Ellionor Bjurströms sambo åker på festresa 7 dagar efter sonens födelse

Jimmy har valt att åka på en firmafest-resa till Prag imorgon. Han åker imorgon och kommer hem söndag. Det är 4 dagar som jag ska vara själv med en 1 vecka gammal bebis.

Det är helt upp till Jimmy om han vill åka eller inte, jag blir inte arg på honom alls.

Det jobbiga är bara att jag får ångest över att jag ska vara själv med honom i 4 dygn. Sen så känner jag mig som världens sämsta mamma bara för att jag känner att jag får ångest över att jag ska vara med mitt barn. Det blir känslor på känslor som tillslut bara blir kaos.

Klarar jag ens att ta hand om honom själv? Jag kan inte ens lyfta vagnen själv pga min svanskota. Jag kan inte hålla honom i sängen och resa mig upp med honom i famnen. Jag kan inte amma utan att gråta. Jag kan inte åka och handla mat eftersom att jag inte har körkort och han känns för liten att ha på bussen. Ja jag känner mig ganska nere helt enkelt.//Ellinor Bjurström

Hallå?? HALLÅÅÅÅÅÅÅ?????? 
Har ALLA mammapoliser gått på semester eller vad är det frågan om?
När Ida Warg lämnade sin bebis med pappan i några timmar så lät det på kommentarerna som att hon sålt  sin bebis till högstbjudande på Tradera men när Ellinor Bjurströms sambo väljer att åka på en festresa i fyra(!) dagar samtidigt som hans sons mamma lider så av sina förlossningsskador att hon inte ens kan lyfta barnvagnen själv så höjer knappt någon på ett ögonbryn.
Ellinor delar med sig av sina tankar och känslor och hur hon inte ens kan amma utan att gråta och kommentarerna handlar till stor del om att hon inte ska känna sig som en dålig mamma… HON!?
Hon mår dåligt redan innan över allting som ett nytt föräldraskap innebär, samtidigt som hon är skadad och hennes sambo åker för att festa i fyra dagar men HON ska inte känna sig värdelös?

Snälla nån, om det är någon gång jag skulle kunna acceptera ett och annat hårt ord så är det här, särskilt som Ellinor inte låter riktigt lika vänligt inställd till sin partners barnfria tid som Ida och Alex var.
jag tycker mest att det låter som ett desperat rop på hjälp, samtidigt som hon inte vill låta missunnsam mot sin sambo, men vet du. Du har ALL anledning att kräva att han stannar hemma hos er! ALL!
Jag hoppas att det här bara handlar om bristande kommunikation och att ellinor inte velat visa honom hur ledsen och osäker hon känner sig, och att när han läser hennes inlägg så ändrar han omedelbart sina planer.

Det är nästan så man skulle vilja bussa en mammapolis eller två på honom. Nästan…
Nä, jag skojar bara…
Inte bussa på men lite morra i ena mungipan kan man få kosta på sig om han inte lyssnar på en öppet uppriven och nybliven mamma.

Tack för tips, Sara!

UPPDATERING! Mannen stannar hemma! ??????

246 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jävla mansbebis.

      Annars kunde hon ju fått stöd av en kompis.

        Japp men det var ju inte ELLINOR och en kompis som fick barn, eller hur? Det var ELLINOR och JIMMY. Två personer. Med lika delar ansvar.

          Lika delar ansvar? Med en man? Ha ha ha! Det var roligt. 🙂
          Men lycka till.

            Stackars dig anonym som inte tycks leva i en jämlik relation. JA det går absolut att dela lika ansvar med en MAN. Mannen kanske inte kan amma, men han kan ta allt runtomkring så att det ändå blir lika. Jämlikhet är det absolut viktigaste i min relation och jag skulle säga att vi lever helt jämlikt.

              Varför är det stackars Anonym? Bara för hon inte lever som dig? Att leva exakt helt jämlikt kanske inte är det absolut viktigaste för anonym i hennes relation. Stackars dig som tror att det är stackars Anonym för att hon inte är precis som sig.

                Tess: Ja men just DITT förhållande speglar ju inte resten av samhället. Eller trodde du det på fullaste allvar…? Det finns faktiskt en hel värld därute, utanför dina fyra väggar. Väldigt få heterosexuella relationer i Sverige är helt jämställda så på så vis är du rätt unik. De flesta är inte vare sig ekonomiskt eller sexuellt jämställda och definitivt inte jämställda beträffande ansvarsfördelningen.

                  Snarare svaret från anonym som var väldigt spydigt. Vem säger ”HAHA lycka till” när det faktiskt är helt möjligt. Jag ser ju bland mig själv och mins vänner och där delar de flesta allt, så jag pratar utifrån den värld jag lever i. Ni pratar om er värld. Hur vet ni att er värld är den som är vanligast?? Sara som skrev orginalkommentaren behöver inte hånas för att ni inte lever jämnlikt.

                  Och var skrev jag att jag lever i en hetrosexuell relation? Säger mer om dig och ditt dömande?

                  Tess: Jamen dåså. Det förklarar ju saken. Du lever i en lesbisk relation alltså? Då förstår jag att du lever helt och hållet jämställt. Att heterosexuella inte lever sexuellt, ekonomiskt jämställt och inte heller jämställt när det gäller ansvar för barn och hem, VET vi. Statistik och forskning, Tess. Läs på.

                  Tess: Jaha…? Om du lever i en homosexuell relation så förstår jag hur du kan leva 100% jämställt.

            Att en man inte TAR halva ansvaret är inte detsamma som att han inte HAR halva ansvaret.

      Blir så jävla trött på alla svenskar, which is why I will never return to the country of cultural chaos. Är det inte helt upp till paret? Kanske var det en viktig resa som planerats länge sedan? Tror säkert Ellinor kan få lite stöd av familj och nära vänner. Min kära husband åkte till USA 3 dagar efter jag fött och detta var vi båda helt OK med. Det är klart jag var nervös och osäker, men vi kände att denna affärsresa var viktigt för jobbet och kunde öppna nya möjligheter för hela familjen.

      You know, communicate!

        Skillnad på en affärsresa och en festresa…

    Nä fy fan vilken egoistisk snubbe. Känner verkligen med henne❤️

      Om det vore (sedan tidigare) planerat businesstrip hade jag kunnat ”unna” min man det, men en festresa? Tur att den här killen inte är min man, så att säga……

        Tur att du har sån jävla koll då. En jobbresa är precis vad det var. Och jag hade sagt åt Jimmy att åka på den innan jag födde. Så inget är konstigt alls. Sluta näthata.

          Bry dig inte om alla galningar utan egna intressen här inne❤️ Dom hittar alla anledningar till att hata. Låt dom inte komma åt dig. Fös dom åt sidan bara. Dom har ingen aning om er och bara det faktum att Camilla postar det här visar hur hennes etiska kompass ligger. Det här utsätterman i te en nyförlöst kvinna för. Det är skamligt och förkastligt. Gräsligt.

            Den nyförlösta kvinnan utsätter sig själv för detta genom att medvetet vilja meddela sitt liv offentligt.

              Nej anonym, det är mobbarna som är att beskyllas för det här vidriga beteende som ni sysslar med. Men du kanske tycker att klädsel orsakar brott också med den retoriken du ligger inne med?

                Vad förväntar man sig när man skriver om att pappan till ens barn ger sig iväg på annat och man själv mår dåligt av det? Ingen kritik mot pappan alls? Varför skriver man det överhuvudtaget då?

                  Nu är det väl kanske så att Ellinor inte har någon jättestor blogg och inte räknade med att det skulle komma upp här… De mindre bloggarna har ju mer sin egen sfär.

            Ja hon postar det dessutom efter att hon redan sagt att han stannar hemma!

              Nä, originalinlägget är borttaget, det som postades innan hon skrev att han stannar hemma. I det skrev Ellinor typ ”Jag mår så himla dåligt över att han ska åka iväg, hur ska jag klara detta? Kan inte ens handla mat för har inget körkort, känns inte bra att bli lämnad ensam med bebisen”. Det är därifrån reaktionerna kommer.

          Fast problemet är att ingen vet i förväg hur man mår efter förlossningen, man får vara beredd på att snabbt ändra sina planer. Eller helst inte göra upp några alls utan tänka att man precis kommit in i en ny fas i livet då man får prioritera om. Det var iaf det jag reagerade på, att din sambo på allvar verkade tycka att det var vettigt att åka…

            Fast han ångrade sig uppenbarligen när hon sade att hon inte var bekväm med att han åkte iväg!

