Välkommen in i mitt sovrum

 

Sandra Beijer har verkligen världens bästa relation till sina läsare och nu publicerar hon bilder på sin blogg där läsarna visar upp sina sovrum.
Min favorit är HELT klart hon som sover i sina föräldrars garderob, för den där kojdrömmen…visst är det väl fler än vi två som närt den?
Jag minns när jag fick en sprillans ny loftsäng – ni vet, ett sånt där schabrak med skrivbord och garderob under och grejer? Det slutade med att jag kröp in mellan lådsatserna – där man har benen under skrivbordet – och in bakom hela bygget och DÄR bäddade jag till mig och min katt.
När mamma och pappa väl hittade mig så låg jag där och sov i godan ro med min katt Gosan och jag tror till och med att det finns ett kort på det någonstans. Jag var sex år.

Om mitt hem är min borg så är sängen min tron. Det är faktiskt där jag ligger och skriver det här inlägget eftersom jag blivit dunderförkyld på landet i veckan. Kallbranden i handen gör nog sitt skulle jag tro. 

Hur ser era sovrum ut?
Är det lite Engligt, som har en hel våning att sprida ut sitt sammetsbonanza på? Tänk Jotex möter emballage så är du hemma där.
Eller är det kanske mer som Blondinbella? Med stora foton på familjen över sängen? Vissa vill ha bilder, andra vill inte ha en enda i sovrummet…
Elsa Billgren har romantisk lantkänsla med ett rör Pringelschips upphängda på grillspett i sitt sovrum på Gotland? Är det er grej? Shabby Chicigt liksom?
Har ni en headboard med knappar kanske eller rent av en stabil sängstomme i gjutjärn – if you know what I mean…hehe…?

Jag är fortfarande lite inne på en sån här?
Tror ni den görs i dubbel bredd?

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Mår riktigt dåligt av Hedvigs rum, klaustrofobi deluxe ?

      Älskar att Sandra tog upp detta. För det är personliga och fina sovrum. Inga härmiga influencer som nästan klonar varandras hem. Själv gillar jag det romantiska. Men även havet och snäckor.

    Jag tycker inläggen är intressantare när du inte blandar in dig själv?

      Det är ju det som gör hela inläggen. Att hon relaterar upp lite av sig själv.

        Ja alltså det är bara min personliga åsikt. Får man inte ha en personlig åsikt utan att ni i kommentarsfältet hyvlar en? Ni får mig att må dåligt en så fin fredag som denna, bye??

          Jag tycker också att det är intressantare när hon inte blandar in sig själv 🙂 klart man måste få ha en åsikt. Vissa tycker att det gör hela inlägget och andra tvärtom. Finns inga rätt eller fel. Men klart man som läsare ska få framföra vad man tycker 🙂 så länge man gör det på ett trevligt sätt.

          Att någon inte håller med om din åsikt utan framför en motsatt åsikt tycker inte jag är att någon hyvlar av dig.

          Men jag tycker verkligen synd om dig om du börjar må dåligt av en ett sånt utbyte på nätet.

          Du kan ge negativ feedback men när någon inte håller med dig (=deras personliga åsikt) ’mår du dåligt’?

            Jag syftade mer på *Anonym* som kommenterade efter mig⬇️.

      Jag fattar inte hur ett inlägg där hon inte blandar in sig själv skulle se ut.

      ”Sandra Beijer skriver om sina sovrum. *copy/paste*. Klart!”

      Sjukt tråkig blogg.

        ???

        Fast när det skrivs spaltmeter med långa meningar innehållande ”ordbajseri” om sig själv är det faktsikt inte så kul. Det måste finnas ett mellanläge.

      Följ Bloggkommentatorerna istället. Precis så opersonlig som du verkar vilja ha.

        Men seriöst, ni behöver inte bli så kränkta för att någon säger sin åsikt ?

          Ni har ett helt inlägg till det. Ta det där.

            Vaknat på fel sida idag?

              Den som sa den han va det!

