Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

558 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag kollade på föräldrarfällan på netflix för första gången på många, många år. Kom ihåg den som rolig, nu grät jag flera gånger?! Har ni också kollat på någon film i vuxen ålder och reagerat på annat sätt än när ni var barn?

      Ofta, jag såg oxå den idag ?

      Varför grät du av den? :s

        När de kramade sina föräldrar för första gången ❤️

          Jag grät också flera gånger när jag såg om Föräldrafällan, speciellt när Hallie berättar för mamman att hon inte är Annie.

            Jaaaaaa så djupa scener ? haha. Jag var inte alls beredd på det, förstod nog inte poängen när jag var barn

      När Hallie träffar sin mamma för första gången mamman är så fin och skådespelaren är så bra och sen inser man att hon gick bort för några år sedan…?

        10 år sen nästan. Jaaaa, hon är sådär kvinnligt vacker, typ Lady Diana vacker

        Vem gick bort?

          Hon som spelar mamman. Hon dog 45år gammal efter att ramlat på skidor under en nybörjarkurs utan hjälm

      Kollar på Fucking Åmål nu och får dubbelångest. Först på grund av att det var verkligen exakt så jävligt och för det andra att jag snart är förälder till en tonåring. Fuck liksom.

      Haha, tittade på den förra veckan för första gången någonsin. Slogs av vilken bra skådespelerska Lindsey Lohan var och lite sorgsen att hon kastade bort allt det på droger och sprit.
      Och det som fick mig att böla var tanken på att välja bort ett barn och veta om att det fanns någonstans..

    Vilken är den bästa plattången? Vill både kunna platta och locka håret.

      GHD, jag har den som heter Gold. Jag gillar den skarpt.

        GHD har de bästa plattängerna. Snabb uppvärmning och den keramiska ytan ör av god kvalitet. Lätta att hålla och hantera också. Många andra märkens modeller är tunga och dåligt designade så man tex kommer åt on/off-knappen när man inte vill det osv.

      Jag har en Babyliss icurl som är en plattång som är gjord för att kunna locka också. Gillar den ☺️

        Jag med!! Har haft min i flera år och är supernöjd.

      OBH Nordica Björn Axén Tools Straight & Curl Nano Pro är överlägsen alla andra på marknaden. Älskar den och har haft den i typ 5 år och är lika bra nu som då

        Köpte den precis och älskar den med! Dock får jag inte till några lockar, har du några tips?

      HH Simonsen ♥️

      L’Oréal steampod! ? Har själv lockigt hår och den är grym och vilken glans! Mycket bättre än ghd.

      GHD Gold ? helt suverän! Min gick sönder efter 6 år men köpte genast en ny.

      Remington pro-luxe alla dagar i veckan!!

      GA.MA CP3 Är min favorit! Värms upp sjukt snabbt och funkar lika bra idag som då jag köpte den för 6 år sedan?

      Jag har en ghd platinum men remington (den med display) slår alla mina ghds jag haft under åren , och jag hatar att erkänna det. Testade att platta en sida med ghdn o en med remington, ghd sidan var full av frizz (o så använder jag värmeskydd o serum) medan remington sidan var som silke utan frizz alls.

        Funkar den att locka med, har tjockt hår

    Okej. Förrådsrensar. Era bästa tips när det gäller att ”vårstäda”.

      Släng all skit.

      Var inte sentimental. Släng sånt du inte använder och sånt där man sparat som ”är bra att ha”. Om du känner dig tveksam på om du kommer behöva en viss sak och känner att du borde spara den för att den kan vara bra att ha, lägg alla sådana grejer i en låda och har du inte använt grejerna på ett halvår, kasta.

      Släng det som är inget att ha eller ge bort/sälj.

      Var så hård du kan när du rensar. Släng och sälj. Har du ett normalstort förråd har du antagligen runt 10-15 tkr i värde där inne och mkt kanske går att sälja?

      Sätt post its på det du sparat. Om post it:en är kvar nästa gång du vår/höststädar har du inte rört sakerna på 6 eller 12 mån (beroende på när du rensar igen) och då är det antagligen ngt du inte behöver. Släng/skänk/sälj då sakerna i nästa vända.

      Ni tänker så rätt alla ni som har svarat!

      Det är så befriande att rensa bort så mycket det bara går. Jag hade en enda minneslåda kvar. Jag gick igenom allt och slängde även det. Jag vill bara ha det absolut mest nödvändiga.

    Hur gick det för dig ”?” som skrev i gårdagens Öppet Spår?

      Hon drog därifrån förhoppningsvis

      Äh det var ett troll.

        Misstänker det också, men om inte så lika bra att säga att man hoppas att hon drog

        Riskerar hellre att bli trollad än att något av det man skriver kanske gör en skillnad. En misshandlad och nedbruten människa kan låta precis som ett ”troll” och ser verkligen inget värde i sig själv. Jag hoppas ju dock att det var någon som ”trollade”. Tänk så många misshandlade kvinnor det finns som läser den här bloggen, vore konstigt om ingen av dom skrev på Öppet Spår.

      Men alltså hur kan ni säga troll? Även om det skulle vara sant, tänk på alla andra som är i den situationen och som läser alla råd hon får. Och om det hon skriver är sant är det ju sjukt att anklaga henne för att trolla? Jag kanske är skadad för att jag jobbar med personer i den situationen och fattat hur vanligt det är. Men oavsett, kan ni inte varav skippa ”troll” kommentarerna? Finns ju inget värdigt syfte med det.

        Tänker samma. Jag har inget emot ifall jag blev trollad. Jag bryr mig hellre en gång för mycket än en för lite. För chansen finns att det var sant och var det inte det så är inte ”skammen” min. ?

        För att personen betedde sig som ett troll

          Vad skrev hen? Var inte med igår 🙂

            Läs den från igår för att då hela bilden. En tjej som blivit misshandlad och tagit tillbaka anmälan för att rädda killen och väntade på honom. Folk skrev flera gånger att hon skulle dra osv och tyckte det var dumt att hon tog tillbaka anmälan då blev hon sur för att folk inte daltade med henne

              Tack!

          Sympatiskt!

    Kommer ni ihåg inlägget om Petra och den trendiga vassen hon gjorde reklam för? Och så diskuterades det i kommentarsfältet huruvida man borde plocka vassen eller om det var ofräscht pga djur man drar med sig in.
    Hur som helst så plockade jag med mig några fina vasstrån hem några dagar senare när jag passerade en sjö och berömde mig själv för att va en sån ekonomista. Ställde vassen i en fin vas i badrummet. Ytterligare några dagar senare kryllar badrummet av små små spindelbebisar? så tips tips! Plocka ej hem växter utifrån!

    Och på tal om ofräscht, kan någon rekommendera en bra städfirma till bra pris för Stockholmsområdet? Ej svart, vill att städaren ska ha schyssta villkor. Tack på förhand!

      Äsch plockar blommar och kvistar hem halva året har aldrig vare med om dragen in en massa djur. Du hade bara otur. Nästa gång skölj av dom innan!

      Vi är jättenöjda med vår nuvarande städfirma direktförmedling. Använde dem till flyttstäd då mäklarn rekommenderade dom som billigast och sen anlitade vi dom till vår nya lägenhet för de hade så bra pris och städade bra=) Betalar 170kr/h och det är mycket mindre än min systers som betalar typ 220kr/h, fast i en annan stad.

        Vilken timlön får den som arbetar då? ?

      Ibland, om det är kallare ute än inne, så ’vaknar’ kryp till liv. Ställer alltid kvistar etc en stund i duschen så att allt hamnar där innan jag sätter fram.

      Haha! Jag kände mig också extremt ekonomisk när jag gick ut och plockade blommor i somras. Tog bilder och lade ut på Instagram. Några dagar senare kryllade det av larver inomhus. Ytterligare några dagar senare kunde de flyga. Aldrig igen!

        Menar inte det här på ett elakt sätt, men är ni stadsbor som aldrig har plockat vildblommor förut? Ser det typ som stockholmare som förfasas över lantisar på tuben, typ. ?

          Haha, får mig att tänka på någon i kommentarsfältet här en gång som aldrig skulle vilja plocka hem blommor från ute i det fria, för man visste ju inte vad man fick hem, kändes tryggare om de kom från en affär… Tror det var inlägget om Petra Tungården (Strömgården numera?) och sitt vass i vas 😀

            Cirkeln är sluten, det var ju TSs referens…

        Hahaha förlåt att jag skrattar, guud vad hemskt!!

    Någon som känner till affordable luxury? När de lägger ut nya saker är de ju redan sålda.

    Och finns neverfull alltid inne i LV-butiken eller måste man beställa? Inte så sugen på att åka till Stockholm bara för att hämta (bor i Halland).

      AL har sålt falska väskor. Köp istället från Bukowskis eller Kaplans som faktiskt har koll på sakerna och ett gott rykte. Vestiaire Collective verkar många gilla, men har ingen egen erfarenhet

        Hur vet du att de sålt falska?

      Du kan ringa butiken och beställa hem en neverfull direkt till dörren 🙂

        Kan man det?!

          Jaa! Jag har gjort det flera gånger, inte varit några problem. Vissa väskor går inte men basics som neverfull, speedy och Alma tex ska vara lugnt. Samt alla väskor som inte är superhypade 🙂

      Affordable luxury har ett lite tvivelaktigt rykte. När de skulle sälja scarfs hade de flera boxar med exakt likadana scarfs inpackade i glansig plast och så kommer originalen INTE förpackade och varför hade de tio likadana som alla var ”nya/oanvända”? Mkt suspekt. Scarfsen såg heller inte äkta ut, blurrigt tryck.

      Neverfull i MM finns oftast inne på LV men om du vill ha en specifik färg inuti och att den ska vara ”made in France” och inte ”made in Spain” (de har produktion av neverfull i båda länderna) så kan du ha otur.

      Be ngn i Sthlm köpa och skicka rekommenderat?

      Jag bor i Blekinge, åkte till Stockholm så fort jag hade råd med min Louis Vuitton. Det var fan lycka. ❤️ Men har aldrig varit med om ett sådant… speciellt sätt att handla på.

        Berätta!
        Har hört att LV-personal är snorkiga och har dåligt rykte.

          Jag köpte min Neverfull i Sthlm för ca 3 år sedan. En av vakterna var rätt otrevlig men personalen var helt underbar.

          De är inte snorkiga. Personalen håller koll på kunderna. De tipsar när det kommer in ngt du kanske gillar och smsar när du fyller år (inget systemgenererat sms utan ett personligt sms). Jag tycker de är jättebra.

      Köpenhamn är väl närmare?

        Att handla LV i Kph är värdo just nu då danska kronan är stark tyvärr.

          Svenska kronan är låg just nu. Så allt annat verkar säkert högt.

    Kan karrekotletter (utan ben) vara mörkare i köttet (ej vitt) trots att det är tillagat och klart/ej rått?

      Ja

    Någon som vet vad bebis vägde i vecka 31+0? Min ligger på 2085. Undrar om det är mycket större än normalt.

      Googla. Gissar att det är individuellt och du inte kommer få några bra svar ändå

      Vad säger de när du är på koll? Tror du får bättre svar av dom kring hur stor/liten hen är

        Var på koll, sa att jag var lite orolig och sedan när hon mätt mig sa hon bara att bebisen var lite större men inget att oroa sig för. Ville bara ha någon att jämföra med 🙂

          Står det inte i appen Preglife ungefär hur stor ungen är i varje vecka?

            Jo det gör det! Ligger ett halvkilo över vad som står där men när folk pratar vikt på bebisar så hänvisar många till hur många % + eller – dom låg på kurvan. och vad beräknad födelsevikt är, medans jag inte har någon aning och ångrar att jag inte frågade på undersökningen. År egentligen bara nyfiken 🙂

              Du kan även logga in på din journal med bank-id via 1177. Där kan det möjligen finnas en anteckning. Annars är det bara att ringa till mottagningen eller fråga din BM vid nästa besök.

      Inte fått veta någon gång om vad bebis vägde i magen. ?

        Man får reda på sånt vid tillväxtulltraljud tror jag… jag gjorde ett vanligt ul pga. minskade fosterrörelser så det var liksom inte vilten hon var ute efter att se!

      Varsågod! Hittade bara kurvan för pojkar, men flickornas storlek (om det är en flicka i magen) skiljer sig inte så mycket. Snittstorleken vid födsel är ju 3500g och 50 cm för flickor och 3600g och 51 cm för pojkar.

      http://www.tillvaxtkurvor.se/PCPAL-Nyfodda-22-44v-pojke.pdf

      Här ser du ”normalkurva” och hur många +/- man är utifrån standardkurvan.

        Åh tack!:)

      Vill inflika att viktuppskattningarna ibland kan vara extremt felvisande. Huvudsaken är att mor och barn mår bra! Lycka till med bebben när den väl behagar att kika ut!

