Trovärdiga samarbeten del 2 denna dag

140 träningsstudios gör Isabella Löwengrip reklam för via Fitness Collection och inte en enda duger tydligen åt henne eftersom hon själv väljer att träna på Sturebadet – ett gym som inte är inkluderat i Fitnesscollection.
Fitnesscollection frontar alltså med en person som öppet väljer bort deras koncept, och om ni inte köper ”väljer bort” så aktivt promotar ett annat träningsföretag då.
Jag skulle nog vilja säga att de behöver peta in ett litet ”inte” i den sista bilden.
”INTE träning för Isabella” skulle vara mer korrekt.

Med tanke på inlägget från tidigare på dagen om Nellie Berntssons samarbete med studentmössor och nu detta så kan man fråga sig – bryr sig företag verkligen NOLL och ingenting om trovärdigheten i sin marknadsföring?
Är det enbart kvantitet som gäller? Hoppas de att människor inte ska se igenom dessa samarbeten utan tillstymmelse till substans?
Ja, Isabella släpar plikttroget med sig personalen på sporadiska träningspass med Fitnesscollection – säkerligen för att uppfylla någon typ av avtal – men när hon själv får välja träningsform och plats så väljer hon bort dem, trots att det finns mängder av gym i medlemskapet som erbjuder personlig träning som komplement.
Vad säger mest tycker ni?

Vad tror ni exempelvis Nordic Wellness skulle tycka om i fall jag fick betalt för att vara deras ambassadör och sedan uteslutande visade upp bilder från när jag tränar på SATS?

https://www.instagram.com/p/BnQbxQpgysB/?utm_source=ig_web_copy_link

Tack för tips och bild!

120 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fast brukar folk tro att personen på bilden på reklamskyltar använder tjänsten som reklamen handlar om? Jag brukar inte ens reflektera över det, tar för givet att de bara har gjort ett modelljobb

      Men en vanlig inhyrd modell brukar ju sällan benämnas med namn. Den här reklamen säger ju mer eller mindre ”här tränar Isabella”, medan en vanlig anonym reklam säger ”här nyttjar en modell vår produkt”.

        Ja, fast skulle ni köpa det bara för det? Att Bella tränar där bara för att reklamen säger det? Lita aldrig på reklam fick jag lära mig

          Nej såklart inte. Men det är mer för att reklamen inte är bra. Det hade varit mer effektfullt om de tog vilken okänd Isabella som helst, för då hade ju syftet varit tydligare. Att träna på en plats för att Blondinbella tränar där känns ju lite som att köpa fotbollsskor för att Kalle Moraeus köpt likadana.

            Fast jag tror inte att alla är medvetna om vem Bella är. Och de som vet bryr sig inte. Gissar på att hon i det stora hela är vilken Isabella som helst för de som ser reklamen. Hade det stått Blondinbella hade fler hajat till och vetat vem som menades. ”Hon den där som bloggar va?”

              Jag tror inte det är så företaget köper. Då hade de kunnat ta min kompis Isabella istället som säkert hade haft en lägre taxa än just denna Isabellan. Företaget betalar för vad de tycker är en bra profil.

            Är det inte så reklam fungerar. Man vill ha det andra har, i synnerhet om det är någon man ser upp till. Vet dock inte vilken dragningskraft Il med flera influencers har. Framförallt blir det dråpligt för att det är så motsägelsefullt. Influencers arbete går ju ut på att exponeras och då vet ju de flesta som följer dem vad de har för vanor, hur de klär sig, gör när de inreder sitt hem eller vilka accessoarer de bär. Och så mitt i allt kommer ett samarbetsinlägg som säger något helt annat. Typ studentmössan, klockan från DW, gardiner från ellos. Jag tänker att trovärdigheten i reklamen skulle öka om inläggen inte skrevs i ”jagform” utan framställdes på något annat sätt. Kan man kanske ana att de som skriver manus till inläggen inte har så bra koll på vad/hur influencers egentligen jobbar/lever.

        Fast Isabella tränar ju där, det är där hon och hennes företag tränar. Dessutom har hon investerat i detta företaget.

