Kissie avslöjar att hon röstar på Centern

Jag hade röstat på Kristdemokraterna om dom inte hade haft en sån tråkig syn gentemot aborter och HBTQ frågar.//Kissie

Kissie verkar ha förtidsröstat och det finns ingen färgglad teckning att smussla ner i valurnorna så långt ögat kan nå, så hon verkar ha pillat ner lappar i alla tre kuvert.
Hon har lagt sin röst på Centern vilket känns som ett ganska ”neutralt” val. Ett val som kanske inte väcker lika mycket reaktioner eller frågor som val på partier som ligger och spretar lite mer åt kanterna på skalan.
En kommentar kritiserar hennes val genom att skriva att hon så klart väljer Centern eftersom de gynnar människor som tjänar mellan 50 000 – 100 000 kr/månaden, men annars handlar de flesta om hennes uttalande om KD.
Att de ska ha en så tråkig syn gentemot aborter och HBTQ-frågor.
Stämmer detta verkligen? Enligt Kissies kommentarsfält så stämmer det inte, utan KD ska sedan många år stå bakom den svenska abortlagstiftningen och ha en liberal syn på HTBQ-frågor.

Det är bara några dagar kvar till valet och att sprida den här typen av information – om den inte stämmer – på en plattform av Kissies storlek är inte bra så jag tänker att jag tar mig en granskande blick i KD partiprogram för att se hur det egentligen ligger till.

Så här tycker KD om abort och HBTQ-frågor enligt sin hemsida:

Att oplanerat bli gravid kan vara svårt – inte minst för en ung människa. Kristdemokraterna vill att samhället ska ge stöd och arbeta förebyggande för att minska antalet oönskade graviditeter och aborter. Både kvinnan och fostret är skyddsvärda individer. Kvinnan ska ha rätt att, i enlighet med lagstiftningen, fatta sitt eget beslut om abort under graviditetens första del. Den som söker abort ska erbjudas stödsamtal, få information om aborten, vilka alternativ som finns och om det stöd som erbjuds. Bästa möjliga hjälp ska erbjudas så att inte praktiska, ekonomiska eller sociala svårigheter hindrar en kvinna att fullfölja sin graviditet. Vi vill också att kommuner och landsting ska satsa mer på stödjande och förebyggande verksamhet, såsom ungdomsmottagningar, subventionerade preventivmedel och elevhälsa.//www.KD.se

Kristdemokraternas politik utgår från att varje person är unik och oersättlig. Alla har samma absoluta och okränkbara värde oavsett kön, ålder, social position, etnisk och religiös tillhörighet eller sexuell läggning. Utifrån vår människosyn vill vi värna alla människors liv, frihet och värdighet. Våld, diskriminering och uttalanden som kränker hbt-personers människovärde strider mot vår ideologi. Kristdemokraterna föreslår bland annat att transpersoner som enligt tidigare lagstiftning tvingades till sterilisering vid könskorrigering ska få ersättning av staten då det medfört stort lidande.//www.KD.se

Så här skrev Ebba Busch Thor om sin medverkan i Pridetåget 2016 där hon som första KD-partiledare någonsin deltog:

Många har visat sin uppskattning för att jag väljer att gå i Pridetåget, men jag har också fått kritik. En del av kritiken handlar om att när de flesta politiska partier och många olika organisationer går i Pride behövs inte Pride längre. Men den analysen är blind inför verkligheten. Behovet att stå upp för alla människors lika värde har inte upphört, tvärtom. Det är en styrka när vi är många som gör det– trots att vi kan ha meningsskiljaktigheter i övrigt.

