Paula får kritik för sin möhippa

Efter att ha läst den här kommentaren av ”Lisa” på Paulas blogg så kan jag bara konstatera att jag är glad över att det inte är hon som kommer ansvara över min möhippa.
Ja, Paulas gäng var kanske både högljudda och lite gapiga men den som bevittnat eller deltagit på en möhippa som gått i viskandets och stillhetens tecken – hand upp!

Ja, Paula ställde sig upp på flyget och utbringade en skål över att hon gifter sig nästa helg och den som inte kan glädjas – eller åtminstone tolerera det på ett flyg är en surprutt!
Ja, jag tycker faktiskt det! So sue me!
Jag är en av de resenärer som varken uppskattar att leka tittut med den understimulerade ungen på raden framför eller oönskade samtal med främlingen på platsen bredvid mig men skulle det ramla ombord en möhippa med glada, något skräniga tjejer så skulle jag inte annat än rycka på axlarna och höja min Cola Zero i en skål.

Ibland får man faktiskt ha lite tolerans och överseende för andra människors lycka och upptåg, trots att man inte själv är inblandad. För jag tvivlar på att denna Lisa – om hon varit del av möhippegänget – hade ställt sig upp med sin decibelmätare och shyyys-at sina vänner. Eller så hade hon det, vilket är anledningen till att hon fick stanna hemma? 🙂

Så medan Lisa andas i fyrkant så höjer jag min Cola Zero till en skål för Paulas möhippa.
För tolerans. För överseende att någon eller några är lite överpeppade för en möhippa. För vänskap men framförallt… för MIG! Nä, så klart inte…
Skål för kärleken!

102 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Surprutt

    obehagligt ord som fan

    Håller med dig till fullo! Samma som med Petras hippa, och Kenzas. Den enda som tog det lugnt var väl BB som var höggravid.

      Som dessutom avbröt sin möhippa och åkte till Odd, som tagit in på hotell, för att hon saknade honom.

    Ser precis att en ytlig bekant fått barn.

    Sonen ska heta Lucaz.
    Ja med ett z på slutet.

    Alla jävla wt-föräldrar som ska slänga in ett z i namnen ?

      Fy vad dåligt av dem att inte komma till dig för smakråd :/

      Tycker det är wt med enbart Lucas. Varför varför stava det så???

        Jag tycker att alla som snackar om WT är WT, och ja, jag förtsår att det även innefattar mig själv ?

        Jag tycker Lucas är 10000 gånger finare än Lukas? samma med Erica- Erika Camilla-Kamilla. Det ser bättre ut med C.

        För att C är en finare och mjukare bokstav än K.
        Det blir mer flow i det skriva namnet med ett c. Skulle aldrig använda ett K där man kan ha ett C istället.

        Möjligen namnet Karin, då tycler jag C och K passar lika bra.

          Haha, kommer ihåg när jag blev dissad av en kille som frågade om jag heter mitt namn med C eller K, och sedan deklarerade att ’det är såååååå mycket finare med K’. Ok, tack för din input liksom.

          Tack.

        Lucas är ett namn från antikens Grekland. Kan knappast bli mindre ”WT” än så, det har liksom varit vedertagen stavning sen några tusen år innan vad som skulle bli Sverige ens hade tagit sig till stenåldern…

      Tycker snarare det är fult att döma ut en bekant som WT för att denne väljer att stava sitt barns namn med Z. Så jäkla trångsynt och onödigt bara.

      Mina föräldrar döpte mig till Jasmine. Sen efter några år valde jag själv att byta stavning till Yazmin för att jag tyckte det såg snyggare ut och för att vara lite originell. Idag är jag 24 år gammal och tycker fortfarande det, synd bara att man blev white-trash på köpet ?

        Haha jag tänker på p-piller. Eller heter dom Yasmin kanske, hehe.

          Ja dom heter Yasmin. Det var inte direkt något 12-åriga jag tänkte på. Förstår inte det roliga? 🙂

          Ja, och några miljoner kvinnor världen runt…

      Va skönt att vi inte är bekanta.

