Har Kenza och Ivyrevel slutat med ”hälsosamma” modeller?

 

Jag blev riktigt nöjd med vår modell Anna igår. Hon var så himla fin och duktig! Och hade en rumpa att DÖ för, haha. Nejdå, jag har sedan långt tillbaka accepterat att jag har och alltid kommer ha en liten stjärt (det är helt enkelt så jag ser ut!), men man kan ju inte låta bli att önskedrömma lite. Jag är iallafall väldigt glad över att vi hittade Anna och att hon ville plåta för oss. Vi använder oss bara av hälsosamma tjejer, men det är svårt att hitta modeller hos agenturerna som har olika kroppstyper. Vi kikar därför även på “people”-avdelningarna där alla former är välkomna.//Kenza

Så här skrev Kenza tidigare om hur Ivyrevel tänker när de ska välja modeller. Hon menar att de endast använder sig av hälsosamma tjejer med olika kroppstyper med detta verkar vara ett koncept de slopat helt – i alla fall om man ser till deras debut på Stockholm Fasionweek där vissa av tjejerna var extremt smala. De två klippen här ovan är från torsdagens visning.

Och innan någon nu börjar skrika om att de här tjejerna visst kan vara hälsosamma trots att de är smala så vill jag bara påpeka att jag inte pratar om enskilda modeller här utan om vilka signaler det sänder ut att Kenza och hennes företag slopat den hälsosamma linjen hon förespråkat tidigare och nu väljer betydligt smalare modeller.

350 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kollade in Kenzas instastory nu, köper hon müsli för 110 kronor??

      Jag köper müsli som kostar 79 kr, ibland. De kommer i pyttesmå påsar och räcker typ en vecka om jag äter dem varje dag till frukost. Om man gillar något får man väl lov att lägga pengar på det. Jag tycker det är tokigt att folk lägger hundratals, ibland tusentals kronor på alkohol varje månad, men alla får välja själva.

        Jaha, jag har aldrig ens sett så dyr müsli, blev chockad! Ingenstans skrev jag att hon/du inte får köpa den. Men jag har väl också rätt att bli chockad över något jag aldrig ens kunnat tänka mig?

          Jag är mer fascinerad över prissättningen. Vad innehåller denna magiska müsli? Är ändå hyfsat få ingredienser som motiverar det priser.

          Jag har alltså inga synpunkter på vad folk lägger sina pengar på, är bara nyfiken.

            Samma här. 110 kronor för 500 gram müsli, det måste ju vara något helt otroligt i denna!

              Haha jag får ångest varje gång jag måste köpa ny billig müsli för typ $6 vilket händer typ en gång var tredje vecka ?

                Om vi ska vara petiga så är 6 USD just nu ca 55 SEK då 1 USD = 9.15 SEK, vilket gör din billiga müsli rätt dyr. Jag köper ekologisk müsli på Hemköp för runt 28 kr eller typ 3 USD.

                  Det är AUD och müslin är woolies eller coles egna, dvs den billigaste de har i stort sett. Jag tycker stt det är mycket som är dyrare här
                  än Sverige tbf

      Det är Katrin Zs musli. Men jag brukar göra världens godaste musli (eller granola heter det) hemma! Blanda 7dl havregryn, 2dl krossade nötter, 1 dl pumpafrön, 1 dl vetegroddar och 2 msk chiafrön. Smält 2 msk kokosolja med 1dl honung och blanda det med resten. Baka i 10 min i 220C.

      Ni kommer aldrig vilja köpa musli i butik efteråt! 😀

        Granola är engelska för müsli…

          Granola och musli är inte alls samma sak, på engelska eller svenska. Granola bakas till skillnad från musli. Bor på Irland och här kan man köpa både och.

            Kan man i Sverige också. Granola= typ start.

              Start är långt ifrån granola

                Start ÄR granola.

        Jag älskar också min hemmagjorda, men tyvärr är den ganska dyr att göra med… men så värt det!

        Länge sedan jag åt müsli. Så gott det lät. Försöker äta choafrön varje dag.
        Så kul att göra det själv och lägga i en fin glasburk. Så jag skärmdumpade nyss receptet. Tack för tipset.

      Jag brukar köpa AXA Berries Müsli som kostar ca 35 kr för 600 g.
      Det duger gott åt mig 🙂

        Kung Markattas med kokos och blåbär är bäst! ??

        Full med tillsatt socker, konserveringsmedel, e-ämnen osv. Mumma 🙂

          Inga konserveringsmedel i den dock. Förtjockningsmedel (natriumalginat) dock, men rätt ska vara rätt.

    Men varför ens hålla på att kommentera modellernas kroppar överhuvudtaget. Denna gången blev det dessa tjejer och de ser ut såhär.

      Varför inte? Oavsett om vi pratar om det eller inte, så finns det osunda ideal i samhället. Bättre då att belysa att det inte är bra att vara för smal, än att låtsas som ingenting och spä på tjejers kroppsångest ännu mer.

        Folk vet nog redan att det inte är bra att vara för stor eller för liten (men sen är folk byggda olika, en del kan se väldigt smala ut för att deras skelett är byggt så tillexempel). Men det är inte jättekul att hela tiden bli dömd för sin kroppstyp.

          När jag var anorektisk blev jag fullständigt överröst med komplimanger. Så nä, alla vet det inte.

            Samma här. När jag vägde som minst (runt 40 kg till 163cm) fick jag komplimanger dagligen om hur snygg jag var.

          Det handlar ju inte om synpunkter på modellerna per se, utan om synpunkter på attI Ivy Rebel begränsade urvalet till en väldigt specifik kroppstyp vilket går emot vad de sagt att de gör.

          ”stor benstomme”. Men Ja, är man anorektisk så urholkas ju benen så.

        Eftersom kvinnors objektifikation är ett stort samhällsproblem som vi borde göra något åt. Det är det som ger tjejer kroppsångest.

          Jag håller med! Men då är väl en del av lösningen att modeföretag faktiskt använder modeller av alla storlekar, och inte bara en (normen)? Precis som Camcam skrev. Vi kan inte tiga ihjäl detta.

            Värre när dom redigerar plusmodellers midja etc så de får former på ”rätt ställe”

      Att det är så svårt för så många att ta till sig strukturer kontra individer. ”Denna gång blev det dessa….” när det i modebranschen i 99,5% av fallen blir just tjejer som är antingen sjukligt smala eller så smala att de i alla fall inte representerar någon särskilt stor del av befolkningen. Det råkar inte bli så utan det är de modeller man VÄLJER i stort sett alltid. Och det matar kvinnor med ett ideal som är ouppnåeligt för de flesta.

        Källa på dina siffror?

          Rätt säker på att Maria drog dem ur arslet.

            Fast man kanske kan försöka ta det för vad det är, och inte ge företag som dessa någon makt. Jag skulle ALDRIG kalla dessa modeller för ”ideal”. Idealet har blivit ”bättre” än det var förr.
            Normalsmalt kommer alltid att vara ett ideal men vem ser personligen denna nivå av smalhet som ett ideal förutom en få klump människor? Jag skulle aldrig vilja vara så smal och då är jag redan smal. Man får ta sitt eget ansvar också.

    Tror och tycker att det är stor skillnad på catwalk modeller och de modellerna som de använder i sin shop!

    Det är ju shopens modeller som de flesta ser och som påverkar mest. Hur många ser detta, några 100 typ?

    För övrigt så tycker jag att det blivit väldigt mycket ”moralpolis” över inläggen. Jag tycker att man kan rapportera och skriva om de aktuella personerna utan att ständigt leta och hitta fel i deras handlingar. Det är ständigt samma sak – för mycket träning, för mycket yta, för mycket ”influencing” som de får kritik för. Jag tycker att det måste finnas mer varierande och intressanta aspekter kring deras liv.

      Håller med. Camcam har alltid varit lite låst vid det som av henne säkert upplevs som ett vinnande koncept. Jag för min del har aldring förstått det roliga i sprättbensparodier och Klongvas-shame:ing (obs: superkul ord jag just kom på). Ok, we get it, influencers är supergeneriska. Kan vi gå vidare i dagordningen nu?

    Jag uppfattar att vi egentligen inte kommer någon vart med mångfald vad gäller kroppar. Enstaka företag använder sig av någon plusmodell och några modeller av annan etnicitet än europeisk/vit någon enstaka gång för att vinna goodwill och få bra PR, sedan är de genast tillbaka i den där bekväma fållan med en grupp heterogena pinnsmala modeller som kommer i provstorlekarna. Det är få företag som faktiskt låter mångfald och kroppspositivism genomsyra hela verksamheten och alla delar av design, produktion och distribution. Det är verkligen synd.

    Jag ser ut sådär helt naturligt. Jag är en smal tjej, oavsett vad jag äter eller gör då mina gener sett till att jag är en naturligt smal tjej.
    Och det är oerhört tröttsamt att som smal exkluderas i Body Positivity-rörelsen.
    Om jag skulle fått en krona varje gång någon sa att min kropp sprider osunda ideal eller att jag måste äta mer, hade jag levt något lyxliv nånstans.

    Jag blir på riktigt ledsen och sårad när jag får höra hur dåliga signaler någon smal som mig sänder ut. Är inte som jag kan hjälpa att vara smal är idealet.

      Cry me a fucking a river….kom tillbaka när du har riktiga problem.

        Fyfan… Varför förminskar ni andra?

        Förklara för henne varför hennes problem inte är på riktigt istället för att vara omogen

        Uppenbart en bitter tjockis som tycker att ”smalisar” inte har ”riktiga” problem. Stick och sluta förminska andra.

        Tja få se nu. Redan har Cry me a fucking river fått 116 st likes men det råder ingen förminskning av sk smala? 🙄

          Inte strukturellt nej. Smala diskrimineras inte inom vård, på arbetsmarknaden, i skolan..

          Sen kan folk vara taskiga och slänga kommentarer. Och smala kan må dåligt och ha kroppsångest. Men smala är fortfarande privilegierade.

            Så därför är det ok att förminska dem som många här gör?

              Nej?

              Det är så jävla typiskt att så fort det kommer ett inlägg om det ohälsosamma ideal som extremt smala modeller sprider så dyker det upp ett gäng ”naaaaturligt smala” tjejer och känner sig kränkta och ska minsann påpeka att de blir sårade av att folk ”förminskar” dem. Jag ledsen att några få individer ni möter i vardagen är idioter, men tills ni upplevt det strukturella förminskade som överviktiga möter varje dag i en lång rad situationer så kan ni rent ut sagt sitta ner och hålla käften.

                Fast nej. Jag är ”naturligt åt det tjockare hållet” (naturligt lite tjock om du så vill) och jag reagerar också på argumentationen. Jag tycker inte alls man ska behöva sitta ner och hålla käft när man förminskas bara för att man är smal (naturligt eller ej).

            Är man privilegrad (orkar inte bry mig om att stava det rätt, hatar det ordet) när man blir påhoppad med kommentarer om ens kropp dagligen? Har inte en endaste gång fått en positiv kommentar om min kropp när jag var som smalast. Folk rynkade på näsan åt mig i omklädningsrummen, gnällde att jag åt för lite, sa att jag var äcklig, tyckte mina handleder och ben var för smala. Jag mådde skit och vågade inte visa mig i t-shirt eller shorts på flera år. Började hetsäta för att gå upp i vikt, kunde inte för att jag led av sköldkörtelproblem.

