Jag får klåda i ögonen av Kenzas gympisar från Balenciaga

PS. Vet att många av er hatar på dessa Balenciaga-skor men låt mig säga er att det var bannemej ett av mina bästa köp nåååågonsin. Har nog aldrig burit ett par skor så mycket som dessa haha! Tycker de passar till allt, ja till och med kostym. 😉 //Kenza

Det är få saker jag sett Kenza bära som jag tycker så – nästan aggressivt – illa om som hennes gympaskor från Balenciaga.
Satan i gatan vad de är fula alltså!
Det finns liksom ingenting snyggt med de här skorna och jag tvivlar på att jag kommer ändra mig även om jag visuellt matas med liknande skor under en längre tid! Det här är bara FÖR fult för att någonsin kunna normaliseras i min hjärna.
Let me break it down for ya:
– De är klumpiga
– De ser smutsiga ut
– Långa skosnören (aaaaaaaaaargh!!!! )
– Storleken på ovansidan som en bowlingsko
– Priset

Det tog mig någon minut att komma på vad hon påminner mig om – framför allt i den första bilden – men så plötsligt föll den berömda poletten ner.
Hon ser ut som en av alla de kostym/dräktklädda kvinnor som varje morgon – med hjälp av tunnelbanan –  tar sig till kontoret i LA’s affärsdistrikt i gympaskor med klackisarna i handväskan, och som sedan dyker upp på barnens träning i samma uniform eftersom de inte hunnit hem för att byta om utan kommer direkt från kontoret där klackisarna återigen förpassats till handväskan.
BAAAAM!

Jag tycker ohälsosamt illa om dessa skor och undrar om det vore bra för mig att kanske ta ett varv runt Stureplan och besöka butiker som säljer liknande skor och bara klappa lite på dem? Vänja mig så att jag inte upplever samma överväldigande fobi mot dem nästa gång jag råkar stöta på ett par på någon intet ont anandes människas fötter?

Steg 1 – titta på dem genom skyltfönstret
Steg 2 – Glänta lite på dörren till affären
Steg 3 – Gå runt i affären
Steg 4 – Närma mig skorna
Steg 5 – Lukta på skorna
Steg 6 – Klappa skorna
Steg 7 – Hålla skorna
Steg 8 – Bära runt skorna
Steg 9 – Prova skorna
Steg 10 – Ta av skorna och lova mig själv att aldrig köpa dem, oavsett HUR bekväma de är! Återvänd alltid till steg 1 om svårigheter uppstår på något av de andra stegen.

Den här tiostegsraketen fungerar även vid chrematofobi – förutsatt att banken inte har några problem med att släppa in dig i bankvalvet för att lukta, klappa och bära runt på pengar.

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Som två klossar

    Jag håller med om att dem är sjuuukt fula. Men det värsta med den här trenden, är strumporna man har till dem. Det påminner mig bara om min gamla gympalärares svettiga, smutsiga, stinkande och ÄCKLIGA strumpor back in lågstadiet.
    Men smaken är som baken, man ska skita i vad andra tycker!

      *de (sorry men jag kan inte låta bli, ocd typ)

      Men tack! Du satte på ord på mina tankar ?? Och måste bara skriva en gång till. SKORNA ÄR SÅ FÖRBASKAT FULA!

    Vita skor som man använder ofta blir förstås smutsiga.
    Om Kenza inte själv har lust att tvätta skorna kan hon väl lämna bort dem till lämplig tjänsteande?
    Man kan förmoda att den tjänsten går att hitta även om jag själv aldrig ens kommit på tanken att lämna bort skor för rengöring.

      Dom ser typ smutsiga ut nya. Vissa detaljer på skorns har nån ful, gul nyans som ser smutsig ut.

        Så skorna är färdigsmutsade och blir inte smutsigare när man använder dem?
        Verkar ju praktiskt.

    Undrar hur länge Bella ska vara i San Sebastian? Eller hur få restauranger äta de har eftersom hon ska testa ALLA. ? Sorry men efter allt för lång värmebölja är mitt huvud som…. sjukt

      Uppenbart att hon är där med Hajen också. Var deras uppbrott bara ett sk PR stunt? Pinsamt i så fall

      Står ju dock inte att det är just under denna resa hon ska testa alla alt så läser du kanske lite väl bokstavligt ?

