Elaine Eksvärds ilska och tårar över polisernas passivitet mot nazisternas hets mot folkgrupp

[YouPlaySinglePlayer video=”1411,1847,216467″ ap mute yot ]

Igår demonstrerade Nordfront/NMR på Liljeholmstorget och en av de som var där är Elaine Eksvärd.
Tårarna rann nedför hennes ansikte medan hon berättade för kameran om hur nazisterna stått och skrikit ”ju*ej*vlar” och hur poliserna förhållit dig helt passiva.
Mot slutet berättar hon att de sagt att de inte hört det och att nazisterna är fria att framföra sina åsikter eftersom Sverige är en demokrati.

Jag håller med Elaine – det är skillnad på att uttrycka sin åsikt och att begå hets mot folkgrupp, och jag lider med henne och alla andra som var där och utsattes för deras hat. 
Jag kan inte sätta mig in i hur det känns för Elaine men jag kan sympatisera med henne å det djupaste.
Hon fick höra av nasisterna att hon är ett hot eftersom hon fortfarande kan föda fler – vad jag antar är – ”mixade” barn.
Fy fan alltså!
Fy fan!

138 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nordfront är inte rasister, de är nazister.

      Nazister är rasister

        Nope nope och nope de är inte samma sak:

        Till skillnad från nazismen och fascismen är rasism inte i grunden en politisk ideologi. Rasism är snarare en uppfattning om att människor kan delas in i olika raser, beroende på hudfärg, utseende och ursprung.

        Den nazistiska ideologin är till stor del byggd på ett rasistiskt tankesätt, eftersom den delar upp människor i olika grupper, och anser att vissa folkslag är mer värda än andra. En rasist behöver dock inte nödvändigtvis också vara nazist.

        Så ja nazism är grundat på rasism men de är inte samma sak, läs på och uttala sen, tack och hej

          Anonym uttalade sig helt rätt, det är du, Lina, som bör fundera på din läsförståelse innan du uttalar dig om andra.
          En rasist behöver inte vara nazist, däremot är en nazist även rasist. Du skrev det t.o.m. själv!

          Men snälla rara… Nazister och rasister är skit + skit. Det ena går in i det andra.

        Ja men rasister är inte nazister. Jag tycker att vi ska kalla de för vad de är. De är nazister.

          Ja och Nazister är rasister.

            Men kan vi hålla med varandra om att nordfront är nazister? Eller är det viktigt för dig att de kallas rasister i stället?

              Det är bra att man vet att nazister är också rasister för annars blir det lätt att rasism inte ses som något som inte är så farligt.

                Okej. Vi kommer ingenstans. Fortsätt kalla nordfront rasister du. Jag kommer att kalla de för vad de är, nazister.

                  Känner att jag vill lägga in en meme där poängen flyger över ditt huvud.

                  Det är rasister och nazister

                  Jag ser din poäng.
                  Men den har inget med min kommentar från början att göra.

                  Alla kvadrater är fyrkanter men alla fyrkanter är inte kvadrater osv.

      Ja, och det är värre!

      Track camcam för att du ändrade. Vi ska inte dölja nordfronts ideologi och budskap???

    Ja fy fan! Där går gränsen för yttrandefriheten! Polisen ska få in och bryta och idioterna ska åtalas för hets mot folkgrupp. Nazister har ingen plats på våra gator.

      Men om en enskild person skrek sådant då kom väll väktare och sen polis. Dom ska inte få stå och skrika fult jag tycker det är ofredande.

    hur FAN är detta tillåtet i Sverige 2018???

      För att regeringarna som varit och är, värnar organisationsfriheten högre än mänskliga rättigheter. FN riktar outtröttlig kritik mot Sverige angående detta år efter år, men Sveriges fega beslutsfattare gör inget åt det. Finland fattade helt rätt beslut att förbjuda dem.

        Jag tror att anledningen till att Sverige tvekar är det kommer medfölja en del andra föreningar och organisationer som skulle behöva följa efter. AFA tex.

          Du har rätt! Där är ”grundbulten”…

    Vad fan är det för fel på Sverige? Nazister marscherar på gatorna. Nån måtta får det vara! ??

    Nazister som spridit nazistiskt budskap vid demonstration har vid tidigare tillfälle dömts till fängelse pga hets mot folkgrupp. Vet inte vad de skrek nu men borde annars vara samma sak?

      Bara att spela in och göra en polosanmälan. 2018 finns det många kameror.

    Pajasarna i NMR (Nordfront är namnet på deras hemsida) är väl desperata nu när valet gick så dåligt. De var övertygande om att de skulle komma in i riksdagen men lyckades inte ens få ett mandat i Ludvika Kommun där de trott att de haft halva befolkningen med sig (och låtit flera av sina egna sektmedlemmar från andra orter skriva sig för att få upp röstantalet). De kommer snart att implodera och inse att det inte finns några sympatier för dem utanför den egna lilla sekten.

      De söker pengar på sin hemsida(kollade inför demonstration där jag bor för ett par veckor sedan). Går uppenbarligen inte så bra för dom. Hoppas det fortsätter så!

    Modig hon är, civilkurage. Jag hade aldrig utsatt mig för deras närvaro.

