Paula olämpar sig på gymmet

Jag stod på bandet imorse och kämpade mig igenom ett tråkigt lågintensivt pass. Efter att ha gått i 50 minuter är jag dyngsur så jag tar jag mig min tröja och tänker att jag köttar ut det sista 10 minutrarna i tights och sporttopp.

Personal: Ursäkta, kan du sätta på dig din tröja?
Paula: Varför då?
Personal: Det är opassande.
[…] Har vi någon här som arbetar på sats och som i så fall kan hänvisa mig till dessa regler eller förklara varför det är så?//Paula

Om ni någonsin tränat på ett gym så har ni förmodligen stött på den här karaktären – jag väljer att kalla honom ”den mycket nöjde muskelbyggaren”.
Det är alltid en man, han ser nästan alltid ut som bokstaven ”V” (eller som en pizza slice med kanten uppåt om ni så vill.)
Han har ofta på sig tights och ett sånt där tyngdlyftarbälte som jag aldrig sett någon annanstans än i OS innan jag började jobba på gym. Det sitter så hårt åtspänt att det antingen hindrar honom från att skita på sig eller kommer resultera i att han skiter på sig vilken sekund som helst om han råkar ta ett för djupt andetag.
Runt handlederna hänger det två dragremmar och dinglar där han strosar omkring bland inredningen, för strosar – det gör han. Kanske för att hälsa på någon av de andra dragremsbärande männen men mest för att spana in sig själv i spegeln.
På underkroppen har han alltså tights, men vad bärs på hans överkropp?

Jo, det yttepytteminsta lilla linne du kan tänka dig.
Det består av en sytråd över höger bröstmuskel och en sytråd över vänster bröstmuskel, sytrådar som möts någonstans runt höftkulan för att sluta samman i någonting som tydligen ska kallas plagg.
Med en ryggtavla av Wisconsins storlek så blir det en hel del svett. Tänkt dig en Belgian Blue doppad i olja som du drar på en stringbikini för att den inte ska droppa och skvätta när den börjar krumbukta sig på grönbetet. Ungefär så mycket hjälper detta bodybuilderlinne mot att svett stänker över praktiskt taget hela gymmet men är det olämpligt?
Nope – för det räknas som en överdel, vilket tyvärr Paulas sport-topp inte gör, vilket jag vet eftersom jag arbetat på SATS och själv tvingats be tjejer klä på sig mer än en sport-topp.
Varför? Ingen aning? De som kom och sa till var oftast äldre damer som jag antar ansåg att unga bröst i sport-bh var högst olämpligt.
Urfånigt om du frågar mig!

Så här står det i SATS medlemsvillkor under ”Ordningsregler” men det framgår fortfarande inte vad och varför det skulle anses stötande att träna i en sporttopp.

5. Medlem måste visa hänsyn till andra. Bar överkropp eller kläder som kan uppfattas som stötande, är inte tillåtet på SATS.

155 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fånigt, klart hon kan träna i sporttopp. Inspirerande att se. Personen till vänster kan också få se ut så där. Men nog rätt ovanligt.

      Precis! Förstår inte varför du ska kränka andra människor Camilla.

        Kränka?

        Jag blir kränkt av folk som använder ordet kränkt om ALLT!

          Kränkception

      Båda är lika okej.

      Vaför tycker du inte killen kan få ha linnet Camcam?

        snark

          Bättre än så kan du väl? ?

        Hur lyckades du tolka det som om han hellre skulle gå utan linnet?

          Det är du som tolkar mig fel.
          Dubbelfel av dig alltså.
          Så tokigt det kan bli.

      Att folk inte inser att Paula överdramatiserar ALLA händelser och kommentarer för att göra ett helt inlägg ut av det? Det står klart och tydligt på SATS hemsida att det inte är tillåtet att träna i bar överkropp eller endast sport-BH. Respektera deras regler eller hitta ett annat gym, känner jag rent spontant.

      Det andra jag känner är: Hur kan folk ens tro på Paula och hennes överdrivit dramatiska samt ibland påhittade historier? Kvinnan gör allting för klick.

    De hade hemskt gärna fått förbjuda brunstljud som övergår rimliga ljudnivåer på gymmet. Ibland tror man liksom att man tränar bredvid en tjugotaggad älg om hösten.

      På mitt gym (planet fitness) är sådana fasoner inte tillåtna! Om någon håller på och gör såna ljud, slänger vikterna i golvet, har på sig mini-douchebag-linne, osv. så säger personalen till dig att sluta, eller gå därifrån. Tycker det är rätt nice!

