Isabella Löwengrip kan göra sig skyldig till grovt förtal

Expressen har pratat med Sven-Erik Alhem, ordförande för Brottsofferjouren och tidigare överåklagare som säger följande om Isabellas publicering av bilderna.
Rör sig om en riktig stalker så stöttar jag beslutet att publicera bilderna, även om det är olagligt men jag håller givetvis med honom i det han säger om problematiken med självrätt.
Ibland kan straffet kanske vara värt att ta även om det inte känns helt rättvist?
Det förekommer redan nu kommentarer på Isabellas blogg där hon uppmanas publicera bilderna i sin Facebookgrupp så att hennes 673 000 följare kan dela dem och vissa vill att hon ska samla vänner och själva gripa mannen nästa gång han kommer.

Hade ni gjort det?
Det känns inte helt säkert då mannen kan bära vapen eller liknande, det vet man ju inte…

 

51 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Förlåt för OT men vill bara berätta att jag är så himla glad!! Inatt sov jag ihop med en kille som jag velat ha i nästan ett år<3

      Vad roligt! Lät han få kämpa lite!

        Eller så fick hon kämpa…

    Tycker Bella gjorde helt rätt!
    Hade gjort samma sak.

      Jag med. Undrar bara när hon kommer få hjälp med att få bort honom?

    Man undrar ju dock. Han har ju varit utanför i ca 2 timmar om man kollar på tidsstämplarna. Hur kan de inte ha fått tag på honom. Det är fortfarande nått lurt. Vill väl ha PR samtidigt…. Trams.

      Hon kanske inte var hemma? Såg bilderna / filmen senare? Han kanske gick & kom tillbaka flertalet gånger under den kvällen?

        De flesta vaktbolag har en tjänst/app som gör att man kan se sina övervakningskameror i telefonen, samt att man kan få en notifikation om något rör sig i kamerorna. Vissa bolag erbjuder även att de åker ut direkt om något syns i kamerorna när man inte är hemma, exempelvis mellan vissa tider eller semesterveckor.
        Hade ju varit smidigt i Isabellas fall

      Hon visste kanske inte att han stod förrän i efterhand? Och han kanske gick iväg och kom tillbaka? Förstår inte vad det är som är skumt? Tror du killen på bilden skulle gå med på att låtsas vara stalker och bli uthängd sphär frivilligt eller vad är det du tycker är så misstänksamt

    Konfrontera honom, med bilen som hon gjorde tror jag är ett bra trick. Även om han kan ha en störning, så tror jag han kan förstå att hon inte vill ha något med honom att göra

      Fel! En stalker älskar uppmärksamhet så man ska agera i det tysta. Klart han kommer dyka upp igen, vissa göra att för uppmärksamhet… visst länns det bekant?! ?

        Fast man behöver också vara tydlig (i alla fall en gång) med att man önskar att personen ska sluta.

        Enligt Bella så har han redan dykt upp två gånger efter hon konfronterade honom.

      Håller inte med! Har en stalker. Ger ingen respons men det har bara blivit värre(har sagt ifrån ordentligt tidigare). Människor som förföljer har oftast ingen verklighetsuppfattning och tolkar som de vill. Det är därför de kan vara farliga.
      Min är tex gift med mig men jag känner honom inte.

        En av mina föräldrar har också råkat ut för en stalker. Hen ger inte upp trots uppmaning att sluta, inte heller när polisanmälan upprättades.

          Usch vad hemskt. Vet du om det blev värre eller fortsatte likadant efter anmälan? Jag har anmält men han är inte informerad än, rädd för vad som kan hända då. Stor kram

    Är det nu som hon verkligen måste få upp siffrorna eller? Vägrar gå in på bloggen eller Expressen, vad är det man ser?

      Tror du får gå in iaf och läsa. Folk kommer inte skriva noveller om detta här för att några vägrar gå in och läsa själva❤️

      Du är intresserad men vill inte ge henne ett klick?