Demokrati garanterar inte att människovärdet och de mänskliga fri- och rättigheterna respekteras. Vi ser hur yttrandefriheten utmanas av politiska krafter som vill skrämma till tystnad. Runt om på vår jord förtrycks minoriteter och mänskliga fri- och rättigheter kränks. I vårt eget land finns människor som undrar om livet är värt att leva, som blivit hotade, slagna och trakasserade för sin sexuella läggning. Människor som blivit förskjutna från sina familjer. Det ska inte någon behöva uppleva.//www.kd.se

Ebba Busch Thor anser att den ”radikala normkritik och identitetspolitik som delvis präglar RFSL:s arbete ligger KD fjärran” men det kan väl inte komma som en överraskning för någon, men att kritisera KDs syn på abort och HBTQ-frågor och kalla den ”tråkig” tycker jag är felaktigt, men nu vet vi i alla fall var KD står.
Vad tycker ni? Tråkig syn? Okej syn?

Ps. Någon mer än jag som LÄNGTAR till det här valet är över? Jag ser inte fram emot att se valresultatet, men mot att slippa moderera urspårade politiska kommentarstrådar dagarna i ända. 

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Åh ja det här med all politiksnack är så tröttsamt. ?

      Men otroligt bra och viktigt. Är lite oroande när prat om politik blir tröttsamt, är så lätt att ge efter när man blir ointresserad

    Jag längtar också till valet är över ?

    Jag har förtidsröstat och försöker medvetet att hålla mig borta från valet. Fokuserar på vad som händer i utlandet istället, det är CNN och AlJazeera, NYT mm för hela slanten vad gäller min nyhetsbevakning. Kan ha lite distans till det även om det som händer runtom i världen också oroar mig.

      https://www.reddit.com/r/europe/
      Här delas mycket nyheter 🙂

        Dock väldigt censurerat

        /mod

        Nyheter? Ha ha ha! Vilken skit.

    Men KD har röstat nej till alla förslag som rört HBTQ-rörelsens rättigheter, utom kompensation för sterilisering då.

    Samkönade äktenskap, samkönade adoptioner, insemination. Tutti! Så Kissie är inte ute och cyklar här.

      RFSL skickade ut en enkät till samtliga riksdagspartier och deras representanter. Finns att läsa statistik över hur deras svar stämmer överens med rfsls hbtq-värderingar. Skrämmande låg hos bland annat kd.

          Förstod jag rapporten rätt att den var riktad till individer och att den inte frågade hur partierna i stort ställer sig?

            Både och. ”Rapporten består dels av en kartläggning av hur riksdagen röstat i utvalda hbtq-frågor under den senaste mandatperioden, och dels av en kartläggning av vad våra riksdagskandidater tycker i viktiga hbtq-politiska frågor.”

              Ok. För på förstasidan så har de skriva de namn som fick högst poäng enligt dem. Så jag misstänker att det blir än något orättvis sammansättning till att ha som bas på hur själva partierna ställer sig i frågorna. För en omröstning säger inte mer än att partiet inte gillar ner till sista stavelsen hur förslaget är formulerat.

              Tack för svar!?

        Skulle du beskriva RFSL som politiskt oberoende? Eller håller du med om att de lutar ganska långt åt vänster?

          Klart de lutar mer åt vänster. Det brukar ju vara ditåt de lutar de som är för jämlikhet och mångfald utanför normen.

          Jag sa aldrig att rfsl var politiskt obundna eller att de gjort en opartisk granskning. Jag talade om VAD de gjort för den som är intresserad.

            Notera också trh att jag skrev att de visar hur partierna och representaternas svar stämmer överens med rfsls egna värderingar. Sen om man vill hålla med kring deras värderingar får man ju själv avgöra.

              Ja men det är ju enskilda individer i partiet. Inte partiernas samlade inställning. Eller?

                Finns all info om deras kartläggning i länken. Jag låter var och en själv ta ställning till den.

            Nej det är inte klart att vänsterns har monopol på de frågorna. Som liberal så är jag också för jämlikhet men på individnivå, inte efter grupperingar.

            Dessutom är hela idén om jämlikhet sprungen från liberalerna på 1700-talet.