          Det var inte min mening att näthata alls. Sorry! 🙂 utifrån den begränsade texten jag hade åtkomst till verkade det som att din kille bara ”tänkt åka iväg” och festa 7 dagar efter att du har gett liv till en så perfekt bebis. Kunde för allt i världen inte förstå att man ville åka och festa med grabbarna då, men om det är en del av hans jobb, då är det säkert en helt annan femma! 🙂

          Ta hand om dig och eran bebis. Första tiden är alltid så tuff och man kan inte låta bli att ifrågasätta hur man känner hela tiden. Passa på att lev i nu:et och försök stänga av alla sociala medier – Det kan snabbt missförstås, exempelvis som vi två har missförstått varann. Det här inlägget är glömt av 99% inom 2 dagar.

          Ps. Grattis med bebis! ?

            Det var alltså jag som skrev kommentaren som du svarade på! Kanske inte framgick så tydligt.

          Ingen kan säga vad som är ok i ert föräldraskap.
          Man kan känna så många olika känslor som nybliven mamma. Du är offentlig person & delar med dig av hur du känner. Då ska man kasta skit på din sambo.. Ae! Skäms på folk som lägger sig i..
          Ni vet inte vad ellinor & Jimmy säger bakom blogginlägg osv till varandra angående resan.

          Men herregud – sluta skriv så närgånget om din familj om du går i taket över att någon kommenterar det sedan.

          Hej Ellinor, jag förstår din utsatta situation. Att du tyckte det var ok att resa innan ditt livs första förlossning är fullt naturligt, välment. Dock inte särskilt väl fattat beslut av partnern att inte inse att vad som helst kan hända under en förlossning och att ni gemensamt har fått ett litet barn. Se det inte som näthat, se alla dessa reaktioner som omtanke och kärlek riktad till dig och barnet. Hoppas det går bra dessa dagar! Stor kram

          Ellinor, det är galenpannor med miserabla egna liv som njuter av att vara elaka här. Inget att bry sig om.

            Som man känner sig själv känner man andra? ??

      Är det samma person som använder ordet snubbe väldigt ofta?

      Ibland får jag intryck här att många som kommenterar är äldre tanter som är missnöjda med sina liv. Som älskar att vräka ur sig bitterhet. Och som vill framstå som yngre för att det är lite pinsamt att som 50-åring sitta och vara elak mot unga tjejer på en blogg. De tror att vissa ord, som snubbe, används ofta av yngre. Det märks så tydligt på vilka ord och uttryckssätt ungefär hur gammal man är, och ännu mer när en del vill verka yngre.

    OT, Petra Tungården gör ett oannonserat samarbete med Foodora där hon påstår sig beställt hem mat från Beirut Café.

    Det är 180 meter mellan Tungårdens lägenhet och Beirut Café. Rimligt.

      Kollade Ratsit, för å se vars hon bor, hennes Marcus är inte folkbokförd på samma adress som Petra. Undra varför?

        Hm… Kan vara flera anledningar, ett förstahandskontrakt som hyrs ut är en vanlig anledning.

          Att han sitter på ett förstahandskontrakt nånstans menar du? Jaa, mkt möjligt! Vill dock minnas att han sålde en lgh i typ Bergshamra när de skulle flytta ihop.

        Det är han, men de verkar ha registrerat olika lägenhetsnummer så därför visas de inte på samma. #obehaglig

        Bättre att använda tiden till något som spelar roll.

    Hade min man sagt att han skulle resa inom den första månaden hade jag helt ärligt sagt att han inte behövde komma tillbaka alls sen. Inte vid vårt första barn eller vid vårt tredje. Det är så otroligt egoistiskt och elakt mot den som fött barnet.

    Men helt ärligt, jag tycker (baserat på egna upplevelser och samtal med väninnor) att män visar upp sina fulaste sidor när de får barn. Det blir så tydligt att de införstås hand tänker på sig själva. Och jaja, Inte alla män.

      Tack för att du sa det, känner mig så grymt ensam bland alla ”min unge har världens bästa pappa osv”. Vi fick barn för ca ett halvår sedan och jag är så förbenat glad över att jag älskar att vara mamma och har en toksnäll bebis. för samtidigt blev jag 200% hemmafru (vilket jag INTE gillar) och skitkastningsplank och jag är så trött och less att jag skulle vilja sälja gubben till lägst bjudande men sitter fast ekonomiskt pga föräldrapenningen.

        Alltså jag blir så himla ledsen när jag läser sånt här. Vill säga något peppande men allt låter bara fånigt. Ditt barn är lyckligt som har dig som mamma.

        Instämmer! Sen jag fick barn känner jag mig som en ensamstående 2barns mamma, en hushållsslav (om man får uttrycka det så) Så otroligt trött på det. Drömmer heta drömmar om att bo ensam och inte en jävel att gå och plocka undan efter eller passa upp på. (Ja, jag får skylla mig själv som gör det, men jag mår dåligt i själen av att bo i ett stökigt hem, och det är ju mitt problem inte hans som han så trevligt uttrycker det) Dock skulle inte ens han komma på tanken att lämna mig ensam med förlossningskador och en nyfödd bebis. Så, nu har jag ”kräkt” färdigt! 🙂

          Precis så, tyvärr är ju inte vuxenbäbisar lika roliga att sköta?

          Fick skador av graviditeten… får behandling några gånger i veckan men det blir inte så ofta då han vägrar ta ut FP och ta hand om bebis under de två timmar jag måste vara där..

          fortsätt gärna kräkas, skönt att inte vara ensam?

        Shamsham: Sälja gubben…? Du kommer att få TVINGA honom på nån annan stackars kvinna. Till och med kanske behöva betala för att bli av med honom. 🙂 Skämt åsido, jag känner med dig. Hoppas att det löser sig för dig och bebisen. <3

          Haha.. ja det önskar jag ingen…. tack❤️

        Låt han aldrig börja spela golf. Det är mitt råd till alla. Man ser inte röken av dom på hela sommaren. Oavsett om man har barn elller ej…

          Är så glad att min man fick ångest över att börja jobba 10 dagar efter förlossningen, han ville vara hemma med sonen.

            Ja, hellre en man med ångest än en som spelar golf!

          Han är typ ”elitidrottare” så han är redan borta mycket året runt, för mig skulle han gärna få vara borta ännumer, helst jämt… jag har redan fått sluta med mina egna intressen för att han är viktigare osv?

            Alltså, fy fan!! Karlar är sämst ibland (ja det finns självklart undantag, men nu handlar det om dom sämre).
            Jag har fått vara hemma med 2 barn, varav den ena en bebis hela jävla tokvarma sommaren för att han ska spela golf. För han behöver ”egentid”. Och jag ska vara tacksam att han inte spelar lika mkt som hans polare (som också har småbarn). Hoppas båda barnen är skitjobbiga på honom när han ska vara hemma 2 dagar i veckan i vinter med dom (det är förvisso nice att han tänker vara det..) Så. Nu har jag spytt ur mig lite också!

              Tror att alla kvinnor, framför allt de med barn, känner igen sig i hur pappor smiter från ansvaret för barn och hushåll. Gör som jag – gör er av med den manliga ryggsäcken. Den är alldeles för tung att bära genom livet. Enklare att vara ensamstående faktiskt. Problemet brukar bli att få pappan till att fortsätta försörja sina barn. Många pappor verkar nämligen tro att de bara behöver försörja sina barn så länge mamman och han bor under samma tak….

                Jo men som sagt för somliga ex mig själv så är jag fast ekonomiskt, studerade innan så min FP är ett skämt.

                Jag kansätta mig själv och alla drömmar/intressen åt sidan men jag blir så fruktansvärt arg över att veta att det blir delad vårdnad i framtiden. Jag vill inte förlora en endaste sekund med mitt barn.

              Denna ständiga tacksamhet…

              Har varit en vidrig sommar att ha småbarn… speciellt ensam. Kram

        Men gud! Vart bor du? Blir så ledsen av att läsa det här och vill komma hem till dig och städa och vara barnvakt så du kan få andas. Jag hatar verkligen hur vissa (många…. de flesta…) män behandlar kvinnorna i sina liv.

