Amanda Schulman om SD-videon: Ett skämt

Enligt Amanda är videon från igår ett skämt och ett försök att lyfta fram hur diskussionerna säker går hemma hos många svenskar. 

Ett rätt vågat skämt om du frågar mig, men jag gissade på att den var fejk redan igår.

Så ja… hon svarade till slut. ?

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är ni seriöst för korkade för att förstår smart humor? Vänd er då istället till youtube och kolla på nån som drattar på huvet.

      Om jag nu är korkad och du är smart. Kan du förklara vad som var roligt?

        Har men inte den sortens humor ( vad det än månde vara ) så går det aldrig att förklara ”vad som är roligt”. Personligen avskyr jag sk. buskis a la Stefan och Krister. Hur ska någon kunna förklara för mig vad som är det roliga med det?

        Det är så befängt att det blir roligt. Varken mer eller konstigare än så.

          Fast det är ju inte befängt. Folk på Östermalm röstar ju SD och folk överallt blir irriterade på tiggare.
          Klippet var inte roligt och jag tror inte att det var meningen att vara roligt, utan få folk att tänka till. Men det funkar inte riktigt för Amanda bor på Östermalm, har noll kontakt med invandrare, sätter aldrig sin fot i förorten och blir säkert irriterad på tiggare – typexempel på SD-väljare bosatt på Östermalm. Hon har ju aldrig drivit någon politisk agenda/uttalat sig i dessa frågor så varför skulle man haja till om hon plötsligt var en SD:are/uttryckte sympatier för dem?
          Hade funkat bättre om hon varit en hipster på Söder som plötsligt kom ut som SD:are eller om Henrik Schyffert spelade in något sånt här.

            Hon och hennes syster har uttalat sig emot SD många gånger.

        Tycker inte man behöver förklara vad som är roligt. Men kanske vilken genre skämtet tillhör. Är det satir? Är det chockhumor? Ser själv inte hur det passar in i någon kategori och tror förklaringen är en efterhandskonstruktion

        Humorn i det hela skulle väl kanske isf ha varit att det råder dubbelmoral hos många, att en del säger en sak utåt och påstå sig stå för en sak men sedan ändå kanske haft andra tankar och säger annat i det tysta, internt typ. Och det att ”säg inte det här till Alex” skulle kanske vara kul, typ att hon egentligen tänkt såhär men det får han inte veta. Men nej blev ju inte sådär jättekul och att lägga ut det för allmän beskådan var ju ganska korkat, om killen spelat upp det för Alex enbart hade ju varit en annan grej och kul internt för dem liksom, men inför alla hela allmänheten hmm not so smart.

          ungefär som hennes filmklipp om flexiterian typ.

            Ja ungefär fast det klippet var ju kul, och kunde ju läggas ut.

    Men om det är ett skämt, varför raderar då Amanda alla kommentarer som frågar om det på hennes insta? Varför svarar hon inte bara att det var ett skämt?

      Hon fick väl betalt av SD? De anlitar ju folk som sitter och spammar kommentarsfält överallt så..?

        Troll

      Min gissning är att hon/de var dyngfulla och då fick denna i stunden till synes geniala idé. Sen vaknade de till dagen efteråt och insåg att de triggat igång en smärre storm och fick duktig ångest. Kombon sociala medier och fylla är ingen bra grej, det vore Amanda ha fattat sen pedofilskämtet i somras.

        Och så fick vi nu se var SD egentligen står i abortfrågan. De samarbetar med de extrema abortmotståndarna i ”Ja till livet”:
        https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/jamstalldhet/sa-tog-sd-hjalp-av-den-kontroversielle-anti-abortlobbyisten/
        Usch, kvinnor rösta rätt idag!

          Wikipedia: ”Ja till livet var en politiskt och religiöst obunden ideell organisation som arbetade mot abort i Sverige, grundad i november 1991 av Mikael Oscarsson, riksdagsledamot för Kristdemokraterna sedan år 1998. Hösten 2017 slog föreningen sig samman med stiftelsen Provita, som främst profilerat sig inom frågor om samvetsfrihet, och bildade Föreningen Människovärde med en uttalat kristen profil.”

          Redan röstat på SD i tre kuvert. Jag är jättenöjd! ?

