Tror ni på det här med Tarotkort?

Foto: Rasmus, Studio Emma Svensson

Hon spådde mig med tarotkort som berättade min dåtid, nutid och framtid. Det är ju spännande sånt här, även för en svårflirtad person som jag själv. Hon antog att jag både var singel och barnlös vilket kanske inte är helt självklart ändå. Tydligen ska det gå fucking greatness karriärsmässigt (puh). Och framförallt då att jag mer och mer kommer kunna fokusera på det kreativa och mitt skrivande. Kul!
Men hon var väldigt noggrann med att för att det ska gå bra kärleksmässigt måste jag bryta vilka män jag faller för. Lyckas jag med det kommer jag vara gift och ha barn inom fyra år (?!). Jasså minsann.

Sedan spådde jag mig hos astrologen som sa exakt samma sak angående män på ett knäppt sätt. Jag måste även lägga ner skorpioner, sluta gå så mycket på utseende och sexuell energi och välja en trygg person istället. En stenbok sa hon.
Stor chans att vi möts i november!
Det är ju megasnart. Spännande det ska bli.//Sandra Beijer

Hannah och Amanda bjöd in till en kräftskiva tillsammans med smyckesdesignern Thomas Sabo där gästerna hade möjligheten att bli spådda i tarotkort.
Själv tror jag lika mycket på sådant som jag gör på regndans – regnet förföljer mig likt ett Ior-moln över världen utan att jag ens tagit en enda dansant steg så… – men visst kan det vara underhållande att se en annan människa slänga ur sig generella påståenden som passar in på 90% av befolkningen i ett försök att få en reaktion.

Den här spådamen – jag är sexistisk nog att kalla vederbörande för spådam eftersom jag aldrig själv sett en spågubbe – lovar i alla fall Sandra guld och gröna skogar, både karriärsmässigt men även i privatlivet om hon bara kan göra upp med lite dåliga mönster.
Kan man reklamera sin spådom om den inte faller in?
”Du LOVADE mig en prins och se här! Ytterligare en groda!! Jag vill ha mina pengar tillbaka, din skojare!!”
Men vi får se i november. Jag kommer lusläsa Sandras blogg efter tecken på Stenbockar.

Tror ni på sånt här? Att spås? 
Jag gör det inte… Inte det minsta. Jag är pragmatisk lagd så till vida att jag heller inte tror på ödet, astrologi eller själsfränder.
Att vara ett offer för omständigheter jag inte kan påverka är ingenting för mig utan jag tror att det mest är ett recept på en offerkofta modell större. Kanske från Daisy Grace? 😉
Att lägga sig ner och ynka eftersom man ändå inte kan påverka det som sker eftersom det är skrivet i stjärnorna.
Tack, men nej tack säger jag till det.

Hur är det med er? Har ni någonsin blivit spådda och haft en spådom falla in som inte bara varit så där extremt generell? Ni vet, ”du har någonting du mår lite dåligt över just nu..:” 
Man bara: NÄHÄ!?!?
Berätta!
Jag lovar att ha ett öppet sinne. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=YfU15zsSeR0

184 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT. Engla röstar på C eller M enligt hebnes eget kommentarsfält…

      Läste precis Aftonbladet och trodde du skulle ta upp Englas mobil… Trött hjärna

    Vet inte. Kanske. Men om det funkar så tror jag att det finns några få personer i världen som har förmågan på riktigt och resten är bluff och därför stämplas alls som bluff. 99% fake personer som lurar folk på pengar. Vissa som spår hävdar ju att de är synska också, och där har jag svårt att förstå varför vissa har så jäkla rätt, de som hjälpt polisen att hitta lik eller försvunna föremål efter långt tid tex. Antingen har mördaren kommit till dem eller så har de ”sett” den exakta platsen. Men i det stora hela tror jag att det är bullshit. Folk som tjänar pengar på desperata människor

      Ingen som sysslar med det sk övernaturliga har än så länge klarat en de riktiga testerna, säger allt.

        Hade faktiskt en lärare på högstadiet i Uppsala som drömde sanndrömmar. Hon sa att hon kände skillnad på dem och vanliga drömmar. Vi elever var väl lagom imponerande…. Tills en dag då hon berättade att hon drömt en sanndröm om att de skulle ske en stor olycka med ett långt fordon inblandat, osökert på vad men det var inte en buss eller lastbil sa hon. Hon sa också att hon i drömmen sett hur fordonet rusade ner för en backe, välte och att människor skadades och dog.

        Dagen efter skedde spårvagnsolyckan på Vasaplatsen i Göteborg. Spårvagnen rusade okontrollerat ner för backen, välte och kanade in i en hållplats. Tretton människor dog. Skedde 1992.

        Jag har förstås inget sätt att bevisa att hon verkligen berättade om olyckan för oss i klassen dagen innan men jag vet att hon på något sätt kunde beskriva olyckan så detaljerat mer än ett dygn innan. Efter det är jag lite mer försiktig med att avfärda allt onaturligt som bluff. Det mesta är förstås bluff men jag vet att det finns vissa människor som har någon sorts annan ”kraft” eller ”förmåga” eller känsla eller vad man nu ska kalla det och den läraren bevisade i alla fall för mig att hon var en av dem.

          Jag kan också drömma sanndrömmar, men hur fan ska man bevisa det. Det är ju inte som att man kan se rätt in iframtiden för det och veta allt som kommer hända alla. Men jag förutsåg min egen mans bilolycka för 1,5 år sedan. Jag hade sån ångest kvällen innan, messade och bad honom skita i bilresan (rädd att han skulle somna vid ratten nästa dag). Som tur var lever min älskade man trots olyckan och jag har ju bevis i mina sms att jag kunde känna på mig att ngt skulle hända. Kan tillägga att jag är väldigt onojig som person normalt sätt.

            Är verkligen ingen synsk människa men när vi var i Mexico på semester hände massa konstiga saker och ena natten drömmer jag att jag är min sambos svåger som tittar upp på min sambos syster och säger ”nu dör jag”.

            Jag berättar för min sambo om drömmen. Några dagar senare är vi hemma igen och då berättar dom att han fått cancer. En månad senare är han borta.