      Äsch, det är precis detta de lever på. Att få uppmärksamhet som en livsfarlig och mäktig organisation som ska fruktas. Sanningen är att de är ett gäng nollor, som inte alls skulle ha det lika roligt om folk bara struntade i dem.

    Man blir mörkrädd och värre blir det nog. Att SD nu blivit så stora och nånstans börjar bli accepterade öppnar upp för den stora klyftan mellan folkgrupper. Hat hot kommer öka, katastrof. Det borde bli olagligt att skapa grupper som bygger på nazismens ideologi. Hatar vart Sverige är på väg….

      Ja gränsen för vad som är ok flyttas hela tiden. Man ska komma ihåg att den gränsen inte är statisk och konstant. Nu är rasister sverigevänner och nazister är rasister…

        Lol Drama Queen ?

          Exakt vad är ’lol’ med detta?

          Var inte ledsen, Jimpa!

    Kan du skriva ett inlägg om hur Therese behandlar Anders på sin livestream? gör ont att se hur hon behandlar honom och har sett att många reagerade på det i livens kommentarsfält.

      Eller huuur!!!

        hur behandlade hon honom?

      Jag orkar inte ta mig igenom hela videon, men är ändå nyfiken på vad som hände. Du har inte lust att återberätta?

        Samma här vill veta, berätta vad det är hon gör? 🙂

        Hon är kontrollerande, nonchalant och otrevlig. Dissar alla hans idéer och försök och säger till honom hela tiden för småsmaker. Hon kväver honom. Det handlade inte endast om det bråket när han ville sova utan det pågick hela liven. Små hugg hela tiden mot honom. Tycker synd om Anders….hon visade verkligen sina true colors

          Det är så tydligt att det är en ohälsosam relation. Hans röstläga emot henne är som att gå på äggskal för att inte göra henne upprörd.

          Jag tror deras relation mått så mycket bättre utav att Anders inte hade medverkat på kanalen alls.

      Det får en att undra hur det ser ut när kameran är avstängd..

      Men va? Tycker inte hon behandlar honom speciellt dåligt? Såg ganska mycket av liven och reagerade inte på nånting. De ”tjaffsade” en gång för att Anders var trött och ville sova en stund men inte Therese. Hon sa klart och tydligt ”gå du och vila men jag vill inte det, jag är inte trött”. Då sa han nä men jag behöver inte det, jag kan ta en kopp kaffe istället, och då upprepade hon än en gång att det är helt okej om du är trött och vill vila. Slutade med att han drack kaffe och inte vilade. Helt hans eget val och inget ”taskigt” av Therese. Man behöver ju inte sitta ihop och göra samma sak bara för att man är tillsammans.

        Var det allt? Vill gärna veta mer då jag sett folk kommentera att hon behandlar honom kasst men aldrig fått nåt exempel? Kan ni berätta vad som hände och/eller länka till
        När i filmen?

          Hon använder psykologiska spel mot honom som emellanåt lindas in med det klassiska ”det är ok, gör vad du vill” medan hela hennes person visar på irritation och ilska. Han är kuvad och vågar inte säga emot henne. Tydligt på alla sätt.

            Får man inte lov att vara irriterad ibland? Ska se klippet och se om jag förstår vad ni menar.

              Var finns detta klipp?

        Men gud. Om det stämmer så överreagerar verkligen folk. Har hon live så är det väl mer konstigt av honom att tjata om att hon ska gå och lägga sig för att han är trött?

    Eller så hade hon låtit bli att gå dit? Då hade hon sluppit bli kränkt..
    Jag går inte på saker jag inte tycker om, inte svårare än så. Men det är klart vad skulle hon då skrivit filmat /inlägg om och tjänat pengar på…

      Att nordfront ens demonstrerar och sprider sitt budskap kränker. Oavsett om folk är hemma eller på plats.

      Det handlar inte heller om att inte gå på saker man inte tycker om. Det handlar om att stå upp för mänskliga demokratiska rättigheter. Nazister vill skrämma människor de inte tycker hör hemma här. De vill skrämma med sin ideologi och hot och våld tills de inte vågar leva fritt här. Därför måste vi dit. De får inte vinna.

        Och därför röstade jag inte på Sd. Tänker på nästa generation.

        Enligt lagen är detta ok att kränka genom vår stadiga yttrandefrihet! Ska du klaga så klaga till regeringen och inte på enskilda personer som fått laglig rätt att framföra sina åsikter

          Man har också rätt att motdemonstrera och tala högt om sitt missnöje. Yttrandefrihet innebär inte att nmr ska få demonstrera oemotsagda. Klart att man har rätt att ifrågasätta enskilda individer som yttrar sina åsikter! Laglig rätt att säga vad man tycker innebär också att andra har laglig rätt att säga emot.

      Har du kommit på något sätt att tjäna pengar på din instastory? Berätta gärna!

      Elaine bloggar inte längre, hon tjänar inga pengar på det.

      Låtit bli att röra sig fritt på sina egna gator? Varför ska Elaine begränsa sig och inte polisen begränsa rasister och nazister?

