Lika som bär?

Bilden är ett montage

Min läsare Sofie skickade mig Jonna Jintons höstbild och skrev att hon fick lite Gollumvibbar av den och ja….
Jag kan nog hålla med… 🙂
Jonna är fantastisk på att både ta bilder men även på att skapa motiv men att lägga sig naken vid en sjö kommer alltid vara förknippat med Gollum för mig, och eventuellt med ”Du och jag Alfred” om hon glider ner i den spegelblanka sjön.
Jag önskar nästan att hon hade tagit på sig ett par hudfärgade trosor och satt sig i Gollum – eller Lisa Olsson-pose som jag även kallar det – för en bild. Pliiiis Jonna!
En önskebild! Do it!! Go Gollum!!!

Vad en Lisa Olsson-pose är? 
Det här:

https://www.instagram.com/p/Bm76K1RlOgp/?utm_source=ig_web_copy_link

53 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hahaha tänkte precis på Gollum med när jag såg bilden!
    Och på tal om Jonna – jag skäms lite när jag kollar på hennes videor där hon pratar engelska… pinsamt dålig på både uttal och grammatik.
    Här är Blondinbella rena språkexperten i jämförelse!

      Fast nej, såg en video nu efter att ha läst den här kommentaren och sååå dålig är den verkligen inte? Man kan väl inte begära att en med svenska som modersmål ska prata engelska som en inföding.

        Titta på t.ex. hennes video Story of my life eller nåt sånt.
        Och nej klart man inte ska prata som en inföding, men tjejen är ju inte ens 30 fyllda och pratar sämre engelska än de flesta 50-talister…
        Dessutom har hon en stor skara utländska följare och då tycker man kanske att det vore på sin plats att kunna kommunicera på en liite högre nivå.

          Oj jag tycker att hon pratar jättebra engelska jämfört med mig! (Är 30)

          Va? Jag tittade på exakt den videon nu och kan verkligen inte förstå din kritik. Visst hörs det att hon är svensk, men den förbannelsen är vi många som lider av.

          Tycker för övrigt inte Bellas engelska är särskilt bedrövlig heller, men där bidrar nog hennes attityd, hennes töntiga insta-stories samt det faktum att hon påstår sig prata på modersmålsnivå till att man nog gärna fokuserat mer på de misstag som hon gör jämfört med om ”vem som helst” pratat likadant.

          Dessutom, enda sättet att bli bättre är att träna så det är väl asbra att de faktiskt gör det.

            Kan faktiskt tycka det är bra mycket löjligare med svenskar som lagt sig till med någon ’autentisk’ engelsk accent och diverse uttryck utan att ha någon som helst koppling till området i fråga – embracea swenglish istället!

        Tycker också det är så löjligt att bedöma svenskar som pratar engelska så hårt som många gör. Har ni samma krav på spanjorer / fransmän / tyskar som pratar engelska?
        Däremot har ju BB på sin linkedin skrivit att hon pratar engelska på modersmålsnivå – vilket jag inte tror Jonna hävdar.

          Undrar också om ni har samma krav på total felfrihet på andra språk?
          Jag har tre språk jag känner mig mer komfortabel med än engelska, och som jag pratar på modersmålsnivå. Har fått pikar om mitt engelska uttal (har aldrig bott i ett engelskspråkigt land, så varför skulle jag har perfekt engelskt/amerikanskt/australiensiskt whatever uttal) och har då frågat om personen ifråga hellre vill prata ett av de språk jag behärskar till perfektion, brukar bli tyst då…

            Exakt! Och ungefär det sämsta man kan göra när någon pratar ett språk som inte är deras förstaspråk är ar kommentera hur dåliga de är. Ofta är det största hindret när vi lär oss ett språk att våga använda det, vi vill inte säga fel, göra bort oss, tala för sakta mm. Om någon då påpekar allt detta så vill vi ännu mindre använda språket och hur ska vi då bli bättre?

      Jag tycker det låter fint när Jonna pratar engelska, jag! Och tänker att det nog är en fördel att hon, den nordiska uppenbarelsen från skogarna, inte låter som en infödd amerikan eller britt. Då hade hon tappat lite i trovärdighet, tycker jag. Nu låter det rart, hon säger ju inga galna felaktigheter utan har bara ett uttal med brytning. <3

        Tycker också hon låter himla mysig och gullig också på engelska, tror inte heller någon har problem att förstå…

      Nej jag tänker på John Bauer stavas det så? Och hans fina sagomålningar.

        Tänker också på John Bauers tavla (tror det var prinsessan Tuvstarr?) som var på etiketten på en schampoflaska i min barndom. Tror schampot var Everyday.

      Är hon gravid gollumtjejen?

        Men alltså…

        ??

    Skorna!!! Vad i hel…? I love this world ?

    Lisa Olsson-pose eller ”När du inser att du har får långa skor för att kunna gå upp för trappan”?

    Tur för Lisa att man alltid kan backa upp. Fast å andra sidan är det säkert bara en tidsfråga innan hälen på skorna börjar växa också…

    Tycker Jonnas bild var magisk, det ser ju ut som ett nyfött foster fast i vuxen version. Inte så mycket Gollum!

    Jag tänkte direkt på John Bauers Tuvstarr. ?

      Min första association också.

      Tänkte: Hur kan man inte se det?