            Gud vad vi tyckte det var läskigt. Men det var första och ända gången jag varit med om en sån dröm.

      Jag har en vän som är synsk. Hen hjälpte polisen med ett mordfall i norra Sverige och träffade så rätt att hen blev misstänkt själv. Hen har berättat en del om mig, saker som ska hända, inte direkt spått utan bara förutsett en enskild händelse och hen har träffat rätt varje gång.
      Hen talar även med djur och det är fint att se när hen hjälper djur som haft ont länge eller varit rädda för saker och plötsligt möter de någon som kan hjälpa dom och man ser en sådan enorm skillnad hos djuret när hjälpen genomförts.
      Jag älskar att vara med och se på när hen hjälper djur!

      Däremot tror jag inte på att gå till en spåperson och få sin framtid läst i kort eller annat.
      Jag tror att vi alla är synska men att det krävs en del av en för att man ska våga ta till sig och förstå det man ser, hör eller känner.
      Så fort man börjar ta betalt för att låta andra ta del av sin förmåga så misstror jag dennes förmåga direkt.
      Att sitta och prata om barn, giftermål osv, det känns så jävla oseriöst.

        Okay, upp till bevis. Vilken synsk kvinna talar du om? Kan inte vara hemligt utan borde ha rapporterats i tidningarna.

          Har inte rapporterats och hen är inte offentlig. Varför skulle jag tala om för dig vem personen är? Jag har inget behov av att bevisa något, jag berättade om egna upplevelser.

        Men åh, vill träffa hen? Och att hen får träffa mina djur. ☹️

        Varför har denne person en vinning av att vara anonym? Vore det inte en stor fördel för hen att kunna bevisa att henoms ”krafter” faktiskt fungerade genom att ange sitt namn och bevis? Förstå hur många brott denne kunnat lösa om det du sa stämde, har man den övernaturliga förmågan och väljer att behålla den för sig själv är man ju inte bättre än en medbrotsling och tror ytterst få hade valt den vägen. Borde det inte också stå något om detta i underlaget som lämnats in till domstol som då även är offentlig handling? Förlåt om du tror på detta men det låter som ren bullshit i mina öron.

          Men de kanske inte är som nån superhjälte i varje film man ser, kanske funkar det ibland vid vissa personer och tillfällen? Som den gången det faktiskt funkade då hen kunde ge användbara tips till polisen. Alla har väl inte som högsta dröm att få sitt namn känt och bli nån tokig superstar med 100k följare osv.

          Men visst kalla hen för medbrottsling.
          När saker blir såhär svart och vitt så är det väl klart att vissa föredrar att vara anonyma.

          Jag vet inte vad jag tror på men något är det iaf.

          Vad har hen för vinning av att bli offentlig??
          Hen har inte valt sin förmåga och har hjälpt till i utredningar av andra skäl än att bli känd och hyllad.
          Alla vill inte bli kända och att kalla hen för brottslig är ju för fan sanslöst.
          Vilka skyldigheter har hen att hjälpa någon??

          I förundersökningen, det du kallar för underlag, står hen med. Det står dig fritt att söka. Men i Sverige använder man sig inte aktivt av synska personer i utredningar utan det är de synska själva som inkommer med tips.
          Det är nästan omöjligt att använda de tipsen i en utredning och hens tips togs aldrig upp som ren bevisning. Huruvida mordfallet löstes eller ej framkommer inte i det jag skrivit så hejda dig lite.

          Du kan inte bara anta massa saker, att hen vill bevisa sina förmågor exempelvis. Att du vill ha konkreta bevis är för fan ditt problem och inte hens ansvar.
          Kalla det för bullshit men ge fan i att likställa hen som medbrottsling för då faller du på egen dumhet.

          Inte för att jag tror på sånt här men din syn låter väldigt skev. Tror du, om det stämmer med synska förmågor, att personerna ger sitt liv och aktivt söker upp poliser i mordutredningar där de kan vara av godo? Viger sitt liv åt det? Du tror inte de är rätt vanliga människor som kanske inte alltid heller får en ”syn” på beställning?

        Inte en chans att det om mordet är sant! ?

          Du får gärna misstro det ☺️

            Om det är sant så skulle det vara i förundersökningen, vilket är en offentlig handling. Alltså ingen hemlighet. Det är ju bara att berätta vilket mord det gäller så kan vi gå till flashback och hitta fup:en

      Har haft flera möten som vart klockrena. 1 med en duktig spåkvinna där allt föll in. Detaljer som ingen kan veta. Den andra likaså. En chakrareader.
      Förstår aldig skepsis runt det. Känner mig rik och att de andra är förlorare ?

    Jag tror jag vill bli spådd. Lite läskigt. Men ska vara av någon som kanske har sådana gåvor att kunna se tecken i min hand. Finns nog många som bluffar . Tror annars på astrologi och tycker det är spännande.

    Jag vill tro på det mer än vad jag faktiskt gör. Tror vissa har förmågan av att läsa av saker och få meddelanden från andra sidan men det mesta är nog bullshit.

    Jag har blivit spådd av många kvinnor och män men en enda gång har jag känt att det var äkta. För tio år sen blev jag spådd av en kvinna som vägrade ekonomisk ersättning och allting hittills har stämt. Vissa rätt så vanliga saker och andra helt otroliga. Hon sa specifikt en sak som jag hajade till på och tänkte att nu spårar hon lite men 10 år senare har det banne mig hänt varje gång jag behövt det. Det var en sån random och specifik sak som jag verkligen inte kan fatta hur hon har kunnat få rätt på och hur det kan komma sig att det är så, men livet blir verkligen lättare och jag är tacksam.

      Hade ju varit mer trovärdigt om du delade med dig av vad hon sa som stämde. Eller så är du rädd att vi ska slå hål på bubblan.

        Eller så är det privat och hon har inget behov av att bevisa något? Man kan tro på något utan att vilja övertyga andra.

          Eller så är man spåtant själv och vill att kvinnor ska fortsätta ringa/gå på ”seanser” etc etc.

            Ingen spåtant men har ibland haft föraningar som har stämt, kanske är jag synsk eller bara bra analytisk förmåga ??‍♀️

          Exakt. Det är rätt så specifika händelser ur mitt liv så jag har ingen lust att gå in på så privata och utlämnade detaljer.