        Finns planet fitness is Sverige? Jag har bara tränat hos dem i New York och där är de ett gym för folk som inte riktigt tränar. De säger till bara man andas lite tyngre och tar i så att man skrynklar ihop ansiktet. Hela deras ”filosofi” verkar gå ut på att vara ett gym för folk som inte tränar mer än att gå lite lojt på bandet och sen lyfter några 1kg hantlar och tar bilen hem. Deras hantlar gick bara upp till 30 kg…

          Hantlar upp till 30kg räcker gott och väl för många. Om du anser att det inte är att träna är det nog bara inte rätt gym för dig. Men säkerligen för någon annan. Jag tar inte 30kg, men jag tränar varje dag och känner mig väldigt stark ändå. Vad tur att olika typer av gym-utbud lockar olika typer av människor 🙂

          Vad gör du med en hantel som väger mer än 30kg som du inte kan göra med en kettlebell eller skivstång?
          Mvh gymägare

            ”Gymägare” my ass…. Alla gym har inte kettelbells (särskilt inte Planet Fitness) och en skivstång är inte likvärdig med en hantel. En gymägare borde veta det…

              För att man vill variera sin träning, komma åt nya ”vinklar”? Det är verkligen inte samma sak att köra med skivstång som med hantlar. Hantlar upp till 30 kg låter som väldigt lite, jag går på ett gym som har hantlar upp till 50 kg (fast min man tycker iofs att även det är för lite haha)

              Ok!
              Men vad gör du med en hantel tyngre än 30kg då?

                Det finns ju massor av olika övningar, bla olika former av hantelpress. Igår hade vi ett axelpass och då kör vi både med stång och med hantlar, just för att variera träningen. På mitt gym är det väldigt vanligt att hantlar på 30+ kg används, så det verkar som att många har behov av tyngre vikter.

              Det är väl kanske inte så mkt tjejer som använder typ 50-kg hantlarna (men finns såklart) men det finns en massa killar som inte skulle kunna köra t.ex. bröstpress med hantlar eller hantelrodd med bara 30 kg. På mitt gamla gym användes 75-kg hantlarna flitigt när killarna skulle köra rodd 🙂 Jag är nästan själv uppe på 30 kg i hantelrodden, när jag tänker efter. 🙂

              Nu finns det ju olika typer av gym. Här kommet tre exempel på gym där du MEST TROLIGT inte hittar hantlar tyngre än 30kg:
              Ett rehabgym
              En Crossfit box
              Ett grenspecifikt gym

              Tråkigt att attityden blir så jäkla hostile av en enkel fråga.

                Stämningen blir fientliga eftersom du själv drygade dig med ditt lilla ”mvh/gymägare” (och uppenbarligen inte har koll på gymträning själv…).

                  Inte ett dugg drygt. Det var du som läste in. På mitt gym använder vi inte så tunga hantlar. Jag får väl lov att vara nyfiken på vad man på traditionella gym gör med så tunga hantlar?

            Vilken korkad kommentar

        Det enda planet fitness som funnits i Sverige la en för nästan 1,5 år sen-väldigt säker då jag jobbade där 🙂 tror inte du har tränat där faktiskt – då borde du vetat att vi hade pool på undervåningen och att det inte ens var särskilt ovanligt att folk gick runt i enbart badrock.

          Jag bor i Kalifornien och det är så det funkar här! Jag har medlemskap där eftersom jag bor två minuter bort.

      Haha! Dessa sjuka ljud som kommer ut från mestadels män på gymmet… Tycker mest det är fånigt när de redan i sin uppvärmning, där vikten är ca en femtedel av vad de senare tar, håller på att stånka och stöna högljutt – det blir så tydligt när vikten är så låg att de bara stönar för att andra ska kolla ?

      Sen fattar jag att man stönar/låter när det är tungt, det gör jag också, men är inte i närheten av samma ljudnivå som vissa av männen ?

        Jag går ofta på yoga på morgonen, och ibland blir jag fundersam på om det är Yoga eller en förlossningskurs jag är på, där är 2 damer som pustar och frustar som att de vill in i Rödluvans hus. Jag förstår andningen är viktig, men det är helt otroligt som de låter från dessa damerna och det stör något otroligt – instruktören försöker tysta ner men de går inte.. Men trots det stör så är det något jag kan skratta åt inombords under timmen för det är helt groteskt som de låter, men hade jag varit där för själva meditationen etc etc så hade de ärligt talat förstört hela timmen.

    Att det görs skillnad på män och kvinnor i detta avseende är väl av samma orsak som att en man i badbyxor inte anses bada topless 🙂

    Finns ju en miljon saker man skulle kunna störa sig på när det gäller folks beteende på gym, bara man ville…

    MEN faktum kvarstår, en blöt, svettig, hal överkropp som ej är adekvat täckt smetar ner sitsen på träningsstationerna. Oaktat vilket kön överkroppen siter på.

      På alla de olika gym jag tränat på sängar det funnits en sprayflaska med rengöring och även papper att torka med, just för att torka av redskapen om man svettas ner dem.
      Så av den anledningen borde det väl inte vara?

        Sängar – så har

      Men det är väl därför man ska torka av redskapen efter sig?! Mig hade det inte stört ett dugg om någon tränade i sporttopp. Jag hade inte ens reflekterat över att det skulle kunna ses som olämpligt. Stör mig betydligt mer på de som pratat länge i telefon på gymmet, samtidigt som de allt för ofta occuperar redskapen.