            Så nej. Ta ditt snack om privilewhatever och kör upp det någonstans. Smala får ta så jävla mycket skit för något de inte ens kan rå för.

              Jo man kan få utstå kommentarer trots att man är privilegierad. Låter som att du inte har full koll på vad privilegier är. Men ja, smala är privvade.

                På vilket sätt? Har inte upplevt något positivt med att vara smal, bara negativitet.

                  Tjocka diskrimineras systematiskt i vårt samhälle. De får inte samma vård som en smal och de diskrimineras när de söker jobb bland annat.

                  Sen så finns det ingen representation av tjocka.

                  Med det sagt så menar jag inte att smala inte har problem, blir mobbade eller har kroppsångest. Det drabbar alla, främst kvinnor. Men skillnaden är att tjocka utöver det även får utstå diskriminering och förlöjligande (se hur smala respektive tjocka gestaltas o filmer/serier tex) som smala slipper.

        Så det är inte riktiga problem att ha så hög ämnesomsättning att vid minsta sjukdom finns risken att rasa flera kilon?
        Det är inte heller problem att folk kastar ut sig att man har ätstörningar (något som är otroligt allvarligt och inte borde användas som skällsord).

        Att gå upp innebär för mig att äta minst 3000 kalorier om dagen.
        Tänk dig när du är så mätt att du bara vill spy, magen så spänd att den nästan exploderar. Du känner maten i maggropen.
        Tänk då att varje gång behöva tvinga i dig ÄNNU mer.
        Varje dag.
        Detta krävs för jag ens ska gå upp 5 kilo på ett halvår. Och jag måste hålla dieten eller så rasar jag.

        Jag antar det är inga problem att folk säger att ingen kommer attraheras av en kvinna utan former. Att man är äcklig i bikini för man är ju bara ”skinn och ben”.
        Att man på stranden blir ombedd att klä på sig eller GÅ DÄR IFRÅN för ens blotta kropp och existens sprider osunda ideal. För tydliges ja smala tjejer inte få existera.

        Så snälla. Förstå att alla människor kämpar sina strider. Du är inte mindre värd för du är en smal person som krigar. Du är inte heller mindre värd om du är överviktig och kämpar.

        Sprid positivitet om ALLAS kroppar!

          ???

          Lösning : dra i dig en dl rapsolja varje dag. Då har du 900 kcal gratis så att säga.

          Addera en avokadotoast med en hel avokado så är det ytterligare 500 kcal. Där efter ät normalt + lite extra sås.

            Är du en av dem som hade gett kostråd till en sk tjock också?

            Jag gissar på inte.

              Jag förstår inte ditt resonemang. Har jag förstått det rätt att du vill att smala ska sluta skammas och hånas? Och det gör du genom att skrika ”men de tjocka då!?!?” här bland kommentarerna så fort någon säger något. Hur är det konstruktivt?

                Nja, jag tycker TrH har en poäng här.

                Om Vicky hade skrivit exakt samma inlägg men talat om sin fetma och hur otroligt svårt hon har att gå ner i vikt pga tex underaktiv sköldkörtel hade hon förmodligen inte fått ett ”här är lösningen, stryk 1400 kcal ur din diet varje dag och problemet är fixat inom XX dagar”.

                Såklart det är korrekt i sak att säga att den som är underviktig kommer att gå upp i vikt om den intar fler kalorier än den gör av med på samma sätt som det är korrekt i sak att säga till den som är överviktig att inta färre kalorier än den gör av med för att gå ner i vikt.

                TrHs poäng är väl att de flesta är artiga nog att inte slänga ur sig det uppenbara till någon som är överviktig och kämpar med sin vikt, alla vet såklart att kaloriintag påverkar vikten men det är jäkligt svårt för många ändå. Men det är tydligen okay att säga det till nån som får kämpa för att gå upp.

                (Sen vet jag inte hur nyttigt det är med en dl rapsolja om dagen men det är en helt annan fråga).

              Nope, cause I’m fat, men har på riktigt kompisar som är riktigt tunna som löser det med att dricka typ 1 dl rapsolja varje morgon. Det är enklare att lösa det på så vis än att lägga om till nyttiga matvanor när det är typ choklad övrig allt som skriker ”köp mig”.

                Såklart. Men hade du accepterat ett kostråd mot övervikt med ”svält dig i en månad- det är enklare än att lägga om till nyttiga kostvanor och väldigt effektivt”?

                  Nej, för det är allmänt accepterat att man sabbar ämnesomsättningen vid svält/bantning.

                  På samma sätt som det är allmänt accepterat att du sabbar ditt kardiovaskulära system om du dagligen häller i dig en deciliter rapsolja till frukost…

                  Du sabbar inte kardiovaskulära systemet med rapsolja, det var därför han började med det, det rimligaste sättet att öka kaloriintaget effektivt tydligen ifall du ör totalt ointresserad av mat.

                  Och btw ja, jag äter periodvis 1200 kcal per dag, lever på sallad och knäckebröd till och ifrån, men har hetsätningsproblematik som är stessrelsterad tyvärr. Så sure jag har väll någon form av bulimi utan kräkning.

          Samma här, är också en smalis och får höra massor… Vad hände med att alla är lika oavsett form och storlek? Eller gäller det bara tjocka?

            Klart det finns människor med olika sjukdomar som håller dem smala men de flesta kan vara säkra på att kilona kommer öka med åren och plötsligt har man det motsatta problemet. Jag var jättesmal som tonåring / ung vuxen rörde på mig mycket. Nu sitter jag och jäser på ett kontor, hinner inte med så mycket träning och ser att situationen för mina vänner är densamma. Så till alla unga smalisar- håll ut- inte många jättesmala över 35. ?

              Är inte speciellt ung faktiskt ?

            Förlåt men det har aldrig varit så att alla har varit lika oavsett form/storlek? Det finns diskriminering och tjockrförakt i samhället och det är bara fakta. Däremot kan vem som helst pga sitt utseende få taskiga/ogenomtänkta kommentarer. Pga att människor kan vara elaka.

          THIS!! Hade behövt detta under högstadiet. Förstår inte att det är så tabu att prata om tjocka, men ”helt okej” att ge sig på smala. Jag började gömma min kropp i stora bylsiga kläder för att slippa kommentarer. Först nu när jag gått upp rejält i vikt som jag vågar klä mig i åtsittande kläder, inte en jävel vågar säga något då.

          Låter jättejobbigt, på många sätt. Angående att du måste få i dig väldigt mycket kalorier, har du kollat upp det nån gång? Jag har en ämnesomsättningssjukdom som gör att jag måste käka medicin för att ha en ämnesomsättning alls, och tex går det att ha sjukdomar åt andra hållet. Så länge man mår bra är det lugnt och det inte är några problem osv, men förutom viktuppgång/viktnedgång kan stora avvikelser på ämnesomsättningen ge andra problem, tex depression eller ångest. Ta hand om dig <3

      Ger det dig grov ångest så att du avstår från att bada på sommaren och ha tajta kläder? Känner du att du inte är välkommen nånstans tack vare din kroppsform? Att folk stönar när du sätter sig bredvid dom på bussen?

      Alltså jag blir så trött på smala som tjatar om att de ser ut så naturligt och får massa hat för det! Ni vet INGENTING om hur det är att vara överviktig. Det var tjocka som startade kroppspositivismen, för att vi verkligen behöver det, annars dör vi. Är det så för smala också?

      Nu blir alla säker väldigt upprörda och kränkta, men det struntar jag i.

        Ja, man kan faktiskt ha sån ångest. Jag visade mig aldrig i bikini, blev mobbad i skolan, kallad för öknamn och upplevde ett ständigt problem att hitta kläder som satt bra. Min mamma tvingade mig till upprepade samtal och besök hos skolsköterskan för att hon trodde att jag hade matproblem (vilket jag inte hade, jag var bara naturligt smal).

        Allt detta som jag fick utstå som smal (bmi 16/17) har gjort att jag idag skäms oerhört för min kropp och har skapat ätstörningar i form av att jag har svårt att kontrollera mitt matintag, har konstant ångest och oerhört låg självkänsla.

        Kom ner från era höga hästar och sluta lek martyrer där enbart överviktiga får ha kroppsångest, ångest kan drabba alla och man skall ta det lugnt att spotta ur sig sån taskig attityd innan man gått i någon annans skor.

        Men visst, det är inte riktiga problem.

        /Idag BMI 29, ständigt påväg uppåt utan kontroll.

          Men mobbning är inte samma sak som det som tjocka utsätts för. Alla tjocka utsätts för hat. Din upplevelse är givetvis hemsk, men den är inte strukturell. I en annan stad kanske du hade varit skolans snyggaste tjej och fått modellkontrakt som 14-åring.

          Smala, magra, underviktiga, beniga, vad ni nu vill kalla er, kan också ha problem och ångest. Men er ångest orsakats inte av ett strukturellt hat mer er kroppstyp. Den finns överallt, i alla tidningar, i alla filmer.

          Eftersom att framgångsrika modeller som syns överallt, i varje tidning och varje catwalk dagligen, är av modell ”supersmal” – naturlig eller ej – så har ni som är smala naturligt det lättare att se förbi det pressande ideal som de som är större möts av dagligen. Kenzas modeller sänder inget budskap till er, ni skulle snarare kunna söka jobbet som modell då, ska man tycka synd om er då? Jag vet inte. Tråkigt, absolut, men det är som att säga ”jag har rakt hår men jag önskar mig lockigt”, det handlar väl mer om att ni bryr er om andras personliga preferenser än att faktiskt matas av ett ideal ni inte kan uppnå… tycker större och normalstora kvinnor har tolkningsföreträde i frågan om hur pass smala modeller ska/bör vara. Just för att modeller ska föreställa modellen för hur vi SKA se ut i kläderna vi köper. Ni ingår redan i modellen naturligt då, så därav: inget förtryck.

        Så varför är hennes problem mindre för att du också har dem?

        Det var någon igår i ÖS som skrev att hen har cancer så då kan du ta dina badproblem och gå och gömma dig eller?

        Är så trött på att smala alltid avfärdas som att de inte har ”riktiga” problem.

        Vinkar till LD ?

          Smala kan väl ha problem. De har bara inte SAMMA problem som tjocka. Hatet mot tjocka är strukturellt.

            Det är precis lika strulturellt accepterat av press och media att skrika ut att vara smal är samma sak som att vara ohälsosam. Du bidrar med din kropp och hur du ser ut till almän ohälsa.

            Finns ingen annan kroppsform som det är ok att skriva så om. Att du ser smal ut och dessutom var upp dig på bild så gör du något dåligt för dina medmänniskor.

            (Och ja hatet sk tjocka får är värre. Mn pröva att ha två tankar i huvudet på samma gång)

              Va? Jag har varit smal hela mitt liv (33år BMI 18) och har på riktigt aldrig hört eller läst att det skulle vara negativt. Undervikt ja, men inte att bara vara smal. De enda gångerna någon har kommenterat min vikt så har det så uppenbart handlat om avundsjuka, inte för att alla vill vara smala som jag utan att samhället hela tiden pressar alla att se ut som mig. Det är klart att jag blir någon typ av ”hot” och jag klandrar ingen. Visst att det gjorde ont men mest för att personerna reducerade mig till en kropp och missade hela min personlighet och inte om att jag blev ledsen för att vara smal. Jag vet att min kroppstyp är ideal.