          Jag vet att det inte hör till Camcams ursprungsfråga, men varför ska vi bry oss om det? Vem vill träna på en plats bara för att hon gör det? Om något borde det ju skrämma bort kunder, för det måste vara många som inte är sugna på risken att bli Head of att vara svettig i bakgrunden.

      Man kan inte jämföra Bella med en fotomodell som säljer sin bild till olika uppdragsgivare.
      Bella figurerar på reklamskyltar för FitnessCollection i hennes egenskap av influencer.
      Nordic Tech House har avtal med FitnessCollection och Bella syns på reklamskyltarna för att hon ska göra det för att Nordic Tech House ska få aktier i FitnessCollection.
      Helt rätt kan man inte kräva att en fotomodell använder alla kläder eller produkter som hen gör reklam för. Men det är inte Bellas situation eftersom hon inte är fotomodell.

        Fast nu använder ju Bella och hennes anställda tjänsten?

    Men nu står ju BB för att de är ett bra ställe. Modellen är bara en modell.

      Jag representerar hela musikindustrin i reklam. Inte jag, men en helt annan människa. Jag är bara ansiktet utåt.

        Mm visst anonym. Exakt samma sak me påhitt.

      Använder Henke Lundqvist head and shoulders? Cyklar dogge-Doggelito på en cykel från Elgiganten? Använder Kenza schwarzkopf produkter? Dricker George Clooney enbart Nespresso kaffe? Spelar Persbrandt på bet365? Självklar inte, det fattar alla. Det handlar om att knyta ett ansikte till ett varumärke och det spelar inte så stor roll om personen i sitt privatliv använder dessa saker eller inte, det är deras namn och ansikte som säljer. Det är så reklam fungerar. Att bli upprörd över att en person inte själv använder produkter känns så barnsligt, typ som att man får veta att jultomten bara är påhitt.

        Reaktionerna kanske mer handlar om att folk börjar tröttna på just den typen av reklam, eftersom den är så fejkad och inte ett dugg genuin? Jag gör det i alla fall, får bara olustkänslor inför alla kändisar som ska kränga grejer och tjänster och vårt samhällsklimat som tillåter det och till och med ser det som eftersträvansvärt.

          Ungefär så reagerar jag
          Min känsla numer när kändisar ploppar upp som ansikte utåt för ett företag är att jag INTE vill utnyttja den tjänsten. Det känns oseriöst att locka mig med massa kändisar.
          Nä, blä!

          Och reaktionerna kanske också handlar lite om att det är så stor skillnad mellan de ”vanliga” inläggen och samarbetsinläggen. Gemene man vet ganska lite om hur Henke Lundqvist och George Clooney lever till vardags, till skillnad från influencers som har det som arbete att visa sin ”vardag”.

          Därmed inte sagt att influencers inte skulle få göra sån reklam också, de inläggen blir ju lite som en annons i vilken veckotidning som helst och kanske lite mindre trovärdiga just därför ☺ jag tycker att det blir lite lustigt och tänker på annonser med en ung Pernilla Wahlgren och hennes mamma från veckotidningar när jag var liten. En tidig variant av Wahlgrens värld ☺

        Läste först Head of shoulders (Head of content, Head of bära väska etc.) ?

        Britney fick ju sparken från Pepsi efter hon hade fotograferats med en Cola i handen så… Det är ju självklart upp till företagen vilken trovärdighet minskar ju när publiken blir mer upplysta.

    Kan du inte ta upp att dm-retro, Dennis maglics webshop marknadsför sig genom att säga att de säljer ”100% vegansk mode”. Såg det på Instagram som en ”sponsored post”. Dessutom använde de en bild på en modell med den omtalade fjäderjackan. Pinsamt ju.

      Han ljuger mer än Trump.

        Haha ja herregud. Tror inte på något som kommer ur hans mun.Tänker också alltid på alla ”så-vet-du-att-du-är-tjock-inlägg” han gjorde också, kan man ens glömma bort det liksom? Usch

          Han borde veta att han är tjockskallig vid det här laget.