        Har förstått det med, men man blir ju besatt av att få reda på minsta lilla detalj man när man är gravid ?

      Familjeliv vet väl

      HELA graviditeten gick jag och oroade mig för att mitt barn skulle vara stort (sambon vägde nästan 5 kg när han föddes haha). Det gav upphov till extreeeeeemt mycket katastroftankar och allt som skulle gå fel pga det.
      På förlossningen när jag pratar med min barnmorskan säger hon något som jag önskar någon sagt innan för det fick mig att chilla ner angående det. Hon säger ”fast det är ju huvudet och axlarna som känns och är störst, och de är typ lika stora vare sig barnet är ”tjockt” eller inte, resten glider liksom ut bara oavsett, förlossningarna brukar vara lättare med ett långt gånget välutvecklat barn som kan ”hjälpa till””.

      Fick ett rätt stort barn men förlossningen kunde inte gått bättre. Sprack inte, och han var ute 5 timmar efter vi kom in efter helt hanterbara värkar som gick att andas och slappna av igenom (= gör inte lika ont när kroppen är heeeeelt avslappnad, och duöppnar dig mycket snabbare) <3

      Min dotter avvek från sin kurva och blev större än beräknat, vilket skapade panik på MVC som skickade oss på tillväxtultraljud och det gav mig en massa katastroftankar. Jag hade behövt någon i det läget som lugnt förklarade att vi ska kolla upp det, men att det inte behöver vara någon fara. Min poäng med att berätta detta är: ta det lugnt och försök att inte bli orolig (om du nu börjar bli det) ❤️. Google är bra till mycket, men risken finns att du läser en massa saker som stressar dig. Min dotter var större än genomsnittet när hon föddes, men hon var och är superfrisk. Nu är hon 6 månader och hon är helt fantastisk.

    Inte är väl jag först?

      Nej

        25 likes?

      Om du vill vara först så kan du sitta och klicka på Bloggbevakningsloggan eller hur man säger och precis kl 20:00 tills det står Öppet spår.

      Så fort det står lämna kommentar så skriver du något snabbt. Då kan du ha tur och komma först.

    Ska bjuda mina kompisar på paj imorgon hur kan jag äta av den nu utan att det syns?

      Rookie mistake, man gör alltid två stycken. En till eget bruk

        Har bara en pajform………

          Köp engångsformar tills nästa gång ?

            Nej nej!! Inte miljövänligt!

      Du tar en bit och så säger du till vännerna imorgon att du har ätit av den redan ? jag hade inte heller kunnat hålla mig, så hade inte tyckt att det var konstigt!

      Släck lampan när dina kompisar kommer. Säg att det är för att förhöja smaksinnet.

      Du serverar en bit imorgon, inte att de tar själva från formen 🙂

      Du skär upp den och serverar på tallrikar direkt

      Haha gör det något att det syns? Isåfall, baka en till?

      Du skär bitarna (+ dekorerar) innan servering, ingen behöver ens se formen 🙂

      Du finserverar och presenterar inte pajen hel, utan monterar rätten med en bit + tillbehör på varje tallrik.

        Haha tack för era goda råd! Får se hur jag gör! Vill bara kolla läget egentligen, att den inte är äcklig oså

      Släng ner lite sallad i tomrummet 😉

        Bästa rådet hittills CK. Får bli lite spenat i hålet

      Du lägger upp varsin bit fint på fat i förväg!

      Skär upp den i bitar och servera på ett annat fat

      Eller hur… har gjort en amerikansk cheesecake till en middag imorgon och den jäveln har ropat från kylen hela dagen. Dessutom tjatar sambon på mig att vi ska smaka!! Nu snackar vi en cheesecake med 600 g Cream cheese ?

      Skär upp den i bitar som att du har förberett väldigt noga bara 😀

    hur gamla är ni härinne? jag är nog äldst

      19 snart 20 🙂

      27 år, inom kort 28 år.

      26

        Samma här.

      34

      18

      42

        Samma här ?

      3800år minus 1800år minus 200år minus 723år minus 50år minus 727år minus 272år. Så gammal är jag 🙂

        Som jag då ?

      25

      35!!!

      71 år.

      27

      44

      29.

      27

      24,5 😉

        Jag med, nästan på dagen ?

      38

      32

      55

      38 and still going strong

      45 om ett par dagar

      28 men känner mig 35

    Alltså vad faaan?! Har en elvaåring som just börjat surfa runt och youtube:a och snapa. Försöker hänga med men ser ju inte varje sekund. Nu kommer ungen plötsligt och är JÄTTEGLAD för att han swishat (!!) mest av alla fans till en youtuber vid namn svensk drama (Peter Axelsson). Denna människa sitter alltså och hetsar sina mycket unga följare att swisha honom!

    Detta är verkligen inte något vi förutsett när han fick börja vara på nätet och ha swish. ? Som tur är får han bara ha 50kr på sitt konto (för att åka buss och köpa godis).

    Jaja, nu vet vi det men jag är fan lite bitter över fjanten som sitter och lurar pengar av barn.

    Visste ni att sånt här sker?

      Fast de lurar inte de ber om stöd för att kunna fortsätta youtuba, de poängterar hela tiden att man bara ska ge ifall man verkligen kan och att det är helt frivilligt 🙂

        När vi diskuterade kost kom vi fram till att barn inte är mogna nog att fatta beslut vad gäller mat. Borde rimligtvis gälla pengar? Tolkar ditt svar som ett försvar, vilket jag hoppas att det inte är. Det är ju inte försvarbart att säga sådant till ett barn vars konsekvenstänk ej är färdigutvecklat. Skaffa ett bättre betalande jobb om de behöver pengar, kanske?

      Ja, det vet man. Varför har din 11åring swish på sin telefon?? Räcker väl att numret är kopplat till swish så ni kan swisha vid behov? VARFÖR skulle ungen behöva skicka pengar till någon, någonsin? Oansvarigt av er föräldrar

        Man kan ju anmäla swish som endast mottagare. Att man bara kan ta emot och inte skicka.

          Man kan också anmäla sitt nummer precis som vanligt kopplat till ett bankkonto och sen skita i att ordna bankID och swishappen åt honom. Då kan man ta emot men inte skicka

        Varför har en 11åring en smartphone överhuvudtaget??

          2018.

            Och?

          För att ”alla” har det och för att det är så telefoner är utformade idag. Jag hade en tegelsten (Sony, stor klumpig sak med antenn och smal display) när jag var 7år redan på 90talet, för att kunna ringa hem vid behov och kunna bli nådd. Visste också hur man använde telekiosken i centrum vid kris. Hade mobilerna sett ut som idag så hade jag haft en sån. Tycker inte att det är konstigt att barn har telefoner, dock jäkligt konstigt att de har tillgång till banköverföringar

          Fast att en 11åring har smartphone är väl inget konstigt. Jag hade också mobil när jag var 11. Föräldrarna behöver kunna nå en och det är ju även roligt att ha 🙂

        När vi var på banken och ordnade detta var deras pitch ”ja så ska han väl ha Swish så ni kan swisha honom vid behov?” Jag har inte ens reflekterat att man kan ha ”envägsswish”. Vi har ju GIVETVIS pratat en massa om vad han får och inte får med tydliga instruktioner, men hade inte en ANING om detta, hence har vi inte pratat med honom om just detta.

          Du låter alltså snubben på banken bestämma vad som är lämpligt för DITT barn? Ta bort swish appen och ta bort bank id från honom.

            Nej vi bestämmer över vårt barn. Jag säger bara att vi inte fick det förslaget och inte reflekterade. Varför tycker du jag ska ta bort swishappen? Han håller ju på att växa upp. Han får cykla till affären och handla, han får surfa på nätet, han får sova över hos kompisar. Alla dessa saker har gått tokigt för att han håller på att lära sig.

            När han handlade en av de första gångerna tänkte han fel på en summa och kunde inte betala. Då fick jag åka dit och betala. Misstag? Ja. Katastrof? Nej.

            När han swishade pengar till en youtuber var han lycklig och berättade för sin mamma. Mamman berättade att vi inte ger bort pengar till okända och att han inte får göra så. Misstag? Ja. Katastrof? Nej.

            När han skulle sova hos en kompis bad han mitt i natten kompisens mamma köra hem honom varpå hon fick en massa besvär. (Trots han visste han skulle ringa mig om han ville hem). Misstag? Ja. Katastrof? Nej.

            Hur ska han kunna lära sig om han inte får prova nåt?

              Du tycker alltså att 11år är en lämplig ålder att börja lära sig att föra över pengar?

                Ja. Varför inte? Vad är det för skillnad på att ha pengar på ett konto eller i handen?

                  Stor skillnad. I verkligheten finns det åldersgränser. På internet har du noll koll vad han köper. Spel, porr, casino, blir lurad och tusen saker till. Då håller jag fast vid att du är en oansvarig föräldrer gällande detta

                  Anonym 21:31 hahaha! ? Alltså du vet att föräldraskap är 1% regler och 99% dialog, förtroende? Man kan inte sätta upp regler för alla eventualiteter. ”Du får inte kasta denna vasen i golvet. Och inte denna. Och inte denna.” ?

                  PS. Nätet ÄR verkligheten. Välkommen till 2018. DS

                  Mhm. Internet är inte verkligheten. Få saker du ser på intermet stämmer ens med verkligheten. Dagens föräldrar ? Inte konstigt att skolresultaten sjunker

      Visste inte ens att en 11 åring kunde eller har swish. ?

        Det har långt ifrån alla 11åringar, det är oansvariga föräldrar. Finns säkert någon 11åring någonstans som behöver det, men om man nu ska ge en 11åring den friheten så måste man ju först gå igenom exakt hur det ska användas och sätta ordentliga gränser.

          Vaddå oansvariga föräldrar?! Han har ett konto där vi har 50kr för att han ska kunna åka buss med sitt bankkort. För ja, ve och fasa han har ett sånt också! Vad är skillnaden mot att han har en femtiolapp i väskan? (Det har han också..) Han vet att han inte får ge sin fysiska femtiolapp till någon, det har vi konkret pratat om. Han vet även att han inte får köpa nåt till nån annan med sitt bankkort.

          Dock blev han ju blown away av denna youtuber vilket vi INTE pratat om.. eftersom jag inte visste att det fanns.

            Med ett bankkort så kan han inte föra över pengar till random människor och handla saker som han vill på nätet.

              Men nu vet han ju. Barn gör misstag du vet.. och jag skulle vara chockad om det värsta misstag han kommer göra är att swisha 24kr till en youtuber. 🙂

                Han har lärt sig. Men har du lärt dig?

                  Ja? Jag kommer säga till nästa barn i skaran att vi inte swishar YouTubers. ??‍♀️?

                  Anonym 21:21.

            Äh. Nu är ju ni ansvariga och som jag ser det, vill ungen lägga hela sin veckopeng på det så får han väl det för sina pengar. Tror dock på en naturlig konsekvens = han har inga pengar till godis…så han lär inte försätta swisha så länge till??

              Haha ja det är helt sant! 😀

            Haha när jag var 11 år hade vi stalljour och ansvarade för ca 20 av ridskolans hästar på egen hand. Vi fick 125 kr kontant/dag.

            En oansvarig förälder är en som curlar och inte vågar låta sitt barn få ansvar.

          Jag tycker inte att du har så trevlig ton. Oavsett om man ska ha swish eller inte som elvaåring, fanns det inte i min begreppsvärld att youtubers bad sina följare swisha dem pengar. Har inte förstått att det också är något att vara uppmärksam på, men det bevisar nog mest hur naiv jag är. Sedan är ju swish ett av vår tids sätt att handskas med pengar så förr eller senare måste ju barnen lära sig det, naturligtvis under kontrollerade former!

      Mhm, jag förstår dig. Skriver inte mer än så, men. Jag förstår.

      Mhm. Vilken annorlunda vändning svaren på din fråga tog. Hm.

        Ja verkligen! Intressant! Jag tycker inte det är ett dugg kontroversiellt att ungen har mobilbank, bankkort och swish och allt. Det är ju bara en alternativ plånbok. Känns ju mycket ”farligare” ändå att han har 2000kr i cash i en låda i sitt rum, han kunde ju vara olydig och gå o köpa ett par riktigt fina skor. ??? (Men det gör han inte för han är så duktig och ordentlig mammas lilla hjärta.)

          Du verkar ha ett dåligt tänk gällande ekonomi

            Varför tycker du det?

              Och naiv.

                Japp! Dåligt tänk gällande ekonomi och naiv, thats me! Ren tur att jag ens överlevt och dessutom lyckats uppfostra ett gäng välartade ungar. Tur som en tokig. ??