                Har du inte läst alla press som skriver om problemet med smala modeller? Eller CamCams inlägg ovan? Hur det bidrar till ett sjukt ideal? Att vara smal = att vara sjuk eller bidra till ohälsa bara genom att visa sig.

                Hur det är ok att säga att vara smal på blid, minsta, fb etc är samma som att ge ungdomar psykisk ohälsa. Har du levt under en sten?

                  insta*

                  Snälla TRH, ingen skriver det du påstår.

                  Smala modeller ja, men jag identifierar mig inte med modeller. Jag följer många på insta och har aldrig sett någon skriva att de sänder osunda ideal, mest lovord över hur fina de är. Jag har heller aldrig fått en kommentar. När jag har varit på bodypositiva sidor eller diskussioner så är det en annan sak, det är deras forum och inte en avspegling av hur världen är. Jag lever inte under en sten men är begravd i en offerkofta heller.

                  Jag håller helt med TrH (& jag har ett BMI på 25 lite +). Det är skrämmande hur en del tar sig rätten att tala om och insinuera saker om andra människor (i detta fall ”smala”) och sen motiverar det med strukturell diskriminering av tjocka människor:-/ Usch. Man ska motverka kroppshets men det görs ju inte genom att klanka ner på och insinuera saker om ”ohälsosamt” smala människor som tydligen enligt vissa bara ska tiga och lida och ta emot eftersom samhället ändå privilegierar deras kroppstyp…

                  Anonym 10:56

                  Det har skrivit om dem flera gånger på den här bloggen om bilder på minsta samt även på många andras instakonton har det kritiserats över smala.

                  T o m Molly Sanden fick en skitstorm över sig när hon lade upp en blid på sin kropp och över sin ångest över hur den ser ut.

                  Alltså exemplen är många på hur det är ok att basha sk smala och avfärda deras rätt att få lägga upp bilder på sig att att få lov att säga att de bidra till sjuka ideal

                  Smaka på det ordet. Sjuk. Du bidrar till något sjukt.

                  suck!

                  insta* och inte minsta som datorn insisterar på 🙁

                  Tror du inte att det är möjligt att ha två tankar i huvudet samtidigt? Jag är smal men jag kan ändå se att samhället hetsar till att alla ska se ut som jag. De flesta stora instgramkändisarna är smala, de flesta kändisar är smala och nästan alla modeller är smala. Det är det som är det sjuka, att alla ska tryckas in i samma form och att vi konsumerar den smala kroppen. Den smala kroppen är inte sjuk, det är att den är ett ideal det är därför jag inte tar åt mig eftersom jag kan se den stora bilden. Det spelar heller ingen roll om ett gäng överviktiga skulle tala om för mig att jag är sjuklig för jag vet att bara jag går ut genom dörren så märks jag inte ens för jag är inom normen. Nu har det dock aldrig hänt.

                  Anonym 11:02

                  Du bekräftade just min tes.

                  Lägg också till hur tjocka representeras i filmer och serier (ni kan börja med vänner och fortsätta därifrån). Lägg också till att män som tänder på tjocka anses ha en fetisch.

                  INGEN SKRIVER ATT SMAL=SJUK! Ingen! Bara DU påstår det. Ska du påstå det en gång till så får du fan citera någon ordagrant. Du missförstår och gör dig så mycket dummare än vad du förmodligen är.

        Ja man kan som smal ha GROV ÅNGEST över att ha på sig badkläder och visa sig ute på sommaren. Folk kan även stirra sönder, skratta och kalla en diverse saker för man är smal.

        Bara för du är smal så blir du inte automatiskt lycklig som många verkar tro.
        Och komplex kan alla ha, det är inget unikt för överviktiga..

          Som någon som varit på båda sidorna av ett hälsosamt BMI så kan jag säga att, för mig, var det otroligt mycket lättare att vara mager.

          När jag var tjock var jag lycklig, faktiskt, men folk runt omkring fick mig att känna mig totalt värdelös.

          Min faster jag ej träffat på fem år: ”Oj vad stor du blivit!”

          Mamma: ”Snälla du ser inte fin ut sådär…”

          Folk på stan: ”Akta, tjockis coming through!”

          På jobbet: ”Åh nu kom xxx (jag) in i hissen, bäst att jag tar trapporna så att det inte blir övervikt”.

          På semester, hyra båt: ”No you can’t rent this boat, it would sink hahaha!!”

          På stranden i bikini: ”Men kan hon sätta på sig baddräkt åtminstone, hon är ju inte ensam här!”

          På bussen: ”Varför är så att tjocka ofta luktar illa?” (Kollar på mig och går sedan bak i bussen)

            Smala: ”en gång så bad någon mig att äta mer och sa anorexiabarn, jag vet hur det är!!!”

              Hahaha! ?

              Hur fan kan ni sitta och håna på det sättet ni gör?
              Det är inte ett dugg kul att få höra dagligen hur smal man är, man borde äta mer för att man ser fan vidrig och sjuk ut, att ingen kommer vilja ta på er, man borde lägga in sig, inte ha för avslöjande plagg som visar hur smal du är, att man skulle vara finare med några extra kilon, ”där går skelettet!!”,

              Men ja snälla, fortsätt skratta och förminska, det säger mycket om er.

                Jag är smal själv, BMI 18, och har aldrig upplevt det du beskriver.

                  Okej, det är ju jättebra!
                  Men bara för att du inte har upplevt det så existerar det inte?

                  För mig är det ofattbart att sitta och skratta som vissa här gör och förminska de som fått höra de ser sjuka ut i en sjukdom som dagligen skördar liv.

                  Det är ju inte det som är det roliga utan att smala så gärna vill att deras problem ska likställas med överviktigas.

                  Inte? Vad skönt 🙂 jag fick under uppväxten hela tiden höra liknande grejer, samt typ ”gumman, du ska nog inte ha bikini på dig, du är för smal för det”, skolhälsovården iaktog mitt ätande för de var säker på att jag åt för lite. Vilket jag inte gjorde, de insåg det efter ett tag. Fick hela tiden höra att något var fel med mig och jag hade grova komplex för att jag var för smal, men jag kunde inte gå upp i vikt hur mycket jag än försökte. Tycker man ska sluta kommentera andras kroppar över huvudtaget. Det är inte mer okej för att måltavlan är smal.

                  Det är knappast vanligt att smala barn får det bemötandet? Jag var också riktgt smal som barn och fick ha möten med skolkuratorn och jag åt faktiskt för lite. Jag hade aptitsproblem och mådde illa av att se stora mängder mat. Alla mina vänner när jag växte upp var smala, alla mina syskon och nästan alla lärare var smala. Utom klassen ”tjockis”, den man skojade om och som var tvungen att driva med sig själv för att palla. ”Svullo-leif” drevs också med för han hade stor mage. Alla ville bli smalare, hela tiden, man klämde på magen och sa ”se så fet jag är!” och det var obligatorisk för alla att svara ”men gud nej, du är INTE fet, du är fin!”. Min stora feta kärlek gick på bio och alla skrattade. Det du beskriver är inte samma sak som att vara tjock, att vara tjock är att vara annorlunda i samhället och då får du bära med dig massa olika stämplar. Som smal är du fri att vara vem du vill.

                Tjockhat är norm i samhället. Att några smala får höra ”ät mer, du ser sjuk ut etc) är inte ett strukturellt problem. Förstå skillnaden.

              Jävlar vad kul med mobbning.

            Oh… My…… Idioter

            men fy katten – hur kan vuxna människor uttrycka sig så?
            har du själv hört dessa uttalande?

              Lite sent svar, men ja. Alla exemplen är från den här sommaren. Har ett BMI på 27.

          Då går man till nakenbaden istället, dör kan man fan ta mig se ut precis hur som helst. 40 kg eller 240 alla bara skiter i hur folk ser ut och njuter av sol och bad

          Som någon skrev här nedanför, jämför med white privilege. Nej du behöver inte vara lycklig för att du är smal/vit, men du tillhör en priviligerad grupp och får fördelar tack vara det. Smala/vita kan också få ångest, må dåligt etc, det är inte det som är poängen. Men tillhör man normen är det svårt att se utanför den. Som vit kvinna vet jag att jag aldrig kan förstå en svart kvinnas problem.

        Jag slutade klä mig i linnen, t-shirts och shorts för att folk alltid skulle kommentera mina smala handleder och ben. Fick höra att jag var äcklig dagligen, folk viskade bakom min rygg på idrotten och kommenterade min kropp i omklädningsrummen. Lärare ringde hem till mina föräldrar och påstod att jag hade ätstörningar bara för att jag inte åt maten i skolan EN dag för att den var äcklig. Jag blev förföljd av kommentarer om min kropp dag ut och dag in från lågstadiet till gymnasiet, där det faktiskt slutade. Först då vågade jag klä mig i shorts och t-shirts. Det tog alltså 9 år (!!!!) innan jag vågade klä mig som alla andra, 9 år av ständiga kommentarer och äcklade miner, 9 år där jag behövde gömma mig i tjocktröjor och bylsiga jeans för att slippa kommentarer. Bara för att jag råkade vara smal.

      Tråkigt att känna sig exkluderad från bopo-rörelsen.

      Också tråkigt att känns sig exkluderad i alla andra sammanhang. Du är i alla fall accepterad av samhället (ja, du kan ha problem men samhället har inte problem med dig pga din kropp).

      När smala gråter över att de inte representeras i bopo-rörelsen så är det precis samma som när män gråter över att de inte får gå på tjejgym eller statementfestival.

      I stället för att bli upprörd över att det finns ETT sammanhang där du inte är representerad, bli upprörd över varför det sammanhanget behövs.

        Hmm, så du menar att två fel gör ett rätt? Eller kanske bara dubbelt fel…? Jag får alltså exkludera och diskriminera bara jag kan skylla på att nån annan tidigare gjort det? Det innebär att min egen diskriminering och exkludering ”behövs” och är ”okej”?

          Va? Jag jämförde smalas retorik kring bopo med mäns retorik kring tjejgym för att förtydliga min poäng. Jag vet inte vad du läste in i min kommentar faktiskt.

            Och ändå så var det inte sk tjocka som blev attackerad i det här inlägget utan sk smala. Men ”ni” var ändå tvinga att ta ”er” in på tråden och få det att handla om sk tjocka.

            Är det inte det som ”ni” och LD alltid klagar på smala om? Att få det att handlar om oss när vi pratar sk tjocka.

            Nu var det sk smala och hur de bashas på som var ämnet så då var det kanske ”er” tur att sitta lugnt och fint samt tyst i båten?

              Ja men då kanske man inte ska gnälla över att man exkluderas ur en rörelse som inte är till för smala utan hålla sig till att diskutera de problem som smala har. Att de inte är representerade i EN rörelse är väl inget problem när de representeras överallt annars?

              Och huruvida jag är tjock eller smal själv vet du ingenting om.

                Och därför satte jag er och ni inom ”” för att jag inte vet något om dig.

