Bilföretaget dementerar inte samarbete kring Nellie Berntssons nya bil

https://www.instagram.com/p/BoTseF4DHbx/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BoTwt5YH8kQ/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BoTyMMDlxWA/?utm_source=ig_web_copy_link

Med tanke på att familjen Berntsson är lite av experter på att inte markera ut spons på korrekt sätt så ringde alla varningsklockor hos mig när Nellie ”fick” en bil av sina föräldrar i 18 årspresent. 
Kanske är den lika mycket privat finansierad som deras hästlastbil var? *If you know what I mean?* 😉

Men…
Som den sanningens sökare som JAG är så ställde jag frågan till Bilcenter Syd – där bilen kommer ifrån – som dessvärre inte ville dementera att ett samarbete ägt rum så jag antar att frågetecknen får fortsätta vara hängande i luften likt små klockspel i juletid.

Tja, då får väl var och en dra slutsatser och gissa till den bästa av sin förmåga helt enkelt…
Vad tror ni?
Slump eller spons?

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tänker att om ett företag inte vill dementera när det gäller en fråga om smygreklam så säger dom indirekt att det är ett samarbete och att svensk lag inte behöver följas (då hon inte markerat ut det som samarbete).

      Ursäkta, menar samarbete och inte smygreklam.

      Sorry för att jag kapar din kommentar, men har Nellie körkort? 🙂

        Nellie har inte körkort, än. Hon övningskörde väldigt intensivt och hade bara kvar att lära sig backa. Sen något om att byta körskola. Så hon sitter fast på slutet.

      Får de ens prata om sina kunder?

      Samma sak igår och idag (omärkt ”samarbete”): Följ Nellie (och hästsportföretaget T) på Insta, tagga 2 vänner och vinn dyra benskydd. Ingen markering nånstans om samarbete – och knappast en laglig tävling? MEN det funkar! Nellie har, enligt Socialblade, tappat 1920 följare i månaden (!) på sin Insta den senaste tiden. Igår fick hon 145 nya följare, simsalabim!

    ”Köp er nästa födelsedagspresent hos oss”… Bara jag som inte köper bilar till nära och kära i födelsedagspresent?! 😉

      Dom menar att man köper en åt sig själv, det händer nog…

      Snålis… ?

    Självklar spons

    Usch!

    Absolut spons annars finns det noll anledning att visa bilen i hallen, med skyltar och tagga bilfirma.
    Oddsen på att någon får en bil av mig i present är rätt låga om jag inte vinner på lotto nån gång 😉

      Fast då är väl oddsen rätt höga? Ju lägre odds desto större sannolikhet.

    Ja vet int men skulle jag fylla 18 igen hade jag då inte fått en bil av mina föräldrar. Hade varit mer troligt att få pengar till att faktiskt ta ett körkort till att börja med ?

      Om man inte redan börjat med körkortet ja. Men Nellie har ju redan börjat med det sedan ett bra tag tillbaka så det var nog mer aktuellt med en bil i hennes fall.

        Det såklart men ändå. Finns kostnader kvar och finns inga garantier att man klarar det heller. Vet av flera som hållt på i flera år

          Jag hade nog hellre valt bilen framför dom kostnaderna ?

            Hha men såklart man väljer en bil framför de kostnaderna men tycker min poäng kom fram ändå

      Jag fick 200 spänn av min pappa när jag fyllde arton. Lillsyrran fick en bil två år senare. Detsamma när jag fyllde femton, runt tvåhundra spänn och syrran fick sen en moppe. Det är klart, ska han ha råd med finfina presenter åt henne så kan han ju inte spendera pengarna på mig☺

        Fy fan! Hoppas du inte håller tyst.

    Vilken dröm! Att bli sponsrad med en bil. Sprillans ny dessutom. Bra jobbat Nellie!

      Det är en 2012a, så inte direkt sprillans ny

        Och?