        Känner inte direkt att jag bryr mig om okända människor på bloggbevakning tror mig eller inte ? det är privat och ingenting jag någonsin har delat med någon annan, jag vill inte jinxa det heller. Det stör eller påverkar ingen annan så ni (du) behöver faktiskt inte bry er.

          kan man besöka denna spådam?

            Tyvärr så är numret jag hade inte längre i bruk, jag har försökt googla henne men hon verkar inte finnas någonstans. Jag hade själv gärna gått tillbaka men det verkar helt omöjligt att hitta henne.

              Åh! Jag hittade henne, ge mig din mail så ska jag maila dig infon!

                Kan jag också få?! Letat i år och dar efter en riktig spådam.

                  Absolut, hon håller till i västra Götaland, är det nära dig?

                  K – så om jag mailar Cam om att få mailadress till din spådam så kan hon fixa det? Hittar ej din adress bland kommentarerna här nämligen 🙂

                  Nej alltså jag har ingen mail till henne bara ett nummer, jag vill inte lämna ut min mail här eller hennes nummer. Jag har lämnat min mail under där man skriver sitt nick så om Camilla orkar och vill så kan hon lämna den till er.

                Åh SNÄLLA camcam kan du ge min mejladress till K?

                  Jag har lagt min mail här så Camilla kan vidarebefordra de som vill komma i kontakt med henne 🙂

                Jag vill också gärna få, har länge letat efter någon i Västra Götaland. Camcam, vill du vara så snäll att ge min mail till K? 😀

                  Kan du ge min adress med Cam? Vore guld! Tack

                Åh, jag med!

          Åh jag vill verkligen komma i kontakt med denna människa! Har länge velat gå till en spådam, du vill inte dela med dig om vem hen är?

            Det är ju så här det funkar. En anonym person säger något i ett kommentarsfält och ni går på det. Kan lika gärna vara så att ni får numret till K’s bästa kompis som nu kan sko sig gott på er bekostnad, för ni har ju hört från en säker källa att det är sant.

    Jag skulle vilja bli spådd men det finns bara via telefon att ringa dem, då vi inte verkar ha spådamer där jag bor. Att ringa ett samtal kostar väl för fan mer än vad mitt abonnemang ligger på. ?

      Enligt min uppfattning är de som faktiskt kan spå, sällan intresserade av att marknadsföra sig själva. Det är inget jobb utan något man hjälper personer med (som vägledning typ) på sin fritid. Vill någon ha svinmycket pengar eller står med i gula sidorna eller vad som helst, så hade jag dragit öronen åt mig.

        Lisa: Ja, det är nu bara ett smartare sätt att marknadsföra sig på. ”Jag vill inte ta betalt för min vägledning” ”min kraft visar sig inte alltid, ibland svarar inte andarna” osv

          Jag antar att du har besökt ett flertal som verkar så kunnig kring vad de säger?

            @lisa: såklart jag har, när jag var ung, 3-4 st inkl astrolog. Men vet du, märkligt nog så kände både medierna och spåtanterna att det var oklart, dimmigt, de fick inte kontakt, kunde inte riktigt se, vaga syner. Kan det ha berott på min tysta kritiska inställning, jag gav inga svar på frågor, väjde undan? Den sista spåtanten erbjöde kurs i personlig utveckling, en annan var just en sån som kom via kompis och bara abvände ”gåvan” sparsamt.

    Någon som kan rekommendera en bra spåtant i gävleområdet? Hen ska vara konkret i sina spådomar, inget allmänt skitsnack om att lycka kommer och att livet går upp och ned.

      Lotta på Brynäs!

        Har hon något sätt att komma i kontakt med henne?

          Det vill jag också veta?

          Det bästa är väl att tänka intensivt på Lotta på Brynäs. Hon borde ju höra en presumptiv kund införväg.

            Vem vet hon kanske kommer in på mitt jobb och Tar kontakt med mig!;)

    Nej verkligen inte. Och de personer som säger sig tro på det hamnar tyvärr alltid i mitt lilla ”inte-så smarta-personer-fack”. Där hamnar f ö även personer som tror på religion.

      Så brukade jag tänka om folk som tror på spöken tills jag flyttade in i lägenheten jag bor i nu. Någon/något är här, alla som är här märker det men jag vet ändå inte vad jag tror haha

        Så då var du alltså inte en så smart människa 🙂

          Nope, i min lägenhet blir alla smarta människor dumma. På riktigt alltså. Känner mig ur dum. Haft elektriker, anticimex, rörmokare här för att hitta vaaaaad det är som gör att det låter så mycket men inga framgångar. Jakten fortsätter på naturlig förklaring haha

            Nu blev jag ju nyfiken och vill lösa mysteriet! Berätta mer 😀

              Absolut, ni får gärna hjälpa mig att spåna. En sak som händer är att min ena takfläkt börjar snurra av sig själv, sakta, typ så som de snurrar när de håller på att varva ner. Även när elen till den är avstängd. Om jag kopplar in lampor i en viss kontakt så smäller de på en gång. Bara lampor, allt annat funkar i uttaget (laddare, kaffebryggare dammsugare). Min hyresvärd tog hit elektriker som gick igenom hela huset efter att jag hade visat honom på plats. I köket händer det mest saker, ibland låter det som fotsteg och ibland som om saker tappas eller går sönder. Händer när folk är här och alla djur är i samma rum som mig, tog hit anticimex för tänkte möss typ, men nope. Ingen fattar var ljuden kommer ifrån, grannen ovanför hör också saker från det rummet ibland, hon trodde jag spelade basket inne typ haha

            Stomljud.

          fyfan vad trött jag är på er som ska dumförklara alla som inte tänker som er själva med er översittarattityd. Vem ger er ens rätten att kalla någon dum bara för du inte tror på samma sak själv? usch.

            Fast jag tar inte illa upp, jag känner mig faktiskt riktigt dum eftersom jag aldrig trott på sånt innan jag flyttade hit. Känner mig lite mindre dum pga att det är så många som varit här och upplevt det själva. Söker ju förklaring på det men verkar ju inte finnas någon. Är van nu iallafall, brukar tänka att det är en viss person och reagerar inte längre när ljuden kommer, blir mest irriterad när det låter som glas går sönder då jag har djur så jag måste upp ur soffan för att dubbelkolla varje gång

        Ooh! Berätta mer?!