                Och varför ska inte alla kroppar hyllas? Varför är det fortfarande ok att snacka ner sk smala. Varför vill ni inte inkludera alla?

                  Men är det så jobbigt att inte inkluderas i bopo-rörelsen?

                  Smala har fördelar som tjocka inte har. Smala representeras hela tiden överallt. Smala kan ändå må dåligt. Smala kan ändå bli mobbade.

                  Smala har fördelar ja.

                  Men kom inte och säg att vi accepteras överallt och att vi inte har några problem. Det är fel.

                  Se bara på det här inlägget och hur det är socialt accepterat att slå ner på någon som går modell och är smal. Att det är ok att anat att hon är sjuk.

                  Och för min del så bryr jag mig inte om min kropp får vara med i den rörelsen. men jag kallar den för dubbelmoral om den inte hyllar alla kroppar utan enbart vissa. Ett annat namn hade ju kanske då varit att föredra till att börja med eftersom vissa kroppar tydligen inte är välkomna?

                  Hmm, vad tycker du om separatiska rum för tex kvinnor eller färgade?

                  För att smala hyllas varje dag, överallt. Tjocka hyllas aldrig. ALDRIG. Låt dem för fan ha sin rörelse som ger dem självkänsla och möjligheten att se kroppar som sina egna i baddräkt, nakna, sexualiserade osv.
                  Jag är varken smal eller tjock och känner faktiskt inte alls att vi ”normalstora” behöver inkluderas i den här rörelsen trots att våra kroppar inte representeras nånstans.

                  Jämför det här med black lives matter. Är du en av dem som gnäller om att all lives matter, eller förstår du att man behöver belysa ett strukturellt problem även om alla ibland berörs?

                  F Black lives matter heter just det BLACK. Inte humans matter.

                  Och de som gnäller här i tråden är iaf inte de sk smala….

                  Jag är smal och gnäller

                  Så om om body positiva rörelsen hette ”fat bodys matter” hade du vart ok med det då eller?

                  Sista anonym.

                  Japp!

                  Dåligt val av namn finns nog bättre men ja.

                  Eh? Typ de enda som gnäller här är smala. Läser du ens igenom kommentarerna innan du börjar hamra på tangentbordet?

        Var på statement igår, SÅ jäkla grymt! Har aldrig upplevt sådan stämning, samhörighet och frihet!

          Jag med!!! Såååå kul 🙂 Lite mör och bakis idag dock men bara att cykla dit igen snart!!!

        Jo, samhället har problem med så smala. Kolla bara på alla kommentarer i den här tråden. Om du tror att du automatiskt blir ”accepterad” av samhället så tror du fel. Ni är ju ett ganska stort gäng som bevisar exakt tvärtom.

        Det handlar väl kanske inte om att man tar illa upp över att inte få vara med, det handlar väl snarare om att varje gång ett sånt här inlägg kommer upp så är det spaltmeter med spott och spe mot smala människor. Smala är inte enbart exkluderade ur diskussionen utan får även motstå så otroligt mycket elaka kommentarer och attityd så det är svårt att inte ta åt sig.

        Det är inte ett sammanhang där man inte är reptesenterad, det är ett sammanhang där man i princip får bära hundhuvudet.

          Nej samhället har inte problem med smala. Jag säger inte att du inte har ångest kopplad till din kropp, jag tror mycket väl att du kan ha det. Men du har en normkropp och du är privilegierad. Du diskrimineras inte på grund av din kropp. Det är bara det jag försöker säga. Bopo-rörelsen exkluderar smala för att de redan är accepterade och för att den rörelsen vill tillåta alla (!) kroppar att synas och vara okej, inte bara den smala. Att då som smal bli upprörd för att man exkluderas ur den rörelsen i stället för att fundera på varför rörelsen ens behövs. Det handlar inte om vem som har mest ångest eller inte. Det handlar om att vissa kroppstyper diskrimineras.

            Har så svårt för det här argumentet. En genuint inkluderande rörelse hade givetvis inkluderat den tidigare privilegierade gruppen…om det nu var representation man ville uppnå. Tycker inte alls man kan säga att de som varit privilegierade bör fundera över varför en backlash på en tidigare norm uppkommit- vad alla bör fundera över är varför grupper är exkluderande…

              Men smala är redan representerade. Överallt. Varför ska smala då ha utrymme i en rörelse som handlar om att bredda den representationen?

                För att du aldrig åstadkommer något positivt genom att göra exakt samma sak som alltid gjorts men byta ut det privilegierade objektet…

                  Bopo-rörelsen betyder inte att tjocka numera är privilegierade. Tjocka får däremot en plattform där deras kroppar får synas.

                  Bopo handlar inte om att tjocka ska ”ta över” de smalas fördelar. Det handlar om att inte bara smala ska synas och accepteras.

                  Men är det verkligen så jobbigt att det finns EN rörelse där inte smala är i fokus? Jag menar, det är ju bara att se sig runt i övriga samhället om man som smal vill se sin kropp representeras.

                  Kör en kopp paste till er….

                  Och ändå så var det inte sk tjocka som blev attackerad i det här inlägget utan sk smala. Men ”ni” var ändå tvinga att ta ”er” in på tråden och få det att handla om sk tjocka.

                  Är det inte det som ”ni” och LD alltid klagar på smala om? Att få det att handlar om oss när vi pratar sk tjocka.

                  Nu var det sk smala och hur de bashas på som var ämnet så då var det kanske ”er” tur att sitta lugnt och fint samt tyst i båten?

              Det där ju samma argument som när man gråter över att medelålders, välbärgade män inte representeras av feminismen.

                Eller vita som känner sig kränkta och exkluderade av black lives matter.

                  Haha, ja!

                  Misstänker att Nelson Mandela INTE hade hållit med er…

                  Varken Mandela eller M L King hade hålla med dem.

                  rörelserna jämförs inte utan argumentationen. Läs om, läs rätt.

                  Men bra försök till att trycka till?

                  Coolt ändå att TRH vet så mycket om vad döda män hade tyckt. Alltid utan källor eller ens en förklaring #doh

                  Det finns gott om citat från M L King skrivet inne hos LD. Och du kan få det här också om jag känner att dina avsikter är annat än att söka bråk.

                  Du är inte där nu.

        Word!!

      Visst kan både en tjock och smal och lång och kort ha kroppsångest. Skillnaden är att någon som faller inom normen (smal) behöver inte utså diskriminering på grund av sin kroppstyp. Som tjock får du inte samma bemötande i vården, när du söker jobb, etc. En tjock är inte representerad på samma sätt. Så visst kan du ha problem kopplade till din kropp, absolut! Men du är fortfarande privilegierad på grund av den kroppen på ett sätt som en tjock inte är.

        Roligt att du säger det för jag har faktiskt blivit nekad ett jobb för att jag var för smal. De antog att jag var för klen för att klara av uppgifterna utan att ens låta mig visa vad jag gick för.

          +1 Ida

          Anekdotiska exempel representerar inte en hel grupp.

            Nej, men kommentaren jag svarade på påstår att smala inte behöver utstå diskriminering eller behandlas annorlunda i en jobbsökningsprocess. Stämmer inte.

      Fast du VET att du är inom den lilla mallen för ”perfekt kropp”. Du kan titta på alla de superkända modellerna som funnits genom åren och känna igen dig – Heidi Klum, Claudia Schiffer, Elsa Hosk m.m… De har avgudats och haft miljoner i lön enbart för sitt utseende som är helt beroende av att de håller sig just mycket smala.

      Bopo rörelsen har inget intresse av att visa er smala att ni är ”också okej i samhället” för ni har redan hundratals personer att se upp till och känna er godkända tack vare.

      Varför ska detta vara så jävla svårt att förstå? Jämför med white privilege, bara för du är vit betyder det inte att allt är lycka och rikedom MEN du har fördelar framför de som mörkhyade. Så du som smal har fördelar framför oss som är mycket överviktiga. Öppna ögon och öron så ser du hur den smala kroppen hyllas som hälsosam och vacker medan den tjocka ses som ohälsosam, ful, lat, och helst bör döljas.

      När jag var liten fick jag som mullig höra ”Du växer förhoppningsvis ur det” och de smala tjejerna fick höra ”Du kan säkert arbeta som modell sedan!”. Men alla hade vi kroppsångest… det var tydligt vilka som var mest ok…

      Det är skittrist att du blivit mobbad och haft ångest men inse att du har fördelar framför överviktiga för det är ett faktum.

      Det är inte du eller din kropp i sig som sprider osunda ideal. Däremot är det ett problem att bara din kropp får synas och finnas och att det i sin tur får konsekvensen att de som inte har din sorts kropp mår dåligt eller skadar sig själv. Du exkluderade body positivity rörelsen för att den inte är för dig. Din kropp är redan accepterad och hyllad och premierad och privilegierad. Bp-rörelsen är för de som inte tillhör den privvade gruppen.

        Tack LD, du är fan bäst!

        Jävla skitsnack. Läs CamCams sista stycke igen. Det ÄR INTE OK att sk smala ska vara modeller.

        Och en copy paste till dig också….

        Och ändå så var det inte sk tjocka som blev attackerad i det här inlägget utan sk smala. Men ”ni” var ändå tvinga att ta ”er” in på tråden och få det att handla om sk tjocka.

        Är det inte det som ”ni” och LD alltid klagar på smala om? Att få det att handlar om oss när vi pratar sk tjocka.

        Nu var det sk smala och hur de bashas på som var ämnet så då var det kanske ”er” tur att sitta lugnt och fint samt tyst i båten?

          Kan nån stoppa TRH? Orkar inte med dravlet. Hon måste ju missförstå med meningen?

            Ja, och spamma in nåt irrelevant svammel under en massa kommentarer!?

              Kom med konstruktiv kritik och exempel på vad som är irrelevant. Annars så är just din kommentar ett perfekt exempel på det du anklagar mig för, dvs du lever inte som du lär.

              I övrigt så är anonym överrepresenterade här bland kommentarerna apropå spam. 😉

                Jag kopierar i alla fall inte in samma text överallt som svar på vitt skilda kommentarer.

                  Nä. Men den passade otroligt fint till många så då gjorde jag det. ?

                Du läser in saker som inte skrivs och baserar dina svar på det. Var det tillräckligt konstruktivt?

            Jag missförstå inget alls och jag och LD har diskuterat den här frågan i flera år.

            Om du vill ha mig stoppad är det enkelt. Skriv till CamCam och få henne att be mig sluta skriva på bloggen så kommer jag göra det på en sekund om hon vill det. Ni övriga kan lägga ner för om vad ni tycker om att jag hänger här och vad jag skriver bryr jag mig oerhört lite över.

              Jag uppskattar dig i alla fall, även när jag inte håller med dig. Just i den här frågan är vi dock på samma sida ?

                ?

          Jag vet inte vad du svarar på här eller om du inbillar dig nåt jag aldrig sagt, men jag svarade på en kommentar från en smal som tycker det är jobbigt att hennes kropp ses som problematisk och att hon ej får ta del av BP-rörelsen. Dvs mitt svar var relevant.

            LD Jag svarade på ditt påstående att smala kroppar är accepterade. Jag säger bullshit. Läs kommentarerna här. Läs CamCams inlägg.