      Håller med, låter som nån i ett dansband. Har sett någon som stavade Kevin med C, vilket enligt svenska uttalsregler blir Sevin… Men den mest tillkrånglade stavning jag någonsin sett är Råbbinn. Ja på riktigt.

        Åh herregud det var fult ?

      Polacker? Fast då hade dom iof kanske stavat Lukasz…

    Jag är en sån som inte alls glädjs åt andras högljudda lycka på flyg eller tåg. Oavsett om det är möhippor, barnskratt, fyllestoj eller annat så uppskattar jag lugn och ro när jag reser. Värst är de som tar med halva dagiset och bokar plats i tysta vagnen på tåget.

    Ja, jag är en suris när jag reser, men jag är bara sur på insidan, gnäller aldrig högt om det. So sue me.

      I hear!
      Personligen leker jag hellre titt-ut med understimulerat barn och har en pratstund med grannen i sätet bredvid (beror så klart på vem som sitter där). Har haft intressanta och roliga samtal på några flygningar jag gjort.
      Att däremot lyssna på något fyllepladder av några överförfriskade fyllskallar ger inget. Hänsyn är inte riktat åt bara ett håll.

        Sue me hard now. Really hard för det värsta JAG vet är barn som härjar, skriker, springer och fladdrar när man är på offentliga platser typ tåg, flyg, buss, butiker, restauranger etc.. Jag är den som drar på direkten om ett drygt barn dyker upp som inte kan va tyst och lugn. Får panik av det annars. Är som ni förstår ingen barnmänniska överhuvudtaget, är nästan allergisk mot dem. Jösses vad hat jag kommer få nu.

          Jag är heller ingen barnmänniska, har två själv. Men det innebär att har mina barn inte vett att föra sig ute så åker vi hem på studs

          Men barnen vet inte bättre. De är BARN! Fyllon/möhippefiranden mm är vuxna och borde veta hur man beter sig.

            Men deras föräldrar vet bättre. Man ska inte låta sina barn störa medpassagerare. Och nej, alla föräldrar försöker inte dämpa sina barn.

              Försöker jag dämpa ett av mina blir hen mer högljudd… Säkert irriterande för andra men de har ungefär noll aning om hur irriterande det skulle bli om jag la mig i på den nivån de önskat ?

              Nej. Barnet har ingen diagnos. Barnet är bara ett barn.

    Jag är glad att jag slapp dela flygplan med de, de var gapiga och skrikiga.

    Konstig grej att påpeka att mannen är roligare och bättre, och att Paula själv inte ska tro att hon är något

    Jag hade också surnat till. Framförallt om det var en ”influencer” som hade gapat och skrikit. Har noll tolerans för fyllon som sla synas och höras, man kan ha kul utan att inkräkta på andra människors space!

      Oj vad bitter.

      Men slappna av lite. Det är ju inte varje dag man behöver bevittna en möhippa. Har verkligen svårt för människor som blir sura av att andra firar något som tex studenten, möhippor, nollningar osv. Ibland kan man fan bara leva med det ? det är inte hela världen.

        Men varför måste de inkludera andra människor. De hade kunnat påbörja festen utanför planet

        Nej inte varje dag men nästan för ofta, i alla fall. Särskilt på ett morronflyg osv. Huuuuga.

        Jag antar att ”möhipps och svensexe”-pesten har spridit sig i vissa delar av polen, likt Budapest där jag är bosatt. Skräniga dräggiga turister (främst engelsmän) som åker dit för att festa. En kväll såg jag 18 st möhippor och svensex-grupper och jag tycker man får respektera landet och invånarna dit man åker och inte bete sig som en skock vilda skräniga djur bara för man är utomlands. Har dock inte sett så mycket av paulas möhippa, men av kommentarerna att döma verkade det vara lite stökigt…

    Och hur lång tid tar det att flyga till Polen?? Det är ju en inte en 14-timmars flygning det handlar om, utan 1,5tim och jag tror man står ut med en glad möhippa då. Annars föreslår jag att man ständigt går omkring med hörselkåpor.