          Vad söt du är❤️

      Min man kan inget om barn, men när jag blev snittade i v 32 och min bebis blev flyttad till annat sjukhus så var det han som knappt sov för att han skulle ”kängurua” bebisen och sondmata var 3:e timme och allt det andra. Så länge jag var svag och påverkad av havandeskapsförgiftning och snitt så tog han huvudansvar och jag kunde vila (nåja, vila mer än honom i alla fall). Nu är det jag som läser på och ”kan” men han Visade verkligen inte sin sämsta sida vid födseln av vårt barn. Tvärtom.

        Vad bra för dig. Det var verkligen dig som kommentaren riktade sig till. Inte till tjejer som kommenterade innan dig som kände igen sig och kände sig ensam i känslan. Men visst, berätta för alla som har det jobbigt att du i alla fall har det bra.

        Den enda som blir glad av din kommentar är du. Kanske din man också om du löser den högt för honom. Sen kan ni klappa varann på axeln.

          Jag blev också glad av hennes kommentar? Vilken fin man! Så där som män ska vara.

            Varför frågetecknet? ?

            Min sambo är en fantastisk pappa till vår dotter. Vi har hjälpts åt sen start (snart 3 år) och kunde inte fått en bättre pappa till mitt barn. Han är med handen på hjärtat bättre än jag. Jag jobbar massor och han sköter hem och barn mestadels just nu. Det är så fint att se hur de älskar varandra ❤️

              Spännande ändå att i det här kommentarsfältet på över 200 kommentarer finns det ingen (0) som hyllar en mamma – ingen man / partner / sambo / medförälder som beskriver en mamma som en som verkligen ’hjälpt till’, delat på föräldraskapet, missat någon natts sömn för att ta hand om sitt barn, lagat mat, kommit ihåg gympakläder, delat ut kramar, skött hemmet – inget ’Min fru är en fantastisk mamma till vårt barn’.
              Är det alltså INGA mammor som gör de här sakerna?!

                Ingen mamma som ’så gärna vill göra saker fint och verkligen anstränger sig’?

          Jag blev glad, har en kille som jag är osäker på hur han skulle hantera bland annat föräldrarollen då han är fruktansvärt opraktisk på alla sätt, men som så gärna vill göra saker fint och verkligen anstränger sig. Jag blir glad över att höra att det finns hopp!

          Men gudars, vilket otrevligt svar. Tycker inte Majs krok skrev något provocerande, hon berättade bara hur det blev för just dem. Precis som många andra gör här. Det är såna som du som piskar igång dålig stämning.

      Män visar upp sina fulaste sidor när kvinnan får barn för då tänker de att hon ändå är fast. De kan göra vad de vill eftersom kvinnan inte vill beröva sitt barn en familj och en pappa. Kvinnan är som mest sårbar i det läget också och då passar de på.

        Du är ju knäpp. På riktigt. Du är en sån där som gått på svenska extrem feministen va som helt tappat vad jämställdhet är?

          Ja, jag vet… Sanningen svider…

    Fy fan vad risig stil att åka iväg så tidigt!! Varför? Vill man inte vara med sitt barn?? Varför ska han festa nu?! Jag hade fan aldrig gått med på det!!!

    Tycker det är så knäppt att man inte vill vara hemma med sitt barn. Sin nya bebis? Those days will never come back. En firmafest återkommer.

    Vet knappt vem detta är förutom om det jag läst om henne härinne, men FYFAN vilket vidrigt beteende av partnern?????? NOG med att män sällan tar ansvar över sina barn, men det här???? Han har varit pappa i 1 vecka och redan brister han i sitt föräldraskap. All stöttning till henne. Alla bör gå in på hennes kommentarsfält och ge henne lite kärlek.

      Jag vill inte ha er kärlek och behöver den inte. Så ni beter er mot min sambo är inte okej. Tror du att ni ger mig kärlek genom att hata på min sambo utan anledning? Då bör du tänka om.

        Jag förstår dig! Folk här inne är sjukt intresserade av andras privatliv

          Och de flesta bloggare är sjukt intresserade av att visa upp sitt privatliv.

        Först och främst är det inte hat utan en högst rimlig reaktion på din mans resonemang. För det andra förstår jag inte hur man kan försvara sin partners beteende när det är så uppenbart felprioriterat. Varför delar man med sig av saker och blir upprörd när man i te fått reaktionen man förväntar sig?

    Sorgligt att se hur hon försvarar honom. Han är ju ”världens bästa pappa” och gör allid bra prioriteringar ..
    Men shit liksom, hur gammal är Ellinor ? Tror hon på detta själv ?

    Känns som texten är skriver av en hormonstinn fjortonåring 🙁
    Tycker synd om henne som inte verkar vilja förstå hur fel det är

      Men vad ska hon göra? Hon har precis skaffat barn med den här mannen. Hans svindlande egoistiska beteende ger henne säkert en gnagande oro över att det kommer vara så här framöver, att han alltid kommer prioritera sig själv framför henne och barnet, men om hon ska kunna överleva den här perioden MÅSTE hon intala sig att det är OK att han åker. Kanske tom ge honom en liten push till att åka om han uttrycker lite klädsamt tvivel så hon kan låtsas för sig själv att han inte är ett sånt egoistiskt svin trots allt. :/

      Tror också hon kan vara i chock över att han ens ger förslaget till att börja med, och då känner hon kanske ”oj, jaha. Ska han iväg? Ja det kanske inte är så konstigt det kanske är jag som överreagerar?” och sen den här sorgliga tanken många tjejer har att de ska vara ”coola” och ”bra” flickvänner som låter sina killar få göra exaaaakt vad dem vill oavsett hur negativt det påverkar dem.
      Det han gör är förfärligt men det mest fasansfulla är inte hennes reaktion det är att han ens har TANKEN att göra detta, än mindre att han faktiskt planerar för att göra det. HUR är man funtad då??

        Ja det är lite som uppvaktning vid födelsedagar. Många flickvänner som blir ledsna för att deras självupptagna pojkvänner knappt orkar säga grattis. Men samtidigt vill man ju inte vara den där krävande gnälliga typen, och poängen är ju ändå att de ska VILJA fira en, så om man sätter ner foten och kräver att bli firad så är det ju ändå inget värt. Så då sitter man hellre där och sänker förväntningarna till nivån Facebook-grattis.

          Är det bara jag som kör på: imorgon är det min födelsedag. Jag vill ha sushi till lunch, frukost på sängen och den där grejen jag pratade om för 7 månader sedan vilket du BÖR ha lagt på minnet.

          Man sätter väl standarden för framtiden? ??

            Nä, när jag var sambo, körde jag på. Det du inte vill göra för mig, gör jag inte heller för dig.

              Jag körde ett tag på att inte säga något men som vanligt ösa på och göra min partners födelsedag fantastisk. Men han hade inte samma ambitioner. Därav ovanstående strategi. Di korkade måste styras med fast hand så att säga.

      Tycker du är lite väl dömande nu. Och varför börjar ifrågasätta hennes ålder?
      Klart man försvarar sin partner, den man älskar. Även om man själv kanske reagerar och blir besviken så är det alltid jobbigt när något annan, speciellt en främling, börjar kritisera någon man älskar. Det är helt naturligt att man försvarar sin partner.
      försök vara lite mer förstående och ödmjuk mot andra människor. Din kommentar var bara taskig, Sara. Ellinor verkar ha det tufft som det är. Hon behövde inte det där.

        Skulle aldrig försvara vare sig partner eller familj om jag tycker att de gör fel.

          Ok då vet vi.

    Update: hennes kille stannar hemma 😉

    Dödsstraff!!!

      Här sitter du och pladdrar. Hör efter med den nyförlösta kvinnan ifråga vad hon tyckte om sambons festreseförslag, hon måste ju ändå ha tolkningsföreträde. Eller är det anonyma på en skvallerblogg som har tolkningsföreträde?

        Älskar att du förföljer lilltompa! ”Pladdra-gate” lever vidare! ?????

          Oh en hemlig beundrare. Smickrande.

            Här sitter du och pladdrar. Hör efter med den antagna ’beundraren’ ifråga vad hen tycker, hen måste ju ändå ha tolkningsföreträde. Eller är det anonyma på en skvallerblogg som har tolkningsföreträde?