            OCH du som sk tjock tar dig rätten att berätta för sk smala hur det uppfattas i samhället. Och det i en tråd där sk smala skrivs ner. Sitt ner i båten. Kapa inte tråden. Om du enbart försvarat sk tjocka fine. Men du gjorde det på bekostnad av sk smala.

            Men det där är en grej som du tydligen aldrig vill inse att du gör om och om igen.

              Trh, jag uppfattar dig som lite smått aggressiv nu. Blir lite skrämd av dig.

              Trh. Vilka kroppar ser du på reklampelare? I filmer? Är det tjocka eller smala? Hur ofta ser du tjocka i annat än komedier?

        Skönhetsidealen är väl väldigt snäva, det är alldeles säkert möjligt att vara smal på „fel sätt“ så att man inte alls kvalar in i smal=snygg-kategorin.

        ”Däremot är det ett problem att bara din kropp får synas och finnas och att det i sin tur får konsekvensen att de som inte har din sorts kropp mår dåligt eller skadar sig själv. ” Vad är det för sjuk mening? Vadå bara din kropp får finnas? Så nu ska hon dö eller döljas för att någon annan ska må bra? Sjukaste jag läst.

          Oj, du läste verkligen in mycket där. Tror du på allvar att bopo handlar om att smala ska dö???

            Hon skrev att det är ett problem att hennes kropp får FINNAS. Jag tolkar det inte som att hon ska dö, men vad är motsatsen till finnas? Hon kan väl åtminstone formulera sig vettigare.

            Och du måste vara efter om du tror att jag tror hon vill att smala ska dö. Det jag reagerade på är hennes formulering. Det är sjukt konstigt att skriva att det är ett problem att det finns smala för att någon annan mår dåligt av den visuella uppenbarelse dessa personer medför. Och att enda problemet är att dessa människor EXISTERAR. Hon skrev inte ”exponeras”, ”reklameras” blabla, utan FINNS. Hade hon använt en annan formulering och inte ”problemet är att du finns” hade tolkningen varit lite annorlunda.

      Exkluderas? Din kropp är ju den som alla vi kvinnor som har andra kropptyper, och som aldrig kommer att få en modellkropp, matas med dagarna i ända. Det är ungefär som om du hela tiden skulle känna skam över din kropp och hela tiden känna ett ”tvång” att omvandla den till något som är fysiskt omöjligt. Kort med breda höfter, t ex. Svårt om man är lång och har smala höfter. Förstår att du menar att det gärna bli fokus på att det ska vara ok att vara kurvig, men glöm inte att du är idealet och får alla de fördelar det för med sig.

      Om du känner dig så väldigt exkluderad från body positivity rörelsen så är det ju fritt fram för dig att skapa en egen rörelse där ni lyfter och hyllar smala kroppar och där ni exkluderar den tjocka kroppen. Varsågod. Ingen hindrar dig!

        Som en till Fashion Week? Modeindustri? Massmedia?

          My point exactly??

      Berätta gärna till mig vilka smalhetsgener det är du besitter, jag har förstått att det egentligen inte finns något sånt men kanske du kan visa studier på det?

        Tror det kallas ämnesomsättning…

        Varför tror du att vissa i princip aldrig kan gå upp/ned i vikt oavsett diet?

      Folk måste sluta ta saker så personligt när vi snackar om ett mer strukturellt problem. Klart som korvspad finns det naturligt supersmala. Jag känner några! Och vet att de absolut inte har det lätt heller utan kan få dumma kommentarer. Det är för jävligt. MEN, snälla… nu handlar detta om modeindustrin och hur homogen den är. Vilka problem den skapar; för det gör den. Så snälla sluta motarbeta bara för att du råkar ha hög ämnesomsättning.

        Inga problem. Ta upp det. Att den är homogen och behöver blir mer varierad. Jag är på.

        Men gör det inte genom att påstå att smal = sjuk och ett sjukt ideal .

          Fast det är ett sjukt ideal då det gör unga kvinnor ätstörda och ger kroppsångest (både smala och tjocka).

            Ni ser. Ni bevisar min tes om och om igen.

              Jag säger inte att smala individer är sjuka och bidrar till ätstörningar. Jag säger att idealet är sjukt. Vill du påstå annat så är det upp till dig.

                Ursäkta men var ligger skillnaden menar du? Och du kanske inte för den retoriken men många gör det.

                  Var skillnaden ligger mellan att tala om ohälsosamma individer och ohälsosamma ideal?? Menar du på riktigt att jag ska förklara det?

                  Sluta misstolka med flit. Seriöst. Känner inte igen dig i det du skriver här.

          Problemet är väl att det onekligen FINNS många extremt smala och ohälsosamma i modeindustrin??? Eller ska vi gå in på varje enskild individ och stämpla: ”HÄLSOSAM” ”OHÄLSOSAM” via djupintervjuer och fysiska tester på varenda modell? Inom den branschen måste man väl få diskutera det problem som vi vet finns där? Inte bara ur modellernas synpunkt, men även hur den påverkar andra. Sen är det extra tråkigt att Kenza använder sig av enbart så pass smala modeller considering vad hon tidigare sagt att hon vill representera. Hon vill ha variation och visa olika kroppstyper, inte inte bidra till en osund kroppshets (vilket kan diskuteras). Dessutom är hon ju Sveriges största influenser så givet att CamCam skriver om detta eftersom: 1. Kenza är influenser. 2. Kenza går med denna visning emot det hon tidigare sagt hon är ute efter. 3. Det finns problem inom modeindustrin med hur vissa av modellerna mår men även hur de homogena idealen påverkar andra, framförallt unga kvinnor.
          Därav är väl detta intressant att skriva om på denna blogg?

            Nej då. Det går så bra att klumpa ihop alla smala och säga åt dem att de bidrar till ohälsa. Inte bara sin egen utan alla andras också. 🙄

            Ni vill inte se vad ni gör. Ni tycker på riktigt det är ok att lyfta fram smala som ohälsa. Ska vi ha ett övre BMI för modeller också? Ett där vi säger att de bidrar till ohälsa? För du vet att vissa tjejer är förbjudna oavsett orsak till ditt BMI att vara modell?

            Säg mig någon annan kropp eller bransch det är ok att exkludera någon pga ett utseende?

              Sitt BMI*

              Du måste lära dig att skilja på individer och ideal och normer.

              Angående din sista fråga, eftersom tjocka systematiskt diskrimineras på arbetsmarknaden så är de flesta branscher exkluderande.

                Och du måste lära dig skillnaden på att diskrimineras, vilket ÄR förbjudet, och att direkt i LAG VARA förbjuden något pga sitt utseende.

                Det ena olagligt, det andra lagligt.

                Hamande i modd igen. CamCam verkar ha helgplaner och har inte tid. 😉 🙂

                  Så jag skriver igen även om det kommer bli dubbelt.

                  Och du måste lära dig att skilja på diskriminering och att något verkligen är förbjudet.

                  Det är förbjudet att diskriminera någon, men det står inskrivet i själva LAGEN att det är förbjudet att ha ett för lågt BMI och vara modell.

                  Hur kan du inte se skillnad på att det är värre att vara förbjuden något än att olagligt diskrimineras för något?

                  Inte ens när jag skriver om så kommer det igenom. Hannar i modd igen. ?

                  Det du skriver om är olagligt. Jag pratar om något som är förbjudet enligt lag. Verkligen inte samma och något som du borde så skillnad på.

                  Ok skit samma. Jag har annat för mig ändå och lämnar kommentarsfältet nu.

              För att ohälsosamt lågt bmi gjort att modeller dött, därför finns den jävla gränsen.

      Jag ser också ut så naturligt. Men inte fan känner jag behov av att gnälla över hur jobbigt det är att vara smal. Du diskrimineras inte som smal. Du övertolkar/misstolkar hela body positiv-rörelsen.

      Du är en tjockis som låtsas vara smal på nätet. Skum grej :/

      Fast nu pratar vi ju inte om smala privatpersoner utan om modeller som valts för att sälja ett ideal.

      Jag har jobbat som modell i ca 3 år när jag var yngre, mest i Milano men också Stockholm, London, Aten och Istanbul. 99 procent av alla modeller hade mer eller mindre ätstörningar, inklusive jag själv. Så jo, det är viktigt att ta upp och kritisera. Det är inte modellerna som sätter dessa ideal, det är kunder = dvs modemärken som e.g. Ivyrevel.

    People-avdelningen. Japp så är det – det finns modeller och så finns det people.

    Kanske hon fattade att det är helt jävla sjukt och förkastligt att påstå att en viss kropp är ’hälsosam’ och att en annan (smal) inte är det.

    Kan du bara sluta kommentera folks kroppar? Blir så trött på kropphetsen du sänder ut.

      Ja, exakt. Kan inte folk få se ut hur de gör, vältränade, smala, överviktiga, päronformade, raka osv osv utan att man alltid ska se negativt på det? Ingen, absolut INGEN oavsett kroppstyp ska få höra negativitet om det. Man har ingen aning om varför folk ser ut som de gör, det kan ligga sjukdom bakom och vara otroligt jobbigt för personen att få höra att den är för stor eller för smal.
      Det hade kanske ändå varit bra om IvyRevel hade haft modeller med lite olika kroppstyper i sin visning.

        Nä, vi ska alltså inte reagera när ätstörda tjejer utnyttjas för att visa upp kläder?! ALLT för modet, right? 🙂

          Jo, det är klart vi ska reagera DÅ. Men vi kan inte bara anta att alla smala kvinnor lider av ätstörningar? Då får vi också kommentera ohälsosamma överviktiga kvinnor? Folk kopplar alldeles för lätt smala tjejer = ätstörning.

            Jaså? Jag tycker tvärtom. Jag tycker att vi kopplar det alldeles för lite. Jag menar, se på tjejerna på catwalken och se på mängden komemntarer här som säger att det där är helt naturligt, trots alla modeller som kommit fram och berättat om den enorma kropphetsen som finns inom modellbranschen.
            Och när får man reagera? Jag tycker att dessa tjejer är gränsen, jag tycker verkligen det. Men du tycker att de bör vara ännu typ 5-10 kg smalare innan man får reagera eller?

              Det är typ fyra pers som säger att de kan vara naturligt smala. Resten är emot. Du vet inte varför en del är smala, lika lite som jag vet varför en del är tjocka.

                Nu pratar vi dock om modellbranschen, som är känd för en kroppshets. Så jag tycker att man i detta sammanhang vet ganska bra.
                Svara gärna på min fråga, när man får reagera?

                  Reagera inte på en människas kropp. Reagera på ett beteende.

                Gener.

              Du menar att dessa tjejer är gränsen på att vara sjukligt smal? Du kan inte bara se sånt med ögat förstår du väl? Jag är smal likt dessa tjejer och är hälsosam. Ätstörning är så mycket mer än bara ett utseende. Läs på!

                Jep, och jag väger 40 kg och är 190 lång men jag känner mig jättebra, är hälsosam och ingen får kommentera på det, för jag känner mig bra!!
                Ja, jag tycker de ser för smala ut. Jag reagerar på det. Jag tycker verkligen de är gränsen där man kan kommentera och reagera på ifall någon är för smal, särskilt inom denna bransch där jag VET att de flesta hetsas till att vara för smala.