              Till och med 1600-talet, TRH. Nästan rätt denna gång ?

                Alltså det kvittar lite men just tankarna om jämlikhet blev störst under 1700-talet även om de liberala idéerna började på 1600.

                Då blir det mer korrekt att rätta mig med att dagens liberalism tog sin form på 1800. ?

      Men det är inte så enkelt att säga att någon är emot något. De kan vilja vara för samma saker men vill att det ska gå tillväga på ett annat sätt. Det har ju varit ett vänsterstyre. De flesta partier vill ca samma sak. Vad de inte är överens om är hur det ska bli så. KD är till höger. Inget konstigt då om de inte är ombord på hur vänstern lägger fram saker till omröstning.

      Men det behöver ju inte vara så att KD är emot följande punkter, men att dom däremot ansåg att det var tillräckligt bra förslag & därför vill att lagförslaget ska förbättras ytterligare. Så ett parti behöver inte automatiskt vara emot ett förslag bara för att dom inte röstar för.

        Nej absolut, men det står ju alla riksdagsledamöter fritt att lägga fram egna motioner, t ex HBTQ-vänliga sådana, om man har en idé. Det är inte bara de styrande partierna som kan göra det.

    Längtar till det är över, måndagen den 10. Tror jag att jag hoppar nyheter och media, det lär väl bli riktigt väsen.

      Lär nog vara en hel del tjat även tiden efter den 9e. Fast då är det tjat om det faktiska resultatet i stället för gissningar.

      Ledsen att göra dig besviken, 9/9 är bara startskottet för det som troligen kommer bli en av de stökigaste perioderna i svensk politisk historia…

      Det är inte över då, det är då det börjar. Kommer vara svårare än någonsin efter det här valet

    Är det bara jag som tror att det verkliga debaclet börjar på måndag och att allt kommer bli ännu värre? För att blida regering kommer inte bli någon enkel sak. För någon.

    Utflyttad till Norge sen länge och förvånad över hur länge och hur lång tid före man börjar ”tjata” om valet. För mig känns det som om man inte förstår att folk kan bilda sig sin egen uppfattning utan måste ledas rätt. (vad nu det kan vara?)
    Om man röstar som de influencers man följer så har man nog liten egen vilja, eller? Själv har jag poströstat på det parti som passar mig.

    Själv längtar jag tills på söndag när jag ska rösta och kolla på valvakan. Men med det sagt så ska det bli skönt ändå med att inte läsa nyheterna så mycket. Jag ska läsa böcker och baka, det är vad mitt mood är inställt på nu i höst

      Vilka böcker blir det? Är själv sugen på att gå igenom alla Harry Potter böcker igen, älskade dem första gg jag läste men vet inte om de är lika bra i vuxen ålder

        Jag kommer att fortsätta på Peter Robinsons Children of the Revolution ?

        Nä HP ser vi så ofta här hemma då vuxna dottern är ett fan så de känner jag mig färdig med. Även allt med poddar och dokumentärer efter denna långa sommaren. Det får bli att gotta ner sig i berget med pocket jag strököpt sista året och som bara samlats på hög, mest deckare

          Inte kolla på, läsa ? Jag har alltid uppskattat böckerna mer än filmerna, är mycket ”mer” i böcker om jag minns rätt

            De är lika bra!

    Jag längtar också till att valet är över. Jag ser fram emot söndagkvällen dock men tiden innan har varit skittråkig med all smutskastning och se hur alla partier vänt kappan efter vinden, utlovat helt orimliga löften för att fiska fler röster i sista stund. Vart man än vänt sig har hetsen varit helt galen. Det är intressant och kul att diskutera politik vanligtvis men nu har allt handlat om vilket parti som varit värst och hur hemska, outbildade, rasistiska och nazistiska en stor del av befolkningen är. Facebook har svämmat över av memes och artiklar, människor har svalt precis vad som helst utan att själva ha läst på.