                  Bra svarat, Mhm! ”Tur som en tokig”

                  Alltså. Undrar vilka som har svarat. Jag menar inget illa mot någon, men jag förstår precis hur du menar med att träna din 11-åring. Det är såå rätt tänkt enligt mig.

                  Mhm, nu har du väl lärt dig en läxa? Ställ ALDRIG frågor om barn och uppfostran etc här (eller någon annanstans på nätet), för DÅ kommer alla riktigt duktiga och kloka föräldrar fram och ger dig svar på hur ansvarsfulla och ordentliga föräldrar gör, och såndär du veta vilken usel mamma du själv är. Va?! Har barnet swish?! Katastrof! Oansvarigt! Vad säger du mer? Smartphone?! Jag DÅNAR, hur TÄNKER du?! Man kan aldrig göra rätt, och folk ääääälskar att trycka till en mamma på nätet, för att få visa hur duktiga de själva är minsann.

    Godkväll alla i det avlånga landet Falukorv! Vad är det bästa respektive sämsta som har hänt er den här veckan?

    Bästa – Spontan hotellnatt inklusive bad i pool med pojkvännen

    Sämsta – Förkyld 🙁

      Bästa – Mamma överraskade med massa kläder, bland annat från ralph lauren till mig och libanesisk mat
      Sämsta – Höjd dos av citalopram = massa höjd ångest och annat jobbigt

        Vilken extrasnäll mamma du har!

        Känner med dig med medicineringen.

          Ja, jag ska inte ens äta skiten i längden utan ska gå kbt utan medicinering men tar ju sån jäkla tid innan man kommer igång inom psykiatrin så min läkare vill att jag medicinerar under tiden. Först upptrappning, för att sen trappa ner… Irriterande

            Låter hur jobbigt som helst.

            Förstår dig, psykisk ohälsa är skit. Jag har precis börjat med kbt, men jag ska fortsätta äta medicin. Jag har dock inte upplevt att det tar tid att komma igång med vården, men jag gissar att det beror mycket på var man bor osv. Lycka till! ❤️

              Lycka till även till dig, H!

      Bästa – en ny kompis.
      Sämsta – PMS.

        En ny kompis, vad kul!

      Bästa- fått ett nytt jobb 🙂
      Sämsta – varit förkyld 🙁

        Grattis Ellen till nya jobbet!! Vad är det för jobb (svara bara om du vill och ev. lite svävande haha)

        Mår du bättre nu (förkylningen)

          Tack vad snällt:) Med tanke på vad någon skrev under angående att de avläst vilka folk är via deras kommentarer, så vill jag inte skriva vad det är för jobb då det är rätt specifikt!! (Inte för att jag anser att jag har ngt att skämmas för vad gäller mitt beteende här inne om någon nu skulle veta vem jag är, men känns ändå skönt att vara anonym!!).

          Yes jag mår bättre, hoppas du mår bra du med!! Och får sova gott inatt☺️?

            Åh, tack snälla jag mår riktigt bra idag.

            Ja, det är obehagligt att folk tänker och skriver så, så håll det för dig själv det är smartast! Kram

        Det suger verkligen med förkylning! 🙁 🙁

      Sämsta. Ögonbeh och såg illa ett par dagar.
      Bästa. Har haft mkt kul m min väninna i veckan. Kräftskiva, råa men hjärtliga skratt.

        Bra att du ser bättre igen, Mickandialog.

        Kräftskiva… gott och trevligt.

      Bästa – Firar ett år idag med min älskade sambo
      Sämsta – Katten har njursvikt och hamnade på djursjukhus i 3 dagar. (men hon mår bättre nu!)

        Emma: klappa din katt från mig! Stackars ju.

      Bästa: min kusin gick vidare till topp 13 i Idol! ❤️

      Sämsta: sjuuuuk.

        Åh så bra, Roxanna och krya på dig!!

        Vem är din kusin?? 😀

        /mvh idol-nörd

          Nadia ?

            Nadia är ju superduktig, förtjänade verkligen en plats i top 13 😀 <3

              Och nästa fredag blir hennes revansch! ? Tack, ska hälsa henne det ❤️

                Exakt! Även jag (en till) tycker att hon är fantastisk!

      Det lät jättemysigt!

      Förkyld, vad jobbigt krya på dig!

      Bästa – långpromenad med min kille

      Sämsta – dåligt mående

      Bästa: leder fortfarande budgivningen på ett hus jag veeeerkligen vill ha!

      Sämsta: min man ljög för mig om en ganska allvarlig sak.

      Bästa= går sjukt bra på nya jobbet!
      Sämsta= har vart på dejt två gånger i Oslo med en kille som bor där. Vi har båda varsin barn i förskoleåldern varannan vecka o nu börjar jag bli lite intresserad av honom o undrar hur fan vi ska lösa en ev framtid?? 4 timmar emellan oss 🙁

        Lägg ner den killen, varför ens inleda om det är en seriös relation du vill ha.

      Bästa att det var sommarväder en dag. Sämsta att jag inte gillar hösten om den är kall och regning.

      Bästa – Har fått en visstidsanställning på fritidshemmet jag är på, ren lycka då jag älskar barnen & mina kollegor ❤️

      Sämsta – Att vissa saker (personliga skäl) tar sådan tid att få att gå igenom/bli färdigt. Att man aldrig kan ha tid för sorg & gå vidare.

      Bästa – mitt lag tog silver idag <3
      Sämsta – blev skickad till akuten för magproblem (diarré, förstoppning och smärtor i tre veckor), de konstaterade att jag var frisk med superbra värden och att min vilopuls var i klass med elitidrottare så blev hemskickad. Springer dock fortfarande på toa fyra gånger om dagen och maten kommer ut utan att ha smält någon timme efter att jag har ätit.

        Usch, vad jobbigt med magprobelmen! Krya på dig!

        IBS?

          Funderar på det, akuten nämnde det och IBD, ska få lämna bajsprov. Har aldrig haft problem tidigare. Alltid bara gått en gång om dagen och allt har kommit ut okej.
          Just nu är jag mest orolig då allt kommer ut osmält, betyder det att jag inte får i mig näringen från maten? Är väldigt blek och sjuk just nu och äter en väldigt balanserade kost och är nästan aldrig sjuk vanligtvis.

            Ät gärna Lactiplus eller liknande om din läkare tycker det är okej

      Bästa: Träffade mina föräldrar efter 8månader!!

      Sämsta: Blivit förkyld 🙁

    Ni med självlockigt hår!!!
    Vilket är det bästa balsamet?
    Hittat ett schampo jag gillar men balsamet i samma serie gillar jag inte lika mycket.
    Och vad använder ni för creme i håret för att slippa frissigheten?

      Maria Nila. Kör soft shampoo och repair balsam. Sen kramar jag i 100% ren arganolja när det fortfarande är lite fuktigt

      Inget schampo, enstaka balsamtvätt (ett par ggr per år), inga produkter men massage av hårbotten med vatten vid duschning = perfekt självlock! Aldrig fett, aldrig friss.

        Men hur reder du ut håret?
        Eller duschar du såpass försiktigt att allt inte blir ett fågelbo? ?

          Man reder inte ut ett självlockigt hår, man drar fingrarna igenom det och bortsar eventuellt innan dusch. Lockigt hår blir frissigt, stort och ser ut som om Kristina Lugn och någon i bröderna fluff har fått barn tillsammans och det barnet är ditt hår

            Precis.
            Borstar kanske nån gång i månaden, före dusch.

          Kammar bara när håret är vått

      Inget schampo eller produkter på fem år har gjort underverk för mitt självlockiga.
      Borstar med bra naturborste och sköljer med vatten medan jag masserar. Håret blir aldrig fett och aldrig frissigt!

        vad tvättar du håret med? Enbart balsam? ?

          Googla balsammetoden. Jag använder inte heller schampo sedan flera år tillbaka. Har ruskigt tjockt och lockigt hår och är helnöjd utan schampo. Inget frizz eller så

          Vatten!

      Davines Ol hela serien ?

      Shea moisture produkterna, framför allt deras curl leave in!

      Testa Diva Curl ?

      Läs om Curly Girl Method och ta reda på hur poröst ditt hår är då vet du vad du ska använda för att få bra balans av protein/fukt. Det är jättesvårt i början men det finns bra facebook-grupper med info.

    oh hela dagen har gått åt till att ha storstädat kompisens lägenhet medans han varit på jobb, det var ett bombnedslag när jag kom hit, hur länge månne det kommer hållas såhär? ?

      Varför städar du hans lägenhet?

        Anonym 20:20
        För han frågade om jag kunde städa hans lägenhet till hans födelsedagskaffe. Och jo jag har helt fria händer med alla hans saker.

      Tycker han att det är okej att du städar hans hem och plockar i hans grejer?

      Duktig du är, Anonym 20:15

    eran bästa bok??

      scum-manifesto av Valerie Solanas

      När jag är sjuk är alla berättelser om Madicken av Astrid Lindgren värdens bästa. Läser både av nostalgiskäl och att det är väldigt mysiga och bra berättelser. Annars allt av Maria Gripe. (Jag läser inte bara barnböcker även om det nog låter så!).

        Tordyveln flyger i skymningen ❤

          Älskade också Tordyveln flyger i skymningen! Vet inte hur många gånger jag läste den som liten, boken var i alla fall helt sönderbläddrad. Magisk läsupplevlse.

          Agnes Cecilia, en sällsam historia ❤

        Åh, du kanske är min boksjälsfrände när det kommer till mysböcker. Love it.

      Jag heter inte Miriam. Skriven av fantastiska Majgull Axelsson. Kan iofs rekommendera allt som hon skrivit.

        Den är helt fantastisk!

      Svårt att bara välja en, men ”Att föda ett barn” av Kristina Sandberg är fantastisk!

      Liftarens guide till galaxen. ???

        Åååh, ja!

        Åh, har vetat hela tiden att du är en 22-årig snubbe från 1993…

          Ha ha, varken snubbe eller 22. ??

            PS Början till boken kom 1978. ?

              Jo, jag vet. Har däremot inte så mycket med min idé om dig som mainstream-90-talsnubbe att göra.

                Haha, du har mao väldigt stor tilltro till vad en 22-åring har hunnit med i livet. ?

                  Vad 22-åriga snubbar saknar i kunskap och livserfarenhet tar de gärna igen genom att självgott mansplaina inom alla ämnen.

                  22-åringar? Snubbar! Realy?

                  Min erfarenhet av dem är att de mest är nervösa med virrande blick och vet knappt var de ska sätta fötterna och nästan ber om ursäkt för sin existens.

                  Det eller överkaxiga men då på ett vis som att kunskap är onödigt och bara till för nerds. Allt de behöver sitter i knytnäven.

                  Men vad vet jag? Jag är ju inte en 22-årig snubbe. Du vet förmodligen bättre . ?

                  Fråga. Vad vet du om boken??

                  Bland annat att den är gravt överskattad, främst av pseudofilosofiska mansplainers.

                  Inte mycket mao. ?

                  säger snubbe, 22.

        Säger bara en sak.
        42!

      Den vidunderliga kärlekens historia av Carl Johan Vallgren

      Kommer alltid att vara Harry Potter och de vises sten eftersom den var starten på något som varit en oerhörd stor del av min barndom, och än idag som vuxen betyder otroligt mycket.

        Gillar tredje boken mest, läste den när vi bilade till frankrike ❤️

        Har nog aldrig riktigt ”bestämt” mig vilken jag tycker bäst om. ? Dock är ju de första såååå mycket bättre än ex 6+7an.

          Visst är de underbara ❤️ Så mycket mer än ”bara böcker”. Jag skrev Harry Potter och de vises sten just för att det var den först och början på allt. Men annars har jag heller aldrig kunnat bestämma mig. Jag upplever dock att trean brukar vara vanligaste favvoboken? Jag älskar nog alla lika mycket! Förutom femman, den är så deppig och psykiskt påfrestande med Umbridge och hur iiiiiiiiingen tror på honom.

        Harry potter! <3
        Lyssnat böckerna i ljudbok på engelska med stephen fry, jättebra 🙂 Nu lyssnar jag böckerna på svenska med björn kjellman, också superbra! 🙂 Är på slutet av hemligheternas kammare nu, snaaart nästa bok! <3

      Förvandlingen av Franz Kafka. Jag älskar hela boken, men mest inledningen för den är så absurd. När det kommer till facklitteratur så älskar jag boken Kyrka i Sverige, det låter kanske lite konstigt, men den är väldigt intressant och skriven på ett ganska lättsamt sätt.

      …sen är ju fantasy och sci-fi härligt också! Jag är nog väldigt ambivalent när det kommer till vilken typ av litteratur jag föredrar. ?