                  Säger som ovan, reagera på människor beteende, inte kroppar.

                  Vad menar ni ens med det??

                  Anorexi är en psykisk sjukdom. Därför kan du se på beteendet om man har anorexi eller inte. Att bara kolla på kroppen och konstatera att tjejen är smal = hon har anorexi är galet. Det finns många, många sjukdomar som gör att man är smal. I modellbranschen är det kanske ofta anorexi som är orsaken till smalhet, men jag skulle vara väldigt försiktig med att genast sätta etikett på folk baserat på utseende när man inte vet vad för sjukdom personen har då det kan röra sig om en fysisk sjukdom. Jag har själv haft en fysisk sjukdom som påverkade mitt utseende och folk spred rykten om att jag hade anorexi. Därför, kolla på beteendet och inte utseendet.

                  Nu har jag mest kommenterat det faktum att det är otroligt vanligt med ätstörning inom denna bransch, och att jag tycker att det är fullt rimligt att kommentera att de ser för smala ut, vilket jag är helt säker beror på ätstörning/hets kring att vara smal. Var annars ska man dra gränsen?
                  Hur ska jag se på beteendet? Man har omöjligen möjlighet att veta hur dessa modeller är och beter sig, därför måste man ju i detta fall utgå från utseendet. Dvs, inom denna bransch kryllar det av ätstörda människor = dessa tjejer ser för smala ut = jag tycker inte att det är okej att de deltar i catwalken och att Kenza är stolt över dem.
                  Och jag vet precis hur anorexi och ätstörningar fungerar.

                  Och i detta fall, C, tror jag inte att alla modeller på sthlm fashion week råkar lida av någon fysisk sjukdom som gör att de bara råkar vara otroligt smala… det är något helt annat det beror på…

                Men tjocka får man kommentera då man ”bara är mån om deras hälsa!”. Och det är ok att säga att man är för att alla ska få se ut som dom gör så länge deras övervikt inte går ut över skattebetalare?

                Gå tillbaka och se hur kommentarerna ser ut när det talas övervikt här inne.

                  Nej, det ska man inte heller göra. Ganska självklart?

            Men du missar ju poängen. Problemet ligger ju inte i huruvida modellerna har eller inte har ätstörningar. Problemet är att bara EN viss typ av kropp visas upp, dvs en väldigt smal kropp. Detta leder till ett ideal som långt ifrån alla kan leva upp till, vilket i sin tur resulterar i bl a viktångest.

              Suck… detta var ett svar till en kommentar nedan.

                Eller vänta… skoja, det blev visst rätt.

    Varför är inte Simon med på Gotland? Är han utbytt nu?

      Kanske är det enbart hudvårdsföretaget Löwengrip som har konferens?
      Simon är ju Löwengrip Invest.
      Å andra sidan är Sascha med men det beror väl på att Bella inte klarar att klä på sig själv.
      Men Simon? Kanske ska han på något bröllop idag eller så?
      För har han slutat vet jag då inte hur det kommer att gå för Bella. Utan höger hand blir det knepigt även om hon är vänsterhänt (tror jag).

        Enligt Simons insta är han faktiskt på ett bröllop så han har sluppit ifrån konferensen på Gotland 🙂

      Han sitter väl på skrivarkammaren och uppdaterar Bellas blogg

        Och då undrar jag. Vad tusan gör den kvinnan egentligen? Utom att bli sminkad, fönad, flyger, äter restaurangmat och bli fotograferad. Skulle vara väldigt intressant om hon skrev om vad hon gör, förutom att vara ”ansiktet utåt” på de bolag som hon är delägare i. Och som jag skrev igår: idéspruta.
        Ja ja, bloggen förståss, som förståss är/har varit hennes största i komstkälla.

    Vad hände med debatten angående modeller som hetsades att bli anorektisktsmala för att inte förlora jobbet? I och med att så många tycker det är fel att kommentera folks kroppar så försvinner även en viktig debattfråga. När man ser att modeller tynar bort och uppenbart är ohälsosamt smala så ska man hyscha med det för att man inte får kommentera folks kroppar längre.

      För att folk har svårt att ta till sig att frågor är mer komplexa än så. Det är antingen si eller så. Får man inte kommentera folks kroppar så får man inte. Att förstå att det vore bättre att inse att alla ser olika ut och är olika tjocka/smala av en massa olika skäl och att inget gott kommer ur att skamma någon för det är helt omöjligt att kombinera med förståelsen att vissa ideal kan driva fram ätstörningar och det bör man reagera på. Att påpeka att tjocka är ohälsosamma är dock alltid fritt fram.

    jag kanske är störd och har en skev bild, men jag tycker inte modellerna i gifen ser ”diskussionsvärt” smala ut. Längre och smalare än gemene man kanske, men inte uppseendeväckande liksom.

      Ja, du har skev bild. Verkligen.

      Inte jag heller. Inte det minsta. De ser helt normala ut. Är så trött på detta tjat om smala personer. Ganska sorgligt egentligen att smala människor blivit så sällsynta att man automatiskt antar att en fullt normal, frisk, smal person lider av ätstörningar.

        Jag blamear er inte dock, nästan alla har skev bild nuförtiden! Trots att massvis med modeller har kommit fram och berättat om hur de hetsas till att vara smala och hur låga bmin de har, så tror vi att det är helt normalt.

          Det är helt normalt att vara sådär smal. Kolla på gamla bilder av folk, folk var i allmänhet smalare förr. Det finns en massa problem inom modellvärlden med undervikt, anorexia etc. men just dessa modeller som Camcam visade upp såg fullt normalviktiga ut. Smala ja, men normala. Och nej, jag har inte en skev bild. Jag vet hur en underviktig person se ut. Jag är själv lika smal som de där modellerna och har alltid varit. Och är inte varken ätstörd eller underviktig. Blir så trött på att alla smala ska sjukförklaras.

            Det är lika normalt att vara tjock. Gener, du vet?

            Så jävla trött på er som ska normalisera sjuklig undervikt, när ni VET hur det står till med modellerna i denna bransch….

              Men ge dig, du vet knappast vad modellerna ovan väger och kan intr avgöra om de är SJUKLIGT underviktiga.
              Fattar du inte hur vidrigt det är utav dig att skriva dessa är sjuka? När de mycket väl kan vara mer hälsosamma än majoriteten här?
              Ja de är smala, ingen har påstått något annat. Men att vara strl 34-36 är inte per se att vara SJUKLIGT smal.

        Tilläggas bör är att dessa tjejer bär klackar och skärp i midjan som gör att det smala liksom framhävs. Klart man ser ännu smalare ut i den där sortens kläder.

          I en enorm manskavaj??

    Så jvvvla trött på det här… HUR kan Kenza leva med detta? Är hon stolt över sin kollektion som visas av tjejer som ser ut som att de skulle kunna gå ut från en anorexiklinik? och jag ORKAR int med detta att man inte får kommentera andras kroppar, om någon är SJUK, ÄTSTÖRD så ska man för i heelvete inte utnyttja det, prisa det och sätta dem på en jvla catwalk. Men här väljer man alltså att glorifiera det istället? Är det nice med tjejer med bmi 15 som går på en catwalk trots att de inte haft mens på flera år och kmr dö en förtidig död?

    Och ni som kmr kapa debatten genom att säga att ”Ni är naturligt smala och ni blir kränkta!!!1”, kan sätta en smörgås i munnen och hålla käft.

      Men herregud, andas i en fyrkant eller något.

      Hur vet du att dessa tjejer är ”SJUKA, ÄTSTÖRDA”? Vem har gett dig rätten att prata om deras kroppar och förutsätta de är sjuka, ätstörda och att de inte har haft mens och kommer dö i förtid?
      Du verkar verkligen vara en osympatisk person med unken attityd.

        Modellbranchen är ju inte direkt känd för att vara hälsosam. Naivt att tro att modeller är naturligt smala och äter gott och mår bra. (Obs, modeller – inte alla smala)

          Haha du kan ju knappast påstå att ALLA modeller är ohälsosamma?

            Sa jag det?

              ”Naivt att tro att modeller är naturligt smala”
              Nej inte ordagrant men man är ju tydligen naiv för man vet att alla modeller är inte sjuka, utan många är naturligt smala.

                Men har man någon typ av insyn i branschen så vet man att modeller ofta hetsas till att vara smala. Obs inte alla modeller. Obs inte alla smala.

                  Och? Ska vi förbjuda friidrott också? Balett? Fotboll? etc…

                  Du vet att de alla hetsas till att göra våld på sina kroppar? Är det inte där vi ska attackera problemen snarare än att ge sig på hur någon ser ut? Hetsen?

                  Ja det finns många branscher som är ohälsosamma men nu pratar vi modeller. Självklart bör vi jobba mot minskad kroppshets.

                  Och förbjuda branscher har jag inte alls talat något om, varken för eller emot.

                  Anony 10:49

                  Jag har en kommentar om just förbud som väntar i modd.

                  Jag vet att det finns en diskussion om förbud kring lågt bmi och att frankrike har infört det. Vet inte varför du tar upp förbud här då jag aldrig har nämnt att jag ens är för det förbudet. Varför inte svara på det jag skrev i stället?

                  Jag tog upp förbud för det är en av åtgärderna mot smala modeller. Det och att kalla dem för sjuka.

                  Och jag undrar då varför inte samma förhållning och argument införs på fler områden. Kan det vara för att det är fel?

        För att de är de, det syns och masssssvis med modeller har kommit ut och berättat om hur de levt och deras symtom. För att inte tala om alla influencers som berättat om sina ätstörningar. Jag är inte osympatisk för att jag inte orkar längre med allt gulligullande kring dessa människor som är sjuka.

          Hur vet du att just dessa tjejer är ätstörda, sjuka, inte har någon mens och kommer dö?
          Det är så fel att anta alla smala modeller är sjuka och bör gömmas för allmänheten.

            Bör gömmas för allmänheten? Skämtar du? Jag vill att de ska få hjälp! tror du alltså att på fashion week sthlm att alla modeller bara råkar vara otroligt smala, men samtidigt jättehälsosamma? Hur råkar det sig att just dessa modeller är undantaget?

              Vaddå hjälp?
              Du om någon behöver ju vård som sätter diagnoser på var och varannan människa utan att veta något om deras hälsa.

            Hej hej LD!

            Kolla anonym kl 10:04 ?

            Jag är också trött på att man inte får reagera… Var går gränsen? Kan vemsomhelst säga att hen mår bra och är naturligt smal och hälsosam och samtidigt se ut såhär t.ex. https://www.ronitbaras.com/family-matters/parenting-family/anorexia-model-parenting/ och man ska bara va ”jaha okej nämen va bra, man kan ju faktiskt vara naturligt smal 🙂 ”

            Jag vill inte att det ska vara så. Jag reagerar, de är inte friska. De behöver hjälp, istället för att anställas och hyllas antagligen bara pga deras låga vikt. Vi måste reagera nånstans, vi måste göra något.

              Och jag är jäkligt trött på att hur min kropp ser ut tas som ett exempel för att vara ohälsosam. Att när du ser mig så antar du direkt att jag är sjuk eller har ett dåligt förhållande till mat.

