En Wellingtonsk stilstudie

Som det inbitna Hell’s Kitchenfan som jag är så kunde jag helt enkelt inte låta bli. 🙂
Men givetvis är det inte den här typen av Wellington vi ska studera i det här inlägget utan allas vår favorit-urmakare Daniel ”Dannis” Wellington och den hög av reklam som just nu spammar ner våra flöden på sociala medier.
DW verkar köra någon typ av blixtkrig med en snabb, hård attack på alla fronter samtidigt, med resultatet att man en dag sitter där i soffan med en klocka från Daniel Wellington på varje arm utan att förstå vad det var som hände.

Det är ju inte alltid så lätt som influencer att komma på nya kreativa sätt att marknadsföra produkter man egentligen inte vill ha för pengar, så jag har skannat av Instagram för att försöka sammanfatta några grundläggande principer man alltid kan återvända till om man har #nollinspo
Istället för grundkursen i matte – som jag knappt tog mig igenom på gymnasiet – så kan du se det här som en grundkurs i hur man marknadsför Danny W på Instagram.
Feel free att ta inspiration från dessa skapare som jag samlat i dessa inlägg…eller TRENDIGA skapare ska jag kanske kalla dem för eftersom jag inte hade några problem alls med att se ett mönster och då är man på rätt spår.

I give you! 50 nyanser av Wellington!
Utan smördeg och utan en salivstänkade brittisk man med knutor på stämbanden!

Meddela gärna om ni använder någon av alternativen så vet jag att jag är på rätt spår!
Jag kör givetvis med djurmetoden eftersom jag har två ytterst bildsköna katter här hemma som kommer få folk att fullkomligt kasta pengar på dem!
Den som säger någonting annat är bara avundsjuk! Så det så!

Om ni använder koden #vågavägrawellington så får ni 20% rabatt på ett sol-ur jag tänkt snida i bark.

– Bilderna är skärmdumpar från Instagram och tillhör respektive kontoinnehavare –

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En fråga till er Uppsalabor: Sandy’s i stan, är det så fantastiskt ställe som Carola (från Familjen Annorlunda) beskriver det? Eller hyllar hon det bara för att hennes dotter har börjat jobba där… Låter lite reklamaktigt (se på sista meningen).

    Så här skriver hon:

    “Patricia har börjat jobba på ett ställe i stan som heter Sandy’s, det är en lunchrestaurang. Jag har varit här en gång tidigare, på lunch under rättegången mot min exmake. Jag kommer ihåg att räksalladen var makalöst god”

    “Idag åt jag en baguette med tonfiskröra och jösses så gott! Syrran som inte kan äta som folk heller, valde en bakad potatis som var grym den med.”

    “Till efterrätt blev det varsin latte och jag kan lugnt säga att den var en av de godaste ever. Smakade ordentligt av kaffe och bra skum men framför allt perfekt varm.”

    “Hennes kollegor var supertrevliga och själva lokalen är mysig och fin”

    “Gå dit, med andra ord”

    https://carolawetterholm.se/2018/08/22/sandys-❤%EF%B8%8F/

      Är väl inte fel att som mamma vara stolt och glad över dotterns jobb 🙂

        Nej men det är ju inte dotterns ställe

      Älskar att hon verkligen supernämnt vilket tillfälle som fick henne att besöka sandys förra gången…tack för i n f o

        Japp, hon måste alltid klämma in ex-maken i allt. Och ge honom en känga så fort hon kan. Men nej, hon är inte alls bitter säger hon.

          Tycker hon är jättelöjlig gällande sin ex make, get over yourself. Han skötte det inte snyggt, men hon är ju öppen med att hon ville vara hemma med barn och inte jobba. Han ville väl inte ha det så helt enkelt och fick känslor för någon som passade honom bättre. Tror inte det är sunt att älta så som hon gör

      Jag älskar det stället i alla fall! Fantastisk mat och fika ?

      Dock avskyr jag deras kaffe av någon anledning hehe

      ”Syrran som inte kan äta som folk heller”…. va?!

        Syftar nog på att syrran har en gipsad arm efter en operation.

      Nja, inte ett av de ställen som brukar nämnas när man pratar om bra fik och inte heller som är så välbesökt. Samma sak var det väl när dottern jobbade på restaurang. Bäst i stan. Märkligt då att de inte äter för längre. Orkar inte heller med alla tjuvnyp mot barnens pappa.

      Det går inte bra för Sandy’s men de har en så jävla god kycklingcurryröra som man kan få i wrap. Fy fan alltså vad god den är.

      Har liksom ris i sig också och är sjukt matig.

      ”Det enda jag vet är att en av döttrarna har svåra psykiska problem (borderline och bipolär) och ofta är inlagd på sjukhus. Men det är kanske inte hon som jobbar på Sandys.”