    Fast varför behöver hon lägga upp bilder för att någon ska sprida det? Kan inte vem som helst bara printa inlägget och lägga upp?

    Han är ju identifierad nu men vad kan man liksom göra med det?

      Förhoppningen är väl att han skräms av det och slutar. Men är han sjuk så brukar ju inte sånt alltid funka tyvärr.

      Är han identifierad? Vem är han då?

        Läs på flashback

          Flashback är fan underbart ibland

            Hittar inte tråden

                Alltså det är så jävla rasisiskt och sexistiskt på flashback. Man får ju nästan en känsla av att SD har betalat den här killen för att agera stalker.

                  Där finns länk till hans FB, med bilder. T.o.m. samma jacka.

                  Du får se till att hålla dig i rätt delforum. Språkavdelningen är en pärla medan man inte ska sätta sina fötter i Gore.

            Han verkar sjuk. Har ju till och med lagt ut bilder på sin IG på Bellas reklambilder för det där träningsföretaget. Obehagligt. Tydligen ska han också ha skrivit obehagliga kommentarer till Zara Larsson.

            Märkligt att varken polis eller vaktbolag lyckats få tag på honom dock med tanke på hans upprepade gästspel hemma hos BB?

    Bra att publicera tycker jag. Sveriges rättssystem är ett skämt och polisen är underbemannade vilket gör att man behöver ta lagen i egna händer i detta fall. Här backar jag Bella till 110%. Hoppas någon känner igen honom och att han blir uthängd med namn m.m. Sen om Bella får böter för detta står samhällesmedborgarba (hoppas jag) på hennes sida.

      Frida nog tror jag polisen har tid att åka ut och kolla upp denna man. Tycker det är fruktansvärt dåligt och visar hur vi kvinnor får kämpa själv.

        Ja, vi vet redan att du lever i en fantasivärld. Måste vara skönt att vara så naiv som du är… ?‍♀️

          Du verkar vara en trevlig prick

    Anledningen att jag inte satsar på youtube och bor i hus… jag hade hotat med vapen och sen köpt ett luftgevärr och skjutit genom fönstret.

    Säga vad man vill om hela situationen (obehaglig och skrämmande) men Isabella lägger ut en otydlig bild av mannen på sin instastorie med uppmaning och länk att gå in på bloggen för att ”se fler bilder”. Känns som om hon är taktisk i själva upplägget, för att dra trafik till bloggen. Hon skulle kunna vinna i kategorin ”årets clickbait” i stora influencerpriser.

      Du tror inte vi som läser hennes blogg går in där varje dag oavsett?

        Det är rätt vanligt att bloggare drar trafik från sin instagram, de tjänar inte pengar på instagram när det gäller antal följare på samma sätt som på bloggen, klick, antal sidvisningar osv.

      Ja varför skulle hon inte dra fördel av det och använda det, skulle vilken annan bloggare som helst göra iaf flera.

    Hon/de använder alltså även detta som clickbait för att gå in på bloggen… och folk tror på riktigt hon sitter hemma och darrar som ett asplöv av rädsla?
    Herregud.

    Skulle inte Blondinbella ta paus från sociala medier över helgen och komma tillbaka på måndag? Kanske ett taktiskt steg att publicera bilderna idag eftersom att hon blev kritiserad häromdagen över att hon klagar när hon inte får som hon vill.

    ”Det är inte ofta jag märker av att jag är mamma.”
    ”Under veckan har jag satt som mål i livet att komma upp den till nivån då ingen kan säga så mer. Att det är jag som bestämmer när jag tar varenda möte eller telefonsamtal.

      Ja hon tog paus tills idag. Eller så publicerade hon bilderna idag för att hon fått nog och för att han varit där i helgen, och kanske efter lite överläggning med andra om hur hon skulle agera. Synd att helgen inte blev lugn för henne som hon hoppats på.