              Jag vet att du gillar mig. Du behöver inte överdriva 😀 haha

              Tompaman vet bäst! Skönt med någon som styr upp. Så vi pladdrande kvinnor inte tappar fotfästet helt. Hur skulle det gå om han höll ordning här i kommentarsfältet? Hemska tanke.

    Men LÄGG NER!
    Han ska ingenstans. Han stannar hemma och om du hade tagit tre sekunder till att återkoppla med Ellinor så hade su sluppit skömma ut dig med det här fruktansvärda inlägget som kommer orsakar så JÄVLA mycket atress åt deras håll. Att du inte skäms?!?

      Uppenbarligen ett beslut som tagits efter att det blivit shitstorm. Hans rätta jag visade sig när han initialt tyckte det var ok.

        Shitstorm? 22 kommentarer. Det sista inlägget lades för timmar sedan. Ska ni sitta här och spä på detta och med det orsaka en shitstorm? Har ni inget liv människor?!?

        Det blev aldrig någon shitstorm (om man inte räknar med kommentarsfältet här, men han verkade ta beslutet innan dess)

      Någon tipsade om det tidigare idag. Hade det inte blivit en shitstorm hade han åkt. Jag har brutit svanskotan utan förlossning på det, och har du en jävla aning bara hur jobbigt det är?

        Ingen, förutom han själv, vet varför han ångrade sig. Behöver alls bero på personerna som kommenterade (varför ska han ens bry sig vad några anonyma kommentarer på nätet säger?) . Han kanske inte tänkt igenom beslutet och ”vaknade upp” och insåg vad han höll på att göra. Ibland är man inte helt sig själv elelr tar helt kloka beslut, speciellt inte när man varit med om något så omtumlande som att få en ny liten familjemedlem i hemmet.

    Jag reagerar mest på att han lämnar son nyförlösta partner i så många dagar (jo! 4 dagar är många i det här fallet) med en nyfödd bebis. Så. Gör. En. Inte. Reagerar inte lika starkt på att han lämnar sitt nyfödda barn, han hinner nog catch up innan ungen är vuxen. Men vi är inte skapta att lämnas ensamma med liten bebis så tätt efter förlossning. Vet hut människa!

      Vi är skapta exakt på det viset. Eller du kanske tror att försäkringskassan fanns på stenåldern? Förr var ingen man närvarande. Varken på förlossningen eller efteråt och definitivt inte från begynnelsens tid, du vet där vi skapades. Som tur är har tiderna förändrats till det bättre.

        Barn föds med större huvuden idag än på stenåldern, och tidigare, och sedan vi började gå på två ben är våra höfter faktiskt inte gjorda för att föda barn, inte som primater. Och är du dum i huvudet? När folk stannade inne under kalla vintrar, tror du barnafödande bara stoppade totalt eller? Du vet, när typ flera familjer bodde i samma ”hus” med endast ett rum?

        Och alla tog hand om barnen. Du vet, it takes a village…

        Vi är absolut inte skapta på det viset. Vi är skapta för att leva i familjer som hjälps åt. En nyförlöst mamma som fick sitta ensam i en grotta i 4 dygn på stenåldern var körd.

        Idag bor vi i våra hus och lägenheter ensamma. På stenåldern bodde man flera familjer/personer i samma grotta/stuga/whatever. Snubbarna drog ut och jagade, ja, men den nyförlösta kvinnan var inte ensam eftersom hon förmodligen hade mamma/systrar/svägerskor/kusiner och bryllingar i samma bostad. Idag är nyblivna mammor betydligt mer ensamma.

          Vi har dessutom ingen aning om huruvida snubbarna drog ut och jagade och mammorna fick hjälp av sina systrar, eller om systrarna jagade och mamman och pappan tog hand om barnet tillsammans.

            Jo, jag har i alla fall en aning. De kanske inte jagade dagarna i ända, men generellt var det kvinnorna (observera plural) som tog hand om barn och hushåll och männen som arbetade utanför hemmet. Att systrarna jagade älg och brorsorna diskade och torkade barnsnor var högst ovanligt.

              Nu pratar jag äldre stenåldern, alltså innan vi blev bofasta. Det är så vi ä4 är skapta att leva. Det var nog få som diskade överlag på stenåldern. Att kalla det hushåll är väl också något av en överdrift. Om du har bevis på att människohonor inte jagade och att människohanar inte tog hand om barn är jag superintresserad.

                Och ingen av er vet om hon hade folk som stod vid dörren villiga att hjälpa till dessa fyra dagar eller hur? Jag är helt med på att det är tokfel att åka iväg i fyra dagar. Det jag opponerar mig emot är den folkstorm som camcam konstant skapar här inne. Den här gången mot helt fel personer dessutom. Han har valt att stanna hemma och om ni tror att det är pga av det här inlägget så har ni helskottas fel då inlägget gjordes för flera timmar sedan.

                  Jag tror inte att det är på grund av det här inlägget. Jag tror att de båda var osäkra på vad som förväntades av dem och att de tänkte att det går säkert bra, det är ju bara 4 dagar. Sen fattade de att det var en jävligt dålig idé och att 4 dagar faktiskt är ganska lång tid. Om några veckor kommer de garva åt tanken. Det tror jag.

                  Förhoppningsvis hade hon haft hjälp och klarat det bra, det är väl snarare att hon behöver stöd och det naturliga är att det är ens partner som står för det stödet. Det onaturliga är att partnern åker och dricker öl i Prag.

                Ni har fel allesammans. Kvinnorna på stenåldern levde tillsammans i grupp, utan hannar. De var feta, fula, håriga och lyckliga feminister. De jagade, odlade, städade grottorna, lagade mat, pratade, skrattade, sjöng o dansade, tog hand om barnen och allt annat själva, precis som kvinnor gör idag. Hannarna på den tiden levde på samma sätt som många hannar lever i djurvärlden, dvs när de (sönerna) vuxit upp och blivit könsmogna, blev de utsparkade ur grottan av modern (pga risk för våld, dominans och sexuella övergrepp mot kvinnor och barn i gruppen). Sen fick hannarna/sönerna driva omkring ensamma och ägna återstoden av sina liv åt att försöka tvinga sig på några andra kvinnor. Precis som män gör idag alltså.

                  Åh! Goalzzzzz att leva på stenåldern! Men skulle vilja revidera sammanfattningen med att kvinnorna kunde uppfostra fantastiskt fint mansfolk av barnen iom grobianernas frånvaro!

                  Lin: ”Fint” mansfolk…? Vad är det för nåt?

                  Drömmen!!!

                  Anonym: det är penisbärare som aldrig mött män sprungna ur patriarkatet. Let a woman dream a bit!

                  Exakt Lin: Finns en studie på babianer där alla vuxna hannar i en grupp dog pga att de åt förgiftad mat, som de då roffade åt sig så att inte honor och ungar fick något. De unghannar som växte upp utan ’patriarkatet’ blev mycket fredligare, trevligare och bättre babianer! Alla som älskar att hänvisa till natuuuuren kan läsa och lära!

        Men oj. Har du källor på det? Och vilken tid och kultur räknar du med? Jag har hört från professorer och National Geographic att det visst finns bevis på män som tog ”ansvar” förr.

        På stenåldern bodde man dock knappast två och två i en grotta och så fick mamman klara sig själv när pappan drog ut på jakt.

        Haha. Hahahaha. Hahahahhahahaha

      Jag reagerar mest på hur en människa exponerar sitt och en försvarslös ny människas liv på det här viset. Pengar eller ett helt sjukt bekräftelsebehov?

        Är du knäpp på riktigt? Hon är en offentlig person som är lika stolt över sin bebis som vilken annan mamma som helst. Larvig kommentar.

          Offentlig person = Jag lämnar ut hela min familj för att jag får betalt för det

    Aldrig hört talas om människan, kanske därför hon inte får många reaktioner? Ida är mycket större. Men ja, hade min man gjort så mot mig hade han fan inte varit välkommen tillbaka! Så svinigt och egoistisk, noll omtanke för vare sig mamma eller barn.

    Men herrejisses, det är ju uppenbart att hon inte är bekväm med detta. Är han så urbota dum att han inte förstår det så måste hon ju vara tydlig mot honom.
    Sen är jag väldigt förvånad över att han vill åka, den första månaden är man ju helt inne i sin bebisbubbla. Jag och min man tyckte det var jobbigt bara med besök. ?