      Inte Carolas barn, det är en annan Familjen Annorlunda-mamma med dottern som du menar.

        Ah, okej. Jag har verkligen ingen koll.

          Har man verkligen som du absolut noll koll (som du tydligen inser) kan det vara bra att inte uttala sig om saken överhuvudtaget… :/

            Förlåt!
            Jag känner till dottern väl (och kom på mammans namn efteråt men insåg att det var dumt att skriva ut det). Är väl ganska less på dotterns gränslösa beteende mot sina vänner, så det var därför jag nämnde det. Det var dumt gjort inser jag nu.
            CamCam får ta bort mina kommentarer! Det var dumt av mig att trycka till.
            Men jag gillar Sandys i alla fall. Det är väl det enda vettiga jag har att säga.

              Det är Mirkas dotter och Mirka skriver öppet om det själv så det spelar ingen roll. Dock borde du kanske ta dig en funderare på vad du skriver ändå, för vad har det överhuvudtaget med ett matställe att göra? Varför drog du upp det?

                Förlåt!
                Jag svarade bara ofiltrerat på kommentaren som handlade om att en mamma från Familjen Annorlunda okritiskt hyllar Sandys. Så jag berättade att jag gillar Sandys, och samtidigt berättade jag det jag kände till om Familjen Annorlunda. Jag bara skrev utan att tänka. Det var inte ok.

              Men ändå var du tvungen att slänga in ytterligare en känga på dotter ?‍♀️

              Skämmes!

      Sandys är väl en franshiscekedja likt Subway/Waynes? (Rätta mig om jag har fel). Fanns i Umeå för typ 10-15 år sedan innan det konkande. Minns att de hade currykycklingwraps med tacotortillabröd och sådan curryröra man fan inte kan äta utan att spilla eller lukta curry i två veckor. Wrapsen liknande de man hittar i lunchmatkylen på ICA/Coop. Helt ok mat men inget utöver det. Aldrig besökt stället i Uppsala.

        Ah precis! Fanns i Halmstad också men lades ner. Om det är samma ?

      Nej, bott i Uppsala nästan hela livet. Aldrig hört att Sandys ska vara värt ett besök. I centrala Uppsala finns bara ett riktigt bra café, Güntherska. Övriga är i varierande grad sämre än Güntherska.

    Jag vet att vissa har klockan som på matbilderna men hahahhahahahhahsha det ser helskumt och ”tillfixat för den perfekta-bilden” ut!!!

      Så hade man klockan när jag gick på högstadiet 98-00. Tycker att det ser på fult ut nu ?

    Allvarlig fråga. Har folk på riktigt klockan sådär på fel håll?!

    Haha, att använda just vissna rosor..? Äsch, jag tar den här gamla buketten och använder som rekvisita en sista gång innan det är dags för badkarsbilderna med rosenblad.

    Haha, klockrent! ? Näe men ärligt talat, jag gillar såna här inlägg Camilla! Om man ser en bild kanske det inte ser så tillgjort ut, men med flera bredvid varann… och brudbilden! Att behöva tänka på det på sin bröllopsdag!

    Det här var ett bra inlägg!

    Läste precis att Isabellas nya hus har egen infart från vägen. WOW, inte konstigt att det kostade närmare 30 miljoner. Det kanske var därför hon kompromissade med sjötomten?

      Känns som om Isabella avrundade uppåt en sisådär 5 miljoner?

      Till skillnad från nu när hennes hus har egen infart från rymden?

        Haha ja, hon har verkligen kommit upp sig i världen. Det är inte alla skilda småbarnsmammor under trettio som kan ha egen infart från vägen. Isabella är unik i det avseendet.

        Den stora frågan är: var sjutton är helikopterplattan? Eller är den liksom infälld i taket och tas fram in emergencys a la James Bond?

      Infart från väg har väl de flesta hus? Om man inte bor själv på liten ö då kanske… så att man måste ta båten upp till ytterdörren…

        Jaaa exakt (min kommentar var ironisk…). Isabella nämner nåmligen i sitt inlägg om det nya huset att det har egen infart från vägen som om det vore något speciellt med just det huset. Tyckte det var kul att hon tyckte att det var häftigt.

          Men menar hon inte en riktig infart då? Alltså inte lite asfalt och parkeringsplats vid vägen, utan mer att det går en mindre väg fram till huset? Så hade vi det i ett av husen vi bott i, stor tomt mellan vägen och hus/garage så infarten var rätt lång

            Haha, så har ju vartannat hus på landet/utanför stan. Inget att skryta om.