    Nivån på det hela är så låg och det har handlat om pajkastning mer än något annat.

      ??

      Jag avskyr facebook, lämnade facebook för 5 år sen och aldrig skapat nytt konto. Vet inte hur många gånger folk dragit upp helt fel fakta i diskussioner och sen hänvisat till facebook som om allt de läste där var sant ?

        Jag vill också lämna facebook, mest för att det är så onödigt och tar för mkt tid utan att ge någonting tillbaka. Men det är så svårt när jag har vänner i andra länder. Det är så kul att följa deras liv via bilder och inte bara maila varandra när man väl kommer ihåg att göra det. Skypa gör vi aldrig för när man väl kommer på tanken så är det ingen som är vaken eller har tid 🙂

        Jag är lika less på instagram, eller sociala medier öht. Den dagen jag stänger FB och Instagram så slutar jag läsa BB också, tyvärr. Men sociala medier ger mig absolut ingenting, det är bara tidsfördriv.

          Jag tappade ingenting med vänner, jag har kvar messenger på telefonen fast kopplat till mobil nr istället för facebook konto. Sms och telefonsamtal funkar också fint. Har träffat mina vänner både i Sverige och från andra platser oftare de sista åren ? Det enda som försvann ur mitt liv var alla meningslösa personer man bara följde för att följa, typ tjejen i klassen från 7an man aldrig sagt ett ord till

            Ja du har faktiskt rätt. Det är upp till mig och vännerna att bibehålla kontakten om vänskapen är viktig. Jag ska absolut försöka ta steget, det är nästan lite läskigt 😀

    Har länge tänkt att jag ska rösta på SD men har nu ändrat mig och är ganska säker på att det blir på KD! (Y)
    Längtar till söndag!!

      Velade också mellan KD och SD men valde till sist SD.

      Jag tror jag älskar dig.

    Jag kommer att rösta på olika partier, vad gäller riksdag, landsting och kommun.
    Till riksdag: min ideologi
    Landsting: De som jag tror kommer att sköta det bäst.
    Kommun: Blir det mer personval… lite beroende på inriktning av vad de vill/önskar göra i Vår kommun.

    Jag har läst på massor och lyssnat på debatter på TV. IDAG bestämde jag mig för mitt riksdagsval.

      Vad blir det?

        KD
        Liberalerna
        Socialdemokraterna.

        Ingen hemlighet. Inget parti är perfekt, men passar bäst för min övertygelse trots allt.

    Hur mycket kristen profil har Kristdemokraterna egentligen. Gillar allt jag sett med deras politik och Ebba men inte så mycket för det religiösa

      De är inte ett kristet parti har hon påtalat flera gånger utan vilar på kristna VÄRDERINGAR, dvs alla människor är lika mycket värda, man ska värna de svaga, behandla andra som man själv vill bli behandlad osv. Sådant som de flesta av oss fått lära oss som ”rätt och fel”.

        det där är vanliga, mänskliga värderingar. Inte kristna..

      Ebba är troende. Man måste inte vara kristen för att rösta på dem, partiet bygger på kristna värderingar bara

        Vad är det för skillnad mellan att vara kristen och att ha kristna värderingar, menar ni…?

          En kristen tror att Jesus dog för att rädda mänskligheten. Någon med kristna värderingar tycker väl att Jesus var en vettig snubbe med trevliga åsikter typ?

            Nej, vad har jesus med dina värderingar att göra? Jag är ateist. Tron på jesus och kristna värderingar är för mig två skilda saker

              Så svaret är..? Jag fattar fortfarande inte vad det skulle vara för skillnad mellan att vara kristen och att ha kristna värderingar. Det är väl exakt samma sak?

                Kristna värderingar handlar i grund och botten att alla människor är lika värda, att man ska behandla sina medmänniskor väl etc. Jesus och bibeln används för att visa exempel på hur man bäst genomför detta. Dock är delar av den väldigt föråldrad givetvis. Vårt samhälle är uppbyggt på kristna värderingar så i princip följer vi alla dem. Och man måste inte vara kristen för att göra det.