    Jag blev så jävla ledsen för hennes skull när jag läste det här…
    Jag hade också skador efter min förlossning, helvetiskt ont när jag ammade (den första månaden) och var ett hormonellt vrak som bara grät. Hade min man lämnat mig med bebis i 4 dagar efter en vecka då vet jag ärligt talat inte vad som hade hänt. Känslorna jag hade låter lika de som Ellinor beskriver och jag hade nog kunnat tippa över kanten i hennes läge. Vad är det för partner hon har?! Ser han inte hur hon mår ? Så skevt att han väljer att lämna henne ensam när hon är så skör. Jag hade nog aldrig kunnat lita på min man igen efter ett sånt svek. För ja, ett jävla svek är vad det är!!

    Nä så ledsen jag blir av det här.
    Hon har burit och fött fram deras barn, hon, helt ensam. Hur kan han tycka det är rimligt att lämna henne ensam så här tidigt??
    Jag vill bara åka hem till henne, bädda ner henne i sängen med Netflix på datorn och en bricka med god mat bredvid henne.
    Ta hand om bebisen och låta henne vila.

    Hemskt att en främling vill göra det för henne men inte pappan till barnet. Han väljer fest.

      Yay han stannar hemma!

        Yay?

    Han har nu bestämt sig för att stanna hemma. Men borde väl ändå aldrig ens tänkt tanken att åka på en partyresa som nybliven förälder.
    Skulle inte känna mig trygg i en relation där en sån här situation uppstår.

      Ja skönt att han stannar hemma, hoppas bara att han kan göra det med glädje och utan att ta på sig offerkoftan.

      Håller med. Skadan är redan skedd. Hur f-n kan han ens tänka tanken?!
      Förtroendet bör vara rejält brutet, som man säger såhär i val-tider…

    Stör mig när hon + andra tjejer hävdar partnern vara ”världens bästa pappa” typ redan innan födsel el när barnet är ett par dagar.. Det vet de ju inget om än?
    Det är ju på lång sikt detta verkligen visar sig stämma eller ej…

      Jag sa faktiskt samma sak till min karl när jag läste det där med ”världens bästa pappa ”. Nu tio år in i föräldraskapet kan jag på allvar säga att han ÄR en jättebra och ansvarsfull pappa till vårt barn, som engagerar sig i allt barnet gör, följer med på alla träningar, packar skolväskor, lagar mat och kramas, osv. Men efter en vecka? Då har man ju inte ens börjat …

        Allt det du räknar upp: packar skolväska, lagar mat, kramas – är det sånt din man också berömmer dig för?

      Ja, och även därefter! Tror den absoluta majoriteten av föräldrar är mediokra, i synnerhet pappor.

    Och nu blir det ”jamen han ska ju stanna hemma, han ÄR en toppenpappa då jue” ööh nä, vilket rikspucko överväger ens att åka mer än till affären själv efter att ens partner tryckt ut en mindre hörnsoffa ur fiffi och är skör som ett sprött litet löv. Tack men nej tack.

    Dumt av henne att kalla det ”firmafestresa” samtidigt som hon retar upp sina läsare som kanske vill ställa det för honom.
    Undrar hur mycket denna Jimmy betalar i förmånsskatt för denna festresa.

    Då det skett åtstramning kring avdrag på representationskostnader de senaste åren, och speciellt när det kommer mat och dryck under personaljippon. Men är övertygad att företaget drar av allt och ingen i personalen förmånsbeskattas.

    Bara för de upprörda att skicka in ett tips till skatteverket om de vill jävlas.

    Vad vet vi i detta som stämmer? jag tror inte på något.

    Undrar hur fan alla ensamstående mammor/pappor klarar sig?!

      De är övernaturliga hjältar. På riktigt alltså.

      Man har inget annat val än att just klara sig, för sin egna och barnens skull ❤️

        Tycker generellt att det gnälls för mycket bland heterosexuella föräldrar som är två om ansvaret. De har dubbelt så mycket som ensamstående föräldrar har. Dubbla inkomster, dubbla händer, dubbelt så mycket fritid… Men de påstår sig ha så mycket att göra, att en av dem måste sluta jobba eller gå ned i arbetstid….?! Ensamstående föräldrar ÄR verkligen hjältinnor. De borde få dubbelt så mycket barnbidrag, dubbelt så mycket föräldraledighet och minst 100% av lönen när de vabbar eller är föräldralediga.

    Nu tror jag verkligen inte att hon mår bättre av att alla skriver elaka saker om hennes kille. Kanske fanns det någon speciell anledning bakom detta, vad vet vi, hoppas det.

    Var det en ren festresa så är det ju svårt att förstå tänket. Med en mamma hade det aldrig känts okej att hon skulle lämna sin nyfödda i fyra dagar (vilket är rätt!). Men i det här ser man ju att de skeva könsrollerna fortfarande ligger kvar i samhället, det är inte jämlikt eftersom vi väntar oss så mycket mindre av män.

      Han lämnar ju inte heller ’bara’ barnet, utan en nyförlöst kvinna som startar upp sin amning. Alltså någon som antagligen kommer behöva avlastning de få stunder barnet inte bokstavligen sitter fast i henne, som behöver någon som fixar mat och dricka _eftersom_ hon har ett barn som mer eller mindre sitter fast i henne, som kanske knappt klarar att äta/kissa/bajsa/sova/duscha. Någon som faktiskt kan komma att behöva medicinsk vård, inte ovanligt med både förlossningsfeber och amningsfrossa + såklart hormonellt kaos, så j*vla oansvarigt att ens tänka tanken att lämna henne
      Hade män varit nyförlösta hade det funnits nån statssubventionerad bemanningsstyrka att ringa in…
      Hare Gudrun, blir fullständigt vansinnig av att han ens föreslagit detta!

    Det är precis sånt här som gör omyndigförklarar kvinnan! Varför måste han stanna? Åker han med jobbet finns det säkert en agenda, jag förstår att han vill åka med på en sån resa, många saker kommer diskuteras och planeras som kommer genomsyra företaget ett år framöver. Kan hon inte handla? Beställ mathem.se. Om hon gråter när hon ammar? Ska han amma istället för henne? Det kommer inte förändras. Sluta göra kvinnan till ett offer. Klart de tär jobbigt klart som fan att hon fixar det. Det är inte jordens undergång och hon har säkert en vän eller två som kan hjälpa till, ta bebisen så hon kan duscha eller dricka kaffe i lugn o ro. Har jag barn? Jepp, en 3,5 åring en 15 månaders och en tredje på väg.

      Jag tycker det är att omyndigförklara män när man menar att det är befogat att de åker iväg på en firmafestresa utan ansvarsskyldighet gentemot sin familj/partner och att det är helt okej att de prioriterar sin egen fritid/karriär/roliga aktiviteter före att vara ett kärleksfullt stöd till sin nyförlösta tjej och bygga upp ett starkt band med sin nyskapade familj.

      Man kan behöva KÄNSLOMÄSSIGT stöd också, det praktiska stödet kan man ju precis som du skriver betala för att få, om man är så priviligerad. Men det är nog inte optimalt för de flesta av oss, som föredrar att känna att partnern bryr sig. Det finns 10 pappa-dagar att ta ut i anslutning till födelsen och tanken med dem är ju att föräldrar ska få lite tid att landa och kanske också att stötta varandra under den första tiden.

        Ja det finns tio dagarnas min man började jobba dag två. Vi satt o tittade på varandra bebisen sov hela tiden. Hon omyndigförklarar sig själv också. Ve om hjälp eller säg Det år fine jag fixar fyra dagar have fun. Varför sån drama. Jeeez kvinna sluta gör dig själv till ett gosedjur som inte säga vad du tycker tänker o känner

          Nej det gör hon inte! DU kanske hade det enkelt, 99,9% av oss andra har varit vrak de första veckorna med ömmande kroppar, blödande bröst, noll sömn och konstant gråt av både mamma och barn. Det är inte drama. Man behöver ha pappan med sig, och ändå är det omtumlande.

            Offer

              Ida, du är ett offer eftersom du är så rädd för att kräva något av män. Du gör Ellinors sambo till ett offer för att han skulle gå miste om något yrkesrelaterat, du gör honom även till ett offer eftersom du underminerar hans roll som pappa och partner. Sorgligast är dock att du är så rädd för att att vara krävande att du gör dig själv till ett offer för kvinnorollen.