      Med den logiken tänker jag istället att om det nu bara är 1,5 timmar på flyget, varför kunde inte möhippan ta det lugnt och visa lite hänsyn i 1,5 timmar? Sedan kan de skrika och gapa och stöka runt när de gått av planet. Ingen stor uppoffring.

        Svårt att tro att hon/dom skrek konstant i 1,5timme. Ibland måste man bara glädjas åt någon annans glädje eller står du och surar när studentflaken åker runt och firar. Skåla med den som firar istället!

          En kan gå ifrån ett studentflak. Ett flygplan däremot kommer en inte ifrån förrän det landar. Så jag tycker nog inte riktigt att din jämförelse funkar här.

          En måste inte glädjas åt andra och särskilt andras ploj å fylleskoj. Sanitär oreda kallas sånt där. Eller var det ohyra?

    Flög till Warzawa i våras. Nej, ingen jättelång flight Direkt men inte TRE möhippor och en svensexa på samma plan. Ville dö.

      (Ja jag är en surprutt)

      Svensexan var dock en man kort på hemväg eftersom en kille varit så bakis på morgonen att han vägrade lämna sängen, så de lämnade honom i hotellrummet.

    Personligen har jag enormt svårt för när folk, oavsett anledning, måste skrika och skräna i offentliga rum, särskilt när det är ombord ett tåg, en buss, en spårvagn eller för all del ett flygplan (platser jag inte kan lämna med all enkelhet för att slippa undan). Barn kanske inte alla gånger är väluppfostrade eller har impulskontroll, fine, ingen idé att bli arg på barnen (trots att jag har svårt för barn i alla lägen). Men vuxna människor borde kunna respektera att t ex medpassagerare kanske inte vill ha skrik och gap omkring sig. I mitt fall har jag ganska mycket social ångest och tycker att det är jobbigt nog att bara behöva sitta inklämd i exempelvis en full buss som det är. Jag blir orolig av stojiga, utagerande och högljudda människor omkring mig (bland annat på grund av PTSD, men efter utbrändhet är det också extra jobbigt med hög ljudnivå från flera olika ljudkällor samtidigt). Så personligen hade jag verkligen inte uppskattat att vara tvungen att dela flyg med en stor grupp vuxna som beter sig som ouppfostrade och sockerstinna ungar. Jag säger inte att hela världen måste anpassa sig efter mig, livet funkar inte så. Men det kostar väl inget att kanske tänka lite på sin omgivning och sina medmänniskor, och var det är lämpligt att vara som mest högljutt entusiastisk över sin möhippa – en möhippa som ingen ombord på Paulas flygning bett om att få delta i/bli drabbad av.

      Håller med!

      Jag håller med dig! Jag har fibromyalgi och har, liksom många andra fibro-drabbade, blivit väldigt ljudkänslig. Tyvärr har omgivningen svårt att förstå att det inte är roligt att bli utsatt för höga skrik, smällare eller hög musik, och jag är inte bara sur utan det är verkligen plågsamt för mig att bli utsatt för höga ljud (och det tar lång tid innan jag har återhämtat mig efteråt), det är inte bara att koppla av och hänga med.

    Vad har hänt med kommentarerna? Annat typsnitt & gillaknappen är borta?

      Då måste det vara fel hos dig. Här ser allt normalt och en gillaknapp.

      Rensa cachen. Starta om.

      Det är nog någon bugg eller något hos dig, har också varit med om det en gång. Men för mig ser det iallafall normalt ut just nu 🙂

    Håller med dig Camcam!! Det gäller även flak för studenter, jag ser alltid folk som står och muttrar ’vad ska det va bra för’ eller ’hoppas det blir olagligt med studentflak till nästa år’. Jag hade sjukt kul på mitt studentflak och blir glad av att se studenter fira och vara glada (och så håller jag mig på avstånd så jag inte blir sprejad av öl). Låt folk ha lite roligt! Tror dessutom inte Paula och gänget var gapiga hela resan, bara några minuter när hon skulle skåla och dansa med svensexa-killen.