      Säkert! ? Sen är det så festligt att inläggen nu kommer upp kl xx:08! Efter att folk reagerat på att de tidigare kom upp kl xx:07… Jag vet, har alldeles för mycket tid just nu! ?

        Fattar inte varför folk ens reagerar på tiderna på inläggen ? Hon kanske inte publicerar allting direkt efter att hon skrivit inläggen utan tidsinställer. Så tiden för inläggen är ju totalt orelevant

          Ja, klart att det är tidsinställt. Ingen skriver ju inlägg efter inlägg precis :07 efter klockslaget.
          Istället för att ange jämna klockslag t ex 11:00 så väljer man 11:07 för att det ser mindre ”tidsinställt” ut.
          Men varför Bella (eller vem det nu är) inte varierar lite kan man ju undra.
          Fungerar lika bra med 11:21 eller 11:43.

            Men varför bryr man sig ens ?

        Jag gick igenom hennes arkiv lite snabbt igår och det verkar som att alla inlägg är publicerade xx.01 i jan xx.02 i feb xx.03 i mars osv. Det går tillbaka till när hon startade bloggen så det är troligtvis en bugg. Eller en lycko-ritual. Vem vet? ?

          Alla inlägg verkar alltså vara tidsinställda ? Är kanske enklare så, om det nu är flera personer som skriver inläggen.

        Fast stt det är :08 är väl för vi gått över till månad åtta? Någon kommenterade väl att juni-inlägg är upplagda :06, maj :05 osv.

          Såg inte att någon redan kommenterat om det här hehe

      Och ännu ett osmakligt inlägg om att när man inte kan bestämma vilken efterrätt man vill ha så beställer man in alla. I nivå med att vaska skumpa d v s otroligt barnsligt och no class. Tvivlar på att hon skulle låta sina barn göra samma sak men som framgångsrik entreprenör går det bra.

        Men herregud, hur kan man reta sig på precis allt? Sluta läs bloggen, för din egen skull!

        Ofte på restauranter i Frankrike så kommer de med alle dessertene på et fat for å vise dem fram, slik at du peker på hva du vil ha istedenfor å bestille fra menyen. Jeg tenkte med en gang at det kanskje var dette hun hadde filmet, og ikke at hun faktisk bestilte alle sammen 🙂

    Bland det bästa på sommaren är att få gå i sandaler tycker jag. Skulle nog dö av värmeslag i gympadojor. Nej tack.

    Haha åh jag tål dem inte heller, de är SÅ FULA. Men så har jag aldrig varit särskilt intresserad av trender (även om jag kommer på mig själv med att plocka upp flera ändå), och denna är verkligen obegriplig för mig. Jag gillar svalt och elegant (som jag aldrig själv lyckas vara) och dessa är raka motsatsen till det.

    Påminner lite om hur mun pappa ser ut när han ska ut och jogga. Stora klumpiga dojor och vita tubsockor.

    Han är 60.

      Shit vilken duktig och motiverad pappa du har! Var glad! Min sitter mest hemma framför datorn och inhandlar frimärken, vilket han ständigt försöker övertyga oss barn med att det är ett fantastiskt arv vi kommer att få..öh ok..vad med din hälsa då..? (han är 67)

        Kan tillägga att jag hade varit glad oavsett vilka fula balenicaga han hade rört sig i, bara han hade motionerat mer! Hur får man ”gamla stofiler” att förstå att motion är bra? Tips mottages gärna!

        Min pappa har alltid tyckt om att röra på sig, så jag kan tyvärr inte ge tips. Han är lastbilschaufför och tar gärna med sig både gympaskor och cykel om han ligger borta över natten, så att han kan flänga runt när bilen står still. Han har även skruvat upp en stång på några takbjälkar så att han kan göra pull-ups 😛

      Jag presenterade funktionsstrumpor för min far (han joggar också mycket). Han älskar dem! Köp ett par eller fem till din pappa också ?