    Vad är det roligaste/sjukaste ni varit med om när det kommer till sex? ?

      att ha sex med män är det sjukaste jag varit med om

      I en bil. Plötsligt stod det en ilsk tant och bankade på rutan…

        Vi blev påkomna av polisen när vi hade sex i bilen. PINIGT värre.

          ?. Äsch de är nog vana att se ett och annat. Men kom igen. Vad sa dem?

          HAHAHAH samma här ?. Fyfan vad vi skämdes..

      Strängen under ollonet gick av. Blodbad delux ?

        HAHA samma här för min kille. Paniken, visste inte att de kunde hända och hoppades den skulle växa ihop igen ?

        Har också varit med om det- satan vad med blod ?

        Samma här! Inte så mycket blod men jävlar vad ont han fick :O

      Haft sex när kag var inlagd på psyk. Sambon kom och hälsade på mig på avdelningen. Fanns inget lås på dörren till rummet men vi hann ändå med en snabbis ?

      Knäade en kille jag egentligen inte ville ha sex med – askul.

      Blev påkommen av polisen vid public sex… Vi fick gå fria, som tur var.

      Första gången jag fick en sprutorgasm… Då var det sjukt pinsamt, nu önskar jag att det hände oftare.

      Vi hade sex när jag fortfarande bodde hemma hos mina föräldrar och mitt i hör vi hur någon låser upp ytterdörren och min mamma ropar att de behöver hjälp för att släpkärran lossnat från bilen och rullat iväg. Aldrig sett någon få på sig kläderna så fort som min kille fick och sen rusade han ut och hjälpte till. Kanske inte så sjukt, men det blev en intressant situation.

    Hur många har du idkat umgänge med? ? Ålder?

      33 år 4 st

      Runt 30 typ. 35 år.

      1 st, 27 år. I förhållande sedan 18 års ålder.

        Samma här!

      29 år, och 18, 19 stycken skulle jag tro.

        Tilläggas ska att dessa personer ”avverkades” inom en ganska kort tidsperiod. Sedan levde jag i ett förhållande i 6 år.

      33 år och 5 st. Haft samma senaste 10 åren och hoppas det fortsätter så. ?

      30 år, ca 20st

      33 år och slutade räkna vid typ 25 styck. Nu vet jag inte men uppåt 35 kanske ?

        Jag är 26 år och har legat med 7 st 🙂

          Hamnade lite fel!

      Varit prostituerad flera år så runt 100. Minst. Slutade för 2 år sen. Är 23

        Hur kom det sig att du prostituerade, om du vill svara? 🙂

          Kombination mellan självskadebeteende och missbruk av droger tyvärr

      Typ elva tror jsg? Är 27

      Är 24 år. 8st

      Trettio år och slutade räkna sexpartners för flera år sedan. Räknar folk ens efter typ tio stycken?

      50-60 st? 33 år.

      28 år, 46 stycken.

      46 st. Är 28.

      50-55 st. 25 år och varit tillsammans med min kille och pappan till mitt barn i 5,5 år.
      Hade rolig tonårstid 😉

        Så nice ju! 🙂 Det var samma här. Levde loppan under mina tonårsår innan jag inledde ett längre förhållande. Nu åter singel dock!

      Runt 35 personer. 34 år.

      Jag är 26 och har legat med 1

      3 st. Är 27år.

      25 år, 1

      Strax 30 år. Legat med två och antar att siffran inte kommer stiga så värst, eftersom jag är gift.

        24 stycken, 25 år

      1 st, är 27 år och gift med honom ?

      1, 26 år gammal 🙂 Partner sedan 7 år tillbaka.

      24 år gammal, 64 stycken ?

      20 år, 0 st:/

      Endast en, men jösses så mycket umgänge vi idkat under åren. Nu lät jag gammal, men är ”endast” 28år.

    Kan inte ni dela med er av era bästa spar-tips? 🙂

      Ha köpstopp för alla spontana köp! Varje gång du vill köpa något spontant, gör det inte utan vänta 2-3 dar och se om du fortfarande verkligen vill ha det?!

      På maken funkade det enbart att ha sparandet i en annan bank och en fast summa varje månad som drogs direkt vid löning. ??

      Ladda ner appen Dreams! Den tycker jag är väldigt bra 🙂 väljer 1 summa som dom drar i början av månaden och en summa som dras varje måndag. Sparande som knappt märks tycker jag då allt inte dras på engång

      Handla inte när du är hungrig!

      Sluta köpa grejer

      Minska matsvinnet

      tänk först 🙂

      När lönen kommit och räkningarna och utgifterna är betalda – räknar jag ut hur många dagar det är kvar till lön. Brukar ju oftast vara 30. Jag ger mig själv en dagsbudget, vissa månader på 200 kronor om jag vill spara mycket, har jag fått en bra lön unnar jag mig 300 kronor. Sen räknar jag ut hur mycket pengar jag får behålla, 30×200=6000 och allt över det åker in på sparkontot. Sen är jag niiiiiiitisk med att hålla min dagsbudget.

      Handla billigt, planera dina inköp och laga mat på sånt som är billigt. Jag kan cykla runt till tre olika affärer på en dag för att kaffet är billigare på Willys och pastan billigare på Coop. Handla schampo, tvättmedel och grejer på Rusta eller ÖoB.
      Sluta handla saker du inte behöver. Ställ dig frågan om tröjan på H&M är nått du vill ha eller nått du behöver.
      Matlåda till jobbet.
      Se över dina fasta utgifter. Har du en dyr elräkning så ta reda på varför. Behöver du verkligen både Netflix och HBO? Kanske kan du dela konton med någon annan? Är det kanske värt att få lite reklam i Spotify för att kunna spara 1200 kronor extra varje år. Stryp allt du kan!

    Imorgon ska jag träffa en kille som jag chattat intensivt med sista veckorna. Är redan lite förtjust i han! Men oavsett hur det går imorgon känner jag mig som en segrare som vågat träffa någon! Är annars en väldigt blyg och tillbakadragen person. Känner mig dock lite halv sjösjuk av tanken på att jag ska träffa han imorgon! Men mitt mål är att bli lite modigare för varje dag!

      Hallonkärna, jag ska hålla tummarna för dig! Träna, träna, träna. Det är såå värt!

        Tack?

          Håller på dig

    Hjälp.

    Återkopplade med en snubbe jag träffat i Indonesien för ett år sen och all äcklig dum attraktion var fortfarande kvar.

    Jag har och hade kille. Mitt livs mening.

    Men när jag stod i köket på det lilla vandrarhemmet och lagade frukost så kom han in, snubben jag råkat fastna med blicken på flera gånger tidigare. Han tvärstannade i dörröppningen och jag har aldrig någonsin blivit så fruktansvärt attraherad av en levande människa som jag blev i honom där och då. ? Det försvann liksom aldrig det kliade i själen i kroppen och det var så uppenbart så plågsamt och så pinsamt att vi gick i cirklar runt det pga ömsesidig respekt (det älskar jag honom för) mot mig, och mot min kille även om luften ta mig fan BRANN.

    Hade jag varit singel hade vi haft sex med varandra tills vi dött av skadorna. Typ på den nivån.

    Bajs. Jag skäms så hårt för det. Känner mig som ett svin trots att de gått tolv månader, nu när han skrev ett mail till mig och min kille och det fortfarande låg där och pyrde mellan raderna. Bläää jag går sönder i mitt samvete

      Du kan inte ha dåligt samvete för tankar.

      låter inte som tvåsamhet är det rätta för dig?

      Tankar är ofarligt, de kan du inte styra över. Om du väljer att agera på dem så är det en annan sak 🙂

      Lämna din kille

      Men snälla haha, vilka konstiga kommentarer! ”Lämna din kille” och ”låter inte som tvåsamhet är det rätta för dig?”. Du har inte varit otrogen, du blev (djuriskt)attraherad av någon. Det kan hända både som singel och i förhållande. Bara för att vi matas med bilden av hur ett perfekt förhållande borde vara, för att annars är det inte ”på riktigt”, så betyder det inte att det som hände dig var fel, eller att det inte hänt någon annan tidigare. Kom ihåg att gräset inte är grönare på andra sidan, och är det ”bara” attraktion(inga djupare känslor) så lägger sig den också till slut och blir till vardag. Släpp det dåliga samvetet. <3

    Var på mammografi för första gången igår. Var ju inte så farligt!

      Bra! Viktigt att kolla!
      Hur funkar det om man har väldigt små bröst, går det att undersöka ändå?

        Japp! Min kollega var i våras på rutinkoll och hon är verkligen helt platt. Frågade faktiskt henne hur de gjorde, inte i syfte att kritisera hennes kropp, utan för att jag uppriktigt var nyfiken på om det var möjligt.

        Hon sa att de drog i brösten, det lilla som fanns och klämde fast i maskinen? För vissa behöver man komplettera med ultraljud (har jag för mig att hon sa) men i de allra flesta fall går det med vanlig mammografi ??

          Tack för svar!
          Aj! dra brösten låter inte skönt ?

          Fy satan! Dra i boobiesarna!? Jag har aldrig gjort mammografi och kommer inte göra det heller (har haft åldern inne f;r det sen ett bra tag). Nope, aldrig!

            Tack vare mammografi upptäcktes min bröstcancer i ett tidigt skede så att jag överlevde och kan finnas många år till för mina nära o kära. Bröstcancer är så vanligt idag o vägra göra en mammo är ju helt otroligt idiotiskt….

    Jag har varit sjukskriven ett par veckor och kunnat kolla mycket på tv. Jag slås av hur sjuka mängder casinoreklam det är. De flesta lägger också tonvikten på att det ska gå snabbt och lätt, ingen registrering, snabba pengar på kontot, lockpengar för att komma igång och lite sånt. Det är så sjukt att det sänds på svenska kanaler (även om de har sin utsändning från annat land). Folk har ju verkliga, VERKLIGA problem med spelberoende och ändå får detta förekomma. Så himla dumma är väl inte lagstiftarna. Skiter de bara i det?

      Kollar ofta sena program på 10:an, bara spelreklam. Nog många som snabbt blir beroende tyvärr pga snabba kickar.

      Med nya spellagen som kommer vid årsskiftet kommer det bli bättre. De som vill agera på den svenska spelmarknaden ska göra det med ”måttfullhet”. Vad nu det innebär.
      De ska dessutom ansöka och betala en licens innan de får verka i Sverige. Det är upp till staten att det kommer efterföljas.

    Har på senaste tiden kollat på en del romantiska filmer, och blir lika blödig varje gång. Samtidigt längtar jag efter varje rulle än mer efter den stora kärleken. Igår såg jag Safe haven, och åh vad man önskade att man var ”Kate”

    Är nog inte hälsosamt att sluka för många romantiska filmer… men… när jag ändå har er på tråden. Har ni fler tips? (Netflix)

      The age of adaline är såå bra! <3
      About time <3

      En blandning av ”lättare” romantik och så några tyngre:

      * Benjamin Button
      * Dear John
      * Chocolat
      * Crazy Stupid Love
      * Eternal Sunshine of the Spotless Mind
      * P.S. I Love You

      …och så ska The Light Between Oceans vara bra!

    Hej jag har ett väldigt jobbigt problem fast lite annorlunda. Jag är ganska öppen, och vågar till exempel föreläsa/ ha redovisning, va i stora folkmassor och gå på fest eller resa ensam och träffa helt nya människor men problemet är att jag har sociala fobi fast lite omvänt, jag är rädd för att träffa folk jag känner och det kan vara gamla vänner, vänner som man bråkat med, familjevänner, gamla arbetskamrater,gamla klasskamrater ex m.m och när jag träffar dessa personer blir jag helt lamslagen och får grov ångest. Har ni tips på hur man blir hjälpt med detta?

      Jag vet inte riktigt hur jag ska tipsa, men känner igen mig. Jag är inte alltid så, men jag tycker att det kan vara så otroligt skönt att slippa träffa ”någon jag känner/ känner igen”, men kan precis som du vara social i andra sammanhang på ett sätt inte många skulle fixa.

      Hm. Om du kan låta dig själv vila från att träffa de som du känner så inför, förutom om det är absolut nödvändigt att träffas?

      Jag är lite lika, när det kommer till”gamla” vänner som jag inte träffat på länge. Plötsligt får jag någon form av ”prestationsångest”. Tunghäfta och framstår förmodligen som en oerhört osocial person. Har tyvärr inga tips på vad du ska göra åt det, men kan trösta dig med att du inte är ensam?

      Jag gillar inte alls att stöta ihop med folk jag känner när det inte är planerat typ på stan, eller i mataffären. Speciellt inte folk från förr. Man måste stå där och kallprata, svara på konstiga frågor och jag vill mest bara smita iväg till min ensamhet. Folkmassor där jag inte känner någon är inga problem alls ?