          Ja, det inlägget minns jag alldeles för väl.. Tror Ben Mitkus skulle göra tröjor tillsammans med honom? Jag hoppas för Bens skull (han verkar skön) att det blir nåt utav det 🙂

    Tycker inte den är trovärdig ändå med tanke på att jag inte förknippar Blondinbella med träning, eller liksom, visst, hon tränar ju men jag tänker inte fitness när jag ser henne.

    Löwengrip är väl delägare i företaget? Mer vinstdrivande tror jag dock att hon är som reklam med ansiktet utåt då hon känns igen. även om hon (tyvärr) inte vad det verkar, använder tjänsten. 🙂

    Använder de inte den tjänsten i hennes företag för friskvården?

      Jo det gör dem.

        Men åt chefen duger det uppenbarligen inte.

          ? men herregud, tränar din chef där du har friskvård?

            Förmodligen inte och därför är han inte ansiktet utåt heller.

              Finlands största mediebolags vd tränar där resten av bolaget tränar. Så vissa gör det nog.

    HUR anmäler man såna saker på Instagram? Går inte under droger, vapen eller liknande.

    Samma sak med Forni och co som gör reklam för Ellos. Inte sjutton har de Ellos prylar hemma hos sig.

      Eller att Forni använder Nivea ?

        Varför skulle hon inte använda nivea dock? De flesta av mina hudvårdsprodukter går som lyxprodukter prismässigt, men jag skulle aldrig någonsin överge Nivea soft. Min favorit lotion ❤️

          Älskar Nivea! Har råd med dyrare kladd men Nivea tycker jag är suveränt ?✌?

    OT!

    Har gjort hemmagjord pizza som jag precis lagt in i ugnen. Upptäckte att oreganon är slut! Har timjan (torkad/burk) i hyllan som ju doftar nästan som oregano. Det borde väl fungera?

    Kommer testa oavsett vad, men någon kanske har vana av att krydda pizzan med timjan?

      Har du basilika?

        Bara färsk basilika

          Färsk basilika är jättegott att ha på

          På med det! Timjan passar inte till pizza

          Färsk basilika är ju att föredra. Det är liksom inget nerköp.

      Jag brukar ha timjan, jättegott!

        Snart klart, ska testa!

        Oreganon/krydda är inte livsviktig, men förhöjer ju smaken!

          Neeeeej, ta basilika

            Testat både basilikan och timjan! Fungerade bra med båda alternativen ???

              Tack gode gud för lite sånt här trevligt snack på bloggen igen 🙂

              Mina pizzakryddor är timjan, oregano och basilika! Men inödfall tar jag timjan och jag tycker det är jättegott? Brukar dock ha kryddorna på under gräddning! Tur att det blev bra så jag inte förstörde din upplevelse?

                PS. Jag ska äta svampmackor med Karl-Johan och timjan! Kanske ska köra 80tal och göra varma mackor i ugn för det? Mer mat till folket!

                  Fast timjan passar till svamp. Gillar timjan till svamp, rostade rotfrukter, potatis i ugn och tidigare till kyckling och lamm. Pizza samt pastasåser vill jag ha oregano eller basilika

                  Ååh jag älskar varma mackor!! Helst med ananas och mozzarella ?

        Samma här! Snicksnack att timjan inte funkar på pirra! 🙂

          Eller hur!?

          Hahah, där fick du mig att fundera ”Timjan funkar inte på pirra? Varför skulle man inte kunna lägga ett knippe timjan på en pirra?!”
          Pirra i min värld är alltså en ”magasinkärra”..

            Och i min är ”pirra” det man gör mellan lakanen, eller på andra ställen om man så vill ?

              Hahahah!
              I min värld är ”pirra” pizza, men det blir ju roligt när ett uttryck har olika betydelse beroende på person! 🙂

                Åh äter frukost i detta nu: stekt aubergine shiitake-sbamp, tomat vitlök lök ägg och tadaa färsk timjan!

    Men om Isabella nu använder även Fitnesscollection så är det väl inget fel, varför skulle det inte bli trovärdigt för att hon även tränar på annat ställe.