            Det är inte drama att blanda in allmänheten som ska tycka och tänka istället för att lösa det själva?

              Blanda in allmänheten? Hon skrev väl ner sina tankar i en blogg, det är väl knappast att BLANDA IN någon?

                Hahahaha va? Hur är det inte att blanda in någon annan att blogga? På en blogg som faktiskt har läsare dessutom? Fast det är klart, de höll det för sig själva

                HUR menar du nu? Sina tankar i en blogg som kan läsas av vem som helst är inte att blanda in någon annan?

            Oj M så hade verkligen inte jag. Hade noll blödande tuttar (ammade) och inte ont mer än lite i snittet. Var bara glad och tyckte att det var så mysigt. Dottern har dock sovit bra ända sen hon föddes. Jag har absolut haft det aschill, inte en enda jobbig dag hittills och barnet är snart tre. Min sambo hade absolut fått åka, han hade dock aldrig velat.

          Jag håller med dig, men alla har det inte i sig. Bara att läsa här på öppet spår hur folk väntar på andra initiativ gällande allt istället för att själva ta tag i saker. Man är väl olika helt enkelt

          Tjejer är inte alltid vare sig vrak eller mähän, själv började jag jobba heltid på nytt arbetet två dygn efter förlossningen och pappan tog hela föräldraledigheten. Ibland måste man ändra om i planeringen
          Jag vet att de allra flesta kvinnor kan mycket mer än de tror om de bara måste. Sedan kanske man inte vill men det är en annan sak ?

          Mitt första barn var så, sov jämt!

          Sen kom andra, som sov 30 minuter åt gången, barnmorskan förbjöd mig att bära barnet en vecka efter förlossningen eftersom jag var så skör, trasig, sömndepriverad, febrig, infekterad i klippet mm mm… Jag hade gärna sett dig glatt vinka iväg din man då.
          Sååå, konklusion: Din anekdotiska berättelse tillför noll, min anekdotiska berättelse säger att du nog ska ta i trä nu.

      Lugn nu det är ingen som omyndigförklaras här. Givetvis överlever hon fysiskt att vara själv med den lille, precis som alla ensamstående mammor gjort i alla tider. Klart hon KLARAR AV DET. Det som ifrågasätts här år 2018 är lämpligheten i hans beslut att åka iväg de första sköra dagarna eftersom de BÅDA TVÅ precis blivit föräldrar. De är båda lika mycket föräldrar nu och måste se till vad som är bäst för familjen (främst barnet) i första hand. Att lämna en nyförlöst och hormonstinn mamma ensam att ro om barnet är inte det bästa för någon. Hon behöver avslastning för att kunna vila för att orka amningsmarathon m.m..

    Hur kunde någon av dem tro att det kunde vara en bra idé? Det var det knasigaste jag hört sen Sundvall brann. Tur att han stannade hemma, de hade garanterat ångrat sig båda två inom några timmar. Det är inte meningen att man ska klara sig själv i 4 dygn när man är nyförlöst.

      Sen Sundsvall brann? Hela Sverige har stått i brand.

        Och nu är de kränkta i Dalarna? Hört talas om vedertagna uttryck?? Nä inte det nä….

        Ja, och om hundra år kommer man referera till när ”hela Sverige brann” när man syftar på att något hände för länge sen. Så som man gör med Sundsvall idag..

        Men ?‍♀️

        Men åh ? Du vet att hela Sundsvall brann ner 1888?

    Bara låt det sjunka in att han ställde in först efter att han fick världens påtryckningar om att göra det. Visar verkligen hur jämställdheten ser ut i detta land och hur män generellt kan slippa undan så mkt ansvar för hem och barn. De verkar ju inte fatta vad som krävs eller känna något ansvar i frågan. Jobbar själv på Bb med nyblivna föräldrar och blir peppad och glad när jag ser pappor som läst på om amning, lyssnar på råd och verkligen är delaktiga i amning och barnet utan att för den sakens skull bli tjuriga över att barnet helst vill vara hos mamman mest när den ska amma ect. De fattar att deras uppgift är att stötta och bana väg för sitt barn och mamman som fött barn. Vissa män blir ju tjuriga, har inte fattat nått om spädbarn och klagar till oss i personalen som typ ”varför sover den inte” som att vi skulle ha ngt att göra med enskilda barns sömnvanor. Eller klassiska repliken gällande amning och bröstmjölk i början innan mjölken runnit till ”har hon verkligen mjölk”? De fattar ju ingenting, hade de läst hade de vetat!! Och fatta dippen som nybliven mamma att den andra föräldern uttrycker tvivel. Nä bästa rådet jag vill ge till blivande farsor är: Engagera dig, läs på och stötta din partner i vått och torrt!!

      Bara låt det sjunka in att det här hemska inlägget kom upp flera timmar efter att de gemensamt beslutade att han skulle stanna hemma. Och att om Camilla bara hade läst det så hade hon kunnat undvika att nu stressa en nybliven familj.

        Men herregud. Det här är ju vad heter. Och återger vad andra meddelat offentligt. Om man inte vill att något ska återges för många människor SÅ SKRIV DET INTE DÅ!!!

    Jag bor utomlands (ingen pappaledighet) och min man tog en (!!) dag ledigt när vi kom hem från BB med första barnet (ingen dag med andra), det funkade jättebra för oss och det hade inte besvärat mig om han åkt iväg på en jobb/fest resa heller. MEN, jag har haft turen att må bra efter förlossningarna och klarat mig själv utan problem. Om mamman inte vill eller orkar/kan vara själv är det såklart en helt annan femma. I Sverige där pappan dessutom får vara ledig känns det ganska själviskt av honom i det här fallet…

    Fick barn med en man med barn sen innan. Det barnets missunsamma biomamma skickade över barnet till oss på bb, hon sket väll i om vi fått barn det var ju hans vecka. Min man valde att åka hem med sitt större barn, jag mådde så jäkla dåligt själv på bb så det går inte att beskriva. Hormoner som löpte amok och den jobbiga amningen.. Trots att jag vet att han var en bra pappa som tog sitt ansvar för sitt tidigare barn med så kommer jag innerst inne aldrig förlåta honom för att han lämnade mig nyförlöst där på bb. Tyvärr har också han en förmåga att prioritera arbetet lite för mycket framför familjen, men sånt kan man ju omöjligt veta innan man sitter där.

      Har han eller du inga föräldrar aom hade kunnat ta barnet? Nån vän? Varför åkte han för

      Hur skulle ni göra om ni får syskon till barnet då? Din man är pappa hela tiden till sitt barn oavsett om han har barnet varannan vecka och det är väl självklart att han ska ha barnet på sin vecka? Syskonet har inte valt sin situationen så din man gjorde helt rätt som åkte hem med barnet. Du är vuxen och har gjort val, du kan inte kräva att han ska prioritera bort sitt första barn för ert gemensamma, tänk om ni också går i sär? Hur vill du då att han ska behandla ert barn? Människor ska inte barn med andra som har barn om de inte kan acceptera att de är föräldrar 100% av deras tid.

        Alltså, i den absoluta majoriteten av fallen lämnar man storasyskon – bio/halv/plast/adopterade/foster, whatever – till barnvakt när man åker in på BB. Du tycker inte det är ganska rimligt när man potentiellt har ett par dygns värkarbete och presumtiva medicinska ingrepp framför sig? Så ofta sker det rimligtvis inte att det på riktigt fuckar upp varannan vecka-schemat. Som man för övrigt förväntas vara vuxen nog att kunna hantera vid sjukdom, olyckor och annat. Du är liksom fortfarande förälder och medansvarig de veckorna ditt barn är hos sin andra förälder.

        Till skillnad från ett helsyskon finns ju möjligheten att lämna halvsyskon med sin andra förälder. Kom igen, det är barnets egen mamma som den ska vara något dygn extra med, det har väl ingen någonsin tagit skada av.

        Jag tror det är svårt att i förväg veta hur det är att träffa någon med barn sedan tidigare och sedan få barn ihop, så vet inte riktigt om det var ett val. Hade jag vetat om det jag vet idag med min man och våra gemensamma barn/bonusbarn och hur svårt det är att få ihop två familjer (jag har barn sedan tidigare med) hade jag nog ätit dubbla p-piller ;). Men man vet aldrig riktigt hur det ska bli innan, som om sin partner blir en bra pappa eller inte heller.