        För att de har fått lov att demonstrera just där kanske? Enligt lagens alla konster

          Det var inte en demonstration och således behövdes heller inget tillstånd. De utnyttjade sin rätt att ta del av det offentliga rummet. Därför reagerade många människor på plats som blev illa berörda av deras oannonserade närvaro!

      Herregud. Ryser när jag ser sån flathet mot nazism som din kommentar ger prov på.

      Är problemet att nazister kränker eller är problemet att någon blir kränkt av nazister?

      ”Äsch, gå inte dit bara!”
      Vem vinner på att de kränkta inte går ut när nassarna är ute? (Svar: nazisterna)

        Gå inte dit? Skämtar du?!? Ska vi stoppa huvudet i sanden? Har vi inte lärt oss någonting av historien?!

          Va? Svarade du på fel kommentar nu?
          För om ditt svar var menat till mig så tror jag att du missförstod mig.

          Mitt citat ”äsch, gå inte dit bara” syftade på anonyms 10.00 kommentar som jag svarade på och som jag absolut inte håller med om.

      Åh du låter som den lille snorungen i Sätra på Lamottes klipp på youtube.

      Han tyckte att om man vet med sig att man är i ett stökigt område som inte är så tryggt ja då ska man låta bli att säga ifrån om någon spottar på golvet. Andemeningen var skyll dig själv att 7 andra kommer fram och är hotfulla för att försvara sin kompis.

      Ni är många som tycker att om man säger ifrån eller väljer att inte blunda så har man gjort fel. Att alla bara ska se till sitt och sluta lägga sig i.

      Själv så älskar jag män som Ove. Utan dem hade samhället inte fungerat lika smidigt och jag önskar mig fler Elaines och Oves smat pensionerad tanter. De sista som verkar ha någon form av civilkurage och känsla för rätt och fel.

        Tanterna ♡♡♡♡♡

      Men du Anonym låter onekligen som en bitter feg jävel tillskillnad från Elaine…

        Feg, ja kanske det. Jag väljer att göra något roligt istället för något otrevligt. Finns ingen anledning att sticka in huvudet i lejonkulan utan låt denna ytterst lilla klick stå och skrika för sig själva istället. Om ingen brytt sig och gått dit och motdemonstrerat så hade vi inte läst en enda rad i media om NMR. Nu istället är fullt mefialjus på just dom pg av alka motdemonstranter.
        Förstå att NMR gör inget olagligt, det är inte olagligt att vara nazist och inte olagligt att vara korkad heller.
        Vill man ändra att det ska vara olagligt att uttrycka naziskiska åsikter offentligt så gör man det inte genom att stå och gapa i en motdemonstration mot en liten klick med annan åsikt.

          Men fy helvete vad vidrig syn på livet! Tänk om kvinnorättskämparna, motståndarna i Nazityskland eller liknande resonerat som du? Vilket samhälle hade vi haft då? Var en människa, och inte bara en liten lort.

            Lol

      De som tänkte som du är en (av många) anledningar till att förintelsen kunden äga rum. (Obs jag säger de som tänkte som du gör, inte du).

      Vad fan säger du människa?!
      Det här bl.a. pga åsikter som din som skiten fortsätter

      Alltså ursäkta men låtit bli att gå dit?! Liljeholmstorget ligger precis vid tunnelbana, bussar och tvärbana. Precis vid centrum. Du kan inte undvika att gå förbi om du bor och verkar i området.

      Det var en oannonserad sammankomst och ingen demonstration. Folk som passerade torget var tvungen att kryssa mellan nazisterna för att ta sig förbi och hade således inget val att låta bli.

    Polisen är överlag bra på att försvara nazzar och rasister och lägger mycket fokus och krut på att jaga förortsbarn 🙂

      Ja vilka skulle de jaga istället för förortsbarn? Mina tonårsdöttrar i stallet?

        Varför skulle de jaga mina förortsbarn?

      De jagar väl inga barn som är på sina rum och kollar film eller spelar dataspel? De jagar heller inga barn som är på handboll eller fotbollsträningar.
      Däremot jagar de med all rätt ungar som säljer knark, hänger i klungor på stan och trakasserar förbigående och de äckliga ungar som kastar sten och sparkar på polisbilar.

        Varför tror du att dessa barn hänger på gatorna och begår brott? De har inte samma resurser som många svenska barn.

    Kan någon förklara för mig, varför de hatar just judar?
    Vad har de med judisk tro gjort?
    Jag må uppfattas som korkad, men försök att förklara lite kortfattat.

      Men läs på. Har du hängt med i skolan? Koll på historia? Allmänbildad öht?

      Kräver du seriöst att man ska skedmata dig med information? Nej du låter inte korkad men otroligt ignorant och uppe i det blå…

        Anonym, vet du ens själv varför just judar är hatade?
        Emmalisa, antisemitism går långt tillbaka i historien där de bland annat har anklagats för att ha dödat Jesus och de blir även tillskriva massa negativa egenskaper enbart baserat på deras härkomst. Bland nazister så ses semiter som några som vill krossa den västerländska civilisationen genom att bland annat kontrollera bankväsendet och media.

          Tack!