          Skulle knappast kalla ja till ”livet för extrema” bara för att de inte tycker som majoriteten.

            Citatteckena hamnade lite fel där

    Du är väl inte rätt person att klassa skämt som vågade? Din humor är många gånger förbytt mot ren insinuant elakhet. Din blogg triggar igång troll, du är medveten om det men fortsätter ändå med den sortens inlägg.

    Att Amanda inte svarar dig direkt mitt i natten eller tidig helgmorgon är väl mer ett tecken på sundhet än vad än det nu är du insinuerar.

      Anonym 10:29 Skjut inte budbäraren och blanda inte ihop troll med folk som har åsikter.

    Kan va nått sorts skämt. Men som dom kommit på på fyllan. Kanske vill hon ha trafik till sitt konto igen och är desperat… men om man inte står för SD så är det ju bara idiotiskt 1 dag innan valet. Amanda verkar inte vara den smarta systern direkt. Utan Hanna hade hon inte kommit långt.

      Det var inte på hennes konto.

    Namn på Bellas nyhetsbrev (med undertitel som anpassas varje vecka efter innehållet) :
    KONSUMERA MERA – weekly inspiration from Isabella Lövengrip
    – hur man gör för att låna en Bentley gratis
    – att köpa nytt hus utan att sälja sitt gamla boende
    – bästa sättet att köpa couture, skicka assistent till London eller åka med assistenten till Milano?
    – hur en flashing titel är viktigare än utbildning
    – ge ut fiktiva siffror för att förhandla till högre betalning för reklam
    – konsten att kalkylera sitt restaurangbesök med rum kvar för alla deserter

      Låter som Economista-konceptet tagits till nästa nivå nu 🙂

    Hahahah gud va kul HahahahAA roligaste skämtet 2018?!

      Det var nog inte ämnat för dig Elena.

    Precis som Maggan så tycker Amanda om att titta i glaset, kanske Amanda känner sig härligt internationell när hon sippar på vin och drinkar flera gånger i veckan. Man hör att hon är berusad precis som man hörde att Maggan var berusad i sitt klipp. Båda hävdar att de skämtar. Alkohol är verkligen ett fördärv ifall man inte kan hantera det, speciellt som offentlig person som sen inte vill stå för sitt fylleprat.

      Uttrycket är ”titta för djupt i glaset”… Alternativt ”inte spotta i glaset”. Om du nu måste insinuerar otrevligheter kan du väl åtminstone bemöda dig med att använda fraserna korrekt.

        Är svårt att orka med alla troll! De borde variera sig lite åtminstone. Alkoholist-spåret börjar bli tröttsamt nu.

      Amanda säger ju att hon är onykter i klippet och visst hör man det. Hörde att Maggan var onykter nja nja det var hon nog lite men inget som hördes tycker jag inte. Du verkar tycka att det är så hemskt med alkohol, hur kommer det sig? Som om det är väldigt dåliga hemska människor som nyttjar alkohol?? Men absolut kan alkohol vara farligt och ett fördärv och lätt att göra bort sig men du får det alltid att låta som om de är typ kriminella eller vidriga människor för att de, som så många andra, dricker alkohol.

    Fattar inte hur de orkar dricka så hårt när de har tre små barn de ska ta hand om dagen efter.

      O.t Anitha fd Schulman har gjort sin insta privat… hon brukar ju göra allt för publicitet där. Har något hänt?

        Hon gjorde det igår för att bara de som följer henne skulle kunna se alla storys från hennes fest.

        Ja, hon är desperat efter följare, det är vad som hänt.

      Alex har väl dessutom påstått att det var Amanda som fick honom att dra en gräns mot sin mammas alkolism..? Tycker det är märkligt att de verkar tycka det är kul att skylta med hur mycket de dricker, när de haft problem inom familjen som slutade med en sorglig historia gällande äldsta barnet (när mormorn var barnvakt).

        Det är tyvärr vanligt att man följer i sina föräldrars spår när det gäller risk- och missbruk. Men att de omskriver det till något mindre problematiskt, som tex att man inte är lika oredig eller konsumerar lika mycket som föräldern.

        Vad hände när hon var barnvakt?

          Hon blev packad och bytte inte blöja på Charlie.