      Smetar överkroppen ner sitsen? 😉 Ryggstödet förstår jag men sitsen vet jag inte hur de kommer åt. Skämt åsido så torkar man väl av maskinen efter sig? Det har jag fått lära mig är bra gymetikett i alla fall.

      Maskinerna blir svettiga även om man har heltäckande t-shirt på sig så den förklaringen går bort. Oavsett plagg ska man torka av maskinen.

        Absolut svettas de flesta igenom kläderna men det är rätt troligt att viss mängd stoppas av tyget. Och vilket är enklast för gymägaren, att springa runt och se till att ALLA besökare sprayar och torkar, eller ha en enkel regel om att besökarna skall ha tröja/linne?
        Men som sagt, finns ju mängder av andra saker som är störiga men det är svårt att ha regler för allt såklart.

          Faktiskt inte. Det är mer troligt att svetten har dunsta från kroppen men sitter kvar i tröjan längre innan den torkar upp.

          Mvh/ har alltid en torr handduk mellan mig och redskap, mattor mm. Önskar fler gjorde samma.

    Jag hade gärna sett att båda personerna på bilderna hade satt på sig mer täckande plagg på överkroppen.

    Ser inga problem med någon av bilderna. Redskapen kommer bli svettiga oavsett och det får man som användare torka bort.

    Trams!

    Jag undrar genuint VAD det är i paulas klädsel som är stötande?! ?

    haha jag trodde alla tränade i sporttop på hippa ställen! varför är annars sporttopparna så himla designade?

      Vanliga bh:n är väl också designade och inte går de flesta runt i bara bh?

        Fast de är designade för att du ska kunna träna i bara sport-BH. Finns ingen större anledning att ha en sport-BH som i princip täcker naveln annars, mer än att det kanske värmer lite extra på vintern

        Fast väldigt många sportar utomhus i sporttopp.

        Sen finns det knappast ett stort utbud av bh:ar med färgstarkastarka mönster, eller för den delen beiga sporttoppar.

    Jag tycker att både män och kvinnor ska vara ordentligt klädda på överkroppen av respekt för andra. Känns ofräscht med andras kroppar och halvnakna människor på stranden och badhuset är det enda jag tycker är ok! Mår illa annars och män som går på stan i bar överkropp vill jag rent gå fram och skrika åt. 40- årig tant ?

      Maria. Stanna hemma istället och göm dig? Palla folk som vill att världen ska leva efter en själv. Du nåste va ball på festen.

        Varför trycka upp sin svettiga kropp i nyllet på andra?

          Alltså svaret var till personen ovan. Inte till dig ?

        Här ska vi skriva vad vi tycker och du kan skriva vad du tycker, men håll en trevlig ton och ge dig inte på andra!

          Maria. Det här kommentarsfältet är sällan en fikastund nej. Men jag tycker att du är rätt känslig som anser att allas kroppar ska gömmas för att du blir obekväm. Är det ett påhopp so be it.

            Men det är ju knappast bara Maria som blir obekväm av en massa halvnakna kroppar. Varför måste halvnaket tvingas på andra? Varför inte bara klä sig anständigt?

              Men undvik att titta på andra då? Lovar att det ändå inte är någon som klär sig så för att behaga dig.

              Anständigt? Vad tänker du då? Knälång kjol och marmelucker? Du bestämmer väl inte vad som är anständigt? Folk får klä sig i fisknät om de vill. Sluta döm. Ta på dig skygglappar om du mår dåligt av kroppar eller stanna hemma i soffan från 50-talet. Det är 2018 och folk får klä sig som de vill. Förutom på sats då.

                Så dit kan du ju gå?

                Nej, man får inte klä sig som man vill. Jag står fast vid min åsikt. Finns det inga kläder mellan sport-BH och lång kjol? En hellång top räcker bra tycker jag ?
                (Är 20+, inte 70+)

                  Jo det får man visst göra. Man får klä sig precis som man vill. Stå gärna fast vid din mossiga åsikt. Det ändrar liksom inte det faktum att man får välja sin klädsel själv. Dina åsikter sätter heller inte ribban för vad som är acceptabelt eller ej?

            Läs om & läs rätt!!! Jag skrev vad JAG tycker och inget om att jag anser att det ska vara så och att folk ska gömma sig för att jag tycker det. Jag tycker att det är ofräscht. Ingen anmärkning om badplatser. Helt ok där. Kroppar är helt ok i min värld. Sen finns det vissa regler och normer kring klädsel som man behöva förhålla sig till av respekt för andra människor! Ibland också av respekt för sig själv tycker jag.

      På stranden?
      Är man inte där för att bada och sola?
      Linne och shorts tycker jag är kläder i stan, utanför allt utom naken om man inte är på nudiststrand.