      Hoppas att du förstår att det där egentligen är ganska elakt skrivet. Du säger alltså till nån att hon är ointressant som person och att du inte är intresserad av när hon berättar nåt personligt. Skulle du verkligen säga så till nån i ansikte mot ansikte, ”Du och ditt liv är inget intressant, kan vi inte prata om nåt annat”?Fundera på det en stund.

        Nej man behöver inte tycka någon är en ointressant som person för att man inte vill att den ska skriva för mycket personligt i en bloggbevaknings-blogg ? Gör inte kritiken till något som den inte är.

          Du använder dig av härskartekniker när du förlöjligar det jag skriver, trevligt. Detta är en av PRECIS varför (tillsammsns med det jag redan skrev) till varför det här kommentarsfältet är något av det värsta med internet. Så himla mycket elakheter. Detta var droppen.

      Och det måste du skriva nej det behövde du inte. Larae

        Jag förstår inte vad du menar?

    OT men drottning Silvia ser ju verkligen ut som en äldre version av Pingis! Speciellt på bilderna från röda mattan på Childhood foundations thank you gala! Slog mig plötsligt och nu kan jag inte sluta se det!

      Tycker hon blir mer och mer lik Jokern i Batman för varje år som går.

        Verkligen en fin kommentar ?

        Tycker att hon alltid har varit väldigt vacker, nu med. Vacker för att vara 75år

          Men snälla, hon är ju sönderopererad.

            Och? Får man inte tycka att någon är vacker då? Opererad, ja. Sönderopererad håller jag inte med om. För mig är sönderopererad = Jocelyn Wildenstein eller Donatella Versace

            Hon är jättefin 🙂 man behöver inte förnedra hennes utseende bara för hon gjort ingrepp.

          Tycker också hon är en snygg kvinna!

    Haha ett av mina vänner favorit avsnitt. 😀 Garderoben, den är mysig och tänk vad härligt att få kliva ur garderoben varje dag liksom! Göteborgshumorpoäng på den 😀

    Är det vuxna människor som sover så här? Inte undra på att singlarna blir fler och fler i Stockholm, det finns ju inte plats att ta hem någon. Stackars!

      Inget fel med att vara singel ?

        Nej, men det blir ju tråkigt om man är ofrivilligt singel.

          Du får väl dejta någon som inte själv bor i en gaderob? ?

            Vet inte varför men älskar din kommentar så mkt att jag printade tråden Anonym 11.51

      Får mig att tänka på hyresgäst E. Lindeman:
      https://open.spotify.com/track/45JSyNi61Cpm7Z8VRUj48h

        Spotify krånglar, är det den med Tomtebrölet? Klassiker ?

      Tror inte folk väljer att bo sådär, tror dem bor så pga bostadsbrist eller låg inkomst/studiebidrag/arbetslös och hyrorna i visa områden är sjukt dyra.

        Jo, det fattar jag väl. Men det gör ju inte stället större eller mer dejtvänligt

          Förhoppningvis har väl personen man träffar ett större place 🙂
          Men tror nog man kan dejta oavsett hur litet man bor ?

    Mitt ser ut som att en tvättmaskin har sprängts.

      Mitt med! Det är en inredningsstil som inte uppmärksammas så ofta 🙂

    Jag har en sovalkov som jag har ”byggt in” med en bokhylla, vilket gör att det känns som ett riktigt rum. Det är en rymlig alkov som får plats med en rejäl dubbelsäng, men jag har en på 1,20 och får då också plats med en stor byrå som fungerar som min garderob samt ett litet nattduksbord. Bokhyllan är vänd ut mot mitt vardagsrum så bokhyllans baksida utgör väggen som ramar in byrån mot min säng. Planlösningen på min lägenhet är väldigt vanlig i mitt område så jag har kollat runt på lösningar andra har gjort, men vad jag har sett är det ingen annan som byggt rum av bokhyllor ^^’ I många lägenheter har de byggt upp en vägg så det blir ett riktigt rum.