      Honhar väl skrivit att hon tränar på Sturebadet och beställer frukost, som hon inte äter upp.

        Är du hennes mamma eller? ? Vem bryr sig ens om ifall Bella äter upp sin mat eller inte

          Hon har skrivit det själv.

            Och?

              Känns kanske onödigt att beställa mat man inte äter?

      Här får man visst förklara som om man hade små barn framför sig. När man gör reklam för något så brukar man vilja hävda att just den produkten är bättre än konkurrenternas. Det krackelerar lite när man använder någon annans produkt än den man gör reklam för. Det här är väl inget som Bella bryr sig om. Hon skulle kunna göra reklam för McDonalds, Burger King och Max samtidigt. Hon bryr sig inte om trovärdighet, bara pengar.

    Men alltså när vissa sk influencers gör smygreklam för restauranger och använder bild som någon annan influencer fotat och sen tagit, eller fått, från företaget för att lägg upp på sin insta och gör reklam med, så genomskinligt… och får det att verka som att hen varit där och tagit bilen.. korkat, pinsamt. För visst ska det stå reklam när influencers gör reklam/samarbete/äter gratis på restauranger?

      Ja, klart de ska tala om när de gör reklam för en restaurang.
      Slipper influencers betala för mat och dryck så har de fått ersättning för reklamen och det ska framgå om det är fråga om en köpt recension. Sen får läsaren avgöra vad det krogtipset är värt när det inte är opartiskt.
      De enda krogrecensioner som är värda något är när bedömningen sker anonymt av några som besöker stället flera gånger och då också betalar för sig. T ex Matpatrullen i Dagens Nyheter.

        Ganska uppenbart och självklart att det är reklam när influencern inte själv tagit bilden. Är det ens tillåtet att lägga ut andras bilder för att göra reklam med och tjäna pengar genom. Ibland tjänar de lätta pengar influencerna, behöver inte anstränga sig nämnvärt alla gånger.

          Är det inte den som äger produkten som förser influencern med bilder och som tjänar pengar för att läsaren köper deras produkt. Influencern tjänar pengar på att annonsera produkten, exempelvis en restaurang. Reklam måste märkas som reklam och man får inte använda bilder hur som helst, de kan vara skyddade av upphovsrätt. Jag tänker att man måste se bloggar med flera sociala medier på samma sätt som veckotidningar och annan media. Mitt vad det är kommer det en annons/reklam för något. Största skillnaden är att det är en ensam influencer som står för övrigt innehåll, inte flera reportrar.

    Men hon har ju investerat i detta företaget, så det är väl inte konstigt om hon gör reklam för det?

      Och hon har även berättat att hon tränar med sitt bolag på fitnesscollection. Så tycker inte detta är jättekonstigt. Och som sagt är det ju inget vanligt sammarbeta när det faktiskt är ett företag hon investerat i.

      Det är Nordic Tech House som har gått in i Fitnesscollection.
      NTH har samma deal med Fitnesscollection som Aggregate Media dvs man får aktier
      i utbyte mot medieutrymme och uppmärksamhet i sociala medier.
      Så Bellas medverkan på skyltarna kommer att ge ägarandelar för NTH i Fitnesscollection.
      https://www.breakit.se/artikel/10411/nordic-tech-house-och-isabella-lowengrip-gar-in-i-fitness-collection

    Hur går detta ihop med Isabellas samarbete med Stordalens konkurrerande hotellkedja?

    Hade hellre sett vilka träningsformer de erbjuder och vad konceptet går ut på. Det förstår man ju inte alls när man ser tunnelbanereklamen! Hon tränar ju inte ens på bilderna (lol) (skriver från datorn så kan inte lägga in en fin smiley).

    Jag tänker osökt på en viss A-kändis som blev av med sitt mång miljonkontrakt med Coca Cola för att han fotats med en pepsiburk i handen. Eller tvärtom, den andra A-kändisen som hade ett megakontrakt med Pepsi som blev utbytt efter att hon setts dricka Coca Cola.