      Finns ingen bra anledning. Judarna har varit en förföljd grupp sedan de drevs ut ur Israel för några tusen år sedan. De har inte haft ett eget land. Bland annat ansågs pengar vara smutsiga så folk ville inte röra vid dem. De bestämde att det enda jobbet judarna var tillåtna att ha var att jobba med pengar. Sedan sa de att judarna var smutsiga och giriga. I Tyskland på 30-40-talet gagnade det nazisterna att ha en gemensam fiende, någon som de kunde skylla alla problem i samhället på. Då kände de gemenskap och det fanns en enkel lösning (om vi bara gjorde oss av med judarna skulle allt bli bra).

        Men läs på. Nej självklart finns ingen BRA anledning att hata ett annat folkslag. Någonsin. Men NMR anser att judarna styr allt, banker, media osv och ja, judör är riktigt duktiga affärsmän ovh har stor makt i världen. Men NMR tror även judar konspirerar mot västvärlden och att judar ska utrota den ariska rasen, och ta över världen. Vet detta då jag har en i min närhet (tyvärr) som är med i den där äckliga jävla organisationen och vi har haft långa samtal om deras flummiga, helt obegripliga ideologier.

          Ursäkta?

    Stavningen! Z inte s.

    OT: SVT Nyheter om Elias i Brunflo. Något att ta upp?

      Heja Elias! ❤?

      Elias är kung! ❤️

    Så det är polisens fel att det finns nazister i Sverige och att de tillåts framföra sina åsikter?? Det är politikerna som bestämmer, inte polisen! I slutändan svenska folket, när 1/5 röstar på ett nazistisk parti så blir det ju svårt att förbjuda dem att framföra deras skruvade åsikter.

    Folk sitter här och skriver hur hemskt det är för att minuten efter att ha postat gå tillbaka till att dricka sitt morgonkaffe eller vad det kan vara. Om ni tycker det är så hemskt, gör aktiva val för att visa att ni inte accepterar sånt här i Sverige 2018. *Trött*

      Hur vet du vilka aktiva val någon här inne gör eller inte gör?

      Och exakt vilka aktiva val ska vi göra då? Posta någon smörja på sociala medier eller?

      Jag är politiskt engagerad för att förändra samhället, min forskning och mitt arbete har jag valt för att försöka göra världen bättre. Jag är med i flera föreningar som arbetar med olika utsatta grupper, jag har lagt om mitt liv för att inte förstöra klimatet med min livsstil. Jag går på alla demonstrationer för en bättre värld. Jag skänker pengar till nationella och internationella hjälporganisationer. Snälla berätta hur jag kan göra mer aktiva val för att världen ska bli bättre! För jag skulle göra det. Men nu ska jag dricka förmiddagskaffet.

    Lite som den vid-iga mr cool låten, någon j–la gräns måste väl ett samhälle kunna sätta..

    Jag är så glad att hon vågar gå dit och ta fajten! jag är adopterad från asien och har bott i Sverige sen jag var nån månad gammal och känner mig hur svensk som helst (och till skillnad fr de flesta i NMR så är jag en laglydig medborgare som utbildat mig , betalar skatt och gör genom mitt jobb en vettig insats i samhället ) men dessa män ser bara min hudfärg. Önskar så att hela Sverige ställde sig upp och sa ifrån. Men med tanke på hur våldsamma de är så…

    Så sjukt att jag undvek att gå på bokmässan förra året pga att de var där. Jag bor i gbg men när jag läser att de är här och ”demonstrerar” så håller jag mig och mitt barn inne/långt från centrum. Hur kan det få kallas demokrati att de gör så att vi måste gömma oss? Hur kan det vara ok att nazister får sprida sitt hat helt fritt på gatorna? Har vi inte lärt oss nåt av det som hände för några decennier sedan ?

    Det känns ruttet att ha nazister på gatorna, ja det håller jag med om.
    Men det finns vissa saker Elaine och ni andra, som beskyller polisen för att vara flata, behöver betänka.

    När Nordfront och andra organisationer söker om tillstånd för demo så uppger de ju enbart att de ska demonstrera, kanske hålla tal, kanske gå en viss väg.
    Det finns ingen anledning för polisen då att neka tillstånd, som ni vet skyddas mötesfriheten av grundlagen, skyll på politikerna, inte polisen. Det är först när motståndare beger sig till demonstrationen som det fula börjar. Motståndarna ifrågasätter, med all rätt, och får då fula mothugg i form av fula ord osv.
    Polisen har gett tillstånd för en demo, de kan inte neka en demo för att det kanske dyker upp motdemonstranter och att ordväxling och bråk kanske kommer uppstå.
    Polisen närvarar däremot vid de demonstrationer som kan förväntas bli oroliga OM motdemonstranter kommer till platsen.

    Det bästa man kan göra när nazister går på våra gator är att ignorera dom. Ge dom inte luft. Ge dom ingen anledning att skrika fula saker. Vi kommer inte få dom att försvinna bara för att vi ifrågasätter dom. Det är däremot valfritt och en rättighet det också, men då ska man nog vara förberedd på vad man möter.