      Det tycker jag lät mysigt! Riktig compact living där allt har en funktion. Väggar är ju bara avdelare, om de inte är bärande vill säga ?

    Mörkblå väggar, höga socklar, kamin, fårskinn, mässing och mörkgrå antika möbler. Och stor säng på 200*200 som rymmer både mörkrädd 3-åring och gosiga hundar.

    Inget sovrum alls här. Bäddsoffa i min lilla etta på 24 kvadrat. Duger hur bra som helst. Älskar min lilla lägenhet.

    Jag vill också ha en bilsäng! Men får nöja mig med att hoppa ner i grabbens formel1 säng ?

    Vårt sovrum är ganska nedtonat, vita väggar med en grå stor kontinentalsäng. De enda andra möblerna är sängbord, byrå och sminkbord. Det som saknas är några tavlor, vill hitta några ”lugna” tavlor som inte stjäl för mycket uppmärksamhet när man ska sova. Bannlyst i mitt sovrum är tv och icke-matchande sängkläder (*ryyyser*).

      Låter som vårt sovrum men tv var ett måste för sambon, kan erkänna att det är lite mysigt att krypa ner i sängen och kolla på serie innan man somnar 🙂

    Du har precis fått närmare 250 kommentarer om att du borde skippa dom långa texterna om dig själv, och det första du gör direkt efter det är att börja inlägget med en lång text om vad du gjorde när du var 6 år. Missförstå mig inte nu men tror du verkligen innerst inne att folk som läser den här bloggen bryr sig om vad du gjorde när du var barn?

      Och skriver om sin katt och klipper in en vänner-bild… hon vill provocera, som vanligt, och sen kunna skriva om sin RUMSTEMPERERADE COLA ZERO och svara väldigt kaxigt och provocerande som svar på kommentarer som läsare lämnar

      Jag är en av dom som tycker att Camilla är så fruktansvärt ointressant. Saknar verkligen hur bloggen var när den startade och nej den hade inte 25 km långa text stycken som handlade om henne. Hon hade åsikter men höll sig hela tiden till bloggaren. Nu för tiden går jag in läser första stycket (om det inte direkt handlar om Camilla) annars går jag direkt till kommentarerna. Dock måste jag säga att jag saknar även de gamla kommentarerna. Nu känns det mest som att det är en häxgryta med väldigt bittra människor som spyr ur sig galla och sen lipar när det är öppet spår över hur jobbiga deras liv är.

        ”Nu känns det mest som att det är en häxgryta med väldigt bittra människor som spyr ur sig galla och sen lipar när det är öppet spår över hur jobbiga deras liv är.” <— håller verkligen med.

        Enligt mig är det inte bara camcam som ska få kritik, största kritiken skulle jag vilja ge till den stora del av oss som kommenterar som verkar vakna på fel sida dag efter dag efter dag..
        Kan vi inte försöka vara lite glada och trevliga i alla fall?

          Håller med blir fan deppig av många inlägg ?

      Tror nog följande inlägg efter ”vad vill ni ha här på bloggen-inlägget” är skrivna och tidsinställda sedan tidigare.

      Jag tror att det här inlägget är skrivet med en stor portion ironi. Camilla har fått med i princip allt som folk retar sig på: berättelse om sig själv, katt och Vänner 🙂

      Var det verkligen 250 kommentarer med ”skippa dom långa texterna om dig själv”? Tänk så olika vi tolkar texter!

        Nå definitivt majoriteten iallafall.

        Det var många och kollar du på de som gillats av hundratals så var det så, ja

          Du har så rätt…det var väl min egna åsikt om att de personliga inläggen ger mer substans och är trevligare att läsa som spelade in.
          Torra inlägg om bloggar som jag själv kan gå in och läsa ger inte mig så mycket…

      Eftersom jag är trött på historierevedering som sker här varje dag ang allt och ingenting så gick jag bak i arkivet och tog FÖRSTA INLÄGGET jag hittade i mars 2016 alltså när bloggen bara vara några månader gammal och hittade det här…

      ”Jag har aldrig tyckt att syrrorna Victoria Törnegren och Alexandra Bring var så lika men jag är benägen att ändra mig.
      De är fan lika!