              Fast hon har inte bott utanför stan, hon har haft en villa tajt mellan andra hus, utan space. För henne kanske det är en grej liksom, även om det för många andra inte låter så speciellt

              Ska tänka på den lyxen när jag skottar 200 m egen väg upp till vårat hus i vinter ?
              M v h Lantisen

    Jag har inte använt klocka på många år, var så skönt när mobilen kom och jag slapp ha ett armbandsur i handväskan. Är det vanligt att folk använder klocka idag? Känns som om DW lyckats med en omöjlig produkt.

      Jag har min mormors guldklocka. Tycker det är fint med klockor. Använder den inte speciellt ofta för att kolla vad klockan är dock…

      Samma här. Har inte ägt ett armbandsur på många, många år. Har hellre på mig snygga armband.

      Har armbandsur på jobbet. Smidigt när man är ute i skogen, pulkabacken etc. Mobilen ligger inlåst i skåpet när jag inte har rast.

      Vissa har ju jobb där man inte får ha med telefonen, då är det smidigt med klocka.

        Eller när man skriver tentor så får man inte ha ”smarta” prylar och då är ett vanligt armbandsur riktigt bra för att hålla koll på tiden.

      Jag la av klockan när jag fick mobil och hade sen inte klocka på 10-15 år. För något år sen fick jag en och det är jätteskönt att slippa pilla med mobilen hela tiden. Nu är jag helt hooked och har den dygnet runt. Plus att jag tycker det är snyggt.

    Känns som ett gediget inlägg, snyggt att få ihop så många bilder!

    Vem köper dessa klockor?Finns minst lika fina på ur och Penn ect för ett par tre hundra.

      Kvalitén och hållbarheten går inte att jämföra. Min farmor var butikschef på ur och penn, har hur många klockor som helst därifrån (De fick inte sälja det som varit i skylten, så jag fick massor). De går sönder med åren, tappar detaljer osv. Jag är dock helt för att köpa dem, kul att kunna byta oftare! Men går inte att jämföra med en klocka av bättre kvalitet

        Fast just Wellington är ju inte en kvalitetsklocka, den kostar väl runt tusenlappen och lär inte bli något samlarobjekt.

          Nä, 1500 och uppåt. Mer kvalle än ur och penns 🙂

            Läste din kommentar snabbt och såg orden ”balle” och ”penis”… thihihu!!

              Jag med, fniss fniss

          Jag har haft min DW i 1,5år och jag tycker att den är jättebra såhär långt. Som vissa säger är det skönt att slippa mobilen för att bara veta vad klockan är i en del lägen.

    Köper allt som en katt gör reklam för

      Sett flygresor.se-reklamen? Så söta ❤️

        Verkligen. Småler fånigt.

      Som självutnämnd crazy cat lady (har en skogis stor som ett hus och en huskatt) så kan jag bara hålla med. Jag vill genast åka utomlands igen när jag ser den reklamen ? Kanske tur ja e fattig student ?

        Ett tips från en fattig student till en annan: coachsurfing.com! Om du är den sociala typen alltså 🙂

    ”Blondinbelsk”, ”Beijersk”, och nu ”Wellingtonsk”… Please just stop!?

    Värst är ändå de som inte bemödar sig att ta en bra buld…

    Bella bekräftar husköpet, visar tusentals foton (vad hände med säkerhetstänket?) och avslutar med en provocerande kommentar om att hon minsann ska vara den första på under 30 att flytta in i ett sådant hem.

    Hon kommer aldrig ha råd att behålla det boendet..

      Råd med nya huset har hon helt säkert. Bankerna är noggranna nuförtiden med att inte bevilja orealistiska bolån. Sedan är hon jättelöjlig med sitt skryt men det är ju en annan historia.

      Skulle aldrig våga bo i ett sånt hus ensam, lite avsides och med svinstora fönster. Vintrarna i Stockholm är väl bara ett enda långt mörker, knappt snö som lyser upp ens. Tänk att sitta där ensam en novemberkväll. Usch. Dessutom med hennes påstådda hotbild ? Nånting är ju fishy med detta husköp.

        Men huset passar henne! Lika opersonligt, kallt och tråkigt.

        Tror att hösten o vintern kommer få henne att fundera mer än EN gång över om husköpet var så himla lyckat. Det ligger ju väldigt avsides, och där kommer bli väldig lerigt å dant under den slaskiga årstiden, vilket förmodligen kommer tvinga henne att byta sina älskade ’klackar’ mot gummistövlar. Och vad jag förstått finns där heller ingen gatubelysning i området, så när det blir mörkt så är det verkligen becksvart därute. Förutom vid fullmåne då 🙂 Och hennes gigantiska fönster kommer ju exponera allt som sker inomhus för de eventuella stalkers som hon säger sig ha. Blir spännande att följa.