          Anonym skrev sprillans ny, men den är inte sprillans ny.

      Det hade väl varit helt ok bara hon skrev ut det som spons istället för att blåsa staten på lite pengar

    Hur är det för övrigt när hon är Tessies främsta reklampelare. Där har hon ju efter många år börjat att märka ut samarbeten. Sedan kan hon en dag stå i Tessiekläder och skriva att det inte är spons. Kan det verkligen vara så att det ibland inte är spons av samma kläder?

      Alltså Tessies kläder, finns det fulare? 100% Kinaskit. Titta t ex på den röda soppåsen Nellie visade nyligen.

    Tror f ö att det inte varit möjligt för henne att leva det liv hon gör utan all spons. Även om motiveringen är att hon själv jobbat sig till det så är det inte via hästjobb eller bra ridning utan via reklam. Kommer att tänka på Tyra.

      Fast spons är ju också en typ av lön. Vi ”vanliga” kan ju knappast börja leva på det, så det är ju något som ingår i just hennes jobb och dit hon tagit sig.

        Ja och då ska det 1, märkas ut som reklam och 2, skattas för dessa sponsrade saker, resor mm. Annars blir det ju svartjobb

          Om det är nu är så i detta fallet.

        Spons är lön men jag jämför lite med de som ridit sig till bra hästar och framgång. Inte de som sponsrat sig dit. Ta t ex Cornelia Rylen som i och för sig inte märker ut spons men som ridit sig och jobbar med hästar.

    Dumt av dom att skylta med regnumret…. Lätt att kolla upp att Nellies pappa står som ägare. Eftersom bilen uppenbarligen är Nellies är det försäkringsbedrägeri

      Alltså är det inte Nellans bil utan hennes pappa har köpt en bil som hon får använda som sin. Allt för att komna ner i försäkringspremie som brukar vara dyr för personer under 25 år

        Då begår typ itroligt många svenskar bedrägeri då man ofta tar på päronen pga försäkringen blir billigare. Fel ja men kom igen! Du är bara avundsjuk!

      Det är lagligt att göra så. Men sedan är det upp till försäkringsbolaget om något skulle hända ifall de vill betala ut ersättning eller inte.

        Ganska vanligt att bilen står på en förälder när man är så ung. Men risken är att man blir utan ersättning om det sker en olycka. Så det är egentligen inte så smart.

        Lagligt men det strider mot försäkringsvillkoren som är ett civilrättsligt avtal. Tar hon med bilen till Danmark är det kört.

          Slutkört, menar du väl? 🙂

            Ha ha. Kört med ersättning tänkte jag.

          Nog måste hon kunna få låna bilen oavsett vem som står på försäkringen

            Men i te vara den huvudsakliga brukaren som är fallet här.

      Fast bilar inom samma hushåll får väl köras av alla familjemedlemmar folkbokförda på samma adress utan att det blir problem med försäkringen t ex? Det vore ju orimligt om en familj med två vuxna och tre barn skulle behöva fem bilar för att alla skulle kunna köra.
      Däremot så är förstås den vanliga varianten inte ok dvs att man registrerar en bil på en förälder boende i någon liten stad där premien är låg och sen så används bilen av ett yngre barn som bor i t ex Stockholm, Malmö eller Göteborg.
      Ser man ofta här i Stockholm dvs att bilar som bevisligen används här permanent är registrerade på någon typ förälder ute i landet.

        Jo men hon ska ju flytta hemifrån och föräldrarna har redan bilar och med inläggen på sociala medel är det full bevisning mot att det är pappans bil.

      Man får inte ha och försäkra en bil utan körkort. En familjemedlem långt över 18 fick en bil att övningsköra i och vi skulle skriva över den på honom men det gick inte. Så den fick stå på mig. När körkortet togs fick vi skriva över den vilket var störigt då skatten skulle betalas in en gång till.

        Fast du fick väl tillbak skatten för den delen av året som du redan betalt men inte ägde bilen på? Borde du fått iaf.