    När polisen närvarar vid demonstrationer så är det för att upprättahålla ordning, det kräver mycket och ofta inlånade resurser. Vid varje demonstration (det kan lika gärna vara RKU, V eller Fi som demonstrerar) som blir stökig, skriks det ord och meningar som är lika olagliga som de NMR skriker.
    Fortfarande har polisen knapert med resurser och att frigöra resurser för att gripa och lagföra varje person som skriker olagliga saker är en omöjlighet. Om ni fick följa polisens dagliga arbete så skulle ni se hur de tex sällan stoppar fortkörare, de griper inte alla som skriker fula ord, som spottar, som kastar saker. Varför? För att det tar enormt mycket tid att lagföra varje händelse.
    Pappersarbetet för varje liten incident tar enormt mycket tid.
    Av samma anledning kan de inte gripa eller avhysa varje nazist (eller annan demonstrant) som säger eller skriker olagliga saker.
    Det hade ätit upp alla resurser som är där för att upprätthålla ordningen.

    När polisen blir ifrågasatt på plats är frustrationen från deras sida redan rätt stor och jag förstår att det är enklare att svara att de inget hört, att de inget sett. De har annat att göra än att stå och be om ursäkt och förklara hur de arbetar för varje person som låter känslorna ta över förnuftet.

    Det gör mig ont att vuxna fortfarande smutskastar vår poliskår, en kår som går på knäna, som arbetar övertid för pisslöner, som har familjer som väntar tålmodigt men oroligt hemma. Som utstår hot och våld i sina hem för att de valt ett yrke som ska upprätthålla lag, ordning OCH demokrati. De lyder order, dom lyder inte allmänheten.

    Vill man klaga är det politikerna och f.d rikspolischefer man ska vända sig till. De som kört polismyndigheten i botten och kastat miljarder i sjön på helt galna projekt. Det är politikerna man måste vända sig till om man vill förändra en grundlag och det är inte en liten sak att riva upp och förändra.

    Det är starkt att Elaine står emot nazisterna, men det ger henne ingen rätt att smutskasta polisen.

      Tack!!!

      Tack! Vad man måste komm ihåg är att polisen jobbar utifrån en helhetsbild. Visst kan man framföra kritik, men den här formen av kritik är inte underbyggd.

      Helt rätt!
      Många verkar oinsatta och tror att det finns fullt tillräckliga resurser inom polis och även sjukvård. Kan känna att vissa bör vakna upp och börja titta på nyheter innan de offentligt kritiserar enskilda poliser.

      Hear hear! Skulle just gå in och skriva något liknande, men du gjorde det tusen gånger bättre. Om ändå fler visste hur verkligheten ser ut för våra poliser. Visste ni ex att vi inte har fler poliser än att det är max sju polisbilar á två poliser i varje som rullar runt i sthlm city på kvällarna?

      Håller med!

      Det är vidrigt med nazism men det finns inte utrymme i lagen att fälla någon pga ”judejävlar”. Inte ens om man heilar. Det är inte polisen som har bestämt detta.

      För att ett uttalande ska omfattas av straffansvar för hets mot folkgrupp måste det – enligt praxis från Högsta domstolen ha ”framställts utanför den ”helt privata sfären, inför en grupp som består av fler än ett fåtal personer på ett sätt som gjort det ägnat att uppfattas av denna””.

      Tänk vad lite uppmärksamhet NMR hade fått om inte allt skulle filmats och lagts upp på sociala medier…. De får så OFANTLIGT mycket gratisreklam. Vem tittar på deras egna youtubekanal liksom?

    Nmr demonstrerade där jag bor för några veckor sedan. Det var ett större polispådrag än när Obama var här!
    Kan det vara så att polisen menade att de är underbemannade på det sättet att om de går på nmr spårar det ur och då räcker inte 7 poliser?

    Hursomhelst, på demonstrationen vid mig för ett tag sen spärrade polisen av så nmr och motdemonstranter var 100m samt 50m åt andra hållet ifrån varann med avspärrningar. Samt uppmanade butiker att hålla stängt. Det var minst 20 polishästar, hur mycket poliser som helst då de väntade sig problem under marschen. Nmr beslutade sig för att inte gå marschen då de var arga för de inte fick den väg de ville ha. Det hände ingenting, tack vare detta. Motdemonstranterna är lika farliga om inte värre än nmr.
    Vi hörde allt från demonstrationen och det är så sjukt! Vi har yttrandefrihet och rätt att demonstrera men hoppas det går käpprätt åt helvete för alla såna här grupper! Blir så ledsen att det är såhär i Sverige

      Jag är rätt säker på att polisen gör vad den kan och får. ?

        Ja det är jag med. Behövs mycket mer resurser och bättre ledning

    Marie S har fått barn.

    Att propagera nazism borde vara olagligt!
    Fy fan att vi ser denna skit återigen på våra gator. En som minns 90-talet.
    Liksom islamism borde inte nazistiskt budskap få basuneras ut på våra gator i demokratins namn. Allt hat måste bekämpas!

    Fred på jorden i micro och macromått måste vara det vi alla strävar efter.

    Att poliserna inte gjorde något precis där och då kanske har sina förklaringar.

    En annan sak jag tänker på är hur farligt ett fördummande samhälle kan bli och att vi måste satsa på skolan.