    Hur har Camcam, som verkar tillbringa ohälsosamt mycket tid med att läsa Bellas blogg, missat det flera här skriver med en gång, att det är ett företag hon investerat i?

    Jag tror inte att gemene man vet att Bella också tränar någon annanstans. Och om de gör det varför ska de bry sig om det? Många vet ju inte ens vem Bella är. Vet att Camcam ofta inte tänker på det, men det finns en värld utanför Bellas och Amanda Schulmans sociala medier.

      Åh akta dig nu för att inte bli anklagad för att vara en av Bellas anställda eller en Schulman-gullis ? ?

      Fast det är väl helt irrelevant om Bella har investerat? Det CamCam påpekar är att hon gör reklam som en användare av en produkt (vilket hon visar på bilderna, där hon även nämns med namn – alltså som influencer och inte som modell) när hon i själva verket inte är användare av denna produkt utan en konkurrerande, eftersom hon egentligen tycker att denna är bättre?

        Fast hon använder det ju när hela företaget tränar tillsammans!

          Tror du att hon regelbundet går iväg och tränar med sina anställda? ?

            Ja?

              Vem sköter det, Head of Fitness? Eller är det Head of Kalendern som bokar in det? Går det som arbetstid eller fritid? Går de på lunchen? Hur ofta går de? Hur hinner superbusy Bella detta?

              Tänk om tänk rätt ? det är ju förmodligen som någon ovan skrev att de kanske har ett avtal att de ska nämnas x antal gånger i månaden på bloggen så då måste hon ju dit och träna för att kunna skriva inlägg om det. Men precis som det disskuteras här så väljer hon ju, när hon själv får välja, att träna på Sturebadet för att det förmodligen enligt henne själv är bättre. Och det är väl det som är problemet , hon frontar en produkt och det står specifikt att det är ”träning för Isabella” vilket inte stämmer då hon väljer Sturebadet. Tror knappast hon hade gått och tränat med jobbet om hon inte varit delägare i företaget.

                Frontar en tjänst*

                Huvudet på spiken

                Men frågan är vem som sitter och lusläser hennes blogg och noterar när hon tränar och var. Gör man det är man förmodlgen CC eller ett barn.

                Och barn är inte så köpstarka.

      Är inte jättemånga som har koll på Isabella. De känner igen namnet Blondinbella, men har ändå ingen koll på vem hon är som person. Bella är en nobody utanför sociala medier

      Anonym kl 18.0”: Enligt hennes sista blogginlägg är hon väkdigt känd. Så mycket att hon pga alli uppmärksamhet har drabbats av både PTSS och torgskräck.

        ???

    Netflixare! Har någon problem med filmer?!
    Valt 10 olika filmer men alla börjar 2 sek sen står det fel. Startat om allt men hjälper inte.

      Logga ur och logga in igen,det kan hjälpa.

    Nja, tycker nog Bella har uppfyllt sin del av avtalet. Hon går regelbundet på pass med FitnessCollection (iaf enligt henne själv), hon har väl nåt inlägg per vecka att hon och kollegorna testat något pass med FC. Hon har beskrivit sin träningsrutin där hon öppet skriver att hon varvar styrketräningspass med ca 1FC -pass per vecka. Om det är trovärdigt eller inte vet jag inte, men absolut tillräckligt för att hon ska kunna göra reklam för FC.

    Väldigt långt ifrån att göra reklam för studentmössa när man inte går gymnasiet.
    Men det är klart, nu var det Bella det gällde, då är det ju lite andra tolkningsglasögon som gäller… ?

      Vissa inlägg är så långsökta att jag undrar om Camcam gör något som helst annat än läser bloggar, och då främst Bellas. Om och om och om igen ?.

      Ja, det var en period då hela kontoret gick och tränade tillsammans på lunchen men det var väl ett tag sedan vi läste det? Det handlade nog bara om att skapa brus för FitnessCollection. Skulle inte tro att alla kollegor nappat på detta, utan de fick nog köra gratis för att kunna skapa lite content.

    I storyn på IG där hon lagt upp den estniska tidningen står det 1,5 miljoner följare …….