                  Alla människor är lika värda, man ska behandla medmänniskor med respekt…? Låter mer som feministiska värderingar, än kristna.

      KD är nu för tiden läst kopplat till de frireligiösa rörelserna – i första hand Pingströrelsen som var ursprunget till det som kallades KDS.
      KD är idag snarare att jämföra med de tyska kristdemokraterna CDU/CSU. Man hyllar traditionen och de som stöder KD är inte nödvändigtvis mer troende än de som stöder andra partier. Kulturkristna skulle man kunna säga kanske vilket motsvarar merparten av sympatisörerna även hos moderaterna t ex.

      Kristdemokrati är en specifik ideologi som har delar av både höger och vänster, så den har inte så mycket med just kristendomen att göra egentligen så man måste absolut inte vara religiös för att rösta på dem. I Europa är kristdemokrati i allmänhet större än här, Angela Merkel är kristdemokrat till exempel!

        Verkligen? Interessant.. och vad konstigt med tanke pa hur det star till med prostitutionen i Tyskland. Kanske är jag helt fel ute men tänkte att en KD skulle vara emot legalisering av prostitution.

    https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/c-storst-bland-unga-kvinnor-fi-ar-minst/
    ”Enligt SvD/Sifos mätning får Annie Lööf och Centerpartiet mest stöd av riksdagspartierna bland kvinnor i åldrarna 18-29. Därefter kommer – i fallande ordning – Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Moderaterna, Miljöpartiet, Sverigedemokraterna, Liberalerna och Kristdemokraterna.
    Med Feministiskt initiativ medräknade får de lägst stöd.”

      Är det Bellas förtjänst?
      Hennes 1,5 miljon följare sluter upp bakom Annie som en skock dumma får.
      Heja och bääh!

        Unga tjejer har förtroende för Annie Lööf eftersom hon också är en ung kvinna. Vad har jag som ung kvinna för gemensamt med gubbar som Löven, Kristensson och Sjöstedt? Vad vet de om unga kvinnors liv, problem, förhoppningar och behov? Annie Lööf är dessutom den enda partiledare som redan från början satte ner foten gentemot Åkesson, den enda som från början talat klarspråk om att hon inte tolererar Åkesson och SD:s politik och att Centern under henne aldrig kommer att samarbeta med SD.
        Du har dock inte särskilt stort förtroende för kvinnor om du tror att Blondinbella är anledningen bakom deras val…

          Gudrun Schyman, Feministiskt Initiativ, är den som verkligen har satt ned foten gentemot Åkesson. Hon vet mer än någon annan partiledare, om unga kvinnors liv, problem, förhoppningar och behov. Hon har dessutom erfarenhet och rutin, då hon har varit partiledare för ett av de största partierna i landet. Annie Lööf är rätt ung och väldigt oerfaren.

            Schyman har en stor del i V:s framgångar. Hon ledde partiet under nån tio-årsperiod och fördubblade riksdagsrepresentationen under sin tid som partiledare. Det var hon som etablerade de feministiska värderingarna i partiet och allt detta, Schymans grundarbete i V, njuter nu Jonas Sjöstedt frukterna av. Schyman är oerhört rutinerad, är väl insatt i politiken och har dessutom livserfarenhet. Jag vill inte förringa tjejerna i KD och C på grund av deras unga ålder men det krävs en hel del skinn på näsan, styrka, vaksamhet samt historiekunskap för att, som kvinna, överleva i svensk politiks jävligt skitiga man-cave.

              Jag gillar Schyman, men nu har jag röstat på Fi i två val och de har inte kommit in i riksdagen. Kommer inte slösa ytterligare en röst.

            Nej, Schyman ser jag som en ren populist som vill ha så mycket politisk makt och uppmärksamhet som möjligt. Jag litar inte alls på henne.