    Testade Peter Thomas Roth’s pumpamask igår, shit vad skön den var

    Känner mig så ensam och ledsen just nu. Bor i USA, sambon är sur på mig och kör med silent treatment pga en diskussion vi hade igår, har inga vänner att umgås med. Just nu längtar jag hem till Sverige, hem till familj och hem till vänner. 🙁

      Jag tycker synd om dig! Kram

      Skrev precis en liknande kommentar där nere, så här är en till! Känner med dig. Jag hoppas det blir bättre för oss båda snart.

      Du kanske kan ringa familj/vänner på videosamtal och prata så känns de kanske lite närmare.

      låter dom det är dags att dumpa killen

      Så himla barnsligt med silent treatment, fy 🙁
      Var själv nyss ett år i ett land långt utanför Sverige med min man. Mitt tips är att skaffa dina egna sammanhang så fort du kan utanför din sambos kontakter. Gå med i en kör, volontärjobba eller vad som helst där man kan träffa trevligt folk!!! Det kommer kännas mer hemma ju mer egna kontakter och sammanhang du har.

      Silent treatment är psykisk misshandel, likställt med fysisk misshandel. Kanske t o m värre eftersom det kräver mer känslokyla av den som utför det då det pågår under så lång tid. Lämna, du är värd så mycket bättre. Tänk om ni får barn, han kommer att göra samma sak mot dem.

      Kolla upp om det finns SWEA i den staden du bor i. Organisation för svenska kvinnor i världen. Då har ni Sverige som utgångspunkt och kanske hittar du några vänner genom den. SWEA brukar ha massa aktiviteter. Eller börja gå med i kyrkan (haha, alltså även om du inte är så kristen). Det är väldigt socialt, mer än i Sverige. Stor kram!

        Internations är också ett bra forum du kan gå med i för att hitta nya kontakter och se om de ordnar något i närheten av där du bor.

      Hej! Bor också i USA. Vart någonstans bor du?

    Så där ja…… nu får det vara nog
    Hejdå

      Haha. Va?!? Lite som jag när jag skrev god natt i gårdagens Öppet spår och somnade en minut efter. Hejdå liksom. Haha.

        Jag missuppfattade nog. Trodde du skämtade. Hade inte en tanke på det de andra tänkte. Kram till dig❤️

      Ge inte upp!!

      Hur är det med dig? Om du har mörka tankar så ring 112, alternativt en psykiatrisk akut. Ibland känns det lättare bara att få prata med någon. Jag hoppas du ger dig själv en chans.

        ?

    Idag känner jag mig ensam, trots att jag träffade några vänner i förmiddags. Håller på att sluta röka och är ledsen och nere. Stressad över muntliga framträdanden i skolan nästa vecka och en hemtenta. Längtar så mycket tills september tar slut. Försökt vara positiv men den här veckan går det helt enkelt inte ??? Var tvungen att skriva av mig. Tack over and out.

      Hoppas det vänder snart för dig. Den här veckan var (delvis) inte att leka med känslomässigt. Jäklar så arg och besviken jag var, men sedan vände det och jag mår hur bra som helst.

        Tack

      Du kanske ska ta ett bad, gå en promenad eller se en film för att få något annat att tänka på en stund.

    Vilken är den bästa film ni någonsin sett?

      Interstellar och The Shape of Water 🙂

        Interstellar är grymt bra!

      Svårt! Men två starka kandidater är Gilbert Grape och Eternal sunshine over a spotless mind.

      Valfri Sagan Om Ringen. De är oskiljbara men överlägsna i kvalitet jämfört med alla övriga filmer. Brukar därför räkna bort dessa eftersom det är ett så enkelt svar, så som lätt avlägsen tvåa räknar jag oftast in The Prestige. Den är ett mästerverk och har det enskilt skickligaste historieberättandet jag sett i en film. Satans skickligt skrivet manus.

      The phantom of the opera, sweeney todd, interview with a vampire,

      Coppolas filmatisering av Dracula med Winona Ryder och Gary Oldman! 😀 Fick se den på gymnasiet men vi hann inte se slutet och läraren förklarade vad som hände, haha. Minns att jag gick hem, laddade ner den och kröp ner med filt och varm choklad. Så jäkla bra!

        Ja Dracula med Winona Har sett den många gånger. Så romantisk och vilka skådisar.

      The conjuring 1 och 2 <3 <3 <3
      Gladiator
      How to train your dragon 1 och 2
      Mr Nice
      Alla Harry Potter-filmer <3<3<3

      Titanic. Är fortfarande helt osunt besatt av denna film. Har sett den säkert trettio gånger.

    Hade varit nykter i nästan 8 månader och har tagit återfall ikväll. Ville bara dela med mig till någon.. Tycker för övrigt det är skit att tänka att man ska vara nykter resten av livet, man går ju bara runt och tänker på att man inte ska dricka i olika sammanhang?
    Ps det var den längsta perioden jag varit nykter sen jag började dricka som 13-åring så jag vet inte om jag ska vara positiv eller negativ 🙂

      Vet du, du är otroligt stark som försöker ta tag i problemet. 8 månader är en vinst. Visst du fick ett bakslag i kväll, som de flesta andra får när man försöker ta sig ur ett beroende! Du är bara mänsklig! Har du stöd runt dig, någon du kan prata med? Jag tror i alla fall på dig, du klara det! Och vet du, ett nyktert liv är lika roligt om inte roligare!

      Beror väl på varför du valt att vara nykter. Är du alkoholist så är det negativt att du druckit. Om du bara bestämt dig för att inte dricka på ett tag så spelar det väl inte så stor roll. Tolkar det dock som ett misslyckande oavsett eftersom du själv kallar det återfall

      I tänk framåt. Se till att ha roliga nyktra planer. Och säg till dig själv att inte tappa greppet. Det lilla återfallet gjorde inget. Hallå åtta månader. Du är ju en riktig kämpehjälte. ?. Heja dig

      Alexandra du är så stark! Kämpa!

      Duktig ??

      Ett återfall behöver inte betyda ett misslyckande. Det kan ju även stärka din känsla att hålla dig ifrån det. Hur kände du efter återfallet? Ren skär ångest? Isåfall är det bra för då kan man använda den känslan till nästa gång man står på kanten till ett återfall. Ta fram känslan o fråga dig själv -vill jag må så bara för att få ett rus. Jag började med droger redan som 13-åring blev drogfri vid 40år och håller mig än efter 10 år. Genom att varje gång jag fick sug tänka konsekvenstänk. Hur mår jag i morrn hur reagerar mina barn, hur ställer det till det på mitt jobb osv svaren var ganska tydliga och det var inte värt att förlora allt för en gång…. hoppas du fixar det??

    Jag misstänker att jag är gravid och ska köpa ett graviditetstest nästa vecka.

    Är rätt orolig. Killen som jag låg med, har jag slutat träffa då han var otroligt svartsjuk och kontrollerande. Berättar jag för honom kommer han nog aldrig att låta mig vara, kanske till och med tvinga mig att behålla det. Jag vill absolut inte ha barn bör tilläggas. Är orolig över beslutet att välja mellan kirurgisk och medicinsk abort. Jag har ingen som kan vara med mig hemma (bor inte själv dock) och tycker det verkar fruktansvärt att blöda ut det. Helst av allt hade jag velat vara på sjukhuset där jag inte behöver vara ensam. Kan någon ge mig några uppmuntrande tips?

      Du behöver absolut inte berätta för honom om du ändå ska göra abort. Det kommer gå bra!!!

        Tack för det, ellen!

      När jag gjorde abort i vecka 7 så fick jag välja skrapning för jag var rädd för att vara ensam hemma och blöda. Exet var arg och vägrade ses innan ”det” var borta. Du gör nog rätt i att inte berätta, det är din ensak men var öppen mot din barnmorska så får du stöd. Efter min abort så kom sjuksköterskan med kexchoklad och fanta till mig, frågade hur jag mådde och sen gick jag hem. Hade inte mer ont än lätt mensvärk. Lycka till och jag hoppas att du får stöd från något håll.

        Tack för svaret, Ö, betyder mycket att få höra andras historier och att det inte nödvändigtvis behöver vara så stort. Jag lutar åt just kirurgisk om det nu är så att jag plussar men är rädd att jag inte får genomgå det, då det är rätt tidigt.

        Tyvärr har jag inte riktigt någon att prata om det här med och en del av mig är inte säker på att jag vill, för jag är rädd att det hela blir större då på något sätt. Pratade du med någon efteråt?

          Det kändes större innan det var dags för aborten, på plats så är de professionella och det är rätt så kliniskt. Jag minns inte så mycket för det var ca 13 år sen nu. Jag pratade inte direkt med någon innan för jag ville inte bli påverkad, dum som jag var så berättade jag för min mor som visade sig vara abortmotståndare och hon ville att jag skulle ändra mig. Jag mådde jättedåligt pga mitt ex som hotade mig om jag inte gjorde abort och min mamma som gav mig skuldkänslor. Utifrån det så är mitt råd att bara lyssna på dig själv och om du har en vän som du vet stöttar dig oavsett så prata med henne/honom. Jag har nämt det på senare år, bland annat för min man och min syster men jag känner inte att det finns så mycket att prata om. Det var då och jag ville inte ha barn då, jag hade inte blivit en bra mamma och mitt ex inte en bra pappa. Jag har liksom inga känslor kring det. Jag fick bokad kirurgisk abort när jag var i v. 6 och den blev av när jag hunnit komma till v. 7. (Man är oftast redan i v.5 när man tar gravtest).

            Stort tack för din kommentar 🙂 Jag har som sagt ingen att prata med direkt men det känns bra att skriva här och läsa om sådana som varit eller är i min sits, känner mig inte ensam då och det känns fint.

        När jag gjorde abort fick jag vara på sjukhuset, gjorde en medicinsk sådan. Men jag åkte in akut så jag vet inte om det är de som är skillnaden?

      Hur orkar man tänka och oroa sig såhär innan man ens vet om att man är gravid? Chilla lite, ta testet och ta det därifrån sen. Onödigt att redan nu noja och planera

        Ja jag vet.. Jag är bara väldigt orolig och har svårt att chilla. Är rädd för killen ifråga också. Är alltid uppmärksam på min kropps signaler och så vidare och det är mycket som tyder på just graviditet. Köper ett test nästa vecka som sagt 🙂

          Varför vänta?

            Har inte råd att köpa ett test förrän 25:e. Har 29 kr på kontot. 🙂

      Kirurgisk!! Du har personal som hjälper dig före, under och efter. Skulle aldrig någonsin ens fundera på medicinsk abort. Du kan få hemska smärtor och blöda rejält. Det blir ju ett missfall! Dessutom kan du få göra en skrapning i alla fall om allt inte kommer ut.

        Ja jag lutar åt just kirurgisk. Gillar inte tanken på att bli sövd men det ska tydligen bara vara runt 10 minuter eller därikring.

        Nja, för mig gjorde det inte alls ont var bara som en mensblödning ingen grej alls

      Berätta inte för honom om du gör abort. Han behöver inte veta. Berätta för någon du litar på om du behöver något stöd under tiden. Men inte för honom.

      Jag har gjort abort hemma, själv. Var ingen som ens sa att någon borde vara med mig, har förstått det såhär i efterhand. Det är hemskt och det suger, men sen är det över, och det kommer vara värt det!

      Du behöver absolut inte berätta för honom. Radera honom från ditt liv, och gå vidare mot ljusare tider. Det är du värd.

        Tack för din fina kommentar 🙂 Gå vidare mot ljusare tider, det ska jag.

      Jag gjorde en medicinsk abort för 10 år sedan då jag var 19 år. Jag och min kille var på sjukhuset hela dagen och åkte hem först på eftermiddagen då det mesta kommit ut, jag fick inte ens förslaget att vara hemma men det var kanske för att jag var relativt ung. Om du vill borde du ju också få vara på sjukhuset, det kändes som en trygghet för oss. Hade valt medicinsk abort framför kirurgisk alla dagar – har varit med på en kirurgisk abort när jag läste till sjuksköterska och hade praktik på op och det känns mycket mer invasivt. Men det kommer gå bra vilket som ?

      Vill tacka er alla för era kommentarer, det betyder väldigt mycket ska ni veta. Ska köpa ett test på tisdag och sen tar jag det därifrån. Om det gick det bra för er, så lär det gå bra för mig med 🙂

    Är det någon som har kommit på att man känner någon person som har skrivit här anonymt.

      Nej har du??! 🙂

      Ja det har jag.

        Har dock aldrig berättat det för henne.

          Men kan du verkligen vara helt säker på att det är hon?! Tänker att mycket av de erfarenheter som berättas om här kan delas av fler än en person liksom..

            Ja jag kan vara säker på att det var hon som skrev. Hur tänker jag inte berätta för då vet väl hon att jag är jag?