    Varför tar man inte med sig hörlurar och gömmer sig i en kudde, film, bok, pod eller valfritt hjälpmedel för att slippa stojet, grannen, ungar, fyllon, blivande män, fruar?

    Det är ju lite bättre att välja själv än att bli pådyvlad något man inte står ut med. Hyra eget plan är också ett alternativ.

    Man måste ju inte alltid gnälla för att man kan.

    Tror Lisa bara ville känga till P. För vad har Hugos humor med saken att göra?

    //Moa

      Jag har tinnitus och har blivit ljudkänslig sedan jag fick det. Tyvärr fungerar det då inte att ha hörlurar, så jag har inget sätt att fly från oljudet. Tyvärr blir också tinnitus värre av höga ljud, skrik och annat buller, så de plågar mig inte bara för stunden utan det sitter i ett tag (dagar ibland) efteråt. Inte så roligt att försöka somna i det tjutet …

    Klart man ska få fira och skränas. Speciellt på en plats där flera människor är.
    Är det så hemskt när folk är glada så ska man nog inte vistas i sådana miljöer.

      På ett morgonflyg, till exempel? Kanske annat kl. 21 en lördagsflygning.

    Shyyyyyysa? Är det detsamma som hyssja? Satt här med lässvårigheter och försökte komma på vad det betydde men känner mig osäker och måste fråga hur man uttalar det, är det dialektalt?

      Det är det nog, jag säger shysha, men tror hysha/hyssja är det korrekta ordet på svenska (shush säger man på engelska tex).

    Off topic: Har ni sett att Socialblade är uppe igen 😀

    Gapiga fyllon är en plåga oavsett vem de är eller vad de firar. Glad att mina vänner inte tycker att uppblåsbara penisar, offentlig berusning och att bete sig som fjortisar är kul.

    Tycker nog att man kan stå ut med lite firande på ett flyg, men blir väldigt provocerad när folk skränar i tysta, offentliga rum (bibliotek, kyrka, spa, tyst vagn etc).

      Ja i såna miljöer får man säga till de som väsnas tycker jag!

    OT: Den här skräpvideon gick igång efter att jag sett en annan på YT:
    https://www.youtube.com/watch?v=iOyhd9rO80s
    ’Unknown beauty’ som visas vid 6:10 är väl ändå väldigt lik någon…

    Videon jag egentligen skulle se är också sevärd:
    https://www.youtube.com/watch?v=jD8tjhVO1Tc

      Elena Natacha Belle Peyre…!? Med lottomiljonären?!

      Det där klippet är fejk.
      ElenaBelle/Natscha var på inhyrd på en massa krogar efter sin PH period.
      Jag var ute den kvällen och såg henne på nattklubben som det där fotot är taget. Han är ingen miljonär utan en hobbyDJ som spelar med jämna mellanrum. Vill minnas att han kallade sig DJ Jeppe eller liknande…

        Men det är väl inte taget i Sverige?

          Det är taget i Sverige.

    Nu vet jag inte vad som hände på flyget men det är väl skillnad på ”ställa sig upp och utbringa en skål” och ”stå och gapa och svära”? ?

      Kände lite samma. Vet inte riktigt om CamCam vet mer än oss (?) men får inte intrycket (av kommentaren) att Paula ”bara” höjde en skål i flygplanet? Kan tycka att det sistnämnda kan vara okej och roligt men skulle nog också störa mig på om ett gäng stod och gapade och skrek under en resa.

      Hon gjorde både och (beroende på om du frågar surprutten eller glädjespridaren), hon ställde sig i gången och ropade ut i en liten megafon ’jag vill utbringa en fet j*vla skål för jag gifter mig om en vecka!’. Alltså både en skål och svordom i ett ?