      Jag och min syrra är lika olika till personligheterna som till utseendet. Jag var övertygad om att jag var adopterad när jag var liten bara för att jag hela tiden hamnade i trubbel och fick utegångsförbud men jag har insett på äldre dagar att det var för att jag var en liten skitunge helt enkelt.
      Min mamma tröttnade dock på mitt tjat om adoption och visade mig till slut ett foto min pappa tagit under förlossningen när jag är på väg..ut..ur min mamma..
      Ja, ni fattar!

      To much information? ?

      Jag släppte omedelbart alla tankar på adoption men kände mig halvt traumatiserad av helt andra anledningar.. Tack för den mamma och pappa!”

      Kan ”ni” nu en gång för alla släppa att ni har dåligt minne alternativt bara ljuger rätt upp och ner?

        ?@alla som påstår att hon inte brukade skriva personligt när bloggen startade

          Du är som Carl Bildt är till usa. En liten hund som springer runt benen på Camcam och tigger. Åh mattte, jag försvarar dig ? Det är en stor skillnad på hur hon skrev tidigare mot hur hon skriver nu. Små personliga ROLIGA inslag i texten stör ingen, när det blir en a4 fyllt med negativa åsikter från henne om hur fel hon tycker allting är och 2 meningar om faktiska influencers så är det inte bra längre. Ingen är intresserad av hennes utlägg, eller henne, de få som är det kan följa hennes insta.

            Få se här nu, läste du ens texten ovan? Två rader om en influenser och sedan resten om sig själv…lite tvärtom det du bad om. 😉

            Sedan får du tala för dig själv men det är många som säger att hon ska helt sluta att skriva om sig själv och inte som du bara lite mindre. Men fint att du tog åt dig. ??

            Jag har dessutom inte sagt hur eller hur mycket hon ska skriva om sig själv. Tycker hon får styra det som hon själv tycker är bäst. Jag är bara trött på historierevidering ?apropå din halmgubbe.

              Jag läste texten ovan och texten ovan är skriven med glimten i ögat på ett roligt sätt, alltså inget störande. Har du verkligen så svårt att förstå skillnaden på den texten och texterna som folk tröttnat på?

                Som sagt, jag lägger ingen värdering i det, hur det ser ut nu mot förr. Det får hon själv bestämma hur hon vill ha det.

                Det är inte det jag invänder mot.

                Jag protesterar mot alla som påstår att hon förr skrev neutral bara om bloggare och aldrig om sig själv tex personlig anekdoter, om henne katter eller att hon bott i USA. Det är helt enkelt inte sant.

                  Det är märkligt att alla utan du förstår vad folk menar. Säg mig, varför tar du allting så bokstavligt? Oförmåga att se nyanser eller läsa mellan rader? Om jag säger att jag hatar rosa, kommer du hålla det emot mig om jag någon gång tar på mig rosa?

                  Vilken politiker tycker du jag ska likna dig vid förresten. 🙂

                  En som inte förstår sammanhang och vilket som är kärnan i en poäng samt utrycker sig lite barnslig så där. Som gör ett barnsligt hjärta på sin insta till sina följare… Jaaaa, jag vet
                  Du är som Fridolin. 😀

                  12:45
                  Japp helt rätt. Jag har svårt att se nyanser i ord som HAR ALDRIG och SLUTA HELT OCH HÅLLET.

                  Sån är jag. 🙂

                  Själv tycker jag alldeles för många läser på tok för mycket mellan raderna ja så till den milda grad att de ser saker som inte står där. 🙂

                  Korrekt, men det HAR tagit andra proportioner nu vilket inte många gillar – inte ens jag, om jag ska vara ärlig. Så ni har väl båda rätt och båda fel, säger jag diplomatiskt och går vidare… 🙂

                  😉 ?