      Sluta analysera allt hon säger och skriver – du råkar aldrig säga fel eller uttrycka dig på fel och klumpigt sätt? Skriver alltid perfekt? Du förstår nog att hon menar att hon tydligt fick dåligt samvete som mamma genom att behöva ta samtal vid middag med barnen och att hon själv vill kunna bestämma när hon tar samtal och jobb, vad är fel med det.
      Kanske behöver du ta en paus från att vara kritisk och från sociala medier också.

    Alltså kommentarerna hahaha kan inte grannar vakta och ta honom, de kan bilda ring kring honom, och Magnus kan vara där och vakta och ett par polare kan vara och vakta huset och ta honom alltså hahahaha är folk på riktigt?! Ja grannar borde ju ge upp allt och ha uppsikt över Bellas hus dagar och kvällar och kan springa ut och bilda ring så fort en man dyker upp haha och polare borde ju ställa upp ta ledigt från sina jobb och inte vara fega utan vakta Bellas hus och springa ut och ta honom till polis kan komma. Alltså hahaha… dööör…

      När vår familj råkade ut för skadegörelse och hot av ett gäng unga nazister sov 2 manliga släktingar över några nätter och en rottweiler som vakthund i ca 1 vecka. Men i dagens samhälle där folk bara bryr sig som sig själva är det kanske svårt att få hjälp av grannar/vänner/familj?

    När nu bild och namn på honom är ute på Internet, ska det väl inte vara så svårt för polisen att ta honom i örat.

    Tänk efter lite nu. Hade hon varit så rädd som hon påstår och det var fara för hennes och barnens liv och hälsa hade hon aldrig stannat kvar ensam i huset, det måste ni ju förstå? Vi talar om en person som kan ringa ett enda samtal och få gratis hotell i en vecka. En person som drar in miljoner och skickar sin handmaid till Paris för att shoppa, men inte har råd att hyra in en vakt dygnet runt tills den livsfarliga psykotiska stalkern kan anhållas?
    Högst troligen rör det sig om en lite förvirrad beundrare som väldigt gärna vill träffa henne. Obekvämt ja, men inte farligt. Det är jättevanligt och priset de får betala för att leva av att ha fans. Jon og janni fick ju flytta pga att de hela tiden hade folk på gatan utanför sin lägenhet som fotade och ville träffa dem. Therese Lindgren har folk som ringer på dörren, står utanför, kastar kött i brevinkastet osv. Ingen av dem har hängt ut personerna som galna stalkers offentligt, trots att åtminstone det Therese råkat ut för är betydligt värre än att någon knackar på. Men när én person fattar intresse för blondinbella är han såklart en galen stalker som vill döda hennes barn. Inte ens blondinbella kan vara så dum och cynisk att hon skulle utsätta sina barn för en livsfarlig stalker, på hennes beskrivning låter det ju typ som han är på rymmen från Säter. Ändå stannar båda hon och barnen kvar i huset, utan bevakning. Ergo är hotet betydligt mindre än hon försöker få det till.
    Det är dessutom inte ett brott att knacka på någons dörr eller sitta på en bänk i närheten, så hon kan råka på grovt förtal nu som hon spridit bilder och målat upp personen som sinnessjuk.

      Var hon i huset ???

      Men söta Logik – när har Bella sagt att stalkern vill döda hennes barn? Det har hon inte sagt eller gett sken av att tro.
      Hon stannade inte kvar i huset första gången, andra gången var hon inte ensam med barnen plus att vakt kom dit senare och var utanför. Klart att hon är rädd om en okänd man står utanför hennes dörr, det hade jag också varit och säkert du också. Men nej kanske inte är ett brott men dock obehagligt och skrämmande. Var vill du egentligen komma med din kommentar?

    Stalker i all ära, men i grund och botten så döljer dig väl en sjuk kille bakom stalker. Förstår att det är lättare sagt än skrivet, men borde hon denna Oprah inte kunna hantera saken bättre. Satsa en månadsitgift på psykiskt instabila eller liknande. Någonstans får hon skylla sig själv, hon vill bli exponerad men omger sig av dåliga rådigavare. Advokater som inre kan skilsmässoprocessen, vaktbolag som inte lyckas få tag på stalkern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.