      Du verkar ha problem med människokroppen.

        Fast nu skrev hon ju att stranden och badhuset var det enda som kändes ok?

    Läste inlägget slarvigt innan och såg nu att hon fick svaret ”det är opassande ”

    DET håller jag med om kunde den anställde formulerat annorlunda så det inte blev öppet för fri feltolkning. För vem är det opassande kan man ju såklart undra….

    Faktum kvarstår, finns en regel för kläder på överkropp så finns den. Man kan välja att träna där det är fritt att släppa fram sina behag om man vill.

      Men finns ju ingen regel som uttryckligen säger att en viss del av överkroppen måste täckas, eller att överkroppen måste täckas till en viss procent! Det är själva problemet.

        Vet du det specifikt för alla gym? I så fall håller jag såklart med dej.

        Min kommentar ovan baserades på att det fanns regler man ”förband” sig att följa i och med att man tecknade avtal med aktuellt gym.

          Jag menade såklart i just Paulas fall, i och med att Camilla klistrat in reglerna.

    Löjligt. Om hennes topp varit en dm längre men samma design i övrigt så hade den kunnat räknas som linne och då varit ok. Den decimetern gör väl varken till eller från när det gäller svett på maskinerna (som man ju ändå torkar av) och sporttoppen täcker ju så hon ser påklädd ut.

    Spelar inte mig någon roll öht. Vad är ditt problem med mannen på bilden?

    På mitt gym är det tydligen förbjudet att träna i sport topp. Tror folk blir krängta av att folk känner sig hyfsat nöjda med sig själva

    Det där är fan rent skitsnack. Det finns en enda orsak till det här. SATS är en sexistisk jävla skitkedja som förtrycker kvinnan med den här diskriminerande regeln. Här sitter vi och lipar över hur kvinnor blir behandlade i andra länder samtidigt som vi kossar ner oss över kvinnor i sporttoppar. Hur månha gånger står inte snubbar inne på SATS med bar överkropp och spänner utan ens en förnimmelse till tillsägelse? Helt otroligt.

      Nu tränar jag inte på Sats men jag känner inte till något gym där man faktiskt får ha bar överkropp, varken man eller kvinna… där går nog gränsen va!

      Vad gäller sporttoppen håller jag med om att den borde vara okej, men å andra sidan förstår jag att sådana företag behöver vissa enkla förhållningsregler. Nu tycker ju vi här att just Paulas topp inte är nån big deal men vart ska den gränsen gå då? Man kan ju som personal inte gå runt och mäta folks toppar och avgöra vilka som är okej och inte, och alldeles för små toppar eller bh:s tycker jag inte heller känns superlämpligt på allmän plats.

        För att? För att det är tuttar det rör sig om?

        ”Men vart går gränsen?” Detta används alltid för att tygla folk. Precis som med när homosexuella skulle få gifta sig i USA. ”Men om vi tillåter detta, vart går gränsen?” Precis som abort: ”om vi tillåter kvinnor göra abort, vart går gränsen?”

        Varför kan inte det bara vara så att den toppen på bilden funkar? De har ju tid att springa runt nu och neka folk? Varför måste det alltid vara allt eller inget? Godkänner vi toppar kommer folk springa in med BH!! Om kvinnor får göra abort då kommer hon ha sex med alla män!! Om vi tillåter homosexuella att gifta sig så kommer ju folk gifta sig med åsnor!! ”Vart går gränsen?!”

        När jag tränade på ett föreningsgym så fanns det inga synpunkter på kvinnor som tränade i bara sportbh förutom de timmar det var öppet för icke-medlemmar.

      Andas.

    På gymmet jag jobbade på var båda två något som vi skulle säga till om. Man skulle ha på sig en överdel som täckte mage och bröstvårtor. Därav gällde det även sport bh och uringade linnen där mäns bröstvårtor syns. Konstigt att inte sats har samma regler?

    Tycker att sportsbh inte hör hemma som topp på ett gym. Mycket svett som ett linne eller t-shirt hade absorberat.

      Så magtröjor sa ni också till om? Menar inget snäsigt nu utan undrar genuint?

        Japp. Magtröjor också. Visade det magen eller bröstvårtor oavsett kön så sa man till. Aldrig några roliga situationer och säga till men väldigt viktigt.

        Jag vet att där jag jobbade så önskade dem att ha den regeln pga kroppspress och hygien. Är lite osäker på det med kroppspress för å ena sidan känner jag att det hade ju varit bra att normalisera alla kroppar. Men å andra sidan så var det de mest vältränade som gick runt sådär. Och det förstår jag kan påverka nybörjare som inte vågar ta plats på gymmet eller känner att de passar in.

          Väldigt viktigt?? Att folk inte visar magen på ett gym? Min tanke är att en vältränad mage i tajt linne syns på samma vis och att det isf också ger press för en nybörjare. Så då kanske de inte ska få träna ihop med de som inte är fit också då? Eller så får alla ha på sig en lös t-shirt.