    Verkade inte Anithas födelsedagsfest i lördags lite tråkig med tanke på flera års förberedelser? Tycker gästerna inte heller såg särskilt uppsluppna ut, väldigt få hashtaggs. Nej, jag är inte bitter…

      den krockade ju med ”Hugo & Paulas bröllop” som jag visserligen inte vet vilka de är, men de verkade ha lagt beslag på nästan alla influencers, så det var bara B-influensorna som kunde gå på födelsedagskalaset. Klart det måste känts lite avslaget 😉

        Var det många kändisar på deras bröllop?

        Tyckte det såg avslaget och tråkigt ut på de stories man sett för att vara en sedan lönge planetad 40-årsfest av en kändis…

        Såg att många bar svart på deras bröllop, är inte det no no?

          Svart passade väl säkert bra med tanke på deras Bond-tema (Bond som i agenten, inte som i bonde).

      Jag är inte direkt bitter över att jag inte fick se Anita Clemence uppträda på Hallwylska en regnig lördageftermiddag i september. Hon är nog å andra sidan inte bitter över att missa min spritfest i min etta en regnig lördagkväll i november förra året.

      Ja va var det för fest egentligen? Anitha har planerat festen i 5 år. Hon skrev att hon hoppades att både festen blir makalös för henne själv, hennes vänner och vi som följer henne så vi kan bli inspirerade??

        Precis, så upp haussad, börjar tidigt med smink, löshår osv och sen kör eget uppträde, vad var det med det uppträdet??… Tror hon trodde det skulle bli mkt mer, hade det varit jag hade jag blivit besviken. Vad hände när det tog slut? Ingen uppdatering heller, det största verkade vara Joels tal…

          Ser Anitha stå med en skylt på sig med priset på en stor star, hamburgertallrik så fick gästerna pröjsa för maten el var det spex?

            Skum klädsel också men hon verkar ju nöjd men trodde på mer hallabalo. Typ 25 hashtaggs…

      Var festen alltså bara dagtid? Har inte sett några kvällsbilder. Ser rätt avslaget ut :/

    Nja.. Nu får du nog lugna dig lite.

    Vem är killen som ligger och pillar på Isabellas fot i bloggen och Insta story? Är det Hampus?

      ja

      Såklart. Perfekt bild för att skapa den frågan. Suck.

    Noll trovärdighet.

    Jag tänker på Brittney och Beckham. Både front figurer för Pepsi. Har aldrig sett en bild på nån av dom drickandes eller med Coca Cola på bordet / i handen.
    Där kan man snacka för att få ALL IN för trovärdigheten !

      Var det inte Britney som blev av med sitt kontrakt med Pespi just på grund av att hon drack coca cola?

      Eller var din kommentar nåt skojigt som gick mig helt över huvudet?:(

    På tal om Isabella. Hur går det med hennes husförsäljning egentligen? Är det inte dags för inflytt i nya snart?

      Inflytten är ju i novdmber..?!

      8 november. Omvisning av huset igår. Vi får väl se om det blir fart nu på budgivningen eller om hon måste gå ner i pris.

    En bloggare du borde syna är Pernilla W och hennes ovilja att tydligt märka ut samarbeten och reklam. Hon gjorde ett inlägg nyss om nya bilar och ett elföretag. Att det faktist var ett samarbete märkte hon ut i efterhand när läsare påpekade detta. Självklart så blev virrpannan P W sur över detta

      Dessutom idkades det välgörenhet i Skärholmen i helgen genom att tävla ut biljetter till hennes krogshow till någon stackars fattig underprivilgerad som annars inte haft råd ?

      ”Men när Skärhomen Centrum fyllde 50 år och ville fira det tillsammans med mig – och dessutom tävlade ut biljetter till min show ”Kort Glad och Tacksam” – så sa jag ja!

      Tänk vad underbart för de som vann biljetter och som kanske inte hade haft råd eller möjlighet annars att se min show, men som nu får komma när vi kör den på Göta Lejon i höst!!”

        Precis det var lite smygis även i Skärholmen från PWs sida?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.