      Fast det har väl ingenting med smarthet att göra. Man kan vara skitsmart och kunnig men ändå tro på något övernaturligt osv. Tråkigt att du dömer på det sättet, istället för att bara respektera att en del tror.

      Jag har också ett sånt fack. Men i mitt inte-så-smarta-personer-fack hamnar de som tycker att de som tror på något är osmarta. Att någon tror på spöken, tarot, liv efter döden, whatever, vad gör det? Om det ger någon inre ro så är det väl bra. Ingen tar skada av det.

    Nej. Googla cold reading och hot reading, alla ni som tyckt att någon person ”vetat saker den aldrig skulle ha kunnat veta”.

    Hannah och Amandas vurm för dessa bedrägerier sänker deras skamfilade varumärke ännu mer enligt mig.

      Hur då? Vad är det som sänker det, enl dig, skamfilade varumärket? För du kan ju inte vara så inskränkt och dömande att det är pga att de blivit spådda?

        Finns många anledningar till att deras varumärken kan sägas ha fått en törn. Tex deras bluffpiller Hers, skämtet om ”pedofilälskaren” Sigge och det faktum att nästan alla deras bolag går med minus (trots att hävdar att deras business går jättebra). Lägg på det att de använder bluffkontster på ett event, tja det anses säkert negativt av vissa. Säkert några av deras fans som älskar det också, men trovärdighet är inte en del av deras varumärke.

    Åh Saida ?

      Jaaa, hon är svår att avfärda. Hennes hitta grejer i tidningen är kanske lätt att ignorera, eller tv programmet, men att hon på riktigt jobbade med polisen och faktiskt bekräftat löste saker åt dem är så svårt att avfärda. Varför skulle polisen ge cred åt henne istället för att säga att de löste det själva liksom

          Jo, det gjorde hon. Poliser vände sig till henne, finns massor att gotta ner sig i om du vill. Och du, Nyheter24 är ingen bra källa

            Posta länk?

              https://www.hemtrevligt.se/hemmetsjournal/artiklar/manniskor/20121120/vi-arvde-mamma-saidas-formaga/

              Här nämns det, drt stod ju mest om det där i pappersformat när det var aktuellt. Hon dog -98. Fimns det något arkiv online där äldre tidningar och artiklar finns?

                Oj, vilken trovärdig ”källa”, inte ett enda exempel på något brottsfall Saida löst utan bara uttalande av hennes barn.

    Jag har blivit spådd och det var mycket som stämde som inte är generellt. Men man får heller inte glömma att vad som kommer ske i ens liv till viss eller stor del, beror på andra människor och därför kan inte en spådom någonsin vara huggen i sten. Korten visar det just då trovärdigaste scenariot. ”Min” spådam tar en liten summa och är väldigt low key. Jag kom i kontakt med henne via en kompis och det är bara på sådana vägar som man får kontakt med henne.

      Eller mest sannolika scenariot ska jag nog säga. Inte trovärdigaste.

      ”Om readern ställer rätt sorts frågor så kommer han eller hon sällan att ha fel, men skulle olyckan ändå vara framme så finns det många metoder som kan rädda situationen. En försäljare som påstått något ogillande kan utbrista i ett -Jag skämtade bara och ett andemedium kan påstå sig ha flera andar igång samtidigt och att de pratar i munnen på varandra. En annan metod bland andemedier är kolla-upp-det-metoden; Om readern har påstått något som sittern inte känner igen så kan han eller hon be sittern ”kolla upp det när du kommer hem”, vilket kan skapa en illusion för resterande personer att det ändå är korrekt och att mediet faktiskt har kontakt.” :)) från wikipedia cold reading

        Jag prackar aldrig på min tro på detta på någon annan och har inger behov av att övertyga andra. Jag behöver inte bli trodd och särskilt inte av främlingar på nätet. Jag skulle önska att du inte prackade på mig din övertygelse heller.

          Vil man blunda för fakta så.. 🙂 What ever makes you happy

            Jag tror faktiskt att jag är gladare än du i detta fall. Du känns mer upprörd och i behov att försöka förolämpa mig. Vi behöver inte hålla med varandra, men lite respekt för varandra är väl inte för mycket begärt?

              Joo de intesåsmarta och opålästa brukar vara gladast.

                Nu går du för långt.

                De som är inskränkta och övertygade om att de har svaret på allt är oftast inte så smarta. Det finns miljoner saker i universum som vi människor helt enkelt är inkapabla till att förstå och det förstår en smart människa. Det verkar ofta provocerande för människor som du, som tror att ni verkligen vet allt, att andra vet något annat som ni inte förstår. Ni klarar inte av det och tror att ni kan få personerna att tvivla på sig själva genom att kalla dem dumma eller lurade men det är som att du skulle försöka övertyga mig att musik inte finns. Jag vet redan och vet att du är döv så det spelar ingen roll vad du säger ?.

        För övrigt har jag aldrig varit hos ett medium.

        Fast ett riktigt medium ställer aldrig frågor. Jag har varit hos medium flera gånger och dom vill helst inte prata alls innan man ”kör igång” för att inte förväxla sina egna tankar och energier med mina energier. Mina medium har sagt så specifika saker och haft så rätt i allt att det är helt OMÖJLIGT för mig att avfärda det som bluff. Sen får man gärna tro på vad man vill.

          Den enda frågan hon ställde var när jag är född (datum och tidpunkt)?

            Då vet hon din ålder, en viss dialekt, kanske hon ser ett ärr efter en gammal piercing också. Du kanske sitter på ett visst sätt och har en gammal guns n roses tröja. Ja på 80 talet när du var si och så gammal så var den musiken populär med de och de piercingarna. Du kanske ler eller nickar. Ja då fortsätter hon spåna på det och mitt i allt så vet hon att du var en tonårsrebell som gillade hårdrock och använde date parfym medans du sprang på stan och raggade byapojkar. Sen när det gäller framtidssaker så hittar dom bara på vad som helst, för det kan kanske hända. Eller så inte. Hur kan man ens tro på sånt?!