        Och den som fick bilen betalade bara för den delen av året som hen ägde bilen dvs samma summa som du fick tillbak?

        Ett nollsummespel helt enkelt.

          Skatten följer väl med bilen? Sålde en bil kort efter jag betalat in skatten, tur för köparen – mindre tur för mig. En försäkring däremot får man ju tillbaka på om det finns tid kvar.

            Osäker. Kan ha ändrats. Det var länge sedan jag sålde en bil och också länge sedan jag köpte en begagnad.

            Någon annan som vet säkert?

              Verkar som att jag hade rätt. (I vilket fall så ska ju inte skatten in två gånger som sades ovan)

              Men som sagt. Efter en snabb blick på detta så ser det ut som att det jag trodde stämmer.

              https://www.bilskatt.com/bilskatt-agarbyte-forsaljning/

                Fast nu blev jag osäker. Väldigt luddigt eller jag som druckit för lite kaffe….

                https://transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Fordonsskatt/Skattskyldighet/

                  Skatten betalas en gång per år. Om man däremot ställer av bilen får man tillbaka återstående skatt. När bilen sen ställs på av en ny ägare eller av dig så ska resten av skatten betalas

                  Tack! ?

                  (Vad som gjorde mig förvirrad var att man pratade om månader och tydligen så blev det lite olika om man köpte begagnat av privatperson eller bilhandlare då bilhandlaren tydligen inte behöver betala skatt. Varför det förresten?)

                  Bilhandlare måste betala skatten om bilen är påställd, de har dock i regel sina bilar avställda och ställer på först i samband med ägarbytet vilket betyder att den nya ägaren blir skattskyldig.

                Skatt på bil kan betalas flera gånger per år beroende på vad skatten ligger på, en diesel tex kan ha hög skatt och då kommer det en räkning per kvartal.

              Hahahaha, tänkte skriva en kommentar om det revolutionerande som precis hände här: Ƭĥe real Hmm har inte alla svar på allt och erkänner det!
              Men så kom det: ’Verkar som att jag hade rätt.’ i en klassisk Ƭĥe real Hmm-monolog, nu väntar vi bara på slutklämmen: ’så bra, då har vi rett ut det!’

                Fast nu är det inte första gången så du har fel…..?

                Ser också att du inte förstår ordet ”verkar” samt läste vidare. ?

                Men bra, då kan vi lägga ’bilhandel’ och ’bilskatt’ till Ƭĥe real Hmms fields of expertise!

                  Även parkeringsböter mm följer med bilen vid ägarbyte.

                  14:04

                  Du har ca noll läsförståelse. ?

            Om man säljer en påställd bil så kan är det väl bara att låta köparen betala den del av skatten som är betald fram till nästa förfallodag? Eftersom skatten inte är personlig utan följer bilen så är det rimligt att inte krångla med avställning och återbetalning i onödan.
            Ungefär som man kan få betalt för betald hyra man inte utnyttjat vid lägenhetsbyte.

        Fast min sambo köpte en bil och försäkrade den för att kunna övningsköra när han skulle ta körkort. ?

        Det går utmärkt att äga en bil utan att ha körkort. Om försäkringbolagen godtar att man står på försäkringen är dock helt upp till dom.

          Ja, man kan ju undra hur det fungerar med bilmålvakter som står som ägare till tusentals bilar.
          Förmodar att de också är försäkringstagare till tusentals trafikförsäkringar också? Och kanske även till andra bilförsäkringar om bilen är värd att försäkra.
          Bilmålvakter saknar oftast medel (de kan vara försatta i personlig konkurs), de är ofta straffade för allehanda brott och om någon av dessa bilmålvakter har kvar sitt körkort skulle jag bli förvånad. De har kanske inte ens haft körkort någon gång.
          Men stå som registrerad ägare till bilar (jag skriver inte ägare för det är andra som äger bilarna) och som försäkringstagare till massor med trafikförsäkringar går tydligen bra.
          Vad händer för övrigt om man inte trafikförsäkrar en bil utan Trafikförsäkringsföreningen skickar över fakturor som man inte betalar? Blir det körförbud då?