            Utveckla vad hände?

        hk;
        Exakt hur vet du hur mycket de dricker?
        Ni spekulerar om detta som allt annat utan att ha en aning om verkligheten, ingenting annat än ren skär elakhet från er sida.

        Att blanda in deras familjer är riktigt osmakligt. Vad ÄR ni som dagligen här och är medvetet elaka och bara hemska, för människor? Vad är det för fel på er?

    Blondinbella sänder live på ig. Annie Lööw är den som pratar..

      Annie säger att Bella låtit henne livesända för att uppmana folk att rösta på vilket parti som helst. Det är ju självklart att hon vill att rösterna läggs på henne. Jag förstår inte varför alla säger ”rösta på det du vill” men vill man rösta på SD är det hemskt. Vart har demokratin försvunnit?

        ”Valfrihet men…”

        Demokratin lever ju i allra högsta grad. Alla får ju rösta på precis vad de vill. Även om många ser att då SD har sina rötter i nära tid i icke-demokratiska rörelser och fortfarande brottas med dessa frågor inom partiet och därför önskar att man gör andra val innebär ju inte att de som väljer att rösta på SD inte får göra det…

    Jäkligt övertygande skämt i så fall. Låter snare som hon svamlar i fyllan och att de andra är genuint paffa. Men det är klart, det faktum att inspelningen gjordes pekar väl på att det var ett skämt.

      Tycker det hörs rätt tydligt att det är ett skämt, och de andra spelar ”förvånat” med. Såna här skämt görs ju faktiskt bäst på ett subtilt sätt så att det inte blir för uppenbart. Verkar ha lyckats, hehe.

        Skämtet var rätt kasst, men de ska ha credd för genomförandet!

      Korkat skämt! Han kunde spelat upp det för Alex bara ist och inte lagt ut det på instagram, borde förstått hur det skulle slå mot Amanda.

    Varför är det så stor sak av att någon sagt hen ska rösta på SD? Tror många kändisar röstar på SD men bara låtsas utåt att dom är vänster. Jag menar titta bara på alla dom utåt feministiska männen som sedan visade sig vara allt annat än feministiska.

      Håller med!
      Jag tror inte på någon av dom om dom inte visar deras valsedlar när dom röstar fram tills att det stoppas ner i urnan. Kändisar vill inte ”svärta ner” sitt rykte, så att skriva på en lista är inte så svårt, speciellt inte när det är lätt att ljuga.

      Fast hon sa inte att hon ska rösta på SD, hon sa att hon haft tankar inte att hon kommer rösta på SD. Instämmer med dig i övrigt.

    Synd att det jämt är dessa sk vuxna människor som får ses och höras hela tiden.. Att vara influncer idag kräver verkligen inte mycket av hjärnkapaciteten.

    mandypandy sludder-röst, jagh barah schkämtchaaa om atth röschthaaaa

    OT: Råkade köpa en stor bit gravad lax istället för rå att tillaga i ugn, tror ni att man kan lägga in biten i ugnen ändå? Känns så onödigt att slänga mat som kan mätta ca 8 magar. 🙂

        Oh, tack! Mina google-skills räckte inte 😉

      Sjukt att dina alternativ är att slänga eller lägga i ugnen… det går ju liksom att äta gravlax som den är så hur kan man ens tänka tanken att slänga den?

        Otrevlig ton du har, men för att ge dig ett svar så klarar jag inte av konsistensen av gravad lax och hinner tyvärr inte ge bort paketen till någon närstående pga sjukdom 🙂

        Tror min kommentar inte gick igenom (eller så kommer den snart dyka upp), men kort och gott så har jag svårt för konsistensen av gravad lax, annars hade jag såklart hittat på annat kul med den 😉

    Alltså hur tänker affärspersonen Amanda när hon gör såna här grejer på sociala medier? Bonnier har ju tex pumpat in miljonbelopp i deras bolag. De kan inte vara glad över hennes fyllehumor på nätet. Eller vill hon sluta med affärerna och satsa på en karriär som komiker i stället?

      Hon tänker inte, hon dricker och gör tonårsdumheter på fyllan

        Fast det var nog inte hon själv som lade ut det eller föreslog att det skulle läggas ut på hans instagram.