              Haha vilka konspirationsteorier! I så fall finns det ju väldigt många människor som är VÄLDIGT duktiga på att läsa av folk. Alltså extremt duktiga. Så pass att man kan sia deras framtid och exempelvis tala om vilken typ av hus de kommer köpa och var det kommer ligga. Häftigt ändå med sådana skills 😉 I övrigt har jag aldrig gett ifrån mig min födelsedag eller någonting när jag besökt medium. Alltså inget. Nada 🙂

    Jag känner mig lite kluven. Terry Evans som har varit med i det okända verkar ju vara helt suverän men åh jag vet inte. Känns svårt.

      Men alltså, att spå och att vara ett medium är inte samma sak.

        @Lisa: spå och medium är precis samma sak:ren bluff. Handlar om att läsa av människor, ställa rätt frågor etc etc. Om du vill tro på det så är det faktiskt samma sak som att tro på gud. Bevis saknas. Var gång man gjort forskningsförsök så faller det.

          Exakt.
          Folk som tar betalt för att berätta saker man vill höra… Please!
          Jag vet inte hur dum man måste vara för att faktiskt tro på sådant.
          Samma med spöken och andar.

            Man dumma behöver de ju inte vara? Räcker väl med att om man nu vill, konstatera att man själv inte tror på det?

          Nej det gör det inte. Att ha kontakt med andevärlden och att vara kunnig i astrologi är givetvis olika saker, oavsett vad man tror på. Och precis som du säger så saknas bevis på guds existens, varför alla har en tro. Det går lika lite att bevisa att gud inte finns. Guds existens är något jag för övrigt inte tar ställning till och har heller inga problem med vad någon annan tror på.

            Men alltså, astrologi bygger på en medeltida tro att planeternas ställning på något sätt påverkar hur en människa är. Astrologerna har nu haft fullt upp med alla nya planeter som upptäckts. Vidskepelse alltihop, vakna!

              Vad är det för skillnad på dina försök att omvända mig och tex ett jehovas vittnes försök att omvända någon? Jag har stor respekt för att väldigt många tror på väldigt olika saker, men jag har väldigt svårt för när någon oombett försöker få mig, eller någon annan, att byta övertygelse för att den jag har är fel i deras ögon. Det är respektlöst.

                Japp, det är respektlöst. Men nu är du här och propagerar för vidskepelse så då måste man bemöta det. Klart du blir irriterad. Så är det när man tycker olika.

                  Jag propagerar ingenting, det står du för ensam. Som jag redan har skrivit har jag inget behov av att övertyga någon. Jag pratar endast om mig själv. Och respektlöshet är aldrig befogat på detta sätt. Vi pratar inte om förintelseförnekelse utan om personlig tro.

                Lisa: Tror du att jorden är platt också?

                  Nej, gör du?

                  Tycker du inte att folk som tror det är ganska korkade?

                  Den här bloggen svämmar verkligen över av ”slut på vettiga argument-kommentarer. Tänk vad mkt mer givande diskussioner skulle kunna bli om man höll sig till saken på en mer normal nivå- inte dagis.

                  Lol: Jag förstår vart du vill komma, för oavsett vad du tror dig veta om mig så är jag inte dum. Skillnaden mellan att t.ex tro på andar och tro att jorden är platt, är att det finns vetenskapliga bevis som visar att jorden de facto är sfärisk. Vetenskapliga bevis på att andar inte finns, saknas. Därför får var och en söka i sig själv och landa i vad man tror om det.

                Så du respekterar alla som tror att jorden är platt? Som tror att pastamonstret excisterar? Du försöker inte förklara hur det faktiskt ligger till?

                  Se mitt svar ovan till Lol.

      Nej Terry Evans är ju sämst. Han säger ”do you understand” hela tiden till personen i fråga, för att försäkra sig om att han är på rätt spår.

        Okej då vet jag hahaha. Det var ju även någon blond kille som pratade engelska och som hade ett program på sjuan om skyddsänglar. Hela han kändes som en enda stor bluff.

        Lite som att ”känna” att nån dött på ett sjukhus. Och vilka pengar som går att tjäna i branschen. Usch!

      Jag var på en storseans med Terry Evans för några år sedan. Det var 1,5 h ren skit. Jag har även varit hos ett ”vanligt” medium som inte heller sa något av värde förutom när hon ställde ledande frågor. Summa sumarum; är ej övertygad (ännu).

      Finns ett rätt bra inlägg om just detta på denna blogg:

      http://www.emblas.se/medium-kan-det-vara-varldens-svaraste-yrke/

    Självklart tror jag inte på sånt.

    Oj – det här är första gången jag inte håller med dig C.
    Jag (skeptiker ”at birth”) har träffat medium (avskyr ordet spåkärringar) som har haft oförklarligt rätt.
    Senast över tel då jag bad min man anteckna hur många gånger jag sa något (eller ens hm- ade). Tre ggr på en timme så jag var inte särskilt ”hjälpsam” och i övrigt var jag helt tyst.
    Det jag fick veta var fullständigt fel och helt otänkbart. Idag 6 månader senare har ALLT hänt.
    En aning oförklarligt måste jag medge att det är – trots min sceptisism

      vem ringde du?

      Vill du ge exempel på saker som hon förutspådde? Du behöver ju inte gå in i detalj men förklara ungefärligt/generellt? 🙂

        Oj det är inte lätt att förklara. ?
        Obs att vi inte träffades, ingen möjlighet till cold reading, hon hade inga uppgifter om mig, inte ens telnr eftersom jag ringde henne.
        Hon pratade om ”Excelark”, tabeller, uppdrag 20 mil hemifrån … dessutom ny bil (min bil var då ny och bara 1 år gammal så det kändes inte ens möjligt) .
        Inget av det hon sa var något jag jag ens kunde tänka mig – och dessutom var det inte något som kändes trovärdigt.
        Idag har jag ett uppdrag ca 22 mil från där jag bor som till 80 % handlar om Excelark och tabeller. Dessutom har jag köpt ny bil (av ett skäl som är helt osannolikt).
        Det fanns mycket mer hon sa som (i alla fall för mig) är omöjligt att hitta en vettig förklaring till. Hur kunde hon i september förra året beskriva exakt det som hände mig i april i år ?