            Ja. Jag tycker regel i sig själv är viktigt. Nej, det handlar inte bara om en liten bit mage. Det handlar om att man är på ett gym och svettas och då kan man ha på sig en tröja om det är en regel av gymmet. Inte så svårt.

            Och ja. När det till stor del bara är vältränade folk som går runt med minimalt med kläder så kan det absolut bidra till kroppspress. Detta kan i sin tur göra att nybörjare inte känner att se här hemma där, att de inte är tillräckligt tränade eller vågar ta plats. Det är tyvärr folk som känner att de är för otränade för att gå på gym. Så ska det inte vara. Alla är välkomna.

            Så nej, jag har aldrig sagt att man ska dela upp utifrån hur mycket man tränar. Men ta på sig en tröja är inte så mycket att begära.

              Haha så nu ska vi inte ha korta toppar pga andra kanske mår dåligt av det? Vilket jävla skitsnack!!!!!

                Jag har tränat 6 dar i veckan i Flera år o gått ner all övervikt, jag förtjänar att ha min korta sporttopp på mig då jag kämpat arslet av mig för att nå dit!

                  Och mår nån dåligt av det så skiter jag i det! De mår inte dåligt av oss som är vältränade, utan de mår dåligt av sig själva. Ska vi då skyla oss för att andra inte ska springa hem ogrina. Nej tack!

                  Nej man kan må dåligt av att se andra så och tycka att det är ofräscht. Inte av sig själv. Jag tror att du förväxlar det med att du tror att andra blir avundsjuka. Även om min kropp är fin skyler jag mig. Det känns ohygieniskt och respektlöst att behöva utstå att se så mycket av någon annan utan att ha bett om det menar jag. Grattis till ditt kämpande och viktnedgången! Förstår att man kan vilja visa upp det, men det får man gärna göra om det finns en förfrågan och i sf bara till den personen tycker jag. Men vi får tycka olika!

          Fast om man skulle nå optimalt tränings resultat framförallt när vikter används men även vid konditionspass så är det bäst med en spegel och ”naken” kropp. Det hjälper en att att fokusera på rätt muskelgrupp samt ser till att du har en bättre hållning. Och nej det blir inte samma sak med tajta kläder som dessutom när de är i funktion material på inget vis absorberar och håller kvar svett.

            Ja. Alla kan träna nakna hemma. Jag vet inte vilka träningskläder du har men alla mina absorberar svett och blir blöta.

    Oavsett man eller kvinna, håll kläderna på. Tkr det är så jävla äckligt när folk drar av sig kläder och tränar i bar överkropp eller sport behå… kan du inte hålla kläderna på får du fan träna hemma.

      Eller så stannar ni lättkränkta kroppshatare hemma och köper en spinningcykel till vardagsrummet?

        Ok, ska dra fram kuken och springa näck på löpbandet nästa gång för att bevisa att jag inte är kroppshatare då.
        Behåll kläderna på för fan. Jag vill inte se en snubbe stå vid en spegel i bar överkropp eller liknande och jag vill inte se en brud i bh heller. Jävla Instagram muppar hela högen

          HAHAHA.
          Ja men gör så?
          Typiskt en man att jämföra sin undermåttliga kuk med en sportBH? Inte ens förvånad.

    Så du har arbetat på gym men vet inte vad man har ett träningsbälte till?

      Exakt, reagerade också på den….

        Jag arbetar på ett gym men vet hur man använder ett träningsbälte. Kanske handlar om vad man själv tränar?

      Tycker man ser många på gymmet med träningsbälte på som inte verkar fatta vad det är till för… ?

        Haha så sant!

      Hahaha!

    Har inga som helst problem med den regeln. Känns ofräscht när folk går omkring med bar överkropp på ställen där det inte ”platsar” (aka typ stranden, badet). Oavsett om det är en kille på stan en sommardag eller en tjej som poserar i gymspegeln för sina ig-bilder. MEN, sen bryr jag mig i slutändan inte. Folk får såklart gå klädda som de vill men vill man gå på ett gym där man kan klä av sig så är det bara att byta gym. Tänk att se de där muskelknuttemännen gå runt och visa upp sig utan tröja på gymmet med? Lord have mercy.

    Jag har under mina år tränat mig igenom 6 olika gym fördelade på 2 olika län, alla har varit fristående från varandra och alla har haft regeln att man måste ha tröja på sig på överkroppen (utöver eventuella underkläder som t.ex. olika sorters bh:ar). Jag ser inget som helst fel i det eftersom jag sett både kvinnor OCH män bli tillsagda pga denna regel. Jag slipper gärna se både män topless och kvinnor i bh, oavsett vad för material eller utformning bh:n har.

    Sport-bh kvalar väl in i kategorin underkläder och regeln har väl att göra med att vi inte ska knata runt i trosor/kalsonger/bh på gymmet. Sen åt vilket håll den moraliska sats-kompassen pekar, i dont know.