      De första två inläggen på morgonen är alltid tidsinställda och var således skrivna innan jag publicerade inlägget igår kväll om kritik och feedback. Så ta en djupt andetag nu…..

        Jag fattar att det man skriver på nätet finns där för alltid. Men jag har alltid tyckt illa om när du lägger in klipp och bilder på när ”vanligt folk” har kommenterat någons blogg eller insta, utan att maska deras alias. Känns som de hängs ut på nåt vis.

          Men de har ju själva valt att skriva på nätet, oanonymt. Då får de ju stå för det också.

          Menar du när folk har betett sig dåligt?

            Nej, inte när folk har betett sig som svin, då förtjänar de uthängning. Men en bloggares/influencers ”normala” följares kommentarer hänger med i dina inlägg ibland. Känns obra. Ja, jag vet att man har valt att skriva på nätet alldeles frivilligt. Men som tanterna som följer Mona, t.ex – dom fattar knappast att deras kommentarer kan komma att publiceras här. Tycker lite synd om.

    Bor i en liten etta med en sovalkov, dock köpte vi en 160-säng när alkoven egentligen är gjord för en på 120. Tanken är att sätta upp någon form av bokhylla bredvid som täcker delen där sängen sticker ut och sätta upp en gardin så att det går att dra för så man inte ser sängen hela tiden. Har en heeel del tavlor, tre av dem har min bror målat, en fick jag i examenspresent och en av dem är från min farmor och farfar. Resten är inramade posters. Har ett blått tema i hela lägenheten med sammetsgardiner och matchande sammetskuddar och världens snyggaste stolar med blått mönster. Saknar dock mattor, är relativt nyinflyttad så det är inte helt klart än, men det är mysigt som det är.

    OT – Någon här som provat tanrevel? Vad tyckte du? Hittar endast sponsrade posts och de utgör inga omdömen som jag förlitar mig på

    Inte så kul att läsa i skrift om folks inredning, man vill ju ha bilder! Det är därför Sandras inlägg var bra, eller att tråden i 925-gruppen är rolig att kolla i. En bild säger 1000 ord…

      Haha, ja supermärkligt:
      ’Vi har hängt en handduk som ett slags draperi i vinkel mellan bokhyllan och kattlådan.’
      ’Sängen lutar i ca 32° vinkel eftersom vi köpte sängbenen två och två på rea på Jysk och därför målat fondväggen i rostrött.’
      ’Kuddfodralen är mönstrade men ändå finstämda, fast färgglada men inte kitchiga, men mer åt ’english breakfast’-hållet.’

    https://www.youtube.com/watch?v=geTLTXCMhig
    Tips camcam, DEVETDU har gjort en låt om influenser som är hur kul som helst.

    Jag bäddade i bokhyllan en gång när jag var liten (nedersta hyllan) och så somnade jag där. Problemet var att bokhyllan stod i mitt rum, när man öppnade dörren så täckte dörren den. Mina stackars föräldrar letade o letade. Jag sov så gott så, o självklart finns det en bild 😉

    OT: Anna Books nya ögonbryn. Hjälp, vad har hon gjort?!

      Menar du att hon tatuerat dom? Det kommer ta ett tag innan man ser hur dom faktiskt kommer att se ut, dom måste läka ordentligt först.

        Ja, man får verkligen hoppas att de bleknar snart. Just nu ser de ut att ha blivit ditritade med svart filtpenna. Och så kommentarerna om att de ser olika tjocka ut. Sånt skulle jag noja över hela tiden om jag hade tatuerade ögonbryn eller nån annan tatuering som skulle vara symmetrisk.

          Tror man blir ganska blind efter ett tag om man gör sånt. Kolla Mirka och de andra.. Det är säkert snyggt till snygg sminkning, men osminkat ser det ganska hårt ut

            Jag kollade salongens instagram – alla har ju snyggare och naturligare bryn innan! Jaha, folk tycker tydligen att detta är snyggt.

      Men det ena är tjockaren det andra. Känns inte super proffsigt gjort faktiskt.