          Ok, så kul med en sån fullträff! Ringde du på en sån där annons ”071-nummer” där man betalt per minut, eller var det en bokad tid hos ert medium aom inte jobbar via agentur ? Vill du tipsa om vem det var i så fall?

    Så många spågummor och ingen kan bevisa sina förmågor under test. Märkligt.

    Åh JAG VILL! Är det någon som vet någon bra i Göteborg? Vill ha mycket och klockren info om kommande år.

      Tyvärr inte i Göteborg men känner till en på riktigt bra som finns i Halmstad. Inte helt säker men tror att hon även kan göra ”läsningar” över telefon.

    Jag har gått till Zellner som är ”spådamen” i inlägget och det var en så himla ball upplevelse. Hon spådde mig (dåtid, nutid, framtid, hälsa och den jag är). Hon nailade allt jag kunde kontrollera och beskrev mig på samma sätt som bara min terapeut (efter fem års terapi) skulle kunna göra. Hon spådde även min man, min mamma och min pappa (som alla är helt sanslöst olika) och pinpointade alla deras säregna drag och personligheter. Inte på ett allmänt sätt utan så specifikt. Den enda infon hon hade om mig innan jag gick dit var mitt förnamn och telefonnummer (som är privat och inte går att googla på). För mig är det oerhört svårt att inte tro på det spirituella efter det mötet ✨

    OT:
    Expressen tycker Bellas valurneprovokation förtjänar en artikel:
    https://www.expressen.se/noje/skarpa-kritiken-efter-isabella-lowengrips-beslut-med-barnen/

      hahahha alltså expressen/aftonbladet och rubriker, alltid en skrattfest

        Det är ju hur många läsare reagerar som uppmärksammas. Inte Bellas blogginlägg.

    OM det finns spågummor på riktigt så skulle det väl vara en som klarade av att förutse katastrofer och sånt runt om i världen?
    Värna alla oskyldiga offer och sånt…. nä jag tror inte på nåt som inte vetenskapligt går att bevisa;)

    Jo visst finns det mer änn ögat kan se. Absolut.

    Är väldigt skeptisk till sånt där. Jag tror att spådamer är människor som är bra på att läsa andra, och att många spådomar som ’slår in’ helt enkelt är självuppfyllande profetior.

    OT; Har Blondbellans statistik blivit officiell ännu?

    Jag tror det när jag får se det. Och hittills har INGEN spådam (eller medium) lyckats bevisa någon verklig förmåga. Jag tror det handlar om cold reading blandat med människors vilja att tro på det övernaturliga. Ni vet, det gamla ordspråket ”tron kan försätta berg”. Med andra ord för att människor så gärna VILL tro på detta. Som en psykolog sade till mig: många behöver den här typen av tro för att klara av de svåraste bitarna av livet, som döden och separationer från dem vi älskar, stora existensiella frågor. Och eftersom religionens roll i samhället har förändrats så ökar också behovet av ”alternativ tro”.

    Men den dagen någon berättar något för mig som denne omöjligen kunnat gissa sig till kommer jag naturligtvis att omvärdera mitt ställningstagande.

    ”Ligger mig inte i fatet” betyder inte ”not my cup of tea”. Just sayin’

      Tackar! =)

      Nej, absolut inte. Du har missuppfattat betydelsen av uttrycket fatalt. Ligga i fatet betyder att vara till någons nackdel.
      Exempel:
      Mitt unga utseende låg mig i fatet när jag sökte rollen som Rödluvans mormor.

      Däremot finns ett annat uttryck ”ligga för mig”.
      Exempel: jag borde kanske ha berättat för henne om ryktet som går om hennes nya pojkvän, men det ligger inte för mig att skvallra.

    OT men någon som kan tipsa om dokumentärliknande poddar? Har lyssnat på det mesta från P3 dokumentär och Rättegångspodden. Tack på förhand!

      Jag har fastnat för The Vanished Podcast på sista tiden. Det handlar om försvunna personer, programledaren intervjuar vänner och familj till de saknade och det är otroligt intressant, hon känns väldigt proffsig också. 🙂 P3 Dystopia och Spår är också bra, men de kanske du har koll på.

      Är det krim du vill ha? svenska engelska? Lyssnar nästan bara på engelska poddar.
      Finding Cleo, Someone knows something. Finns flera säsonger i båda. En säsong följer ett fall. Är avis att du inte upptäckt dom ännu…det är gåshud rakt igenom! Kan ge mer förslag om du vill 🙂

        krim/ej eller sv/eng spelar ingen roll, öppen för alla välgjorda poddar! tack snälla för tipsen ovan 🙂 och tar gärna emot fler tips om det finns! 😀

          Atlanta Monster, Criminal, Death in Ice Valley, In the Dark.
          Missing & Murdered heter podden som innehåller ”finding Cleo” ( vill rätta mig)

          Ha en fin kväll!!

            Tack för tips, och detsamma 🙂

          Här finns lite olika intressanta poddar: https://www.gimletmedia.com/ – t ex Science Vs om vetenskap.

      Sword and scale… bättre podd får man leta efter!

        Tackar 🙂

      Jag letar efter motivation poddar!!

    När blev hon singel? Har helt missat det!

      Oklart, men rätt nyss. Hon bekräftade det i bloggen för några veckor sedan.

        Oj vem var det hon dejtade? Jag har inte haft någon koll ger Magnus

    Jag tror eftersom jag själv fått ’syner’ om sånt som kommer hända. Kommer alltid helt oförberett så är inget jag kan styra. Det är en stark känsla i hela kroppen och plötslig vet jag vad som ska hända i detalj. Har hänt vid 10-20 gånger i mitt liv och varje gång har det stämt.