            Bilar som står på bilmålvakter är i regel oförsäkrade, det är del av poängen. Det tickar istället på massa skuld hos trafikförsäkringsföreningen. De får inte sina pengar från bilmålvakten eftersom denne inte har några tillgångar för kronofogden att utmäta.
            Försäkringen har inget med lov att bruka en bil att göra, körförbud får du endast av besiktningsskäl och användningsförbud av att tex inte betala fordonsskatten.

        Fast nu har du fått inte bara en, utan två saker om bakfoten.

        1.Du får äga en bil även om du inte har körkort. Frågan är bara hur försäkringsbolaget ställer sig till eventuella ersättningar om något skulle hända.
        2. Skatten följer med bilen. Är den betald så är den, det är inget som varje ny ägare ska betala. Om inte förra ägaren ställt av bilen, fått skatten återbetald och sen ställer på den vid en försäljning 🙂

        Jo det får man. Jag äger bilen jag övningskör med och står på försäkringen.

      Man kan ange att det finns en förare under 25 år som nyttjar bilen och händer något när den kör blir självrisken oftast någon tusenlapp högre bara.

      När mitt barn fick moped, vid 15, föreslog försäkringsbolaget själva (!!!) att mopeden skulle skrivas på mig, för att det skulle bli billigare! Det handlar om ett mycket stort försäkringsbolag. Efter en tid råkade hen ut för en svår mopedolycka, mopeden totalförstördes och hen låg på intensiven med svåra skador (men blev tack och LOV helt återställd!!!) – försäkringsbolaget betalade fullt utan att ifrågasätta ett uns. Helt otroligt.

    Börjar bli lite provocerad av det här. Det verkar vara så lätt att komma runt om man bara ”ger lite rabatt ihop om”, ”ger utan krav på motprestation” så behöver det inte märkas ut och allt vad det är, men om jag i mitt yrke tog emot en bil oavsett om det var uttalat eller inte att de förväntade sig något i utbyte skulle jag åka dit för mutbrott. Det jag försöker säga är att jag också vill ha en bil.

    Björntjänst att föräldrarna står som ägare eftersom ungdomen ifråga inte kan upparbeta en egen bonus. Lagligt men moraliskt?

      Ett par år vad gör det. Moraliskt, ja!

    ”Köp er nästa födelsedagspresent hos oss”

    Alltså…detta känns så otroligt världsfrånvänt, känns också så konstigt att välja Nellie? Får känslan av att hon har en väldigt ung publik? Hur många av dem är aktuella för att ha en egen bil just nu?

    Ot. Anna b funderar på att börja blogga igen. Kolla mys blogg. Plötsligt så händer det??

      Vem är Anna B?

        Anna B…ook, skulle jag tippa.

    On/Off T:
    Apropå spons eller inte, läste ni Kenzas svar ang bilen hon lånade för att åka på sponsrade hotellvistelser i Göteborg och Falkenberg?
    Vet inte vad jag ska säga. Kanske skulle Kenza ha låtit bli att lägga upp så många bilder på bilen då?
    Ingen skulle ju frågat om hon inte visade att hon hade fått låna en Mercedes. Nu verkar det hela väldigt konstruerat som svar:

    ”Kenzas svar: Hej Fanny! Svar på en del av din feedback hittar du i mitt senaste inlägg. Ang Mercedes: Min kompis Fredrik har en vän som heter J som jobbar på Mercedes Benz. Jag frågade Fredrik om J hade en bil till utlåning några dagar, han kollade med J och det hade dem. Jag plockade upp bilen, lånade den i några dagar och lämnade sedan tillbaka den. Jag pratade aldrig med J personligen och det fanns ingen deal mellan oss, det fanns inget motkrav på inlägg eller så. Jag har ingen aning om ifall de har någon deal med andra influencers, men mellan oss fanns det inget avtalat. Anledningen till varför jag på Instagram och på bloggen skrev ut att vi lånat den var för att jag inte ville att mina följare skulle tro att det var min bil (och på så sätt “går i god” för den). Jag ville att de skulle veta att det var en lånebil.”