      Känner mig lite mossig dock! ?

      //Moa

        Vi kan mossa tillsammans Moa. Tuvstarr it is! ?

          Jag är också Team Tuvstarr 🙂

      Tänkte också på Bauer!

        Jonna har ju tagit en liknande bild förut, som var Tuvstarr helt och hållet 🙂 Jättefin!

    Skärpning nu Camcam! Tycker dina inlägg på senare tid är fullkomligt intetsägande. Ett ointressant inlägg baserat på en ointressant bild. Är du tvungen att skriva x antal inlägg per dag och behöver lite utfyllnad?

    Saknar dina granskningar, avslöjanden och insiderinformation. Har inte bloggkommentatorerna ringt och vill ha sin blogg tillbaka?

    För femtioelfte gången undrar jag vad som händer med Blondis lapp-gate och tidigare-anställda-talar-ut-gate?

      Skärpning, alla vill inte ha det precis som du. Jag gillar lite mer ”ointressanta” grejer mellan riktigt vassa inlägg ?

      Keep up The good work, Camilla!

      DU får väl hänga med? Camcam har bekräftat att hon vet att det var BB och Simon som skrev lappen men kan inte säga mer pga att hon inte vill röja källor. Likadant med inlägget om det anställda, hon måste skriva om inlägget för att inte röja källor. Ta det lugnt!

      Du kanske skulle göra en egen blogg med enbart fantastiska inlägg som ALLA tycker är intressanta? Du verkar ju veta exakt hur
      det ska vara för att vara bra. Bara att köra igång!

      Är också nyfiken på lapp-gate osv och saknar också de där granskande inläggen. Men samtidigt kan hon ju inte bara lägga ut tunga, granskande inlägg, då kommer ju bloggen gapa tom rätt ofta för det finns inte alltid saker att granska på djupet.
      Dessutom, när hon väl skriver om Isabella så får hon ju skit för det också.
      Svårt att tillfredställa alla, jag är nöjd så länge det kommer granskande inlägg ibland och så har jag småkul åt de lättsamma inläggen som detta.

      Jamen exakt, tanken med hennes såna där bilder är ju Tuvstarr. Hon har gjort en annan liknande grej för ett år sen och då satt hon som Tuvstarr gör i sagoboken så den här bilden känns som en fortsättning på det fotot ?

    Ja men snällt att jämföra en kvinnas nakna kropp med gollum. Hoppas nån publicerar liknande om dig en dag.

      Åh, det har jag själv gjort tillräckligt många gånger att jag mest skulle se det som en komplimang om någon hakade på. 🙂

      En gravid gollum kanske?

    Jonna gjorde ett Blondinbellskt räkneexempel i sin senaste video där hon har slagit ihop alla sina följare och menar att hon har omkring en miljon av dem.
    Videon finns några inlägg ner i hennes blogg i inlägget ”En film om min resa”. I inlägget över skriver hon att filmen har setts av 1,3 miljoner på Facebook, alltså en väldig massa människor!

    Är inte detta falsk marknadsföring precis som Bella gör, tycker detta förtjänar ett inlägg!

      Vissa av hennes Youtubevideos har ju setts av 25 miljoner tex filmerna där hon kular, dom är poppis i hela världen?

        Okej, det har du säkert rätt i! 🙂
        Kanske formulerade mig dåligt. Det jag menade är att hon säger i videon att hon har omkring en miljon följare. För att komma fram till den siffran har hon slagit ihop sina olika sociala medier! Hon ljuger alltså precis som Bella om sina följare!

        Att dom har setts av så många betyder inte att hon har så många följare…

    Mer THK & Lilla Snöboll!

      Ja. Mer Thk och lilla snöboll. Saknar dom. ??

        Finns det inget kattblogg ni kan följa? Det här är en blogg om bloggar mig veterligen.

          THK och Lilla Snöboll är ju influensers 🙂

            Som Gunilla Persson och hennes tusse och pulle , likheterna finns faktiskt på nåt sätt ?

    Du kan helt uppenbart inte din John Bauer

    Bilden hade varit underbart vacker om hon inte hade krupit ihop som en boll. Hade hon suttit eller stått hade det varit Bauer, nu blev det tyvärr Gollum istället.

      Hon har gjort en sån bild förut där hon satt

      Tycker ’ägget’ här är jättevackert – mitt mellan John Bauers Tuvstarr och Elsa Beskows Soläggetälva!

    Mer lik en av John Bauers ”trolltavlor” älvor , troll och andra mystiska väsen .

    Lyssna på fredagspodden från idag när Amanda pratar om hur ”systerskapet” inte ska blandas ihop med att man inte får kritisera kvinnor. Jag dog av skratt. Det var ALLA argument hennes kritiker fört fram, bland annat runt ”Hers” när Hannah och amanda var vansinniga för att andra kvinnor hade mage att kritisera dem och enligt dem skita i systerskapet. Dubbelmoralen vet inga gränser.

    Tycker spegelbilden får det att se ut som en tolkning av antika Greklands Narcissist.

    Även jag tycker att det är lite historielöst att inte i första hand tänka på Tuvstarr och John Bauer. https://en.wikipedia.org/wiki/File:John_Bauer_-_Princess_Tuvstarr_gazing_down_into_the_dark_waters_of_the_forest_tarn._-_Google_Art_Project.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.