    Gällande Kenza, någon mer är jag som har tröttnat på alla sponsrade inlägg? Särskilt resorna! Ystad, Mykonos samt Montenegro – alla sponsrade hotell. Och nu även festen för att fira deras bröllopsdag. Känns som länge sedan jag läste ett genuint inlägg dom inte her sponsrat

      Var tvungen att gå in och kolla. Bara jag som tycker att det känns lite…ego att ha bröllopsfest igen? Missförstå mig rätt, jag är själv nygift (12 dagar, woo!) och det var skitkul med bröllop, men nu har ju folk redan firat vår kärlek. Det behövs väl inte varje år.
      Men så är jag ju ingen festare heller, så jag kanske bara är trög och inte fattar grejen.

        De har ju tydligen haft ett skittufft år, låt dem festa, det är väl aldrig fel! Skulle jag också göra om nån sponsrade det åt mig!

        De har ju tydligen haft ett skittufft år, låt dem festa, det är väl aldrig fel! Skulle jag också ha gjort om nån ville sponsra det åt mig!

          Jag låter dom verkligen festa. Jag var inte där och förstörde, jag lovar. Jag bara delade med mig av mina tankar lite.

          Men kom igen de behöver ju inte överdriva. Tror du alla som går igenom tuffa perioder festar loss och ba: kolla hur många vänner jag har och hur lycklig jag är!

        Varför inte? Vi firar mamma och hennes man 🙂 Är ju ett härligt sätt att fira bröllopsdag på. Sen är det ju inte alltid fest fest, ibland blir det ett restaurang besök eller liknande

        Men är det inte den typen av events och ”innehåll” som liksom driver en konsumtionsblogg? Man kan inte ha ett vanligt liv, tydligen, utan allt måste maxas.

      Eller hur och minst tre sponsringar i samma inlägg. Fail.

      Kenza och Aleks har alltid sponsrade tillställningar vare sig det är födelsedagar eller bröllop.
      Verkar som de gärna umgås med folk och ställer till med stora fester men inte har lust att betala något ur egen ficka.
      Men det är väl så som man blir rik kan jag tänka för särskilt fattiga är de ju inte.

        Giriga jävlar de är.

    Ser ut att vara storlek 45 också, kul att det äntligen är mode med jättestora fötter!

      Kul!

      Mvh/160 cm lång (kort), skostorlek 39

        163cm och storlek 42 i skor här. ?? damn

    Men du tycker på riktigt att dina skor i headern är snyggare? DE är dom fulaste skorna jag sett…

      ???
      Håller fullständigt med! Gräsliga!

        Ja tyvärr måste jag hålla med…Camilla dina guldskor är inte snygga, de är något väldigt 90-tal över dessa;-)
        Annars är skor i guld alltid fint och det skulle vara riktigt stylish att pimpa din svarta outfit på headern med ett par pumps i guldmetallic istället??

      Exakt! Och lika lite som jag kommer sluta ha dem på mig så förväntar jag mig detsamma av Kenza. Och nu var det ju faktiskt HON som tog upp med glimten i ögat hur många som hatar hennes skor. ??

    Hur fan kan man hänga upp sig på ett par skor ?

    Jag tycker nog magväskan är snäppet värre. DET är en trend jag personligen ogillar starkt och aldrig kommer följa. Men den är ju praktisk och stöldsäker och om folk gillar den ska de få ha den. Samma med skorna, såklart 🙂 Bra att skolmodet är fotriktigt i allafall så tjejerna slipper ont i fötter och ben!

    OT men GabJoss:s polare Gullbrandstorp, hon som blandar bilder på sina barn med halvporriga bilder på sig själv, har tydligen fått anställning på 1177 vilket ju är kul för henne. Hon firar det med att skriva om det på Instagram och illustrerar inlägget med en mjuporrig bild på en rejäl urringning där bröstvårtan skymtar fram. Appropå det där med att ha lite random koppling mellan bild och bildtext…

      Nu är det ju inte hur man ser ut eller lägger ut som avgör om man är duktig på att sitta där och svara i telefon. Där är det verkligen ens kunskap och snabbhet att kolla upp saker som avgör

        Sa jag något överhuvudtaget om hennes förmåga att göra ett bra jobb? Jag förstår bara inte vad en djup urringning och nipslip har med 1177 att göra. Utan förklaring till vad 1177 är skulle man tro att bilden illustrerar hennes nya telefonsextjänst…

      Har aldrig förstått syftet med hennes konto.