    *lol* ”Belgian Blue” vet du att de exporterar de där kossorna till Japan? SUMO-brottningens hemland. 🙂

    För övrigt vill jag säga efter tidigare mejl och kommentarer – skriv och publicera det som DU vill skriva!! Följ ditt hjärta (och din hjärna). Framgång det är att ha roligt och må bra – resten får bli som det blir. Moralpoliser och gnällspikar går det tretton på dussinet.

    Jag har tränat på sats och visste om regeln eftersom jag fick signera dem. Där jag tränade hade de sagt till båda. De sade alltid till killar med bar överkropp. Jag tycker inte att regeln om att ha något på överkroppen är fel. Däremot vad de tolkar som opassande, hon har ju inte bar överkropp och är inte opassande.
    (Bälte gör ju stor skillnad i tung träning, dragremmar likaså.)

    Men många influenser tränar ju i bara sportbhn och inget annat upptill. Verkar vara det nya nu att träna halvnaken. Börjar helt ärligt få svårt att se skillnad på alla dessa influensers.

      Det är inte bara influencers som tränar klädd så. I och för sig kanske de unga tjejerna på mitt gym som tränar sä är inspirerade av dessa influencers ..

    Men många influenser tränar ju i bara sportbhn och inget annat upptill. Verkar vara det nya nu att träna halvnaken. Börjar helt ärligt få svårt att se skillnad på alla dessa influensers.

    Detta tyckte jag var ett bra inlägg med glimt i ögat CamCam!

    Jag bara undrar VAD som är opassande med sporttopp?

    Är det magen som anses olämplig? Man får ju bära linne = Visa armar och bringa på samma sätt som i sporttopp. Får man ha croptop? Om den är långärmad?

    Får man välja om man är bar på armar ELLER mage, så länge båda inte syns samtidigt?

    Logik?

      Jag undrar också om man får ha den där sporttoppen på sig om man har en exakt likadan under. Alltså att det inte är plagget som är närmast brösten som man visar upp för allmänheten. Hade det varit ok då?

    När jag började träna crossfit tyckte jag de utan tröja var skittöntiga men nu är det typ det härligaste som finns att mitt i en wod dra av sig linnet och hitta sin inre primat i lyften. Numera tränar jag thaiboxning 10-15 t/veckan och att ha lite kläder på sig hör till (nåja som kvinna får du tänka dig för lite granna vissa gym är mer traditionella än andra). Jag älskar det djuriska i träningen när folk är barfota med enbart shorts på sig genomsvettiga och man på riktigt befinner sig i kroppen och inte i huvet. Tycker det skapar något slags syskonskap att vara halbnäck och svettas tillsammans. Obs Så länge man duschar innan träningen, nakna smutsiga kroppar uääh särskilt om smutsen sitter i kroppshåret.

      Tränar också thaiboxning, men vi har kläderna på. Allihop, hela passet.

        Jag bor och tränar i Thailand för varmt och svettigt med mycket kläder.

          Finns också studier som visar att du kommer ha en mer effektiv träning och vara mer medveten om din kropp om du gör det halvnaken ergo du blir bättre tränad.

            Åh på riktigt? Det visste jag ej även om det låter vettigt.

    Så lååångt blogginlägg!

      Bra reflektion, diggar din analytiska förmåga!

    Det här var exakt det som hände mig, så blev jag arg och skrev ett blogginlägg då hela gymmets reklambilder var tjejer i sporttopp och vips hade Aftonbladet och lokaltidningen här skrivit en artikel om det och jag blev intervjuad i tv. Jag ville så gärna stå upp för mig själv och alla kvinnor och att ingen ska säga åt oss vad vi ska ha på oss (när killarna på gymmet går runt exakt hur dom vill).

    Det hela resulterade i en hemsk tråd på Flashback om vilken hora, fet äcklig ko jag var. Gud jag har aldrig varit så ledsen i mitt liv tror jag. Det var hemskt. Och jag minns att även här stod det kommentarer om hur ”uppmärksamhetssökande” jag var som gått in i en kamp med gymmet (fast det ju var tidningarna som ringde mig och inte tvärtom!) när allt med Gab J hände.

    Hoppas gymmet tar åt sig av vad som hände Pula och ändrar sin policy, att visa 10cm av sin mage är INTE ohygieniskt eller mer avklätt än vad majoriteten av killar på gymmet går runt i ❤️❤️

      Herregud vad hemskt!!! Vad stark du är som orkade ta den fighten o det är så sjukt att de har bilder på kvinnor i sport-bh men förbjuder det. Sjukt!

    Jag tycker det är helt rimligt att kräva att folk har på sig kläder på offentliga utrymmen. Jag reagerar när jag ser någon utan tröja och det vill jag inte behöva göra när jag tränar. Ta på en slapp t-shirt om det tighta linnet skaver eller stör! När jag tränar vill jag helst in behöva tänka på något annat än min träning men när man delar lokal men andra går det ju inte att undvika. Jag tycker det hör till respekt att ha kläder på. Varför göra sån grej av det?