        Snart kommer ”’Sociala medier och alkohol gjorde mig till ett monster!’ Amanda Schulman talar ut om vargtimmen i sin podd” Självklart inspirerad av Alex berömda bloggmobbarpudel.

      Kollade in hennes insta och insåg att detta med satirfilmer är hennes nya grej, vilket också förklarar rekryteringen av Julia Frändfors till Perfect Day. Är dock fortsatt tveksam till hur bra business det är för deras bolag. Men hon har säkert kul med sina nya, unga och bitska kompisar!

    ljudupptagningarna ligger fortfarande kvar på instagram:
    @upperclasselite

    Amanda Schulmans uttalanden var inte ett skämt.
    Julias skratt stockar sig i halsen och Julia frågar förvånat och uppriktigt: ”SD?”
    Det är spontana reaktioner, det hörs klart och tydligt. LYSSNA noga på varje reaktion. Julia @friendforce tystnar, fnissar ibland medhållande osäkert. Om det var en sketch och riggat som Amanda Schulman påstår – när kommer twisten? Och varför togs ”sketchen” ner? Jo för Amanda fick så klart panik! Paniken syns också tydligt nu denna morgon då hon postar ett inlägg där hon tydligt tar avstånd från Sverigedemokraterna. Genomskinligt. Och hon blockerar kommentarer så snabbt att tangentbordet glöder. Nej, Mandy blev full och råkade visa sin unkna syn på tiggare och invandrare.

    Och hotat/mutat/bönat och bett både @genietsoderholm och dig @bloggbevakning för att ta ner era inlägg om denna fantastiskt ”roliga” ”sketch” i valtider och allt…. ljudupptagningarna ligger fortfarande kvar på instagram:
    @upperclasselite

    #genietsöderholm #amandaschulman #sd #valet2018 #sverigedemokraterna

      Hon har inte bett mig ta ner dem. Geniet Söderholm verkar ha tagit ner sina så därför la jag upp Youtubeklippen istället.

      Men du vet väl inte om hon hotat och mutat! Sluta ljug och sluta sprid sådana rykten!! – DET är ofräscht om något!! Ja Amanda ville och tänkte nog inte att det skulle publiceras på instagram, klart hon fick panik eftersom allt vinklas och överdrivs och eftersom hatet går som det går.. Sen så var det inte någon särskilt unken syn hon visade, hon sade inget konstigt eller hemskt för att hon eventuellt haft vissa tankar.. vilka andra har inte det.

    Har sett Amandas sketcher innan och hon är inte en så där bra skådis.

      Jag tycker hon är rolig och bra skådis faktiskt.

    Hahah hon råkar alltid i trubbel när hon hänger med Julia eller?

    Det var säkert ett fylleskämt som i vinruset verkade smart och hysteriskt roligt. De ville väl att folk skulle nappa så de sedan kunde förlöjliga dem och skriva nedlåtande inlägg om hur drägget inte är smarta nog att fatta deras intelligenta humör. Men egentligen, hur smart är det att lägga ut något sånt här kvällen innan valet. Många har inte bestämt sig än, kanske velar de mellan ett parti och SD. Kanske känner de att rösta på ett rasistparti inte känns riktigt rumsrent. Kanske de tänker att om nu fina fru Schulman kan tänka sig att rösta på dem..

    Sketchen var inte speciellt rolig och hade nog passat bättre att släppa efter valet.

    Men framför allt, känns det verkligen så främmande att Amanda Schulman skulle rösta på SD? Jag menar för gemene man som kanske inte har följt fredagspodden och deras sociala medier slaviskt?

      Lyssnade precis och tycker verkligen det inte låter som ett skämt!

    Den som påstår att detta inte är ett skämt antingen ljuger eller är förblindad av hur cool dem tycker att Amanda är. Amanda är inte en såhär bra skådis. Än mindre chans är det att hennes vänner OCKSÅ är lika duktiga på att komma med riktiga reaktioner. Nej, det här är inget skämt. Jag skiter i om hon röstar på SD men är så trött på hur falsk hon känns. Stå för det bara istället. Hon säger ju ändå inte ens att hon faktiskt ska rösta på SD, utan att hon haft tankar på det. Det har väldigt många haft. Är så fruktansvärt trött på Schulman-klanen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.