    Så fruktansvärt fula skor. Ser ofräscha ut, det är så att man förväntar sig att dom ska stinka av världens äckligaste tåbira.

    Fula eller inte, tanken på att sticka ner fossingarna att svettas i ett par bastanta och kompakta jättegympaskor i sommarhettan känns inte lockande, typ det sista valet av fotbeklädnad då värmen stiger mot 30 grader.

      Vill bara poängtera att alla är olika. Jag svettas ALDRIG om fötterna. Tvärtom så fryser jag oftast om dem (dock inte denna sommar). Jag har många gånger den här sommaren burit sneakers med strumpor i och varit torr och fräsch om fötterna trots lång användningstid. Går väldigt sällan i öppna skor/sandaler, utan helst i täckande skor (sneakers, ballerina, seglarskor osv).

    de är fula helt enkelt, passar verkligen inte till något mer än till gymmet. Men om hon gillar dem så gött för henne!

    Åh nej! Du som är en sån stöttepelare inom modevärlden och ett föredöme man ser upp till!!!

    Finns väl ingen större trendslav än Kenza? Hon kommer alltid ängsligt köpa precis det trendspanarna säger är inne och det kommer alltid vara det skönaste/bästa/finaste hon köpt. Hennes konsumtionsvanor är vidriga.

      Hon har alltid varit ett popsnöre och trendnisse (finns femininum?).
      Kenza har aldrig haft modet att utveckla en egen smak eller vågat avvika från vad hon tror att läsarna tycker är ok.
      Motsatsen till en influencer egentligen, mer en efterapare.

    OT. Någon som läst filosofi A på Umeå universitet? Berätta gärna lite om den är nyttig/rolig/lärorik/svår? Är så taggad på att läsa filosofi men sen såg jag att viss kurslitteratur är på engelska och fick lite panik. Jag är ganska bra på engelska, om ganska bra är att kunna följa med i och förstå serier/dokumentärer utan text eller med engelsk text. … Kan tänka mig att det inte riktgt är samma engelska i litteratur.

      Inte läst men tänker nog att det inte blir så svårt. I texter har du ju god tid på dig att läsa och reflektera samt översätta. Låter väldigt roligt med filosofi!

      Jag är otroligt dålig på engelska och jag tog mig igenom två kurser (i Umeå dessutom!) med engelsk litteratur, varav den ena kursen var utvecklingspsykologi ? go for it!

        Påminn mig inte om den där amerikanska antologin vi läste till utvecklingspsykologin – så dålig bok… Haha. Japp, läste också den kursen (inom lärarprogrammet).

        Till R: På universitetet är det ett krav att förstå engelska och då akademisk engelska som ofta är skittrist. Men en kommer snabbt in i det och läser ofta lite hafsigt igenom. Överblicken och förstå sammanhanget är det viktigaste i all litteratur på uni ☺

      Jag har läst det på distans, eller läst och läst jag fick ihop 1,5 poäng, när det blev dags för egna inlämmningarna där kurslitteraturen var på engelska blev det för mycke..
      men då var jag egenföretagare där jag skötte bokföringen själv, 2 små barn, hus och hund. Tiden räckte helt enkelt inte till för att sätta mig in i filosofi på engelska, jag tyckte dock det var intressant även om det ibland tog några varv innan jag kunde sätta mig in i tänket ?