    Måste varit en besvikelse för Paula att hon inte fick tillfälle att visa upp sin mage för allmänheten..

    Tycker att vad gäller privata etablissemang bör de få sätta de trivselregler som de önskar så länge de inte är diskriminerande eller exkluderande, samt att alla behandlas lika. Går man med i ngn form av förening blir man i regel informerad om förhållningsregler som man då direkt eller indirekt godkänner.

    Det här var exakt det som hände mig på mitt gym! Så blev jag arg och skrev ett blogginlägg eftersom hela gymmets marknadsföring var tjejer i sporttopp men vi fick inte träna så? och vips kontaktade både lokaltidningen och Aftonbladet mig och ville skriva om det. Gud vad bra tänkte jag, att lyfta frågan!

    Det hela resulterade i en hemsk flashbacktråd om hur jag såg ut. Alltså på riktigt det värsta jag mest i mitt liv, mitt hjärta krossades totalt.

    Även här skrevs det om den när allt med G.J och min pojkvän hände. Att jag var uppmärksamhetssökande fast det ju var tidningarna som ringde mig och inte tvärtom. Jag ville ju bara visa hur sjukt det är att killar kan träna med ett linne tunt som sytråd och aldrig få en tillsägelse, medans jag visade 10 cm av min mage och fick en stor utskällning framför alla på gymmet att jag borde ”klä på mig”

      Åh! Vi skrev samtidigt! Ja, jag tänkte genast på dig och det drevet! Hoppas du mår bättre nu. Håller på dig!

        Haha ja det gjorde vi ?Men åh vad du är snäll! ❤️❤️❤️❤️❤️

      Du är ju smoking hot? Sååå vacker! Lyssna inte på avundsjuka vassa tungor. Hade gärna sett ut som dig Moa.

        men åh vad gullig du är ❤️❤️

    Får mig ju osökt att tänka på GabJoss f d kompis (vars man Gab försökte snärja):

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/5Vy1j6/stoppades-av-gymmet–var-for-lattkladd

    Så rätt av personalen! Jag vill inte se tjejer träna i underkläder! Är själv tjej och förstår inte problemet med att ha ett tunt linne på sig över sin bh.
    Förstår inte heller vad en vältränad man i ett linne har med saken att göra.

      Klart du är tjej. Det är oftast tjejer som hatar på andra tjejer.

        Ditt ivinnohat märks i din kommentar då du inte ens fattar det absurda i att en man får gå som han vill men en kvinna ska skyla sig. Avundsjuk bitterhet när den är som absolut tydligast?

          Kommentaren var alltså till Sanna.

        Kvinnohat? Haha självklart skulle du dra det kortet. Sådant man gör när man inte har något vettigt argument att komma med;)
        Nästan lite nyfiken på vad du hade kommit med om jag varit man!

    Blir man störd över en svettig kropp på ett gym kan man hålla sig därifrån.
    Det är väl inte därför man går till ett gym, för att titta på hur andra tränar och ser ut.
    Är väl inget opassande i Paulas klädsel. Så överdrivet.

      Precis min tanke. Vem fasen har tid o glo på andra när man är på gymmet? Det är väl inte därför man är där?!

    Träningsbyxor och sport-bh är väl en sak. Oftast har man höga leggins och ganska lång sport-bh. Men många går ju idag med hotpants och sport-bh på gymmet, det tycker jag är lite väl naket och kan förstå att gymkedjor behöver ha vissa ordning- och förhållningsregler då många verkar vara helt gränslösa och gymmet ska vara en plats för alla.

      Varför? För att det blir jobbigt för en man att folusera sig annars tänker du? Eller för att kvinnor kan bli avundsjuka?

    Var det inte på sats som en hårtork ”förstörde” hennes hår? Känner spontant att hon kanske ska byta gym om hon tycker att allt är dåligt.

      Allt är väl inte dåligt för att man klagar på två saker ?

      Hon betalar väl knappast för det. Då ska hon ju kirra nytt samarbete först.

    Konstigt att jobba på gym och inte veta syftet med lyftarbälte eller dragremmar? Får man inte något slags intro om redskap man använder sig av på gym? 🙂 Jag är tjej och använder bälte när jag ska göra tunga böj/mark för att hjälpa till med buktrycket, kan lova att man inte blir bajsnödig av det hahaha. Det sitter tight som attan men jag kan lova att det går att andas.

    Fast de allra flesta gym har den regeln och har haft sen hur länge som helst. Varken tjejer eller killar får träna utan tröja/linne. Det handlar både om att det är fräschare, att man ska visa respekt för andra och för att man vill hålla en viss standard. Träning utan tröja och linne har ju blivit poppis nu de senaste åren mkt på grund av crossfit där det är väldigt vanligt. Paula har ju skrivit på ordningsreglerna på Sats där det står att det inte är tillåtet. Då är det bara att acceptera.