              Du D är en del av mitt problem. Du och dina reaktioner samt förutfattade meningar.

                om du svarar på min kommentar kan du väl iaf svara på det jag skrev?

                Då kan man ju inte prata om något längre för oooops, det finns ju faktiskt en här som passar in i den beskrivningen men inte i slutanalysen. Skärpning för helvete. Förlåt dampen men seriöst. Samma skit här som när män per automatik svarar ”INTE ALLA MÄN”. Vi VET, inte alla män men problemet måste fortfarande diskuteras.

                  Det är inte ett problem ATT prata om allt. Det är ett problem HUR man pratar om det.

      Det finns ju dessutom fler varianter av ätstörning än att inte äta…

        Ja. Vad har det med saken att göra? Snacka om att göra allt för att missförstå eller inte prata om det som det handlar om här. Som en politiker…

    ”Och innan någon nu börjar skrika om att de här tjejerna visst kan vara hälsosamma trots att de är smala så vill jag bara påpeka att jag inte pratar om enskilda modeller här utan om vilka signaler det sänder ut att Kenza och hennes företag slopat den hälsosamma linjen hon förespråkat tidigare och nu väljer betydligt smalare modeller.”

    CamCam läs nu om det här stycket och se att du säger emot dig själv.

    Att de visst KAN vara hälsosamma men mest troligt ÄR DE FLESTA SMALA INTE DET, samt att visa upp någon som är smal är detsamma som att PROKLAMERA ATT VARA SMAL ÄR = ATT VARA OHÄLSOSAM.

    Så alla ni smala som läser den här bloggen. Bara så att ni vet, här anses ni företräda ett ohälsosamt liv. Och vad ni än gör, bli inte modell för då bidrar ni till ett sjukt samhälle.

      Gud vad du är irriterande.

        Bra!

          ”Yhyy buhuu, inte alla smala faktiskt, elaka tjockisar som inte låter mig vara meeeeeeed” *gråter kränkta privvade tårar*

          Seriöst TRH, lämna datorn och gå ut och skrik åt fåglarna istället eller något, du skämmer ut dig.

            Ser i princip bara kränkta tjockisar här i kommentarsfältet. Sluta skäm ut dig själv istället.

              ”Jag ser bara kränkta tjockisar” *scrollar förbi 400 kommentarer av en mer och mer osammanhängande och hispig smalkränkt TRH*

              Sluta läsa med röven då kanske?

        Så brukar det låta när någon kommer med en obekväm sanning man inte kan säga emot 🙂

          Nej, så brukar det låta när man vill att privvade gnällrövar ska hålla käften.

            När någon kommer med bra argument som man i hemlighet vet stämmer, men av princip vägrar erkänna så kommer ”Gud vad du är irriterande”. Eller att man, som i ditt fall, tänker att ”privvade gnällrövar ska hålla käften”. Ouch va? ?

              ”Nu ska jag allt tvåla till den där jäveln ordentligt med att säga precis samma sak som jag sade i min första kommentar, vilket är att jag tror att alla egentligen i hemlighet håller med mig för att jag är så jävla smart och förträfflig” *lägger till blinkemoji för att det ska svida lite extra*

                Ät en till chipspåse, du kanske råkar förbränn några kalorier genom att skriva kommentarer här. J ä v l a f e t t o.

                  Men gullevännen, du blev väl inte sur nu? ?

                  P.s. did you just assume my weight? ?????

                ”På din sida TRH” – det är ju väldigt lägligt att man bara kan hävda att andra människors argument bara är en reaktion på att de vet de har fel som en vedertagen sanning. Snacka om att slippa att någonsin argumentera! Alla andra svar är ju STANDARDSVAR när motparten har fel, HAH! Psykologi A ju. Diplom till dig!!!

                Aptandborste: du har lite damp och roliga uttryck så jag gillar dig

      Fattar inte, är du tjock eller smal och vad upprör dig?

    Jag var på mönstring i veckan, blev hemskickad med orden gå hem i fyra månader och lägg på dig minst tio kg sedan ör du välkommen tillbaka för att fortsätta fystesterna ? ska skriva in mig på gym idag, kämpa ?

      Du kan inte lägga på dig 10 kg muskler på den tiden. 1-2 kg på ett år typ är normalt. Gym är toppen men kosten är det du måste satsa mest på!

        Köper chips och dipp på väg från gymmet ?

        Hur äter man för att gå upp tio kg på 4 månader såvida man inte lever på gräddbakelser och cola? Tips mottages tacksamt.

          Äta ofta och bra sorts kalorier. Mycket protein men också mycket mycket kolhydrater. Ösa på med pasta till måltiderna (för mycket stärkelse i potatis).
          Och ha daglig journal.
          Dokumentera allt och se till att man landar på 3000+ kalorier per dag och alltid ligga runt 500+ kalorier utöver det man gör av med.

          Lyckades som naturligt smal gå upp 10 kilo på 3 månader genom att gymma 5 dagar i veckan (styrketräning) och äta 6 mål om dagen.

            Tack för bra svar ?

      ser att det kommer bli svårt det här, kanske till och med åt det orimliga hållet. Jag har bra sprit och äter nästan jämt redan nu men som en flugviktare så är det svårt att få i sig 3000+ kalorier per dag. Det tar liksom stopp på vägen jag blir ju proppmätt av en halv portion pasta och sedan är jag inte hungrig alls på 6-8 timmar så just pasta och potatis som jag verkligen älskar blir jag helt stoppad av.
      Lite surt men får försöka lite med träning till en början och se hur stark jag lyckas bli på dessa månader.
      Jag hade gärna velat få in värnplikt med någon påbyggnad under några år innan jag som en starkare person både fysiskt och psykiskt med detta i bagaget vill göra nästan motsatsen och bli flygvärdinna. För det har jag ju kroppen i nuläget men hade så gärna haft en grundutbildning från försvaret med mig i ryggen. Som tur är är jag bara 19 och har alla möjligheter

        För att få i dig sen typen av kalorier är smoothies din bästa vän. Du kan få i myyycket bra kalorier i en smoothie utan att bli övermätt. Nötsmör är ex toppen för det.

    Smalt är snyggare helt enkelt.

      Du kan säkert provocera igång en härlig liten tråd här ska du se.

      Försök trolla någon annanstans.

        Fast… Jag tycker ju det? Det kanske även Ivyrevel gör. Allt måste inte vara för alla.

          Jag tycker estelle är ett skitfult namn. Jag tycker ju det. Och innan du anklagar mig för att vara kränkt tjockis då har jag ett bmi på 17.

            Jag håller med 🙂

    Nu har vi alltså kommit till en tid då vi inte kan ta upp det smala idealet längre (som får så många att må dåligt) för att smalt folk blir kränkta, lite lustigt ändå 😛

      Precis. Tiden har kommit då vi tröttnat på att alltid få höra att vi respekterar ohälsa. Tiden har kommit då vi tröttnat på att få vara fritt villebråd. Den sista kroppstypen som är ok att beklaga sig över.

        representerar *

        Ja jag förstår att alla kan må dåligt oavsett kroppstyp mm. Men det är ändå inom modellindustrin där modeller dör i anorexi för att man inte får ha ett extra gram fett på kroppen. Och det är ett stort problem, tycker man borde kunna bortse från resten en liten stund iaf.

        Jaha, så när du går till läkaren med migrän eller mensvärk får du råd om vikten?

          Ja.

            Att tjocka diskrimineras inom bland annat vården är fakta. Det kan du hitta vetenskapliga studier som visar också (nej jag kan inte länka då jag inte sitter vid datorn och kan inte hämta dessa via min mobil). Tjocka får inte samma bemötande eller samma rätt till vård som smala. Även om du fått en kommentar om din vikt när du haft migrän.

              Det var inte det som var frågan.

              Varför kapar du tråden och parar om sk tjockas problem? Jag har inte förnekat att det finns.

            Byt läkare då. Har hört om typ 5 pers som diskriminerats pga låg vikt.

    Du tar första chans du får att trycka till andra kvinnor, särskilt smala.

      Whoosh.

    Jag är smal. Alltid varit det. Och fin vältränad kropp tillåmed.
    Jag bryr mig inte om andras kroppsstorlek och respekterar och behandlar alla lika.
    Men nått jag har upptäckt är hur många som är överviktiga snackar skit om en, bjuder inte med en och är allmänt otrevliga och spydiga. Ofta handlar det om utseendet.
    Bara för att du är fet så betyder det inte att du har rätt eller är en snäll människa som förtjänar nån respekt.
    När ska ni fatta att ondska finns i alla människor oavsett land, kön eller utseende och alla blir utsatta för det flera ggr i livet.
    Att sitta och peka på ett dåligt beteende men ignorera resten är bara dumt.

      Du kanske är jäkligt jobbig och otrevlig bara?

      Du verkar vara den gemensamma nämnaren så….

      Bjuder inte med dig på grund av utseende… if you say so

      Vad har detta med inlägget att göra? Har någon sagt att alla smala människor är ”onda”? Eller att alla tjocka människor är snälla och oskyldiga?

      Yes! Har också upplevt massa idiot kommentarer från tjocka och bitter attityd. Jag är smal men har för länge sedan gått ner den övervikt jag hade och sedan hållt vikten. När jag bar runt på lite mer vikt var allt dock lugnt, inga taskiga kommentarer, men nu?

    Sorry för OT. Men hur brun var inte Booken igår. Gillar hon Barbie? Och jag som såg Gina när hon körde Youtube för 5-10 år sedan. Vilken Michael Jackson näsa hon fått. När hände det? Hade hon problem med nässkiljeväggen?

    Jag har läst ca. Hälften av kommentarerna och fy fan vad jag är trött på allt det här om kroppar, storlek etc.! Om alla kunde sköta sig själva och skita i andra skulle majoriteten vara fan så mycket lyckligare.

    Hur ska samhällets syn på storlek och kropp ändras om endast tjocka får hylla kroppar? Prata om stolthet och att känna sig trygga i sig själva för att ni lyckas äta en kanelbulle in public? LD t.ex. är ju bara ute efter att provocera i sin kroppsaktivism – hur ska det ändra något, egentligen? Och varför verkar en del av detta vara ”smala är egentligen inte lyckliga för jag var inte lycklig som smal”?

    Sem säger jag inte att osunda smalhetsideal är bättre, eller att det är det vi ska sträva efter. Allt jag önskar är att vi bara skiter i hur andra ser ut, och bara låter alla vara.

    Och angående modellers utseende… Innan Twiggy var Marilyn Monroe idealet.

    Känner en av modellerna och kan bekräfta att hon – helt seriöst – äter jättebra. Tränar någon gång i månaden – för hälsans skull – och är lite ledsen att hon inte kan gå upp i vikt. Lite taskigt att hänga ut dessa tjejer här. Du kan väl åtminstone censurera ansiktena.

      Jag känner också en av dem och jag kan bekräfta – helt seriöst – att hon mår jättedåligt. Tränar för mycket – för att gå ner i vikt – och är lite ledsen att hon inte kan gå ner i vikt.

        Varför är det okej för tjocka att kapa trådar om smala, men inte tvärtom?

          För att det här inte är ett separatistiskt forum. Vill camcam att det ska vara det så fine, men då hade hon nog talat om det.

            Men när smala kapar en tråd om tjocka, även här, får de ju skit ?