    De där nazisterna är med all sannolikhet obildade och låginkomstagare.
    Samhället måste bli mer jämnlikt och all höger och vänsterextremism måste bort!

    Nu är det daga för våra partier att släppa på dagisfasonerna och börja prata med varandra över blockgränserna. Kom överens och samarbeta!
    Hur svårt kan det vara att släppa på prestigen!

      Jag har funderat mycket på det där.

      Det är en en vansklig väg att gå att tumma på yttrande och åsikts-frihet, men samtidigt är jag för de lagar som Sverige har och redan idag regler samhällsomstörtande verksamhet. Men var går den gränsen? Och skulle då också AFA och andra från vänstern som vill ändra på samhället via revolution (väpnad) och inte genom demokratiska val om det så behövs också omfattas?

      Men tillbak till NMR. Jag är otroligt dåligt insatt i dem och vad de säger. Uppmanar de också till väpnad revolution? I så fall är det ju fullt lagligt att neka dem att demonstrera mm. Finns det något annat i deras partiprogram som kan klassas som samhällsomstörtande? Skulle det inte vara möjligt redan idag att förbjuda dem? Klassa dem som terrorister tex?

      Någon som vet vad de säger offentligt?

      (Och nej det är och borde inte vara olaglig att ogilla andra personer om man inte sympatiserar med dem och ha en önskan att de lämnar landet. Men folk borde ha bättre omdöme om vem och vilka de anser detta om och på vilka grunder.)

        Om de klassas som fundamentalistiska partier kan man väl på så sätt förbjuda dem och därmed propagandan?

        Jag har inte funderat något närmre i detta men det måste väl finnas reglementen i svensk lag om att vår demokrati ska stå för jämställdhet och människors lika värde oavsett tro och ursprung. Att staten inte ska styra folket utan att det är folket som styr staten osv.

        På så sätt borde väl partier såsom SD inte ens vara ett lagligt parti att rösta på och vi hade sluppit se övriga behöva frysa ut dem vilket ju gjort dem bara mer till ett oppositionsparti.

        Ja det där med demokrati är sannerligen komplicerat.

        Kanske man kunde tillämpa nån slags demokratilag med

          Finland har väl förbjudit nazistiska organisationer?

          Hej: På vilka grunder borde SD vara förbjudna? De är ju för demokratiska val och vill förändra inom de lagar som finns att tillgå. Vi kan väl inte förbjuda någon bara för att vi inte håller med dem eller för att media stoppar ord och avsikter i munnen på dem som de inte sagt, och de som verkligen har sagt dem har ju också blivit utesluta.

          Har jag missat något?

            – Varför är det så svårt för de här människorna att få jobb? Jo, det är för att de inte är svenskar. De passar inte in i Sverige, sa Jimmie Åkesson i slutdebatten i SVT.

            Åkesson är inte utesluten.

              Fast du måste ta med fortsättningen också. Han sade att de måste ges möjlighet att bli det, svenskar.

              Och om du såg SVTs upprop om att rösta om motiveringarna hos de unga där, de som alltså är födda i Sverige och har medborgarskap, till varför de inte tänkte rösta så var det för att de inte kände sig som svenskar och att det var mer insatta i sina föräldrars gamla hemländer och deras politik och att de identifierade sig mer med det och dem.
              Så ogilla gärna SD och Åkesson, men det var inte det han sade eller menade.

              Lika lite som när A Lööv blir felciterad och vissa vill få det till att hon har påstått att hon tror att Sverige klarar av och borde ta emot 30 miljoner immigranter. Det var inte det hon sade eller menade. Hon ville bara inte bli tvingad om att prata om det i absoluta tal och vägrade att gå med på den retoriken.

              Det här med den oärliga debatten måste få ett slut om vi ska komma någon stans. Sluta att pådyvla meningsmotståndare åsikter som de varken har eller menar oavsett vilket läger vi pratar om.

              svar väntar i modd 🙂

            SD är ett parti med bruna rötter som startades av tidigare medlemmar från högerextrema och rasistiska partier och organisationer i slutet av 80-talet.
            Det är ju därför inga övriga partier vill befatta sig med dem och därför jag inte tycker att det borde vara ett riksdagsparti.

            Har för mig Åkesson gick med i SD 95 så att han inte visste något om partiets bakgrund tror jag inte på.

            Sedan kan partier utvecklas och göra upp med sin historia absolut men det är ändå ett missnöjesparti som späder på hatet i samhället.

              Hej: Inget av det du säger är fel, men jag under på vilka grunder de skulle förbjudas annat än att många önskar att det görs? Jag fick inget svar på den frågan. Vilken lag lutar sig ett sådant beslut på? Eller vilken lag skulle du vilja införa som gjorde det möjligt?

                Jag önskat att jag var mer insatt The real Hmm men önskvärt hade varit att någon form av lag utformades för att stoppa den typen av partier och ännu värre såsom NMR.

                Det är mest magkänslan av att ha den typen av partier i riksdagen som gör att jag får magont och undrar vilken riktning partiet tar om det får mer makt i framtiden.