    Kläderna på är min åsikt!

      Väldigt bra skrivet. Jag jobbar på gym och vi har klädkod sporttop med träningslinne över och sen är det valfritt om man vill ha shorts eller tights. Även killarna ska ha tröja på sig och både killar och tjejer blir tillsagda på ett fint sätt att det beror på hygieniska skäl. Detta blev mer uppmärksammat efter #metoo då det även kan ses ur ett sexuellt aspekt.
      Jag tycker personligen det är både snyggt och otroligt skönt att bara ha träningstop och tights på mig när jag kör crossfit men det har jag på crossfitboxen, inte när jag är på ett friskvårdsgym.
      Vi får otroligt mycket feedback från våra medlemmar att dom känner sig bekväma och uppskattar våra regler och jag tycker inte det är för mycket begärt att man ska följa dom.

        F, vad menar du med valfritt? Behöver man inte ha byxor eller får man välja modell själv? Jag hade kort på world class under några år och en morgon stod jag på gåband bredvid äldre överviktig dam iklädd nattlinne (t-shirt, fast lång) och inga brallor. Hon fick instruktion av kvinnan som driver detta world class. Det fick mig att hajja till men inte att klaga. Jag hoppas att byxor inte är valfritt utan ett måste. Jag har också varit på simhallen och simmat längder bakom en man som hade ordentlig med kroppsbehåring, både tjockt och långt, så att säga, det flöt typ omkring honom. Då önskade jag att det varit regel att ha tröja på, men inte sa jag något då heller.

          Men jag dör vad kul! Jag har aldrig varit med om en sådan situation men jag hade nog sagt till att det är träningskläder i form av tights eller shorts som gäller.
          Har dock varit med om att ett par tjejer tränat i tennisklänning samt en kille tränade i tighta boxerliknande shorts. Det såg mer ut som väldigt avslöjande underkläder och honom fick min platschef prata med. Jag vet inte vad hon sa till honom men numera tränar han i shorts 🙂

    När Paula var större skulle hun aldrig ha gått så på en gym men nu när hon anser seg vara sååååå sexig så skall hon visa opp sig hela tiden. Varför ha en sån behov att visa magen för hela världen och på gym? Jaha så du har en platt mage so what???? Det har typ 1 miljard andra kvinnor också så du är inte så unik!
    Kroppshets…

      Eh jo. Om du har en aning om Paula vilket du uppenbarligen inte har så hade du vetat att det är precis vad hon alltid har gjort. Även som nyförlöst. Om du har problem med dig och din kropp så gör ngt åt saken ist?

        Hahaha. Brudar som ska tala om för andra brudar att de minsann inte är så speciella. Så osexigt!

          Men eller hur?

          Mer osexigt med tjejer som tar varje chans att visa upp sin kropp.vad fan hade vi verkligen inte kommit längre!!?

            Ja du Hallon. Vi har kommit längre. Vi har faktiskt kommit så långt att vi kvinnor inte längre behöver anpassa oss efter bakåtsträvare som dig som tycker att vi måste klä på oss. Eller rätta oss efter avundsjuka kvinnor som är så missnöjda med sig själva i den grad att alla andra måste fula ner sig så att de får må bra. In i medeltiden med dig igen. Seså. Hej då.

    Följ bara de jäkla reglerna som gäller eller träna nån annanstans. Hon får absolut tycka att det är en fånig regel men då kan hon också välja att träna på ett annat gym där bar överkropp är tillåtet.

    Jag tycker ändå det är bra att man sätter gränsen nånstans. Har sett allt möjligt på gym såsom träna barfota, i jeans osv.

    Väldigt ohygienisk att träna utan överdel, bar svettig hud mot maskiner innebär massa äckliga bakterier, svamp etc som kan smitta till nästa person. De flesta gym har som regel att man ska täcka bröst och mage oavsett kön, hur svårt kan det vara?? Hon är bara sur för att hon inte får visa upp hela härligheten, typisk uppmärksamhetskåt bloggare.

    Slutade gå på SATS när det togs över av spänniga förortskillar som ockuperade redskap och vägrade flytta på sig. Inte tränade de mycket heller, satt mest och berättade vad de skulle göra med min mamma. Nu tränar jag ute i naturen istället, till ljudet av fågelsång.

    Amen!

    Detta fick mig att tänka på en kurvig kvinnlig charterturist på en grekisk ö på 90-talet som kom till ’strandnära’ restaurang topless, och när hon sträcker sig över bordet efter en brödbit doppar ena bröstet i tzatsikin! Lämpligt – nej inte alls, men herregud vad komiskt! :’D

      Blä

    Haha? camcam detta var det roligaste beskrivningen!

    så det är okej att man som man visar brösten (och bröstvårtor) syns tydligt i såna linnen men som kvinna får man inte visa magen???För det är ju inte så att sporttoppen är yttepytte liten direkt…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.