      Oj, låter som du inte är överförtjust i ditt bonusbarn… tydligen rätt vanligt med vuxna människor som är avundsjuka på sin respektives barn från tidigare förhållanden. Hur menar du att han skulle gjort? Lämnat sitt andra barn på gatan?

      Och ja, har verkligen svårt för styvmors-avundsjuka.

        Hon tänkte nog att barnet kunde vara med sin andra förälder. Att alla inblandade kunde vara lite flexibla och ställa upp så hon, hennes man och deras nyfödda barn kunde få en bra start tillsammans. Du vet, sånt där som familjer gör.

          Men den andra mamman kanske hade annat att göra och det var pappans vecka. Det är då pappans ansvar att ta hand om sitt barn, även om hans nya fru ligger på BB och om kan han inte det, får han fixa barnvakt. Lätt som en plätt.

            Ja såklart man kan resonera som så. Men jag tror världen blir lite snällare om vi alla tänker på hur vi kan hjälpa andra oavsett vad som är vårt ansvar 🙂 och jag tänkte nog som Sara skrev, att ibland kanske andra kan vara flexibla när jag tex låg på bb så kan jag göra allt för att vara flexibel med.

        Jag tror det är svårt att i förväg veta hur det är att träffa någon med barn sedan tidigare och sedan få barn ihop, så vet inte riktigt om det var ett val. Hade jag vetat om det jag vet idag med min man och våra gemensamma barn/bonusbarn och hur svårt det är att få ihop två familjer (jag har barn sedan tidigare med) hade jag nog ätit dubbla p-piller ;). Men man vet aldrig riktigt hur det ska bli innan, som om sin partner blir en bra pappa eller inte heller.

        På vilket sätt låter det som det? Har nog aldrig reflekterat över det, utan tänkte mer att det nog var så att det just där och då på bb var väldigt viktigt för mig att han skulle finnas där. Jag blev besviken över att han inte var det. Tror du läste in för mycket i mitt inlägg. Men absolut, bonusfamiljen är ingen dans på rosor. Vi har båda barn sedan tidigare och sedan gemensamma och jag kan ärligt säga att känslorna för mina egna barn är större än för bonus, men avundsjuk? Barnet kan inte riktigt rå för att pappa gjorde (i mina ögon) en dålig prioritering där på bb. Jag vet inte som sagt om det är rimligt att känna så men det gör jag 🙂

      Men det är väl klart att hans barn ska få träffa sitt syskon?! Varför skaffade du barn med en man som redan har barn om du inte tänker att det barnet är lika viktigt som ditt? Du får inga sympatier av någon förutom ka ske av dina närmsta vänner som inte vågar säga emot dig och dina galna hormoner.

        Ja du, hade jag vetat idag vad jag vet om att få ihop två familjer (jag har egna barn med) och sedan få gemensamma barn ihop så hade jag kanske inte skaffat barn med en som redan har barn, men ibland händer livet och så blir det ändå inte som man hade tänkt sig.

    Hon har tagit bort kommentarerna på inlägget om att han ska åka…
    Det gör man väl bara om de tog skada på vad jag antar mannen. Alltså ställde han in pga kommentarerna och inte bättre vetande.

      Vaddå bättre vetande? Så trött på att folk tycker sig ha rätt att bestämma hur andra par ska leva sina liv. Han kanske åker ändå, bara att de säger att han inte åker för att slippa folks gnäll

    Näää, gillar inte den här nivån på inlägg. Varför konstant få andra att se dåliga ut?

    Hon är 23 år och skaffar barn med en kille som heter Jimmy. När jag läser och ser hennes blogg/ig så skär det i hjärtat, så ledsamt att hon är så ensam och ung och vilsen.

      För att du tror på gamla fördomen att y namn är dåliga?

        Vetenskapligt bevisat.

        Svarar du på allvar dig själv?

      Fan då…

    Var tvungen att kolla in hennes blogg, det som slår mig på fotona är att han ser inte glad ut även om han ler. På grillmiddagen med vänner så lyser den andra pappans ögon av lycka. Fick en klump i magen av att se det, redan liksom. Hoppas det går väl för henne i framtiden.

      Men va? Nu går det väl alldeles för långt.

        Men skaffa er ett liv era miserabla pipsvängar. Ser inte glad ut? Karln är väl TRÖTT!!! Både kag och sambon såg it som ras första månaden av utmattning. Och E…nej hon tog bort inlägget pga av er troll hör inne som njöt av att mobba ner hennes kille. Beslutet fattade han långt tidigare.

      Vad är ni för människor som hela tiden letar obefintliga fel och konstant insinuerar massa elakheter? Sök vård för ni mår inte bra. Mår man bra beter man sig inte som er.

    OT -Cam har nu bekräftat i det andra inlägget att hon VET att Bella skrev lappen till sig själv, kan vi inte debattera det ist och ge Ellinor lite space med sin bebis (mår hon dåligt är det inte bra för bebisen)

    Men är det inte det helt sinnessjukt att Bella fejkar hotlappar?? Känns som ett brott av nåt slag f-n.

      Gränsfall förtal, eller?

        Ja, jo det skulle man ju kunna kalla det hon försökte göra med sitt inlägg…

          Ja, det sa vi ju samma kväll? Men att du skriver att hon och S gjorde det är ju inte bättre för det

            Är ju också förtal

          Det skulle man ju kunna kalla det du gör också…

          Pekade hon ut någon? Man kan ju inte förtala någon okänd!

      Detta vill jag höra mer om!

        Står ju i andra inlägget. Bella och Simon gjorde den. Hon vet det säger hon, men hon kan inte visa några bevis. Så det finns inget nytt, alla trodde ju redan det men det är fortfarande obekräftat

          Ville inte tro att Bella kunde sjunka till denna nivå, men hon överraskar jämt!
          Litar på Cams ord här så nog kan vi iaf säga att vi vet mer nu, det finns en källa/bevis.
          Fatta att Bella (och Simon) gör detta, denna sk företagsledare/powerwoman?? När ska hon genomskådas helt och hållet??
          Gah sliter mitt hår.. 😛

            Vaddå kan? Du kanske litar på hennes ord, jag litar sällan på någon utan bevis för det. Men snälla, det kom vi fram till redan samma kväll. Någon som trodde något annat?

              Ok hoppas iaf att hela Lappgate kommer ut till allmän beskådan.. tycker som sagt det borde ligga nåt brottsligt i att fejka hemmasnickrade hotlappar på ”Sveriges största blogg”.

                Ja. Det uppfattades vinklat till att det var pga Camcams inlägg. Så då får väl hon polisanmäla Bella för det isåfl

                Hur då brottsligt? Finns väl ingen lag på att det som står i en blogg ska vara sant? Tror inte många av storbloggarna innehåller speciellt mycket sanning, den som tror varje ord måste vara mer än livligt naiv.

      Och alla köper rakt av att dessa bevis för att bella skrev den själv finns?? Kan ju lika gärna vara nåt camcam bara hittar på för att ni ska bli tysta. Kanske skrev hon den själv för att den kunna ”sätta dit” bella för det? Vi vet inte och så länge hon inte visar på upp dessa bevis så tror inte jag på att bevisen finns.

        Sure… De flesta hade redan sina aningar innan när Bella lade upp sin poetiska snyfttext, troligtvis författad av Simon.

          Ja? Det är inget nytt och inga nya bevis? Är exakt samma sak som alla trott hela tiden liksom

            Har alla det? Nice 😛

              Ja. Var väl ingen som köpte det

              Nice?

        Exakt, jag kan inte tro på det innan vi får se bevisen. Men de tycks ju aldrig komma…

        Ja, jag köper iallafall inte saker rakt av bara sådär haha. Ska berätta en hemlis. Jag har bevis för att enhörningar finns, kan tyvärr inte visa bevisen för då röjer jag källan. Men så vet ni iallafall, de finns på riktigt!

          Lite som när Gud ska ”bevisas”! 🙂

            Bella och Camcam vs gud. Du har ju problem L

              Eh det var ett skämt då Gud och enhörningar inte finns

    Var är alla kommentarer från självutnämnda experter kring störd anknytning nu när det är pappan som åker från spädbarnet???