      Nej men jag tänker alltid på min arbetsplats att såå många av dem lär sitta här på bloggbevakning och följaktligen skriver jag inget som gör att de kan veta vem jag är. 😀

      Nej, men jag har tänkt på det flera gånger! Jag upplever iallafall att många skriver såna detaljer att deras närstående bör kunna förstå vem det är?

    Ni som har lockigt hår och plattar det, eller ja, stylar det överhuvudtaget. Hur får ni frisyren att hålla vid fukt eller dåligt väder. Mitt börjar locka sig så fort jag lämnar porten. Snälla, berätta era bästa tips tack.

      Loreals steampod. Världens bästa plattång med tillhörande krämer gör att håret håller sig platt! Svindyr men svinbra 🙂

      Fönat hår håller sig rakt längre än plattat hår ??

    Någon som har tips för hur man klara ett jobb där man går upp ca 3-4 på morgonen? Är ett fysiskt tugnt jobb dessutom. Hatar det något så innerligt, har noll aptit typ hela dagen, speciellt på morgonen, pga det och det fuckar upp min dygnsrytm totalt. Bråkade precis med min pojkvän pga var så himla trött och därför onödigt otrevlig och nu ligger jag själv i hans säng och borde försöka sova, klockan ringer 3.30 imorgon. Har inte så många dagar kvar på jobbet som tur är men tar hemskt gärna emot tips på hur ni som har jobb som detta klarar av det, och en stor eloge till er som jobbar längre tid på jobb där man behöver gå upp så tidigt för det känns som en omöjlighet för mig ?

      Du gårnoch lägger dig minst 8 timmar innan du ska kliva upp, enkelt.

      Jag går upp 4:30 varje dag vardagar. Går och lägger mig senast 21 varje kväll. Det är väl så jag ”klarar” mig. Tycker man vänjer sig. Nu känns det inte lika piss som det gjorde för några år sedan.

    Igår var jag 28 år gammal. Det började som en riktigt härlig fredag. Inget ovanligt, allt bara flöt på. För att fira den härliga känslan som infunnit sig av att arbetsveckan snart var över bestämde jag mig för att gå och göra något åt mitt eländiga hår. Jag brukar tycka om att klippa mig. Går alltid till samma ställe, blir alltid klippt av samma snubbe. Han förstår mig. Vet att jag inte gillar att prata speciellt mycket, så vi pratar inte speciellt mycket. Därav kom frågan mitt i klippningen extra oväntat:

    ”Hur gammal är du?”
    ”Jag är 28…”, svarade jag frågande. På något vis kände jag redan här på mig att denna fråga omöjligt kunde leda till något bra samtal.
    ”Har du tänkt något på ifall du börjar bli tunnhårig?”

    Jag satt häpen ett tag. Nej, det har jag ju inte tänkt på… Borde jag tänka på det?

    ”Nej, jag försöker nog inte tänka på sådant”, svarade jag.
    ”Varför inte? Är det för du har dåligt självförtroende?”

    Ja-a du… Inte vet jag? Har jag dåligt självförtroende också?

    ”Tycker du att jag börjar bli tunnhårig eller?”

    Här någonstans tror jag min gode frisör själv insett att han snurrat in sig i en konversation som var mycket opassande för vår i normala fall tysta överenskommelse om att vi helt enkelt inte samtalar på detta sätt.

    ”Alltså, du har väldigt tunna hårstrån…”, svarade han, uppenbart undvikande, som för att försöka rädda en situation som redan var bortom räddning.

    Sedan dess har jag inte kunnat gå förbi en spegel utan att fundera på om jag börjar bli tunnhårig. Jag har ju hår på huvudet fortfarande, men har han som bara ser min skalp typ var femte vecka sett tydliga signaler på att min fräscha frissa håller på att falla av? Tänk om jag inom några år inte har något hår alls? Jag kommer ju se ut som en jävla vindruva. Inom tio år är jag väl ett russin. Usch…

    Igår var jag 28 år gammal. Imorgon är jag 48.

      Viktor, förlåt men jag skrattade högt. Tack, det behövde jag!

        Skratta på bara. Snart kan du ju se ditt flinande ansikte som spegling i min flint…

          Vet du släpp det tycker jag. För mig är de snyggast på män att de är mycket kortklippta alt helt rakade. Mycket snyggt.

          Dessutom så är det ett tecken på att du har mycket testosteron ifall du börjar bli tunnhårig. ??

            Hej thé real hmm mår du bra. ??

              Hej hej!?

              Det gör jag. Och du? Mår du bra?

                Jodå. Men jag är vår och sommar människa. Hoppas nu på brittsommar. Dagarna går fort. Ha det fint. Blir nog en resa till värmen snart. ??

      Han försökte nog bara sälja på dig någon dyr produkt ?

        Han är själv tämligen tunnhårig (trots att han försöker behålla sin ursprungliga frisyr. Måste ha väldigt, väldigt tunna hårstrån helt enkelt), så jag tror inte han är lämplig att sälja något sådant…

      Haha. Jag var hos frisören idag och vi pratade inte mycket. Men typ allt som frisören sa, och som jag svarade på, blev fel. Vi missförstod typ varandra konstant. Det blev jättekonstigt.

      Innan jag blev kompis med min frisör pikade han mina gråa strån. Så gick från 24 till 50. Nu är jag 24 igen, för när jag frågade om färgning sa han att jag inte alls har grått hår! Men nu är vi ju kompisar…

      Kanske finns vitaminer eller liknande som du kan äta som är bra för håret?

        Äh, hoppas att frisören var avundsjuk på mitt överlägsna, mycket fylliga, hårsvall.

          Jag är tjej och får höra hur lite hår jag har.. fick pappas.. han är inte flint men de är tunt. Mina syskon fick mammas tjocka.. Jag låtsas ibland att det är fett fylligt och glömmer tills jag tittar på kvällen att det tunt ?

      lite pinsamt men det absolut sexigaste jag vet är jättesmala män med flint och hästsvans haha fattar inte varför men jag går igång på det så himla mycket.

        Hahaha

      Hahahha Viktor!!!! <3 Vem är du ens?

        Jag är bara lilla jag. Eller ja, jag är ganska stor egentligen. Lång och sådär. Dock inte min penis, den är liten. Men söt!

      Victor, kan du inte skriva mer om giraffen. Hur gick det sen? Närå men roligt var det.

      När jag hade några grå hår av stress (de försvann sedan, därför skriver jag stress) så hade en frisör så roligt åt det och rekommenderade hårfärgning. Hennes kollega hade (inte heller!!) någonting bättre (hm) för sig så de hade jätteroligt ihop åt mina mycket få gråa strån i luggen. De råkade dessutom säga vadå, du har väl inte åldersnoja? Nej, sa jag kan ni sluta prata om grå hår och ålder, jag har inte ens funderar på sådant förrän ni började prata så här så sluta snälla ni! (Jag skrattade, men tänkte ett och annat)

      Efter det gick jag inte dit mer. Haha. De som var så duktiga och bra. De gjorde en annan sak som var klumpig också och det hade jag haft överseende med ända tills… dess. Haha.!

    Jag tror jag fick missfall för några dagar sen, hur länge visar gravtest positivt efter missfall?

      Några veckor

    Jag är ”mellan två jobb” men skulle behöva ett jobb i två-tre månader under denna mellanperiod. Någon som vet vad för jobb som finns där man kan rivstarta omgående, jobba utefter hur mkt man vill och kan och vara förbinda sig en begränsad tid? Jag har 4,5 års universitetsutbildning men arbetar inte inom utbildningens ramar och är öppen för vad som helst då det är akut. Tips på vad jag kan göra för att få in lite pengar? Kan tänka mig att jobba allt mellan 20-100%. Helst inte butik.

      Kolla bemanningsföretag 🙂 tex lernia, Adecco mm. Har man tur kan det gå snabbt att få jobb

      Marknadsundersökare? Man tjänar inte alls mycket och får endast jobba ett par timmar om dagen men det kan ibland vara bättre än inget alls. Fördel är att man ofta kan jobba hemifrån.

      Tack jag ska kolla båda tipsen.
      Någon som har fler tips?

      Vikariepool på förskola eller skola

      Förskolevikarie, ring dina närmaste förskolor. du får jobb på en kvart.

    För 4 dagar sedan fick jag äntligen min sista visdomstand utdragen. Vet att det gör ont och är ömt efteråt, men har nu ont i käkbenet. Är det normalt?? Kommer inte ihåg att jag skulle ha känt så tidigare.
    Roten hade böjt sig till en krok också så det tog ganska länge innan de fick loss den, så fattar att man kan ha ont ganska länge efteråt då.
    Men är bara rädd att det blivit nån infektion eller liknande ?

      Jag hade lika ont när jag drog ut en framtand för tandställning (i underkäke syns det inte att en bara en framtand), det blev bättre efter en vecka. Men ring på måndag om det fortfarande känns jobbigt! ?

      Det är väldigt vanligt med infektioner när man drar visdomständer. Sök akut imorgon ifall det blir för smärtsamt annars kan du hörda ut till måndag. ?

      Ja det är normalt att ha ont i benet. Jag har till och med haft benflisor som kommit ut genom tandköttet långt senare – också normalt. Håll koll så det inte är svullet, rött, vätska, smakar illa osv. Det ska vara som en lite vitgul beläggning i hålet, tycker nästan det ser ut som tuggad pasta, om den lossnat kan det också göra lite ont

      Min tandläkare sa till mig att 3:e-4:e dagen var som värst sen skulle värken försvinna. Och om de har varit långt ner i käkbenet och rotat så tar det lite längre tid. Tror inte det är någon fara.

        TACK för era svar!! (Menat till alla som svarat nu men orkar inte gå och svara på alla.. ?)
        Hade mer ont än såhär innan visdomstanden rök(värkmediciner hjälpte inte ens och sov 3-4 timmar per natt pga vaknade av tandvärk) så det är helt överkomligt.
        Ska till tandläkaren igen på onsdag för att fixa några små hål så då får de kolla såret på samma gång. Om det inte blivit bättre tills måndag morgon så ringer jag och ber om en akuttid. ?

    någon härinne som har diabetes och erfarenhet av insulin… jag var tvungen att börja ta sprutor till natten. jag tar 14 enheter insulin. är det en hög dos??

      Insulindoseringen är väldigt individuell. Beror helt och hållet på vilket insulin du har – långtid, snabbverkande, mix eller en kombo av de olika över dygnet. Det beror även på hur ditt sockervärde påverkas under dagen av mat (samt vilken mat, dryck, alkohol osv), aktivitet och vila/sömn samt hur insulinkänslig eller -resistent du är.

      14 enheter säger inte så mycket då det inte framkommer någon ytterligare info.

      Din läkare eller diabetessköterska kan säkert ge dig ett bra svar utifrån din specifika situation. Om 14 enheter fungerar för att hålla din kropp i schack så är det en helt optimal dos helt enkelt.

      /SSK

        jag har diabetes 2. äter methfromin, och glimeperid . och tar insulinretard till natten. långtidsverkande. håller på att ställa in dosen

    Hjälp! Jag har blivit erbjuden ett jäkla drömjobb utomlands och måste lämna besked om ifall jag tackar ja eller ej på måndag. Känner dock inte en kotte i staden eller landet i fråga och det känns läskigt eftersom jag kommer vara helt själv. Men vet ju att man måste våga för att vinna också… Känner mig så himla uttråkad i Sverige, är singel och har basically inget som stoppar mig egentligen. Vill ju nog faktiskt göra det här tror jag om jag känner efter längst inne i hjärtat, det är ändå sådana här saker och minnen som man kommer att le åt och minna tillbaka till när man är gammal sen. Hör ju själv när jag läser vad jag skrivit att jag borde göra det! ? Men det jag tycker är allra jobbigast är att säga det till nära och kära, har inte sagt till någon (förutom en) att jag har sökt jobbet, till och med varit där på intervju och dessutom nu fått det – har hållit alla utanför eftersom det var så långsökt från början och för att jag tror att de kommer tycka jag är lite crazy eller har en 30-årskris. Nu känns det dock jättejobbigt att jag inte sagt ngt för jag har inget att bolla tankar med, vet inte om jag kommer få stöd i detta eller inte och är framförallt rädd att de som står mig närmast ska bli besvikna för att jag inte sagt eller involverat dem :/ Brular alltid prata med familjen om sånt här men har inte velat släppa bomben än då de har haft andra problem att tänka på så har inte velat lägga detta on top of it också, men nu känns det jättejobbigt att jag har smugit med detta för dom och att de kanske inte kommer att få reda på det för än jag har skrivit på och bestämt mig på egen hand. What to do? Skulle behöva lite pepp tror jag… Visste jag att jag hade familjens stöd så skulle jag antagligen inte tvek, men nu har jag satt mig själv i den här osköna situationen så jag får skylla mig själv och klara mig själv i detta stora beslut…

      Gör det gör det gör det!!! Låter helt fantastiskt. GRATTIS till dig! Du har ju ingen anledning att tacka nej. Suger det så säger du upp dig och kommer hem igen. Heja!!!