    Håller med dej camcam. Råkat hamna några gånger i möhippor och dom frågat om jag vill ställa upp när dom spexar lite. Helt ok för mej. Man kan väll bjuda lite på sej det gör vardagen roligare.

      Men då blir man tillfrågad, då har man ett val att delta eller tacka nej.

        Elin ja det har du ju rätt i. ?

    Fast jag leker hellre tittut med en unge två minuter än behöver höra
    En som svär osv. Om hon bara utbringat en skål så fine, men tydligen var det gap o skrän och nej, det tycker jag inte man ska behöva acceptera om man också betalat ett par tusen för sin flygbiljett.
    Du har ingen aning om vad de andra resenärerna har för liv just där och då. Någon kanske är på väg hem till en släkting som ligger för döden, en annan kanske är extremt flygrädd och behöver fokus på det,
    En tredje kanske är nygravid med
    Värsta illamåendet eller huvudvärken etc.

    Hade jag haft ett barn med och folk var fulla o gapiga så hade jag blivit irriterad ja, om vi reste mitt på dagen.

    Nu vet jag inte läget här, men en skål är som sagt helt okej. Men om det ska skränas o sväras, nej. Då hade jag valt att resa med Cinderella en fredag.

    Varför känns det som Paula är så illa omtyckt av många (på nätet)? Har hon gjort något, hennes personlighet eller är det för att hon är tillsammans med Hugo som alla verkar älska? Uppriktigt nyfiken då jag inte förstår varför hon nästan alltid får tråkiga kommentarer, speciellt här.

      Nej det känns inte som om Paula är mer illa omtyckt på nätet än andra, hon får inte mer tråkiga kommentarer än andra. Men jag undrar om CamCam skrivit liknande om det varit Bella som varit högljudd på möhippa, gissar att det skrivits lite annat då 😉

        Ja så kanske det är, läser inte paulas blogg så har ingen koll förutom det jag läser här och då har jag upplevt det så men kan mycket väl vara som du säger med? Håller med angående sista stycket haha

      Folk som kommenterar negativt menar ofta på att hon är präktig och uppfattar henne som att hon ibland skriver som om hon är bättre än andra, och vissa skriver att hon var en ’mean girl’ i gymnasiet.

      Jag håller dock inte med om detta, jag tycker hon verkar superhärlig och jordnära.

        Jag har aldrig läst hennes blogg eller följt henne på något sätt, men i våras lyssnade jag på hennes och Kajsons podd. Jag tycker hon verkar skitkul och snäll!

      Tror många tycker hon är extrem i sin spons. Kanske också att det upplevs som att hon egentligen aldrig granskas kritiskt. Bara för hon har en trevlig personlighet bör hon inte vara immun mot kritik och granskning.

    Undra om det låtit likadant om det varit Bella, då hade det nog låtit annorlunda från CamCam 😉 men jag håller med för övrigt.

    Hallå! Blindinbella skriver på sin blogg att alla fönster i hennes hus går att öppna ut! Vilken grej va! Hon måste vara först med en så sjuk sak ?

      Synd att de som beställde NKS slopade den detaljen.

        Ventilationen blir knäpp om man skulle kunna öppna ett fönster. Sägs det.
        Jag har varit på NKS en gång och det var en märklig känsla.
        Först en hangar som verkar vara en lobby på ett folktomt hotell i Dresden 1975.
        Sedan ett virrvarr av hissar och dörrar som för en till ett våningsplan med bunkerkänsla.
        Inga fönster som antyder att man faktiskt befinner sig ovan jord.
        VSP (Very Strange Place).