          Nannyn rullar ju garanterat ut röda mattan som skyddar klackarna

          Hennes hus är perfekt för en skräckfilmsinspelning. Enorma fönster, ligger avsides och omringad av skog.. Tänk dig en film där någon blir jagad i sitt eget hus typ!

            Typ Paganinikontraktet av Kepler. Eller bara deras bok Stalker. Eller Kaninjägaren. Nä, fy. Skulle aldrig kunna bo i ett hus med så stora fönster efter dessa böcker, haha. Fast jag tycker att huset är väldigt coolt och snyggt!

      Enligt mäklarannonsen för BB:s nuvarande hus har hon pantbrev för 9,2 jag tolkar det som att de belånade huset för att lösa ut ex-maken. Men varför lägger hon pengar på nya pantbrev om hon kan hosta upp 10 M kontant (vilket jag gissar att hon minst måste lägga på nya huset). Antagligen ännu mer om hon inte ska amortera ihjäl sig och få räntekostnader som är jättehöga om räntan går upp.
      Kan någon fatta?

      Men på vilket sätt är det provocerande? Hon har trolgtvis rätt i det. Jag är betydligt äldre och har inte råd med det.

        Det har hon ju inte heller, hon har bara tagit skyhöga lån och liknande. Möjligtvis på hennes bolag där bloggen ligger (tror inte att krämbolaget hade fått beviljat ett sådant lån).

    Kommer hellre för sent till mitt eget bröllop än att använda mig av den klockan. Så jäkla uttjatad den är, dessutom tycker jag inte att den är snygg men det är ju min smak.

      Det är ju inte så att ditt eget bröllop kan börja utan dig, ändå

        ’Du var inte här vid ja-sägandet, men vi bara körde på.’

    Fast DW var ändå pionjärer inom influencer marketing och har lyckats på ett sätt få har. Alla dessa är inte köpta utan många försöker bli DW pick of the day för exponering.

      Absolut, nu gäller det bara att fixa schysta klockor också!

        fast de har ju aldrig påstått sig vara Rolex eller liknande, utan snarare en ”livstils” accessoar.

    Tänkte bara tipsa om den här videon av brittiska Lilly Pebbles där hon förklarar på ett väldigt bra sätt hur hon jobbar med olika märken och hur det funkar : https://m.youtube.com/watch?v=trDY_Imdxy8

    Tycker det här också visar skillnaden mellan svenska och brittiska influencers då det inte alltid känns genomtänkt bland svenska.

      Hon är duktig! Brukade följa henne mycket för ett par år sedan.

    OT: Kan någon förklara för mig vilket av alla Blondinbellas bolag de har sina anställda i? Jag hittar sju bolag som är kopplade till BB, men inget redovisar lön till anställda? Av vinstutdelningar som gjorts förra året är dessa blygsamma i sammanhanget (sett till BB:s livsstil etc). Kan någon reda ut de här ekvationerna till mig. Tack på förhand.
    Mvh
    För gammal för att tro på sagor, prinsessor och luftslott

      Personalen är anställda genom zug som pingis (eller var det pingis pappa) äger om jag inte minns fel.

        Det var tanken från början ja, men det blev dock inte så i praktiken. Zug AB upphörde i juni i år när det fusionerade med löwengrip beauty AB som inte heller har anställda enligt ratsit. Bara att gräva vidare ?

        https://www.ratsit.se/5590849336-ZUG_AB

          Men det som vi kan läsa nu är väl från förra året och då är väl allt i sin ordning om det ligger hos Zug? Eller är jag helt ute och cyklar?

      ”Sedan 2016 behöver företag som redovisar enligt K2 modellen inte uppge lönekostnader i årsredovisningen, därför kan dessa uppgifter saknas.”

        Men lönekostnader går ändå att se under nyckeltal, personalkostnader. Löwengrip invest har en del personalkostnader iallafall, ispi holding delade ut 3 miljoner förra året. Så visst får hon ut en del pengar…

      Jag har fått för mig att IL inte anställer utan att medarbetarna konsultar?

    Du glömde gruppen som bara tar någon random bild på produkten med skräp osv i bakgrunden. Eller bara allmänt dålig kvalité på bilden. Förstår inte hur vissa företag kan betala för 0% engagemang. ?

      Eller de som fotar den tillsammans med en massa dyra prylar/rekvisita/omslagspapper från typ Chanel och Hermès, för att få den att verka exklusiv!

    Kul inlägg ?

    Vem har ens en klocka som accessoarer på sitt bröllop

      Jag.

    Jag fick en DW av min mamma, älskar den! Tycker den är stilren och fin utan att ruinera lilla plånboken 🙂

    Nu blev jag ju plötsligt sugen på att köpa en klocka 🙂 I alla fall den på glass bilden, kan inte riktigt sluta att titta på den bilden. Kanske kan nöja mig med att köpa en glass istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.