    Funderar allvarligt att åka ifrån valet och tex en vecka på mallis orkar ej med det.

      Skynda skynda!

      Jag åker till Kreta imorgon. Ska bli så skönt.

    Jag gillar de här dagarna, men mest i rutan. Kollar gärna på debatter, intervjuer, kanske diskuterar i något kommentarsfält och sådär. Väldigt trött på tidningar dock, nya rubriker i fetstil dagligen vilka som ökat i senaste undersökningen, låter jättebra, tills man läser att det är ca 1000 som svarat i undersökningen… Försöker undvika tidningar haha. Tror dock inte att det lägger sig efter valet

      Usch, jag har inte ens orkat lyssna/se på alla ljug-pellarna på tv i år. Snappar upp lite här och där i tidningarna, går och röstar på söndag och hoppas på det bästa. Ett jämlikt samhälle där alla har lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter.

    OT men någon som vet hur det gick igår med tjejen som hängt inne hos Mirka? Hittade de henne?

      ?

        Eftersom du skriver ett frågetecken som svar så antar jag att du inte vet.

          Nej jag vet inte, och har missat vad det handlar om , men blir nyfiken ?

            En yngre tjej som mår dåligt oga hemförhållanden, igår sa hon att hon skulle ta livet av sig och försvann, polis letade efter henne. Verkar inte vara någon uppmärksamhets grej, flera stycken samt Mirka tror jag som haft kontakt med henne ett tag nu och försökt peppa/hjälpa

              Klart det är en uppmärksamhet grej annars skulle tjejen inte skriva så i en stor bloggares kommentatorsfält. Folk gör vad helst för uppmärksamhet idag

    Tycker det låter vettigt. RFSL ger jag inte så mycket för i debatten då de givetvis bara kommer vara positiva till vänsterpartierna. Och angående pride har det handlat om barnperspektivet och att det inte känns vettigt att pridetåget i Stockholm (som ska vara för ALLA) ofta innehåller nakna eller halvnakna människor som slår varandra med läderpiskor osv – fetischer som kanske borde hållas på seminarier inom området och inte under paraden. Är väl lite mer städat i andra städer vad jag förstått.

    Jag upplever KD som ett homovänligt parti, i synnerhet med Ebba i spetsen. Sen finns det säkert gammelgäddor i partiet som inte tycker om homosexualitet men jag vet flera miljöpartister och sossar som uttryckt sig väldigt negativt om homosexuella också tyvärr.

    Som lärare är jag som vanligt väldigt spänd på vad som kommer hända i skolan efter valet! Brukar kunna hända mycket.

    Hoppas mycket på att det blir verklighet med någon form av lärarassistenter. De flesta politiker verkar ju tycka att lärare har för mycket administrativt arbete men inget händer ju. Än så länge 🙂

    Bor i Finland och jag är så led om allt valtjat ?

      Bor också i Finland men är så nördig att jag är jätteexcited inför söndagen, kommer sitta bänkad framför valvakan haha.

    Jag tycker det är bra att folk faktiskt har diskuterat valet mer än vanligt i år. Det är ju bra att folk får upp intresset mer och man får höra olika argument för och emot.
    Dock så kommer jag ju såklart inte sakna att det spårar så fort folk försöker diskutera något på nätet!

      Fast det är väl samma varje valår? Jag tycker inte att det är mer snack i år än inför förra valet i alla fall, tror bara det kan uppfattas som mer för att man glömmer bort allt valsnack mellan valen

        Jag kan ju bara utgå från min egen omgivning… Att folk diskuterat mer öppet och vågar till och med tala om vilket håll de tänker rösta. Innan tycker jag folk har varit väldigt tysta om sin egen röst, utan bara pratat om de partier som de verkligen inte gillar.
        I media är det väl lika mycket valsnack som vanligt…

    Verkar som att KD, precis som SD inte ”erkänt Q:et i HBTQ.

