt använda i arbetslivet, men läs denna länken: https://csharpskolan.se/article/rekursiva-algoritmer/ vet att den är för csharp, men principen för rekursion är ju densamma.

                  Tror det ska vara, typ, såhär:
                  if(n>=0) {
                  Return (int) (Math.pow(2, power);
                  }
                  Return computePower(n);

                  Ish, sitter på mobilen också, så har ingen aning om det funkar eller inte ?

                  Åh tack! Måste kolla om det fungerar! ?❤

    Bloggare som tipsar om bröllop och vigselringar fast de själva är inte gifta hur går det ihop? ?

    Varför kan du inte fokusera på de som uppenbarligen bryter mot marknadsföringslagen och lyfta dem istället för att peta på vad du personligen tycker influencers borde göra för att just du ska känna dig nöjd med deras samarbeten? Du konstaterar ju här att de följer lagen och annonsmärker som de ska? Bara idag gör Bingo Rimér (165 000 följare) smygreklam för Katrins smågrus till müsli exempelvis.

      smågrus, hahaha!! xD

      Kan man inspirera andra, som gör fel gång på gång på gång (a.k.a. skiter i det) så är väl det bra?

      Den här öppenheten från Egoinas håll gjorde att jag fick en så jäkla mkt mer respekt än vad jag t.ex. fick från Paula och Hugos resa. Hade de kört samma öppenhet hade jag på samma sätt respekterat dem mer.

        De skrev ju innan de drog att de hade ett samarbete med TUI? De har inte ju inte gjort fel?

          Nja. De var inte alls lika tydliga hur samarbetet var upplagt om man jämför med Egoina.

            Och jag menar fortfarande att de följer lagen och annonsmärker det som är köpt spridning. Sen kan man som bloggläsare önska total öppenhet med allt men att de inte skriver exakt hur deras avtal ser ut för x antal personer är inte en skyldighet och inget som borde göra att man ’tappar respekten’ för dem. Tappa respelten för de som skiter i att annonsmärka eller gör reklam för gratis tuttjobb eller annat istället.

    Jaa… tänk att vi ska vara tacksamma att vi vet att vi får läsa reklam nu. Tänker fortfarande tillbaka på när bloggare delade med sig alldeles gratis.
    Och innan ni börjar tjata om att de måååste få miljoner för att ta en bild för att det är så synd om dem och de kanske måste ta jobb som vanlisar har, jag säger inte att de inte förtjänar inkomst men tycker det är väldigt tråkigt att företag och reklam ska finnas överallt hela tiden. Kom ihåg att företag inte är en person med moral eller känslor utan bara är till för att öka ekonomin åt de som äger företaget…! Företag, och reklam, kommer aldrig kunna rädda den här jorden.
    Jag har i princip helt slutat läsa bloggar för det går inte att lita på vad de tycker. Det var så mysigt att gå in på t.ex. sminkbloggar och läsa deras ärliga åsikter. Nuförtiden recenserar alla samma produkt och tycker ungefär likadant. Snark…

      Håller med om att reklam i bloggar och i youtube-kanaler är irriterande men reklam görs i marknadsföringssyfte och för att bygga varumärken, som i sin tur växer och skapar fler arbetstillfällen. Det finns inte många privata arbetsgivare som inte gör reklam för att bygga sin kundkrets och kunder skapar jobb. Att ”ta jobb som vanlisar har” är en del av landets och världens ekonomi. Reklam är ett sätt vi har för att se till att den kommersiella marknaden finns och växer. Alla kan inte jobba inom offentlig sektor och all service kan heller inte levereras inom offentlig sektor. När man marknadsför sig så vill man nå ut till många och ofta rätt målgrupp. När vi som befolkning konsumerar mer och mer digitalt innehåll, som bloggar och poddar så följer marknaden efter och når dig som kund där, istället för i DN eller vad de nu försökte nå dig tidigare. De flesta i vår generation ser mindre och mindre på linjär TV t.ex, så självklart lägger man då om sin marknadsbudget för att lägga mindre pengar där och mer någon annanstans. Håller med om att reklam inte räddar jorden (utan bidrar till mer konsumtion osv. vilket sliter på jordens resurser) men det är naivt att tro att det enbart är för företagsägarnas skull som reklam görs. Vill ”vanlisar” jobba så måste företagen existera.

    Jag tyckte ärligt talat att det var väldigt tydligt att Paula och Hugo samarbetade med Tui. Uppfattade inte alls det som att de försökte göra smygreklam.

    Isabella har haft barnen hemma knappt 2 dagar och from imon kommer barnens farmor och farfar passa de i två dagar ?? kvinnan kan utnyttja sina dagar väl.

      Men va? Har dom inte börjat med varannan vecka alldeles nyss? Det är väl vecka 2 för henne nu och det ska redan brytas? Jag lever i bonusfamilj och även om alla barn och familjer är unika så tror jag att en fast rutin från start hade varit bra. Men heeeey, här sitter jag i för stora och urtvättade mammatrosor utan en Hailey vid min sida. Tjing!

        Jo det har de. Hon skriver det själv på sin blogg antigen gör hon det för att provocera dra mer kommentarer på sin blogg och möjligtvis öka trafiken. Men vet inte om det är så smart av henne att skriva allt detta i bloggen. Gabriella Joss blev anmäld till Socialen det är bara en tidsfråga innan någon anmäler Blondinbella hon är rastlös och verkar inte vilja avsätta sin tid den lilla tid hon har med sina barn. ???

        Hon har haft barnen 3 dagar ungefär och nu är det dags för henne med en ny resa, antagligen vill hon åka bort med hennes snubbe. Självklart så maskerar hon det med att barnen ska vara hos Odds föräldrar på landet i två dagar och att hon då passar på att göra en liten resa.

      Kan ju dock vara så att farmor och farfar vill träffa barnen och ha dem hos sig i ett par dagar. Bella skriver ju inte att de ska passa barnen. Hur ökar det trafiken, man måste väl gå in på hennes blogg för att läsa detta, eller har hon lockat med detta på insta och med swipa swipa som vissa kör med eller?

    Men de utflykter de tänkt göra hade ju aldrig kommit till stånd om de inte blivit bjudna på både hotell och resa? Hur funkar det?

    Alltså, orkar inte läsa alla kommentarer så sorry om någon redan skrivit det. Men du har ju hackat ganska mycket på folk genom tiderna när dom varit på sponsrade resor och tagit upp flera bilder från deras resa som ej varit markerat. Det får mig ju att tänka, ref det Egoina skriver om X antal inlägg hon faktiskt får betalat för och som ska märkas. Du vet väl ändå inte hur många inlägg de olika influenserna har i sitt avtal med annonsören? Är det en god frukost på hotellet dom bor på eller en snygg pool att posera framför som INTE är en del av dealen så ska den ju heller inte märkas. Hade jag tagit betalat för 2 inlägg så hade jag ju inte reklammärkt 5 inlägg från samma resa och taggat annonsören, det säger sig väl ändå lite självt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.