      Barnet är ju bara en vecka gammal, så barnet har inte någon anknytning till pappan än. Och pappan verkar ju inte ha så bråttom att skapa en heller…

        Tror Anonym 22:26 syftar på de anknytningsexperter som rasade mot Ida Warg när hon lämnade sin nyfödde med pappan i några timmar. Läser man hennes kommentarsfält är det fyllt av experter som tydligen VET att hon förstör sin bebis anknytning till henne OSV.

    Man behöver inte må dåligt och haft en jobbig förlossning för att vilja att ens manliga partner ska vara närvarande med kropp och själ veckorna efter en förlossning. Dels för att finnas till hands för sin partner men också för att bonda med bebben. Den första tiden som familj är viktig. Nästan extra viktig för den i förhållandet som inte burit barnet i magen och därför behöver lite extra tid med bebisen efter förlossning. Den person som burit barnet i magen har ju oftast ett starkt band till bebisen som redan formats under graviditeten. En stor del av de som får barn upplever slitningar i relationen de första åren. Vill man få färre slitningar behöver framförallt pappor börja prioritera familjen över jobb och fest. De ska inte ”hjälpa” mamman; de ska ta sitt jäkla ansvar som pappa och partner.

    Att åka iväg på firmafest (fest, inte viktigt jobb avgörande för familjens ekonomi) när man har en nyfödd hemma kvalificerar en absolut till kategorin ”dålig pappa”.
    Hade min man gjort något liknande så hade jag aldrig förlåtit honom för det.

    Camilla!

    Tips är att skriva om Hajens instastory om Blondinbellas klet. Är det smygreklam? ? skämt åtsido men nästan hela storyn är om Löwengrip.

      Jisses, why?! Och så umgås han med Redgert, vad händer?

    Stackars nyblivna mamma som får läsa detta!! Usch!

    Nyblivna föräldrar är inte alltid rationella. Att få barn är en chock.

    Min man kunde inte förstå varför jag inte ville lämna över den nyfödda bebisen till hans mamma HELA TIDEN. Varför jag med barn nr 2 inte ville ha svärmor boende hos oss i tre veckor och med barn 3, varför det var en dålig idé att resa 4 h bort några dagar efter förlossning. Han är intelligent i vanliga fall men jag tror män har väldigt svårt med både anknytning i början och att FÖRSTÅ kvinnans känslor.

    Så sluta moralisera och grilla den nyblivna pappan!

      Tack snälla för den här vettiga kommentaren ❤

    Fast hon sa okej att han skulle åka redan innan hon fått bebisen = hon kunde ju inte veta hur dåligt hon skulle må efteråt. Jag tror det handlar om dålig kommunikation, hon har inte velat säga hur hon mår/känner då hon inte vill ”förstöra” hans planerade resa. Hade hon sagt allt det där till killen hade han stannat efter första meningen liksom

      Vilket han uppenbarligen gjorde också

    Oj shit vilka mogna människor!,lägg er inte i andras liv,soppa rent framför era egna fötter istället och håll koll på vafan ni själva gör och inte gör mvh 17 åring

      Soppa rent????????? Lol

      ”Oj, shit vilka mogna människor! Lägg er inte i andras liv, sopa rent framför era egna fötter istället och håll koll på vad fan ni själva gör och inte gör. Mvh 17-åring”
      Jag vet att du har ett par år kvar i skolan, men 12 skrivfel på ett 30-tal ord är ändå rekord!

    Om man bygger upp hela sitt liv runt bloggar, vloggar, Instagram mm Så borde man väl fatta att någon gång kommer folk hugga på det man skriver. I det här fallet kändes det som om dom redan sålt sitt barn mot lite gratis saker innan han ens var född, då får man faktiskt ta lite skit i bland oxå.

    Hur kan man prioritera sånt skit framför en nyfödd bebis??? (Syftar då på att åka bort på festresa i flera dagar)
    När tanken rubbar såna personer undrar jag om man verkligen har empati. Eller ens bryr sig om sin bebis.
    De är en fuckin fest som händer då och då hela ditt liv.
    Bebistiden ska man ta till vara. Speciellt första tiden då man verkligen behöver varann.
    Att försvinna på enstaka dagsgrejer, eller nått viktigt innom arbetet sure. Vissa saker har man bara en chans till. Men en festresa?
    Han har säkert gjort liknande resor 7ggr, vara med sin 1veckas bebis skulle ha blivit 0.

      Asså fy fan säger jag bara! Hur kan ni med och hata på personer ni inte känner och aldrig kommer känna? Det enda ni gör är att förstöra och få 2 människor att må fruktansvärt dåligt pågrund av att ni spyr ut näthat? Ellinor och Jimmy är dom bästa föräldrarna för sin son, det finns inga bättre föräldrar för deras son och de ska inte finnas någon som ska ta det ifrån dom! Gå och kolla era själva i spegeln och rannsaka er själva om ni nu vet vad det ens betyder för det är lågstadie nivå på hela den här bloggen och kommentarer!! Usch

        Håller med Frida! Camcam är osunt engagerad i andras liv. Inte friskt beteende.

    Om man lägger ut ett sånt inlägg och delar sitt liv så är det inte konstigt att man får sådana reaktioner. Du är ledsen för att du vet att dom flesta har rätt som kommenterat vilket är förståligt! Jimmy är nog den mest manupulativa människa jag träffat så lär dig att sätta gränser så slipper du må som du gör nu.

    Vilken äcklig jä*la människa du är som lägger dig i andras liv och hur deras förhållande ser ut. Att du ens får lov att ha denna bloggen är för mig en gåta!?
    Hoppas det händer något allvarligt med dig för annat förkänar inte du!

      *förtjänar

      Hoppsan hejsan! Det är nog dags att ta din pms medicin nu.

    Som förstagångsförälder vet man ALDRIG vad man har att vänta sig, beslut som tas innan en förlossning kan verka som en bra idé just då…Väldigt ofta pratas det om den mysiga bebisbubblan och hur fantastiskt det är, SÄLLAN pratas det om stressen man kan uppleva med ammning, sömn och allt annat som kan tillkomma. Det är omöjligt att veta innan, uppenbarligen så är Jimmy en klok och förståndig pappa som stannar hemma för att det är vad Ellinore behöver just nu…

    Sen finns det ju även förlossningsdepression för pappor också, har någon någonsin tänkt så långt… att pappan kanske mår dåligt, han har panik, behöver andas… nu var det ju inte så i detta fallet, men en människa som mår dåligt blir ju inte direkt bättre av denna hatstorm…

    Min sambo var tvungen att åka tillbaka till skolan 25 mil bort en vecka efter förlossningen av lillebror, vilket vi visste redan innan , nu hade vi en bra förlossning och allt sånt… men att bli själv med 2 barn och en hund kan ändå få en att länna lite panik, och vet ni vad? Han är ÄNDÅ en fantastisk pappa, och han har ett jättefint band till båda Sina barn…

    Sluta hata så himla mycket! Det mår ingen bra av!

    För det första så tycker jag verkligen inte att man som kvinna har ALL rätt att kräva att mannen ska vara henne. Däremot kan man kräva att mannen/pappan lyssnar när man inte mår bra. Jag har en dotter på 7 månader idag. Min sambo åkte på en viktig konferens i USA när hon var 1,5 månader. Jag hade dock inga problem med det eftersom jag redan innan förlossningen hade planerat med min mamma att jag skulle bo där. Vi hade i alla fall en dialog angående att han skulle åka iväg. Jag tyckte att det kändes jobbigt men jag tror inte att det jag kände ens var i klass med hans ångest för att lämna sin familj. Nu stannar ju Jimmy hemma och Ellinor behöver inte vara ensam. Men var det någon som ens tänkte på att fråga Jimmy hur han kände för att lämna sin familj om han skulle åkt? Jag tror verkligen inte att han kände att det skulle bli skönt utan han kände säkert bara sin plikt mot sitt jobb men helst av allt ville vara hemma. Jag tycker verkligen inte att man ska lägga sig i andras förhållanden eller relationer men om man nu har ett sådant behov så TA REDAN PÅ ALL FAKTA OCH BÅDA PARTERNAS VERSION. Så att det slipper bli så här.

    Och till dig Ellinor, du är fantastisk! Du har burit ett barn, du har fött ett barn och du tar nu hand om ett barn. Det finns inget mäktigare än en kvinna som är mamma! Så känn dig stolt och le för du är stark, vacker och underbar för att du är just du ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.