      Precis vad jag tänkte. Varför har de annars uteslutit Q:et från sitt partiprogram? Inte okej. Tummen ner på det.

    Blev så himla ledsen när jag såg gravid kommentaren på Kenzas blogg och hennes svar…. Varför slutar dom inte skriva de förbaskade gravidkommentarerna.

      Varför accepterar hon dem om hon nu inte vill ha dem?

    Hahah också att de finns så många fler anledningar att inte rösta på KD.

    detta ?? ”Både kvinnan och fostret är skyddsvärda individer. Kvinnan ska ha rätt att, i enlighet med lagstiftningen, fatta sitt eget beslut om abort under graviditetens första del.” Tycker jag personligen inte alls låter som att de stöttar den nuvarande lagstiftningen utan vill ge foster en mänsklighet och legalitet som i dagsläget inte finns i Sverige. Eftersom det står tidig graviditet och inte till vecka 18 lämnar även det tolkningsutrymme för att de kan komma att vilja sänka gränsen.

    Plus att de aktivt väljer att utesluta vissa grupper ur HBTQIA+ genom att bara erkänna homo, bi och trans i skrift.

    För mig luktar det lite unken räv.

      Jag reagerade också på den där texten. KD är abortmotståndare (enligt hur de har röstat i EU) men vågar bara inte erkänna det.
      Tänker även på hur man nu för tiden talar om heterosexuella par som att DE är gravida, VI är gravida. 🙂
      Jag har alltid skrattat lite i smyg åt detta uttryck men många använder det. Antagligen för att försöka involvera mannen mer i processen kring kvinnans graviditet och förlossning…? Men när det gäller abort så verkar folk i allmänhet och även KD se det lite annorlunda:

      ”Bästa möjliga hjälp ska erbjudas så att inte praktiska, ekonomiska eller sociala svårigheter hindrar en kvinna att fullfölja sin graviditet.”

      Här är det kvinnan som inte ska hindras att fullfölja SIN graviditet. Ingenstans nämns att även mannen är gravid och inte ska hindras att fullfölja SIN graviditet. 🙂 ”Inte hindras” uppfattar jag som ”ska övertalas” till att fullfölja graviditeten, dvs övertalas till att inte göra abort. Det verkar viktigt att synliggöra mannen i processen kring en kvinnas graviditet men inte så viktigt att synliggöra mannen när det blir tal om abort. Män gör ju lika många aborter som kvinnor. De är MINST lika ansvariga för aborterna som heterokvinnor är.

    Saken är den att KD fortfarande många väljare som är kristna och med i frireligiösa församlingar. Många av dessa människor är EMOT homosexualitet eftersom detta inte är tillåtet i bibeln och homosexuella är inte välkomna i deras församlingar (för att förtydliga: utlevd homosexualitet inte själva läggningen hos personen i fråga). Många är även med i organisationen ’Ja till livet’ som är helt emot abort och ser att barnet existerar redan efter befruktningen och dess rättigheter att leva står över kvinnans rätt att välja bort. Så det låter ju fint i KD:s program utåt, men det finns en stor grupp av deras kärnväljare och medlemmar som inte håller med toppen i partiet i dessa frågor.

      Läs inlägget igen!

      Finns även abortmotståndare inom Moderaterna som är med i ”Ja till livet” och som i egenskap av representanter inom EU, röstat mot aborträtten.

      Finns ju en anledning till att högern (SD, KD, M, C, L) kallar sig ”de konservativa”.. De har gammalmodiga värderingar helt enkelt. Och både abort och preventivmedel var ju förbjudet i Sverige en gång i tiden…..

    Jag tror sanna o maja också röstar på centerpartiet dom har reklam med Annie Lööf i deras podd. Eller finns det någon annan anledning att ha reklam för ett parti man inte röstar på? (Typ pengar)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.