    Haha jag tycker de är så sjukt fula av så många anledningar men det är ju ingen anledning till att Kenza inte ska ha dem på sig liksom. ? Dock tycker jag att det är intressant att hon gillar ett par sneakers som ser ut som om hon haft dem i hundra år, så skitiga som de ser ut. Hon har ju pratat massor om hur nitisk hon är med sina vita sneakers och att de alltid tvättas efter varje användning

    Vill förresten minnas att jag såg en Britney Spears dokumentär en gång om hur hon i alla shots som fötterna inte var i bild dansade i Bunny slippers. Den sista bilden påminner mig om det med klänningen. Ser liksom ut som om det inte var meningen att skorna skulle vara med på bild till klänningen

    Förövrigt. Hade jag betalat den summan för ett par skor hade jag nog dyrt och heligt intygat hur sjuuuukt fina och bekväma de var även om jag hatade dem. ?? Människor har ju svårt att ta till sig begreppet ”sunk cost” så hon kanske vara vill känna att hon använt dem tillräckligt för att rättfärdiga priset ?

    OT:

    Om det är intressant för någon så är Isabella Löwengrip i San Sebastian med Hampus. Kanske är old news ? Men de har samma rum och samma balkong just nu så tog det som väldigt troligt ? På båda sina Instastories alltså, hennes och lifeofsharkweek.

      Vad är ”old news”? Du menar kanske att många redan vet detta och att det till och med har stått tidigare här på Bloggbevakning?
      I så fall har du rätt.
      Här på Bloggbevakning är vi snabba med nyheter och ibland vet vi vad som hänt redan innan det hänt.
      Det vi inte har kunskap om gissar vi oss till.

        Haha, som en kollega till mig sa ” det vi inte vet, det hittar vi helt enkelt på”.
        Jag var lite häpen men hämtade mig snabbt.

        Du ligger före vår tid Sigge….what is your mission? 🙂

      Jaha, okej, tack för.. ”Svar”. 🙂
      Jag har inte sett nåt inlägg om att hon är i San Sebastian med honom men tänkte det kanske var old news (gamla nyheter betyder det, i motsats till nyhet/ny nyhet) för de flesta som läser min kommentar att det är de två som reser ihop och i synnerhet att de gör denna resa ihop, jag har själv ingen slavisk koll på skvallret. Jag försöker hänga med, som man kan se, här där jag ”gissat” (räknat ut, nåt som var i svårighetesgrad med 1+1) denna information genom att kolla deras Instastories. Jag har däremot sett en del skvaller om att det skulle vara Petter Stordalen hon gör dessa senaste resor med så jag tänkte bara skriva detta ifall nån hade de misstankarna ännu. Allt som allt, då vet jag att det var old news.

      Att gissa det man inte kan är för övrigt det mest naturliga i världen.

    Vidrigt F U L A jumpadojjor, och sprättben på det. ?

    Hahaha! Håller med fullständigt x)

    Tycker Isabel Marant skorna som var på mode för några år sedan är snäppet värre… dessa är fula men det är mina mardrömsskor…

    Förlåt, men ville inte du lära barn och ungdomar att bete sig bakom skärmarna? Efter ett sånthär inlägg tycker väl ungdomar att de är helt OK att kommentera Lisa, 13 års instagrambild med ”fyFAN vad jag hatar din tröja så jävla ful!!!” ?

    Vissa saker håller man bara tyst om.

      Kenza tog upp detta själv.

    Alltid nåt o klaga på! Det e väl bra att hon gillar skor man kan gå i än i skyhöga stiletter! Välj gnället åt nåt som på riktigt inte är bra än att du tycker skorna är fula.

    Låter underbart:) Som du beskriver honom låter det även som du är stolt över honom, vilket är helt fantastiskt! Hoppas han fortsätter sitt engagemang 🙂

    Fick scrolla upp tusen gånger under tiden jag läste inlägget och zooma in på skorna för kunde inte för mitt liv fatta vad det var för fel på dem. Gick sedan in på Kenzas blogg ovh kollade där med MEN JAG BEGRIPER INTE. De är ju dels vanliga vita trainers och dessutom ganska snygga?

    ÄLSKAR skorna! Sååå snygga! <3

    Inget du behover vanja dig vid, skorna ar fruktansvart fula och forstor de flesta outfits! (aven pa en sa vacker tjej som Kenza)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.