      Ge exempel på hur det hela går till och nån händelse? Är nyfiken! =)

        Nu är inte jag Sara men liknande har hänt mig. Jag har helt enkelt fått en tanke, tex att min bästa väns kille har gjort slut, och jag tror att det har hänt. Kanske att jag har drömt det eller något. Sen när jag träffar min vän så berättar hon att hennes kille har gjort slut och då blir jag förvirrad och tänker att det måste ha varit länge sen men förstår på min vän att det är helt nytt. En annan gång så kommer jag hem från skolan och går fram till min mamma och frågar hur vi kunde bygga upp garaget så fort igen, hon frågar vad jag pratar om och jag säger att det brann ju ner! Hon blir upprörd och frågar vad jag håller på med och jag fattar ingenting. Jag stirrar på garaget och börjar tänka att jag kanske drömt. 2 veckor senare brinner det ner. En annan gång så kommer jag till skolan och se att flaggan vajar på halvstång och jag frågar mina klasskamrater om vem som har gått bort och de ser ut som frågetecken. Jag säger att flaggan är på halvstång och de säger att den inte alls är det. På rasten ser jag att den är som vanligt och jag fattar ingenting, ca 1 månad senare händer något jag inte vill avslöja men då vajade flaggan på halvstång.

          Fast det där är ju väldigt allmäna saker. Du såg garanterat att kompisens förhållande inte gick bra. Drömmar om att någon dör är också vanligt. Garaget var kanske inte så jätte vanligt. Hur brann det ner? Kan det vara så att någon brukade röka där inne, eller fanns det annat brandfarligt där inne som du som barn reagerade på undermedvetet? Drömmar som känns så verkliga att man inte vet om man har drömt eller upplebt det är vanligt och inget övernaturligt. Slump att det sen slår in.

    Jag använder tarotkort men hatar ordet spå. För mig är de ett verktyg att ha kontakt med gud (eller det ord man nu väljer för den högre makten) och att lära känna mig själv bättre. Kan fungera som ett psykologiskt verktyg. Tror inte allt är förutbestämt men som någon redan skrivit så kan korten visa den mest sannolika framtiden och hjälpa en göra bra val .

    Jag är förvånad att många tycker det är fel att ta betalt för att lägga kort eller hålla seans osv! Förtjänar man inte alltid kompensation för sin kunskap, talang, tid? Tänk om ens stora passion i livet är att ägna sig åt healing och vägledning, och man är superbra på det och hjälper massor av människor, men man behöver också betala sin hyra och mat, är det då fel att ta lite betalt? Alla har vi ju tyvärr omkostnader i livet. Känns som slöseri med tid att jobba som städerska om man är en grym healer/intuitiv guide tänker jag.

      ”Exempel på vanföreställningar är att känna sig förföljd eller övervakad, eller att ha övernaturliga krafter och vara utvald för att göra något, kanske något betydelsefullt. Det kan också vara att uppleva sig utsatt för strålning, hemliga konspirationer, eller att ha direktkontakt med kända personer, Gud eller djävulen.” – 1177 om schitzofreni

        Du har rätt, anonym. En majoritet av världens befolkning (troende) är bara schizofrena (notera rätt stavning förresten, pucko).

    Finns det någon som kan rekommendera en spåtant kring Göteborg? Helst inte någon som har allmänt snack om att lycka kommer osv.

      Kan rekommendera min spådam som gör spådomar via mail, använt henne i 8år och hon har haft rätt om allt! Googla Esmeralda spådam, hon har en blogg. Det kostar 600kr och jag fick skriva hur många frågor jag än ville 🙂

        Kan berätta att jag beställde seanser hos samma Esmeralda under 8 års tid och ingenting stämde. Jag blev så lurad, så många gånger…. år efter år…och jag fortsatte beställa seanser för att jag inte ville förstå att jag blev lurad gång på gång och att ingenting av allt det underbara hon skrev skulle hända aldrig skulle hända. Det är nu 10 år sedan jag beställde den första seansen och ingenting av det hon spådde slog in. Den stora kärleken hon skrev om kom aldrig, de två barnen kom aldrig heller och nu har jag kommit in i klimakteriet och kommer aldrig få några egna barn. Det nya jobbet jag skulle börja på för 7 år sedan där jag skulle trivas visade sig vara fruktansvärt och jag sa upp mig efter 3,5 månad. Listan kan göras lång… Jag blev också många gånger lurad till att göra massa dåliga val som jag aldrig skulle ha gjort annars… och råkade mer och mer illa ut på grund av de valen. Nu äntligen börjar jag bli fri från all hjärntvätt jag fick.

    Jag är skeptisk, minst sagt.
    Men så gick jag till ett sorts medium för några år sedan. Hon kunde i detalj berätta om vissa specifika saker jag gör på kvällarna, hon sa exakt hur jag känner gällande en speciell, väldigt viktig sak för mig. Det var inget generellt som skulle kunna passa in på andra direkt. Hon berättar inget negativt som ska hända men råkade säga något speciellt om någon som tyvärr sedan visade sig stämma. Så jag antar att jag blev lite överbevisad där, just hon kunde sin sak.

      Att hitta nån som kan sin sak är säkert lite som att leta efter en nål i en höstack. Det är mest barr, men har man tur dyker nålen upp.

      Men sa hon inte också en massa saker som inte stämde in? Om man hasplar ur sig en massa generella saker, kollar personens reaktion och fiskar lite, ja då går personen därifrån med en känsla av att det mesta stämde. Som tidigare har föreslagits: googla ”cold reading”. Derren Brown har förklarat detta i Youtube-videor.

        Ni som är skeptiska verkar förutsätta att icke-skeptiker inte är bekanta med termer såsom cold reading, som ifrågasätter och utmanar tron på mediala förmågor. Nu kan jag bara svara för mig själv, men jag är sedan länge bekant med detta. Jag läser inte bara om det som passar in i det jag vill tro på, eller tror på. Jag köper inget rakt av, trots att jag inte är skeptiker. Förutsätt inte att folk är opålästa, för det är inte vad det handlar om. Det handlar om att man tror på något som inte går att se, och det är inte för alla, vilket jag respekterar.

          Jag gillar dig Lisa, det känns som att vi tänker så lika ?

            Det gör vi nog!?

    Så, hit me den bästa spådomen i Stockholmsområdet. Vem ska jag gå till?

    Är det någon som har kontaktuppgifter till mediumet Marisol som Ida Warg, Therese Lindgren och Viktor frisk gått till? Hon är helt omöjlig att hitta! Försökt i över ett år!