        Tack för pepp 😀

      Tycker det låter som fantastiskt spännande möjlighet!!!! Ge det ett år, du kan alltid flytta hem om du inte trivs. Verkar det kul och intressant så gör det bara är mitt råd!!!

        Taack för svar! Låter som en bra idé att mentalt ge det ett år att prova på! Känns mer greppbart då och inte lika definitivt 🙂

          ÅK! Du kommer kanske ångra dig senare annars

    I badet idag igen! Igår var det Rituals Sakura badskum, och idag Body Shop’s spa of the world badpulver. Tror Rituals vinner… Vin igen. Gossip Girl på datorn då Netflix inte kopplade mellan datorn och tvn att jag såg tre Gilmore Girls igår…

    Väntar inte på att en kille ska höra av sig, blev mer än nöjd igår… Saknar mitt ex en hel del… Filosoferar och funderar… Är mest en introvert nolifer tror jag. Inte för att jag lider.

      Din gårdag med bad, vin och Gilmore Girls lät toppen och idag låter förstås också mysigt. Jag har inget badkar just nu men jag borde ge mig själv en stund med vin och Gilmore Girls nån kväll framöver. Kul att du inte behöver vänta på nån kille idag 🙂

      Mmm bad vin och en serie man gillar. Svårslaget?

      Så skönt. Blir inspirerad 🙂

      Sitter på en restaurang och väntar på min sjömat. ?????

        Och läser och skriver kommentarer på BB.. inget sällskap?

          Inte just då nej. ?

            En halv hummer?

              Ok. Känner mig trög. Vad är det för referens jag missar? ?

        Mumsigt!!! Smaklig måltid ?

          Tack! Det var gott. ?

      Kollar på Gilmore Girls nu pga ditt inlägg igår. Gillar det såå mkt

      Shoppat hela dagen, nya krukor från Bergs Potter, blommor, svindyra små nyckelfat eller vad det var man kan ha lite här och var. Hårprodukter för 3000kr och därefter delikatesser från hallen. Tvättat och åkte och solade, smet in och käkade en pasta på vägen från solariet och nu ligger jag helt död och vet inte hur jag ska orka duscha och bädda rent

    Jag brukar köra Spotifys topplistor, framförallt topplistan för Sverige. Men ursäkta – det är SÅÅÅ dåliga låtar just nu som ligger på denna topplista. Alltså rekorddåliga. Jag hittar några enstaka jag kan digga med, och då brukar jag ändå kunna hitta fler!

      Haha samma här! Är less på att göra egna listor, topplistan brukade ha kanske 3-4 st dåliga. Men nu går det ju inte ens att lyssna! ??

    Måste man ha en app för att se instagram. Det har funkat bra innan men nu måste jag använda Chrome. Vet någon varför. Tack.

      Nej det måste man inte

        Jamen varför kommer jag inte in på instagram bara genom chrome fattar inte.

    Nu har utseendefixerade Ilmrud fått den uppmärksamhet hon vill ha .. Såå beroende av att höra hur vacker hon är ! nu fick hon anledning att lägga ut nakenbilder på sej själv och rättfärdiga det med att det är för en god sak …. stackars barn .

    Förfasas över hur dåliga folk är på att googla/söka svar på internet. Oftast får man ju svar snabbare (från en säker källa) än att ställa dumma frågor.

    Varför frågar man ens i något random forum ”vad är Brexit”, ”hur många bor i Sverige efter invandringsvågen”, ”vilka språk talas i Sydafrika”, ”kan man åka båt från Stockholm till Luleå” osv. VARFÖR frågar man dessa saker, är ju bara att söka upp själv!

      Har en kompis som alltid frågar mig såna saker hon lätt kan googla upp själv, jätteirriterande för vi är ju vuxna människor

      Kanske för att man är naiv och tror att människor är trevliga och inte har något emot att hjälpa till?

      Varför prata med varandra alls? Varför fråga vad ens kompisar gjort på sistone när man ändå kan se det på facebook.

        Inte samma sak

      Fast ibland brukar vi här hemma låta bli att googla bara för att det faktiskt är kul att diskutera sig fram till svaret istället ?

    Kan inte ni berätta hur er partner friade till er eller hur ni friade till er partner?

      Jag hade skrivit en dikt typ, eller ett litet tal eller vad man ska säga. Om varför jag älskade honom och så, samt hade köpt graverade marchettknappar. Vi var på en liten minisemester i en annan stad. Han började gråta också ja.
      Vi har varit gifta i två månader 🙂

      Gjorde ett skattjaktsfrieri där min blivande man fick följa olika lappar till olika platser tills han kom till ringen som var inslagen i ett paket han fick öppna själv!! Han fattade ingenting och blev verkligen helt överraskad hehe:)

        För lite rolig inspo till hur man kan fria finns en rolig brittisk doku-serie där man får följa två tjejer som jobbar med att skräddarsy frierier till folk efter deras önskemål och intressen. Väldigt kreativt yrke det där:) kommer dock inte ihåg vad serien heter nu..

          Vad är det för fel på att bara ställa frågan ”vill du gifta dig med mig”?!
          Pinsamt att göra det till ett jippo med inhyrt folk ?

            Inget fel alls såklart:) Men jag tycker det är väldigt underhållande att se hur mycket tanke och planering man ändå kan lägga bakom det om man så vill!!

    Jag vill ha barn samtidigt som jag inte vill det. Min kropp fullkomligt skriker efter ett barn, men jag vill ha lite andrum i mitt liv just nu. Jag vet bara inte hur jag ska göra, för tänk om det inte går? Avstå preventivmedel, låta det ta sin tid och se om det lyckas? Känner mig skräckslagen samtidigt som jag upplever en oerhört stark längtan.
    Hur tänker ni kring ”planeringen” av att skaffa barn?

      Ja jag känner mig helt lost där också, är 32 och har en 3-åring. Känner att vi kanske borde skaffa syskon nu men vill ba inte… kropp och själv skriker ba nej, medan hjärnan skriker att ska det bli av bör det bli nu… Så svårt.

        Exakt sådär var det för mig/oss också! Vi har en 3,5 åring är dock enbart 27 år. Men skulle vi ha ett syskon (började prata om det i vintras), så skulle det vara snart för vi ville inte ”börja om” när sonen hunnit bli 5-6 år. Men samtidigt ville vi ändå inte ha då. Haha! ? Slutade med att vi nu har 3 månader kvar till BF. Kommer bli 3 år och 9 månader, ganska perfekt mellanrum enligt oss. Men sen är det fan slut med ungar.

    Hur mycket saknar ni ert jobb efter en längre ledighet?

    I somras hade jag 4 veckor semester och saknade inte jobbet enda minut. Tyckte att det var SÅ skönt att slippa vara där. Nu efter en incident har vi Fått en längre tid ifrån jobbet igen och jag saknar det inte alls. Andra på jobbet saknar sina kollegor och saknar att gå till jobbet varje dag, men inte jag.

    Det är inte så att jag vantrivs på mitt jobb egentligen, det är bara inte kul att gå dit eller vara där.

    Så, saknar ni ert jobb/kollegor när ni är ifrån jobbet en längre tid?

      Nja. Är föräldraledig och har varit på FL + gravidledighet i 9 månader nu. Kommer komma tillbaka till jobbet efter att ha varit ledig i totalt 13 månader. Ju längre jag varit ledig desto värre känns tanken på att återgå till arbetet. Plus att det känns som att jag sviker min chef och mina kollegor när jag är borta så länge. Tidigare kollegor som varit gravida och fött barn har jobbat tills det bara var max 1 månad innan BF (jag var hemma i 3 mån på gravidledihet), och sedan har de börjat jobba efter 5-6 månader. Dvs lediga i max 7 månader… Jag vet att man inte ska tänka såhär men det är oundvikligt.

      Är lärare och saknar inte jobbet en sekund!

      Varit sjukskriven ett år nu, saknar det inte alls. Kollegorna kommer hit då och då 🙂

    Hej! Har varit på läger i två veckor med ett par människor. Har inte så bra kontakt med någon just nu och mår rätt så dåligt när jag ser att dem umgås. Känner att jag har gjort något fel samtidigt jag undrar vad jag har gjort. Ska på ett till läger med dem om några veckor och vill så gärna hänga med i deras gäng. Någon som har något tips hur man får nya vänner?? Eller något som ökar ens självförtroende?

      Det är absolut inte ditt fel! ❤ Ibland kommer man helt enkelt inte överens med alla människor för man är så olika. Åk på lägret igen och ha kul men sträva inte efter att vara en del av deras gäng. Var den du är och var nöjd med dig själv och så kommer du hitta din plats. De som tycker att du inte passar in är de som förlorar på det ändå!

    HAHAHAH Sindys senaste bild på insta!!! ??????

      Vad får ni ut av att döma henne så?

        Vi kritiserar ju inte hennes utseende i alla fall, i och med att hon verkligen inte ser ut som hon facetunar sina bilder.

      Låt tjejen vara! Aldrig ok att gå på folks utseende

      Hennes story då! Väntade mig nåt party/åka limo/mjukporr med kevvan eller sånt scandalous hon gör på helger. Så är det en bild på deras tacokväll, och i de två glasen på bordet…. Är det mjölk?? x’D gotta love her

    Någon som tillgodoräknat högskolekurser? Vilka kurser tillgodoräknade/ersatte ni?

    Har fått djupa känslor för en man som verkligen älskar mig. Han är villig att ändra om sitt liv väldigt mycket för mig och mina barn, och jag vet precis vad han ”går för”då vi varit vänner innan och jag känner honom väl.
    Problemet är att jag är gift med pappan till mina barn (nej, jag har inte varit fysiskt otrogen) och har egentligen inget att klaga på förutom att jag upplever bristande stöd vad gäller min utveckling och framtida studier.
    Vet inte vad jag ska tänka eller göra…

      Men. Är du kär i din man?

        Jag älskar min man, men jag känner djupare för den här andra mannen…

      Skärp dig å jobba på det äktenskap du har! Du har barn vad f* n!

        Du kommer ångra dig om du lämnar , det kan jag nästan garantera!

    Har ni ngn gång fått ont i hjärtat under inandning? Bara när man ligger och chillar. Ont under revbenen liksom

      Ja ofta, förmodligen ofarligt…

      Sur uppstötning, heartburn på engelska..

      Antagligen sur uppstötning, det kan man få ibland och det kan faktiskt göra riktigt ont, men är ofarligt. Första gången jag hade det trodde jag att det var något med hjärtat.

      Jag vet vad du menar och det är inte en sur uppstötning. Har inte haft det på länge. Fick det ofta som ung. Vet dock inte vad det beror på.

      Har dock nyligen fått lära mig att när man får en ond (ajajaj) ilning genom rövhålet att det beror på ägglossning ? ont gör det, brukar få låtsas att jag få en låsning i knäet ?

        Blev lite mycket dock där… stör mig själv på det

      Har så ofta! Ibland håller det i sig länge. Kollade upp för typ 12 år sedan och då sa dom inte så mycket.

    Blev singel för lite över tre veckor sedan och flyttade till ny lägenhet för en vecka sedan. Var ihop med mitt ex i 3,5 år och bodde ihop men det fungerade inte. Vi är för olika men sörjer fortfarande över det. Laddade ner Tinder för några dagar sedan för att påminna mig själv att det finns fler fiskar i sjön då det inte känts som det. Fick upp en kille som hade presentation på en konferanse. Kommer ihåg att jag tyckte att han var så snygg och skön person. Har samma intressen med. Vi matchade och nu ska vi ta en öl imorgon. Gräver jag min egen grav?? Brukar alltid lyssna på alla jävla regler och göra det bästa men här känner jag att jag inte har något att förlora. En öl behöver inte vara något mer än vänskap eller nätverkande då vi jobbar i samma bransch.

    Kommer jag ångra detta??? Hur länge ska man sörja?? Känner att jag har gråtit ut allt jag har och vill typ tvinga mig lite i rättningen att gå vidare. Har en tendens till att romantisera saker och nu romantiserar jag mitt förhållande med mitt ex fastän jag vet att ingen av oss mår bra i det förhållandet. Har gått i cirklar i om vi borde bli ihop igen och så pratar jag med mitt ex och han säger varför vi inte borde och då är jag enig?? Ääeh. Det är svårt.