              Och här för tjocka skit föt att de skriver. Så här är det skit åt alla.

                Jag har en släkting som jobbar som modell i Europa. Extremt smal precis som alla hennes kollegor. Hur håller de sig smala? Tja, ingen frukost, en liten burk löjrom till lunch, en sallad till middag och som mellanmål under dagen – knark. True story.

                Var får de skit? För att de inte får prata fritt om andras kroppar?

    Det var nån klok feminist som en gång sa nåt i stil med: Hur kan det ens finnas något ideal för den kvinnliga kroppen? Vi blir ju gravida så våra kroppar förändras genom livet.

    För övrigt känner vi alla till att smala får kommentarer om sina kroppar, precis som tjocka får. Vi känner till att smala ofta har kroppskomplex precis som tjocka ofta har. Däremot blir inte smala människor föraktade eller till och med hatade för sina kroppar, som tjocka blir. Vi känner även till att självbedrägeriet hos kvinnor överlag, är stort. Tjocka låtsas att de äter mindre och tränar mer än vad de gör. Smala låtsas att de äter mer och tränar mindre än vad de gör.

    Bara att se på ”tjocka Monica” i Vänner när det ska vara tillbakablickar. Hon betraktas som en VAL & grotesk. Storleken dom gör henne i är en helt normal kvinna alltså…

      Hon hade ju hjärtproblem på grund av övervikten, säger hon ju i ett avsnitt. Och hennes självkänsla är bättre.

    Är inte det ganska sjukt när majoriteten här skriver att man inte alls behöver vara ohälsosam om man är större än genomsnittet, men att man GARANTERAT är ohälsosam om man är under genomsnittet?

      Gå in på ett inlägg som handlar om övervikt/bopo här så ska du se att majoriteten hävdar att tjocka är dödligt ohälsosamma och hetsar till ohälsa.

      Jag ser inte att majoriteten skriver så som du påstår…?

        Min kommentar 12:52 var till Hallonkakan.

        Inte jag heller. Någon har sagt att modebranschen är känd för att vara ohälsosam. Någon har sagt att ideal påverkar kvinnor negativt. Däremot en hel del smala som verkar bli kränkta av att man ifrågasätter det rådande idealet i den (och andra) branscher. Och någon smal som känner sig exkluderad från en separatistisk rörelse.

      Hallonkaka: Jasså. Garanterat? Annars finns det studier på att lätt underviktiga lever friskare och längre…

      Var finns denna majoritet som skriver så? Exempel och antal i förhållande till kommentarer.

    Asså IvyRevels kläder är ju rent generellt gjorda för smalare tjejer. Missförstår mig rätt här – alla får bära precis vilka kläder de vill och känner sig bekväma i. Men enligt mig så är de flesta kläderna anpassade för smala tjejer. Hennes kjolar, klänningar och shorts är oftast så korta (om det ej är maxi) att man omöjligen kan ha dem om man har minsta tillstymmelse till röv, då visar man hela muttan. Mycket crop-tops, low cut och kortare toppar som många med större byst och mage känner sig obekväma med (igen – om man känner dig bekväm får man ha vad man vill, såklart). Verkar överlag inte finnas så bra storleksutbud. Tycker höstkollektionen ser lite bättre ut, då det finns massa knits och jackor men ja, nej. Jag skulle inte känna mig bekväm eller tycka att hennes kläder smickrade min storlek. Förstår att inte alla märken kan passa mig och klagar inte, men det är väl en förklaring till varför hon har smala modeller, antar jag.

      Tack och lov för det har svårt att hitta passande kläder till min spinkiga kropp. BMI 16

    Alla jävla smala som känner sig kränkta. Läs på och håll käften. Jag väger 43 kg till 163cm och jag orkar inte läsa mer om era jävla kränkta kommentarer. Som smal diskrimineras du inte inom sjukvården. Du får inte antagandet att din migrän beror på din vikt.

      Jag är 170 och väger 80-85. Fick kommentarer om min vikt hos tandläkaren förra veckan. Tydligen minskar mina ilningar i tänderna om jag går ner lite i vikt..

        Han utgick antagligen från att eftersom du in så smal (ditt BMI lär vara rätt högt, typ 28-29, om du nu inte har väldigt mycket muskler) äter onyttigt och för mycket. Rätt oförskämt faktiskt. Du borde ha frågat rätt ut om relevansen för det och satt honom på plats.

          Inte är så*

        Jo men det kan finnas en poäng med den kommentaren beroende såklart på vad du äter. Frätskador (som KAN vara orsaken till ilningarna- nu vet jag såklart inte om det stämmer i just ditt fall) uppkommer ofta av matvanor som generellt kopplas till övervikt. Men nu vet jag såklart inte om det stämmer i just ditt fall men tandläkarens kommentar kan absolut vara legitim. Åter, allt detta beroende på orsaken till ilningarna, frätskadorna samt ev övervikt men ett samband kan absolut finnas så tandläkarens kommentar måste inte vara helt uppåt väggarna.

          Då kan man ju tycka att tandläkaren kan påpeka att det beror på vad man äter och vad man bör äta med hänsyn till emalj. Inte ”det blir nog bättre om du går ner i vikt!”

          Till saken hör att jag inte har ätit onödigt socker (godis, läsk, sylt, saft, glass etc) sedan 2014 men eftersom han inte diksuterade mer än min vikt så bemödade jag mig inte att upplysa honom om mina kostvanor. För honom var fokus på min vikt.

          Beror oftast på saliven. Jag får aldrig hål eller frätskador, däremot tandsten. Brukar tydligen vara antingen eller. Mediciner spelar också roll.

        Om du väger mellan 80-85 och är 170 cm så låter du rätt chunky hahaha.

          Och du låter dum i huvudet. Det är nog permanent så beklagar, och hoppas att du inte vistas bland andra människor.

      Ehh, jo. Min migränläkare tycker att jag borde gå upp i vikt för att se om det kan lindra min migrän. Hen har dock inte lyckats hjälpa mig att öka i vikt.

      jag hör dig, men vettitusan, har ett helvete i vården som underviktig och kroniskt sjuk. ett tjugotal läkare har skickat hem mig utan att ens vilja undersöka mig, för att jag ”måste ta hand om min ätstörning först” :))) tur att nån till slut fattade att jag hade fysiska besvär när jag närmare mig 30 kilo.

      När jag gick till läkaren för att min mens var så oregelbunden påstod de att det kunde bero på min undervikt. Visade sig sedan att jag PCOS.

    Förstår inte alls varför alla agenturer väljer sjukt smala tjejer, det är ju inte realistiskt? Majoriteten av oss ser verkligen inte ut så. Det är inte vackert och åtråvärt att se ut som ett benrangel. Stackars de tjejer som modellar & tvingas in i ätstörningsbeteenden då folk säger att de är för tjocka trots att de är smala som pinnar.

      Jag tror din kommentar hade ett bra syfte egentligen, men jag kan inte ta till mig den när du i samma kommentar klankar ner på smala. Det är inte vackert och åtråvärt att se ut som ett benrangel, men ok tack! Det kanske inte är så vackert och åtråvärt med dina fläskiga valkar heller kanske? 🙂

        Gillar inte ordvalet men i detta fall handlar det enkom om avundsjuka. Så tråkigt.

    Tur att man är en lagom tjock man i sina bästa år – allt annat verkar så jobbigt.

      Tur att du är man. Förhoppningsvis vit oxå. Allt annat är mycket jobbigare.

    Tycker Det är fint! Dessutom sitter kläderna bäst på smala modeller.

    Lol!! @sarahckobama på instagram är modell för ivyrevel och verkar lida av ganska grava ätstörningar, vi är i samma kretsar

      Oj ja skenet bedrar verkligen isåfall.. tycker hon ser hälsosam ut med snygga fylliga bröst, fylligare än många andra fashion models.

    Sjukt besviken 🙁

    Jag är smal och har alltid varit det, har alltid kunnat äta vad jag vill och ändå varit väldigt smal. Periodvis har jag gått med flera par strumpbyxor under byxorna för att se större ut och mitt problem har snarare varit att gå upp i vikt än ner. Jag har precis som många här ovan fått kommentarer om hur smal jag är och frågan om jag lider av ätstörningar. Min verklighet ser ut så. Jag skäms för att säga det men i fall jag inte tänker längre än näsan är lång så kan jag någonstans inom mig ha svårt att förstå hur folk egentligen blir tjocka. Jag förstår det rent intellektuellt naturligtvis men i och med att jag inte själv har den tendensen så tänker en mera primitiv del av min hjärna att det är märkligt att majoriteten inte verkar fungera som jag.

    Jag tror att det samma gäller för många i detta kommentasfält. Folk vars kropp ser totalt annorlunda ut än modellernas säger att de kropparna är sjukligt smala. Antagligen beror det på att de själva inte kan uppnå den vikten utan att banta ner sig rejält. I deras verklighet kan man inte vara annat än sjuk om man ser ut så. Jag önskar att även folk som kämpar med vikten åt andra hållet hade en mera öppen inställning till de med ett lågt BMI. Även om det är svårt för dig att vara smal och skulle kräva att du blev sjuk så betyder det inte att det är så för alla. Precis som jag försöker tänka att även om det är lätt för mig att vara naturligt smal utan ansträngning så faller det sig för andra lika naturligt att vara större. Det finns en sådan otrolig mångfald av kroppar då vi alla fungerar så olika och är så olika och jag önskar bara att samtliga skulle kunna lämnas i fred.

    Alla människor har en tendens (precis som jag själv) att utgå ifrån sig själva och sina förutsättningar och jag tror att det är det som skapar det här debattklimatet.

      Intressant synvinkel faktiskt! 🙂 Jag är i samma sits som du och du beskriver min vardag och verklighet. Jag är före detta fotomodell för Elite och Mikas och har mer insikt i det här än vad de flesta här i kommentarsfältet har.

      Dock är detta ett så himla känsligt ämne och man går verkligen på en millimeterbred lina här och allting man säger kan uppfattas fel och vändas emot en. Det blir såna j ä v l a polariseringar! Man ska inte sticka under stol med att modevärlden länge haft och fortfarande har, en i majoritet, ohälsosam syn på kroppar. Det är ingen fara om det är modeller som redan är smala av naturen, faran är när en kropp ska anpassas till den mallen när det kräves extreme measures för det, eller att tvinga en redan smal kropp att bli ÄNNU smalare. Jag vet tyvärr inte hur man ska tackla den biten. Jag tycker det är helt åt helskotta fel att gå på som ”D” gör, att utgå från att i princip alla smala modeller är ohälsosamma. Vet inte om det är ett i grunden godhjärtat sätt att vara konstruktiv eller om det bara är bittert MEN DET FUNKAR KNAPPAST.

      Vi smala har ett privilegium och det innebär inte att vi har det bättre än andra rent individuellt (mobbing kontra pengar och lycka?) utan på ett större plan. Vår kroppsform är normen men vi ska inte be om ursäkt för hur vi ser ut, aldrig..!

    Har så mycket åsikter om det här, men har i princip redan sagt allt jag vill säga om kroppskomplex, ideal och kroppshets i ett poddavsnitt, så hänvisar till det istället;

    https://m.soundcloud.com/karolina-smus/tracks

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.