          De som jobbar där säger också att det vore najs med ventilation. Men kan visst inte få allt…

      Men då kan ju både bovar och fåglar komma in!
      Med så stort hus skulle jag bli knäpp. Jag vill nämligen ha överblick över bostaden – bor för närvarande på 80 kvm i lägenhet och har perfekt koll på allt 🙂
      Ingen kan komma in utifrån (bor högt upp med balkong) utan att jag märker det. Finns bara en dörr in och den är alltid låst. Check.
      Men i ett stort hus och två våningar med många rum skulle jag springa runt och kolla hela tiden.
      För att inte tala om på kvällen då jag skulle få dra för gardiner överallt för att undvika att se att någon trycker ansiktet mot ett fönster. Usch.
      Ska nog inte bo i hus alltså. I synnerhet inte i mörkret ute i skogen på Elfvik 🙁

    Stolt surprutt här då. Jag är extremt flygrädd, och om någon hade ställt sig upp och börjat gapa hade jag först fått panik. Usch för människor som ska ha uppmärksamhet i alla situationer. Jag är förresten nygift men inte tvingade jag på alla andra det…

    Då måste jag vara en väldigt grinig person för jag avskyr människor som stör – oavsett om det är 30 minuter eller 3 timmar.

    OT:
    https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2018/09/03/michaela-forni-rekryterar-creative-director/
    Gant verkar vara ett ställe som folk lämnar.
    Bella rapportera för ett tag sedan att hennes hårband Hermine Hold rekryterat en VD från Gant.
    Länk nedan.

      Kanske har ett samband, men ett annat samband är också att Michaela är god vän med den nya anställdas syster. Louise är säkerligen väldigt duktig på sitt jobb också, såklart!

    Beror helt på, lite tjo och stim är väl ok men höll de på hela flygresan så var det antagligen rätt så tröttsamt. Och ja, jag tycker det är skillnad på barn som skriker för att de inte vet vad de ska ta sig till och vuxna som bör veta hur man beter sig.

    OT Kenza goes political på hennes instastory.

      Det gör alla influencers nu för de tror att de kan ändra sina följares politiska åsikter.

        Alla Kenzas följare i Marocko, Polen och Ukraina kommer att rösta rött nu 🙂

    Hahaha tack för att du alltid får mig att skratta, även de dagarna man tror att man förlorat den förmågan.

    NPF här, jag är känslig för stökiga miljöer och blir väldigt trött och stressad av det. Att hamna på ett plan tillsammans med en möhippa skulle mycket väl göra att jag skulle behöva spendera halva helgen med att vila i ett hotellrum.

    Jag är extremt rädd för att flyga (har gått i terapi för det och har tydliga strategier för att hantera rädslan under flygning) och hade tyckt det var skitjobbigt om folk skrek och höll igång, även om det var tydligt att det är ”fest”. Nej det är inte långt till Polen och det är inte hela världen att någon har roligt på planet men för dem med rädslor och fobier kan det göra enorm skillnad om folk är normaltysta eller stimmiga.

      Obs ej påhopp men undrar bara om det inte kan vara skönt att ha ”stöket” att fokusera på under flygtiden istället för att sitta tyst och bara höra sina jobbiga tankar om vad som kan hända?

        Nej, inte i mitt fall. Jag håller rädslan borta genom att följa rutiner. Sitter alltid vid gången till höger nära en dörr/ingång, går igenom samma andningsövningar och läser samma text varje gång: har med mig samma sorts tuggummi och en lika stor flaska vatten. Ju mer jag kan hålla fast vid rutinerna, desto lugnare blir jag och därmed mindre rädd. Stoj och stim gör att jag har svårare att skapa och stanna kvar i min ”bubbla”.

        Har absolut förståelse för att alla inte gillar att flyga ”lugnt” och gärna tar ett par drinkar på flygplatsen innan avgång, så jag köper business/economy extra (typ) när jag kan/har råd eftersom det brukar vara lite tystare längre fram i flygplanet.

    Haha jag är definitivt en surprutt när jag reser, speciellt när jag är trött 🙂

    En möhippa är just en möhippa och det innebär att få vara lite omogen,barnslig och ha fruktansvärt kul! Paula gjorde ingenting fel!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.