    Det är tack vare media som NMR blivit så stora, innan NMR fick rikstäckande media reklam så var dom en obetydlig liten organisation. NMR har funnits sedan 1997, men bara haft ett fåtal anhängare. för några år sen och framåt så har dom växt otroligt mycket pga av att media börjat skriva om dom. All publicitet är bra publicitet och ingen är gladare än dom så fort dom nämns i media = gratis reklam. Hade media aldrig uppmärksammat dom så hade dom fortfarande varit en obetydlig liten organisation. Men när tusentals motdemonstranter samlas för att demonstrera mot dom så går det lixom inte att inte skriva om det i media. Så motdemonstranterna bidrar faktiskt till att NMR växer.

      Jag håller inte med att det är pga media som de vuxit. Det har säkert hjälpt, men det har hänt väldigt många saker som har pushat högerextremismen. T ex terrorattentat och rädslan de gett vissa, ökad immigration, och att rasism blivit mer accepterat i vardagen tack vare bl a SD. Riktigt läskigt att följa den här utvecklingen.

    ÖPPET SPÅR:
    Hetero-förhållande sedan 2 år. Blev plötsligt förälskad i tjej på resa. Oväntat både för mig och partner då jag alltid ”varit” hetero. Så mycket större än att gå på impulser, kände att det var en identitetsfråga där jag behövde utforska detta för att hitta mig själv. Älskade och var fortfarande kär i partner. Överenskommelsen blev att jag fick utrymme att utforska det under period. När perioden var slut var jag klar över att jag var bi, men ville återgå till relationen. Partnern ville ta det långsamt pga chockad/sårad, förståeligt. Vi är dock sambos, gemensam ekonomi etc. Därför föreslog vi fortsatt öppen relation under sommaren förutsatt att vi var uppriktiga mot varandra men inte rapporterade allt i detalj. Vi är bästa vänner och har mysigt. Jag har varit öppen med att jag kan strunta i öppen relation, men partner sa att det är bäst istället för att stressa in i något även om vi egentligen vill. Under den öppna perioden var jag öppen med att jag legat med ngn under sommaren men helst ville vara med partner. Han sa hela tiden att han inte var intresserad av att ligga runt, att han skulle bo i väns lägenhet några veckor för att få andrum från oss för vårt förhållandes skull. Varje kväll kom han över till vår lägenhet, kollade på film, åt middag. Jag gjorde försök att vara intim, hålla om, prata om vårt förhållande. Han tyckte det var mysigt men var något återhållen. Frågade om han träffade andra pga isåfall skulle jag backa. Han sa hela tiden att han endast pratat med någon tjej kort men fokuserade på arbete och att må bra.

    Fick nu på omvägar höra att han legat med tjej i sin väns lägenhet en gång. Jag blev förstörd då jag var ok med det under förutsättning att vara ärliga mot varandra även om ej i detalj. Att han låtit mig gå runt och glittra, bli glad när vi håller hand och tro vi jobbar oss tillbaka, medan han haft sex med en annan tjej, kändes som ett svek där han fört mig bakom ljuset.

    Han menar att vår överenskommelse ju var att inte prata om det, att han inte sa något pga det samt att han ändå är ointresserad av denna tjej och vill se till vårt långsiktiga som par.

    Hur ska jag resonera? Att han låg med någon annan är jag ok med pga vi hade paus och det var överenskommelsen, men att han gett sken av att ett sådant upplägg inte är aktuellt, bestämt förnekat att han ska/har gjort något under perioden och sen legat med ngn men inte sagt det. What to do?

    Vi älskar varandra innerligt och jag känner honom på djupet. Han är uppriktigt chockad och trodde han följt överenskommelsen, medan jag menar att det var fel att ge sken av att inte alls träffa ngn under denna period och låta mig leva på hoppet.

      Finns ju ett öppet spår ett inlägg tillbaka. Passar nog bättre att posta där?

        Ja jag gjorde även det, tänkte att ingen kollar i Öppet Spår såhär en dag efter och ville därför uppmärksamma mitt inlägg här så folk gick in i ÖppetSpår-tråden. Kanske blev knasigt.. Tack! 🙂

      Jag tror inte på öppet förhållande om man vill ha ett seriöst förhållande. Kommer alltid sluta med att någon blir sårad.

      Ett öppet förhållande är nog inte det smartaste att ha om man bor sambo med delad ekonomi.

      Tvivlar på att ni älskar varandra innerligt som partners. Kanske mer som vänner?

        Tack för svar. Ingen av oss vill ha öppet förhållande i grunden utan detta var en lösning då jag plötsligt blev förälskad i en tjej. Det var något mer än en plötslig fling i ett förhållande, då jag aldrig trott jag attraheras av tjejer. Hela min heteroidentitet och dröm om man och barn ställdes på ända. Därför fick jag ”dispans” att se efter det. Innan det och hädanefter om vi lever ihop är det inte ett alternativ.