      Men alltså varför kan ingen influencer skriva korrekt. Dem.. herregud.

        Ja, de tycker väl ”dem” motsvarar ”dom” bättre än ”de” 🙂

    Att inte ens kunna anstränga sig göra fina bilder då bilen är gratis! ?

      Enligt videon som filmades kändes det väldigt krystat när hon fick bilen

      Gratis var den nog inte.

    Måtte skatteverket granska dessa influencers asap. Det behövs nog ordning och reda i den världen så de betalar lika mycket skatt som alla andra. Om de vill att deras jobb ska ses som seriöst får de börja bete sig seriöst och professionellt.

    Lite OT
    Känns som generellt att influences tror att de står över vanliga folket. Har haft en väldigt otrevlig bloggerska (som frekvent syns här) som kund, och hon skulle minsann inte betala sina räkningar för hon är käääääänd. (det var legit det hon sa).

    OT:
    Bella skriver på bloggen
    ”Tisdag kväll flyger jag direkt till London för att spela in en tv-show på kvällen.”
    Jag misstänker att det är Skavlan som hon ska vara med i.
    Vissa avsnitt av Skavlan spelas ju in i London och tisdagar kan stämma eftersom det sänds på fredagarna i SVT och TV2 i Norge.
    Ska isf bli kul att höra om Bella snackar på som vanligt eller om Fredrik Skavlan kan komma med några frågor som får stopp på flödet av halvsanningar och osanningar.

    Hennes pappa står som ägare på bilen 🙂

    För att inte tala om att hon i videon öppnade paket som kom med posten från företag som bara ville skänka henne TVÅ Mooschino?? Väskor. Värdet borde ligga på över 10 tusen bara för dessa. Hur satan stavas märket

    Men är det vanligt att man får en bil föe en halv miljon som ett samarbete ?låter vansinnigt i mina öron.

      Ligger snarare på 120-140 tusen

      Den låg ute på blocket för 159000.

        159 000 för en D3 som enligt en kommentar högre upp är en årsmodell -12? Har de blivit lurade då eller? Jag kollar på en V40 årsmodell -16 (fortfarande garanti kvar alltså), visserligen med bensinmotorn men den ligger också ute för 159 000.. men fyra år nyare…

          Beror ju på vilka tillbehör bilen har. Den kan ju vara extra allt då stiger det fort i pris.

    Självklart är det spons, herregud – det när Nellie Berntsson vi pratar om! Intressant att hon bytt körskola, har familjen gjort sig osams med den första (som med alla andra)?

      Högst troligt! Bemötandet var väl inte förenligt med hur en kändis ska behandlas, att åka två elever i bilen tex under lektioner

      Hon fick inte uppkörningstid så snabbt som hon ville, då det var kö på uppkörningarna och bilskolan hade inte bokat tillräckligt långt i förväg. (Vilket väl är förståeligt, då man inte vet om eleven är mogen att köra upp innan denne ens börjat övningsköra….)

    Eftersom Nellie påstår att hon tjänat tio miljoner på sitt influencerjobb kunde hon kanske ha råd att köpa bil själv, utan att behöva sponsras….?

    Bilen är inte spons. De har pröjsat bilen själva.
    / inside information 😉

      Men varför har de då tagit med bilfirmas skylt när hon posade för bilderna?

        De gör väldigt många privata bilfirmor, speciellt på instagram. Ett sätt att marknadsföra sig själva!?

    Är det viktigt att veta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.