      3 veckor och du undrar hur länge? Lite över 1år tog det för mig att bearbeta och komma över personen

        Ja tre veckor och jag undrar hur länge! Okay 🙂

      Jag är kanske inte rätt person att svara då jag varken dejtade eller hade sex på ett år efter att min kille dumpade mig. Jag hade inte lust plus att jag innerst inne hoppades att han skulle vilja ha mig tillbaka. Dock kan jag säga att jag verkligen sörjde ordentligt. Jag grät och tänkte på honom så mycket att jag tillslut blev TRÖTT på det, liksom ”vafan orkar inte gråta mer över honom nu” och det var en så skön känsla. En dag så kommer det bara och jag minns att det var en fin och solig sommardag när jag faktiskt kände att jag var sugen på att dejta igen 🙂

      Alla behöver olika tid på sig att sörja och bara för att du inte behöver så lång tid betyder inte att du verkligen älskat honom, kom ihåg det! När jag blev dumpad nästa gång började jag dejta efter ca 2 månader. Tror faktiskt att man kan bli lite låst i sina tankar om man aktivt undviker att dejta. Det ska komma naturligt. Det finns inget som säger att ni inte kan bli ihop igen i framtiden, men en öl eller ett ligg är ofarligt. Antingen känner du att det känns rätt att dejta igen eller att du vill ha tillbaka ditt ex. Du är liksom inte otrogen och det betyder inte att du inte älskat/älskar honom. Om inte annat kanske du får en bra vän i den här Tinderkillen, just saying. Önskar dig lycka till!

        Tack för din kommentar ♥️♥️

        Du har sååååå rätt ? En öl är ofarligt. Jag och mitt ex blir aldrig ihop igen så det är inte vad jag oroat mig över. Jag vet inte.. Jag är ju inte klar med sorgen eller bearbeta så jag vet inte vad jag gör på Tinder. En del av mig vill ta en öl med han killen och en annan vill inte. Kanske har lite med att man känner att man är otrogen eller gör något dumt? Gör alltid saker på ’rätt’ sätt och uppför mig respektfullt och ser till att alla har det bra. Men denna gången har jag inte lust att följa dessa ’borde’ reglerna.. Äääh blir säkert en kul kväll och får en ny vän 🙂

          Vet exakt hur du känner. Jag kände att jag var otrogen (typ) eller att jag inte verkligen älskade honom om jag gick på dejter… En öl och en pratstund kan leda till något mer eller inte, det känner du imorgon. Jag tror att jag hade tyckt att det var bättre att ångra att jag gick på en dejt än att jag inte gjorde det, om jag fann killen ifråga intressant. Oavsett vad hoppas jag att du har kul!! 🙂

      Äsch, jag gick loss samma vecka med andra killar. Bästa jag gjort! Go for it, att dejta och ligga runt var så befriande.

    Någon som vet var sannealexandras pyjamas (som hon hade på i-story imorse) med munkar på kommer ifrån? Frågade men fick inget svar. Tänke att nån kanske sett den i nån butik.

      Tror Cubus hade någon liknande inne! ? Men det var ett tag sen.

    TRH om du läser detta: hur började historien med ditt nick? Skrev du som ”Hmm” först och när någon kommenterade i det namnet ville du förtydliga att det var inte var du och lade till Real framför? Eller hur gick det till?

      Historien om mitt nick.

      Jag ville i början på experiment skriva med ett både könsneutralt men även etniskt neutralt nick för att se hur jag blev bemött i olika forum när de inte kunde ha några förutfattade meningar om vem jag var. Det är inte helt lätt att hitta ett sådant. Men det blev Hmm.

      De kunde enbart förhålla dig till orden jag skrev. Varken mer och varken mindre.

      Det blev väldigt lärorik och en bekräftan på att man blir bemött annorlunda både av män och av kvinnor ifall de tror att de pratar med någon av samma eller motsatt kön.

      Historien om The real är lång och något mer krånglig och började inte här på BB som vissa kanske tror utan på en annan blogg där jag sedan blev ”förföljd” av en man vidare till LDs blogg och jaddi jadda.
      Men ja det var ett sätt att förtydliga att jag var jag. ?

        Där ser man, vad kul att läsa 🙂 Har alltid undrat så tänkte att jag var tvungen att fråga helt enkelt. Var rätt säker på att nicket tog sin början inne hos LD för längesen av någon anledning. Minns något bråk (tjafs?) i kommentarsfältet.

    Vad är det för något jobbigt som Hannah Graaf är med om? Hon skriver konstigt på sin blogg…. Det borde inte vara något så enkelt som att Mio vill stanna i Sverige…någon som vet?

      Jag undrar också!

    Erfarenheter av hormonspiral? Satt in min för drygt två veckor sedan och blöder fortfarande, börjar bli frustrerande.

      måste du ha just hormonspiral? min kompis hade en och fick propp och dog

        För mig funkar det toppen! Tråkigt att din kompis dog, men iaf med p-piller försöker de väl identifiera riskgrupper innan de föreslår preventivmedel?

      Satte in en efter att jag fick barn. Jag blödde varje dag, fick konstant mensvärk/magsmärta och mådde sämre psykiskt, så efter 6 veckor tog jag ut den. Många är dock nöjda och det tar lite tid för kroppen att anpassa sig, men mvc sa att det kunde ta 6 månader och det kände jag att jag inte orkade vänta på.

    Får man ha en önskan? (Ni får önska fritt också förstås om vad som helst)

    Att vi och andra varken här eller IRL dömer varandra. Ingen är perfekt, vi är ”bara” människor, men ju mjukare vi är mot varandra. Desto mer orkar och vågar folk förändra sina liv till det bättre. Och oavsett vilket bör vi sköta vårt, så får de sköta sitt.

    Kram

    Alltså vill vara ENSAM en stund!!
    Jobbar i butik och umgås då med folk hela arbetsdagen. Kommer hem och min sambo är där. Umgås med honom och våra katter resten av dagen.
    Enda gången jag får vara ensam är när jag cyklar till affären.
    Min sambo är för tillfället arbetslös(så han är hemma mycket) och mår inte heller så bra psykiskt just nu, så kan inte direkt säga åt honom att ”dra åt helvete i 20 minuter så jag får vara ifred”.. Vill ju inte såra honom eller få honom att må sämre på något vis.
    Men jag blir ju irriterad av att vara med människor hela tiden, och behöver en stund för mig själv ibland för att varva ner..
    Nån som har tips på vad jag ska göra?
    Eller hur jag ”snällt” kan säga åt sambon att lämna mig ifred? ?

      Jag säger helt enkelt till min man att idag behöver jag egentid. Är vi både hemma får han hålla sig undan mig. Det funkar likadant tvärtom också. Ibland sticker jag iväg en sväng, och säger att jag bara vill vara själv en stund.
      Förstår att det kan vara svårt när ens partner inte mår hundra, men du kan försöka förklara på något sätt att du kommer vara en bättre partner om du får vara själv en stund.

      Antingen så kan du puscha honom att göra egna aktiviteter så att du får lite ensamtid eller så kan du själv hitta på saker och vara tydlig med att du vill göra det ensam, men liksom snällt. “På lördag tänkte JAG gå på stan så jag kan rensa tankarna lite…”
      Eller säga typ att du går på en halv timmes promenad.
      Sista utvägen är att börja titta på en serie han hatar så att han inte vill spendera tid med dig just då Haha så är du fri i 50 min
      Lycka till!

        Grejen är ju att jag gärna vill vara hemma.. Inte gå ut och promenera bara för att få vara ensam. ? Vill chilla ensam i soffan.
        Och vi gillar samma typ av serier så det funkar inte heller..
        Men han är intresserad av träning och var tidigare aktiv på gymmet. Så kanske jag kunde ta och förnya hans gymkort? För jag vet att han mår bättre mentalt av att få träna också.

      Gör det inte mer komplicerat än vad det är tänker jag 🙂 Förklara för honom just det du skrev nu, att du märker att du behöver få mer egentid för att ladda batterierna 🙂 Och att det inte handlar om att du ogillar att umgås med honom eller med andra människor utan att du får energi av att få vara ensam till att ha energi att sedan umgås med andra 🙂

      Jag behöver också ensamtid, då säger jag helt sonika till min sambo att ”nu behöver jag ladda batterierna, jag går in till sovrummet/kan inte du åka till en kompis en sväng” 🙂

      Har du badkar? Ta ett långt härligt bad, eller lång dusch. Ha lite hemmaspa. Ta hand om dig själv liksom och låt det ta tid, att vara själv i badrummet är ju normalt.

      Eller så säger du bara som det är. Att du behöver vara lite ensam, ni bor ändå ihop så tänker att det borde funka att säga.

    Är det någon mer än jag som reagerat på att Foki pottränade sin unge när den va FEM månader?! Jag har inte barn själv men trodde man gjorde sånt tidigast efter barnet fyllt typ ett??? Fattar barnet redan då att den ”går på toaletten”? För enligt henne förstår ju hennes barn redan nu att det sitter på pottan osv osv.

    Det va ju inte igår hon la upp blogginlägget utan ett tag sen men jag har suttit o grubblat och har inte kunnat släppa det haha

      lite som med kattungar kanske? det verkar bra och varför inte.

      Inte så knepigt som det låter. Kallad baby potting eller EC baby. Hade aldrig läst om det innan jag fick barn men då min dotter ALLTID kissade eller bajsade när vi tog av henne blöjan på skötbordet började vi hålla henne över handfatet varje gång. Ganska vanligt att föräldrar använder sig av den.

      Det är inte potträning direkt. En del kallar det EC (Elimination Communication) och det handlar om att barn har en naturlig tömningsreflex som till exempel ofta triggas när man tar av blöjan, precis som någon skrev ovan. De som är mer hard core hävdar också att barnet signalerar när de är små och behöver kissa/bajsa. Om man ignorerar de här signalerna så slutar barnet upp med dem och med dagens blöjor som är väldigt effektiva och torra så känner barnet inte ens kanske att det kissar och medvetenheten försvinner. Jag har dock inte varit så bra på att hitta/tyda dessa signaler utan har pottat mest på rutin, typ efter sovstunder eller liknande.
      Vi började när vårt första barn var 6 månader och det barnet fattade galoppen direkt. Jag blev själv väldigt förvånad över att det var så enkelt och funkade så bra. Barnet blev också helt blöjfri när det var drygt ett år. Det känns som att man helt slapp potträning alls och det blev aldrig någon direkt ”grej” utav det hela som det kanske kan bli om man väntar och barnet är mer medvetet och vant vid att utföra sina behov i en blöja.
      Nästa barn är 4 månader nu och vi har börjat så smått och det funkar helt ok. Ibland kommer det något och ibland inte. Jag känner ingen stress utan det få bli som det blir, men det är himla smidigt.

    Hannah Graaf har åkt akut till Sverige. Någon som vet varför?

    En gammal tants funderingar om bloggar.

    För det första undviker jag bloggar där du inte kan ”zooma” bilden/sidan
    För det andra ogillar jag Inte ”influensers” användande av utländska ord. Bevara det svenska språket och låt barn vara barn, inte ”kids” Kram
    Och för det tredjebkan jag inte skriva här ?

      Bevara det svenska språket? Det tror jag stt den äldre generationen också sa när du var ung och nya ord kom. Språk utvecklas hela tiden. Är det så farligt verkligen?

    Varför hamnar jag alltid inne på Chaliz blogg? Fler som också brukar fastna där inne? Hon verkar vilja så mycket och har så många idéer, man vill bara att hon ska få lyckas med dom!

    Therese Lindgren är inte privat i sina videos längre, hon är personlig, men inte privat som förut. Jag tror tyvärr hennes karriär kommer att gå neråt om hon inte byter spår snart.

    Är utomlands och sambon har fått soleksem på armarna, något smart tips för att lindra det och kunna vara i solen sista dagen? ☀️

      Nej ut ur solen bara. Täck huden och sitt k skuggan. Annars kommer det bli värre.

      Lindra: Hydrokortisonsalva.
      Sen: Han ska hålla sig borta från solen. För det kommer annars att bli värre.

        Ja förlåt, nu skrev jag ju lite knasigt, menade inte att han nödvändigtvis ska vara i solen, han hänger i skuggan sedan igår. Mer bara fundering på vad som kan lindra besvären så vi kan njuta av sista dagen, det plågar ju honom trots att han hänger i skuggan och vi blir lite lätt låsta, tycker så synd om honom! ?

    Jag har legat med en upptagen man. Va bara tvungen att få det ur mitt system… det var av rent egoistiska skäl från min sida då han gav mig uppmärksamhet och jag valde att nappa för jag har inte legat med ngn på läääänge. Dock fanns det i bakhuvudet att han har en sambo och två små barn sittandes hemma och väntade på honom. Jag är inte heller hans första snesteg. Ett riktigt ärkesvin men så het… jag ångrar det inte. Kan ju inte berätta för ngn då jag inte vill få ”hon är ju singel så håll hårt i din karl” stämpel. Tack för mig lever pastej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.