          Vill skriva igen att syftet inte var att dra fokus från viktig diskussion om NMR/nazism/rasism. Ville bara uppmärksamma på att jag gjort inlägg i Öppet Spår kommentarsfältet då jag är i desperat behov av hjälp. Gå gärna in där och ge mig hjälp/råd, så fokus inte dras härifrån. Tack och ha en fin söndag! /M

          Jag gissar att din kille är mer sårad/tagen av det som hänt än han sagt/insett.
          Det ÄR ju hemskt om ens partner blir kär i en annan. Jag gissar ju bara nu men hans tillit till dig måste väl ändå fått sig en törn och han försöker hantera det så gott det går. Rent spontant tycker jag inte att du kan ha för stora fordringar på hur han ska bete sig när du satt honom i denna situation. Hans beteende är ju en följd av den extremt svåra situationen du satte honom i.

        Öppet förhållande behöver inte vara mindre kärleksfullt eller seriöst än ett stängt förhållande.

        Alla förhållanden bygger på kommunikation och tillit, oavsett om de är öppna eller inte.

        Öppna förhållanden slutar inte oftare i att någon blir sårad än stängda. Hur ofta är inte någon i ett stängt förhållande otrogen eller bryter tilliten på annat sätt? Viktigt att man talar om vilka gränser man vill ha i ett förhållande, något som görs ofta i öppna förhållanden men tas mer för givet i stängda.

        Men min poäng är i alla fall att öppna förhållanden inte är oseriösa.

          Ja, jag håller med dig och om det fungerat som du säger hade det varit ett alternativ, vilket jag trodde att det var: att vi skulle vara ärliga mot varandra under den öppna perioden. Det slutade med att jag var ärlig med att jag legat med ngn under sommaren, medan han förnekade. Därav att jag är så sårad nu. Inte faktumet att han låg med ngn pga OK, men att han lät mig tro att han inte gjorde det och därför försökte vara varm, intim, laga middagar etc.

    All heder till Elaine….önskar fler hade mod som denna kvinna.

    Sjukt att poliserna står som fega får, trots allt drabbar Nazism alla och det borde dessa mesar veta.
    Tillåtet eller ej, det skulle vara så befriande att se lagens sk. riddare göra skäl för sin lön vilket de sällan gör.

    De vågar ju tex inte heller in i områden som utsätts för vandalism och brott som tex. Rosengård i Malmö.
    Det är ju farligt……

      Jag var där igår.
      Och det var en ynklig skara NMR som till sist gav upp och lommade iväg medans ett stort antal av oss icke nazister ropade INGA NAZISTER PÅ VÅRA GATOR!
      Polisens uppgift är att skydda grundlagarnas rättigheter och inte åsikterna i sig vad man än tycker om nmr och deras idioti. Så att säga att de är fega får är fel. Jag var dör jag såg vilket jobb de gjorde.

      Detta var nog det dunmaste jag läst på länge!

      Ingen heder till dig dock Lisa.

      Fega får?
      Hoppas du är ett modiggt, om än jävligt dumt, får så du slipper ringa den fega varianten nästa gång du behöver hjälp.

    Är Elaine Eksvärd och Patrik Sjöberg ovänner? Hon har inte gratulerat honom till att han utnämnts till hedersdoktor vid Malmö Universitet för sitt arbete? Vad hände?

      Hon kanske har gjort det privat via tex iMessage ??

        Och låtit bli att göra reklam för och dra uppmärksamhet till treskablinoll ? Faller på sin egen orimlighet.

    Jag kan tycka att det är märkligt att NMR kan demonstrera för något som inte är demokratiskt, genom att utnyttja sina demokratiska rättigheter.

    Tror många här inte förstår problematik ifall polisen ingriper med våld i sådana här situationer om det kan undvikas.
    Våld har en tendens att eskalera och det finns ingen anledning att ta hand om det då om det riskerar att bli en upploppsliknande incident.

    Polisen är lam av en anledning, de vill undvika att det spårar ur och blir slagsmål mellan polis, demonstranter och motdemonstranter.

    Tror ni inte demonstrationen filmades av många personer (jo, det kan man göra det trots vad vissa influencer vill förbjuda denna möjlighet för att hon blev filmad på en strand)? Sen om det förekom hets på folkgrupp i tal eller ramsor, de personerna kommer identifieras och lagföras under ordnade former när de inte är samlade i grupp. Riskerna blir mindre när man inte har demonstranter och motdemonstranter i närheten.

    Däremot tycker jag alla organisationer ska ha rätt att demonstrera, allt annat börjar riskera åsiktstyckande och censur och det är farligt att ge staten sådan makt.

    Om dessa föreningar sen är rasistiska i demonstrationerna så självklart ska det lagföras och göra det svårare för dem att få demonstrationstillstånd nästa gång. Oavsett om det är Isalmsk samling som hestsar mot otroende, BLM som hetsar mot vita eller Nazistisk som hetsar mot vissa religioner och hudfärger.

    Lipa gör ju inte saken bättre

      Tack för insikten!

    I USA vet vi att det är globalisternas strategi att skapa motsättningar i samhället som bl.a. ”black lives matter där Soros och Kellogs är donatorer av stora bidrag. I Vårt land är det främst globalisten Bonnier genom sina medier spridit en falsk bild av invandringen. Under 40 år har SVT, Aftonbladet och naturligtvis Bonnier-koncernen sopat problemen under mattan och låtsat att det regnar. Hade de hörsammat vad svenskarna sade på den tiden hade vi idag, aldrig haft dessa problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.