    Vänta! Isabella skriver de senaste dagarna att det har varit en hel del problem i ALLA hennes bolag den senaste tiden. Så pass att hon och Pingis har behövt prata var 5:e minut, att stressen är hög och bla bla bla. Ja, ja det kan vara en överdrift.

    Idag skriver hon: ”Vi har aldrig varit så starka i en organisation som vi är just nu.” om sitt team.

    Fråga: vad exakt i hennes bolag går åt helvete?
    Fråga igen: kan man vara stark i en organisation när man har så pass många kriser? Är hennes anställda så pass lojala eller hotar hon med annat?

      Starka tillsammans skulle jag tippa på att hon menar. Blir ju så efter massa kriser på kort tid, antingen blir det dålig stämning i gruppen eller så blir man starkare

      Kan ju vara en stark organisation trots likviditetsproblem, till exempel.

      Hon -måste- gå ut och säga det här nu, för inom kort kommer man kunna läsa årsredovisningen. Hade så inte varit fallet hade hon fortsatt låtsas som att det regnar.

    OT
    Undrar varför folk i södra sverige säger ”bo på landet”, ”vi ska åka till landet” medans vi här uppe i norr säger ”bo i stugan” eller ”vi ska åka till stugan”..!
    Stugan låter mysigare i mina ögon, medans landet låter typ mer.. vackert !?

      Vi i söder säger stugan också. Beror ju på om man har en stuga eller ett landställe

        Vad är skillnaden?

          Det beror först om det faktiskt är en stuga eller ett hus. Beror väl på om man äger den själv eller bara hyr kan jag tänka mig.
          Säger alltid ”åker till stugan”. Alternativt orten den ligger i.

          Landet: ort, stuga: mer avsides utan direkta grannar? Kanske? Vi sa alltid landet eller ”vårt landställe” (lantställe?).

          De har samma syfte, fritidshus. Men här används stuga för att beskriva just en mindre stuga, nära en stad och som man kanske åker till över helgerna och på sommaren. Liten tomt, ofta i stugområde. Även fritidshus i skärgården eller vid fjällen kallar vi stuga.
          Landställe/lantställe (Hjälp en smålänning, vad heter det?) är vad det låter, på landsbygden. Längre ifrån staden, mer åkrar/skog än andra hus i närheten. Ofta större än en stuga och lämplig att bo i under längre tid, större tomt

          Så används det här iallafall

            Lantställe, lantligt ställe som ligger på landet 🙂

      Är smålänning som bor i Skåne och jag säger sommarstugan. Inte för att jag någonsin haft en sommarstuga, men ändå. Min svärfar har ett sommarställe som han helt enkelt kallar för ”gården”, eftersom det är en gammal bondgård och han i vanliga fall bor i lägenhet.

        Säger ”landet”. Bor i Sthlms innerstad.

    Tror att du just fick dig en känga av Julia Frändfors på insta.

      Hur menar du nu??

      #snackaomclickbait

    Gillar Annas omtanke om sin kanin. Och säg inget om hygien nu. En kanin kan sköta sina ”uträttningar” lika bra som en katt.

    Kamin, stort fönster och rymligt med stort svängrum trots dubbelsäng garderob
    och nattduksbord. medaljongmönstrade tapeter och synliga takbalkar. Älskar det!

    Jag har ett sovrum större än min pojkväns lägenhet. I början var jag inte alls övertygad, det är ändå 45 kvadrat på ett rum man bara är i när man sover. Men sen måste jag säga att jag såg fördelarna. Luften är alltid fräsch i rummet. Det blir aldrig sådär varmt och instängt som jag upplever att det kan bli i mindre rum. Men viktigast för mig i ett sovrum är att det är en stor säng (sover som ett kryss på tvären) och att man oavsett årstid alltid kan få det helt mörkt.
    I övrigt är ingen någonsin in i mitt sovrum så jag tycker inte att det är ett rum som måste kunna visas upp. Det är i ärlighetens namn rätt tomt och trist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.