    Absolut tror jag på sådant, jag är själv medial. Dock så är det lättare att spå i dåtid och nutid då framtidens val är abstrakta. Jag läser av ansikten och skriver andebrev. Jag vet ingenting om personen jag får bara en bild skickad till mig på hens ansikte.

    Många verkar tro på det då jag har hundraelva personer i kön och redan avläst lika många. Fått strålande beröm. Cynism är bra men spritualitet och medialitet är riktigt fascinerande och väldigt outforskat än så länge.

      Wow. Detta var något av det mest respektlösa jag sett här på ett bra tag.

    Träffade ett medium i mars, hon sa att min farmor och farfar var med under mötet. Hon berättade saker om min farfar som jag inte visste om och fick fråga min pappa i efterhand. Det stämde. Hon berättade även att min farmor var orolig för mig och att jag borde uppsöka läkare, att det är någonting i kroppen som inte stämmer. Hade gått ner mycket i vikt fort, så gick till vc dagen efter. Blev inlagd direkt, visade sig att jag har diabetes typ1 och hade gått med väldigt så dåliga bs-värden länge. Om jag tror på sånt här, det vet jag inte, men jag vill tro på det.

    Skulle gärna vilja bli spådd. Har ett knepigt förflutet vilket med all säkerhet kommer påverka min framtid på flera olika plan.

    Jag vet inte om jag tror på detta, men skulle gärna testa – i alla fall en gång.

    Någon som hR kontaktuppgifter till någon seriös ”spådam” i Norrbotten?

      Det finns en kvinna som är jätteduktig i Luleå, hon heter Lena Karlsson.

    Jag har blivit spådd av en kvinna som kallar sej Ezmaralda på sin blogg som för övrigt är lysande. Hon är suverän!

      Hon är riktigt bra! Trodde först det mest var bluff och båg då hon har blogg men eftersom hon verkade ha trogna och nöjda läsare så provade jag spå mig och har inte ångrat mig. Stor fördel att hon även jobbat som terapeut så hon ger en inte alltid medial vägledning utan kombinerar båda två beroende på vad man frågat efter och vad man behöver. Sen att hon ärlig, inte bara lovar guld samt är allmänt rolig/bjuder på sig gör ju inte saken sämre. Känns tryggt och stärkande att anlita henne 🙂

      Åhh hon är bäst! Spått mig 5 gånger över 8 år, haft rätt på varenda grej ? Tyckte hennes beskrivning av min framtida man osv var sååå vag, tänkte att den skulle stämma in på vilken kille som helst – men tog mig 3 år innan jag träffade någon som prickade in på ALLT hon skrivit. Och precis som hon skrev fanns det ingen tvekan mellan någon av oss, idag är vi gifta och har två barn ❤️

    Tror inte på spåtanter men desto mer på att karma styr mycket. Ett exempel är att om vissa ofta pratar skit om/ är elaka mot andra så kommer de förr eller senare, i en eller annan form, få tillbaka det med råge.

      Magiskt tänkande kallas det. Samma som ”klyv inte på a-brunnar”

    Det var ju en diskussion om detta nyligen. Här.

    Spår mig själv i tarotkort lite då och då men tror inte att dem övernarturligt kan spå framtiden. Det ger mig tillfälle att tänka över min olika saker i mitt liv och fundera etc. Så jag ser det inte som att jag ”spår” mig utan mer som ett tillfälle för reflektion med stöd av kort som kan ge lite olika synvinklar.

    James Randi skulle minsann kunna gå bananas här i kommentarsfältet märker jag…

      Ja. Han och Banachek hade haft en fin dag. De lurade ju till och med forskare. Ovan finns det gott om folk som antagligen inte tror att de kan bli lurade. Sanningen är att det är lätt att bli lurade och manipulerad. Speciellt om man vill bli lurad.

        Här sitter du och pladdrar. Hör efter med Randi & Banachek vad de tycker om kommentarsfältet, de måste ju ändå ha tolkningsföreträde. Eller är det anonyma på en skvallerblogg som har tolkningsföreträde?

    Alltså jag gillar Sandra Beijer. Verkligen. Men av alla sponsinlägg hon skrivit måste det här vara det värsta. Det är faktiskt ett av de töntigaste inläggen jag läst på hennes blogg någonsin. Vad är det här för skit? ”Jag ska börja gilla stjärntecken oironiskt”, ”det ska gå fucking greatness karriärsmässigt”, ”jag fick en labradorit vilket var fint pga labradorer är ju asgulliga!” VILKA TROR HON DET ÄR SOM LÄSER HENNES BLOGG? 12-åringar som gillar hundar, stjärntecken och Chloéörhängen för 4000:-?

      Ja, detta var konstigt. Är det så angeläget att bli del av H&As krets att man sväljer vad som helst?

    Jag led av depression och ångest för cirka 8 år sedan, såg ingen mening med livet och testade på en spådam via mail för att få lite motivation till livet/framtiden. Hon berättade om min framtida man, vårt bröllop, att vi skulle köpa hus och få barn. Hon berättade om jobb, relationer, att jag skulle bo utomlands osv. Tänkte mest då att det bara var bullshit för alla svar var så ”vaga”, men så når åren gick så inträffade exakt allt som hade sagt. Inte en enda grej hade hon fel på! Har alltid genom åren kunnat gå igenom hennes mail och blir fortfarande helt varm i hjärtat av tacksamhet att hon visade mig att jag hade så mycket att leva för 🙂

    Jag tror på en spådam.. en min mamma träffade 2012. Hon berättade att min bror inte skulle ändra något i sitt liv men jobbet skulle säljas till ett annat företag men han skulle behålla sin plats som vd och det stämde. Min syster skulle byta inrikting på sitt jobb för hon skulle inte trivas på den hon var på. Hon hade då redan fått en högre plats. Några månader efter bytte hon, just av den anledning att hon inte trivdes. Med mig sa hon bara att hon kommer flytta utomlands. Två år senare flyttade jag till södra Tyskland för ett jobb. Jag är dock tillbaka sen ett år tillbaka men fick 3,5 år där.

    Det beror på vem man pratar med. Man måste i alla fall prata med någon som är professionell. T. ex. jag har diskuterat mycket om tarot och spådom på http://www.spådom24.se och blev jättenöjd med allting som de sa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.