Kissie om att många verkar härma hennes frisyr

Är det först nu som Kissie upptäckt att influencers ofta är små kloner av varandra och att trenderna går som löpeldar på sociala medier?

Oavsett HUR du har håret som kommer du aldrig vara unik. Du är alltid unik som människa men som frisyr? Nä…
Det spelar liksom ingen roll vad du gör med det – det kommer ändå finnas någon som har nästintill likadan frisyr.
Varför inte bara se ut som man trivs med?
Knut i nacken är väl ÄN mer o-originellt än page? Eller?
Snacka om att göra ett plagiat av Zlatan. Eller Teskedsgumman? Eller gamla CamCam.

Nä, skit i vad alla andra har och ha det du vill ha.
Zlatan kopierade mig men vad fan ska man göra liksom?

 

 

48 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nu har jag inte sett Kissies frisyr än, men det är intressant hur unga tjejer idag anser håret vara ”kort” när det når nedanför axlarna. ”Långt” gäller tydligen bara om det når halvvägs ner över ryggen. Hår som precis bara når till axlarna är jättekort. Vad man ska kalla riktigt kort hår, typ dm och kortare, vete sjutton. Är man snaggad då?

      För mig som är van vid mycket hår (växer som ogräs, tjockt & jävligt) och som ofta har en längd ner över större delen av ryggen – klart det känns kort när det bara når till axlarna? Förstår ju att det fortfarande är långt, men min bild av långt är ju den längd jag har innan jag klipper av allt 🙂

      Långt och kort är ju relativt.

        Jo visst, men om nåhgon säger att en person har ”kort hår” så tänker jag mig … KORT hår, inte hår som når nedanför axlarna. Vad ska man då kalla hår som ÄR ”kort”? Det är ju inte snagg, nödvändigtvis. Är en page som ligger på axlarna verkligen ”kort hår”? Halvlångt, hade jag sagt.

          ”… så tänker jag mig..” precis, en subjektiv åsikt. Den är inte mer rätt eller fel än nån annans 🙂

          För mig är kort hår både sånt som går ner till axlarna och sånt som är klippt i en pixiefrisyr. Skulle jag behöva skilja dessa längder åt för min frisör är det ju inte speciellt svårt att få fram vad man menar liksom.

          För mig är kort hår när det går till axlarna typ. Ska jag beskriva ännu kortare hår använder jag nog andra ord för att den jag pratar med ska fatta, eller typ säger ”jättekort”. Men för mig är inte långt hår när det går till axlarna.

          man kan ju säga likadant om långt hår… om en person med hår till axlarna har långt hår, vad har då en person med LÅNGT hår till rumpan?

          Till axlarna är ganska kort, page är kort, ännu kortare är jättekort, en bit ner på ryggen är långt, till midjan och ännu längre är jättelångt. problem solved. om man har stora problem får man väl helt enkelt säga att man har hår till axlarna eller liknande.

      Jag har pixiecut och brukar säga att mitt hår är för långt när det nuddar öronen. Långt för mig, superkort för någon annan, det beror ju på vad man har för preferenser.

      Ja gud. Stör mig på ”short hair dont care” så har man klipp av 10 cm av sitt axellånga hår. Det krävs balls att klippa sitt hår i en kort frisyr (alltså kort kort) din trimning av slitna söderblekta toppar är inte kort hår

        Nej, tycker inte det krävs balls. Klipp av det bara, det växer ju ut igen.

          Jo men det tar ju lite tid. Har själv klippt av mitt hår och ångrat mig rejält. Sen har jag klippt av det och det blivit bra. Men för mig och säkert en del andra är det ett rätt tufft beslut.

        Folk är ena fegisar när det kommer till sina hår. Lägger i några slingor och tycker att de har gjort världens förändring. Det måste sitta mycket identitet i en frisyr tänker jag. Vilket såklart är helt okej, alla har sina yttre identitetsmarkörer.

          Precis, de kanske gör andra val där de tycker andra människor är fegisar.

          Jag har inte så många andra kvaliteér så håret är en viktig grej för mig.

          Ja, influencers som visar upp hur de klippt sig och hur snyggt det är ….. och sen får panik och sätter i långt löshår en vecka senare. Har nan ju sett här och där…..!

            *man

            Haha, Engla i ett nötskal. Vet ingen annan vuxen (med råge) kvinna som verkar så fixerad vid sitt hår. I åratals har hon skrivit inlägg om det. Klippa några cm, sätta i löshår, klippa nån cm, sätta i löshår…

        Om man har en kort bob går det ganska snabbt och enkelt att låta håret växa ut igen, men om man klipper kort ovanför öronen, då är det jobbigt när det växer ut.

          Ja fy, man går runt med typ hockeyfrilla i flera månader…

          Ja fy, man går runt med typ hockeyfrilla i flera månader…

            Jävligast är att låta en sidecut växa ut när resten av håret är långt (längre än till axlarna!) Speciellt i den fasen då det växt någon cm och det är omöjligt att ha bakom örat eller sätta fast med spännen, eller göra något alls! Ser ut som ena sidan fått sig en elstöt xD

    Låter som slöseri med tid att lägga hela två minuter på en knut. Två sekunder ska det ta!

    Haha what? Tycker alla haft den där frisyren sen 2013 typ. Halva min årskurs på uni klippte samma samtidig, då skulle den vara lite assymetrisk dock.

    Jag är världens tråkigaste med mitt hår som mest bara är långt och floofy. Men orkar int lägga tid och pengar på en ”frisyr” ?

    Maggan Graaf har varit Otroligt kränkande genom att använda ordet cowboy… Asså jag orkar fn inte.

    ”Cowboy’arna utrotade miljoners indianer” skrev nån.
    -Öh- men nää det gjorde dom bara på film!
    Dör av skratt! Cowboy’s var och är boskapsskötare och inga krigare.

    Kolla Maggans insta och blogg

      Jag poppar popcorn under tiden

      Fast det är ju Calle som försöka vara rolig men mest känns töntig/elak?

        I hans sista inlägg kommenterar någon om Anithas medverkan i Malou, tycker dr röster genom så mycket att han tycker att han ich samdrahh är så mycket bättre föräldrar…

          Calle Schulman om nån är väl ett redigt jävla bottenskrap. Sån liten människa med ett så oerhört skört ego.

    Inget konstigt att folk inspireras av varndra. Dessutom klär alla i lob!

      lagen om omhändertagande av berusad person?

        Av ren erfarenhet så är just den lagen icke klädsam för merparten av klientelet som har för vana att applicerar den var och varannan lönehelg.

          Haha! Dagens första skratt ?

    Det är ju inte en superunik frisyr hon har direkt, inte konstigt att andra har samma.

      Tror inte hon tycker det är konstigt heller 🙂

        Nä, men tror hon verkligen att andra har härmat just henne? ?

    Jävligt barnsligt tänk, det var det sättet folk höll på i låg och mellanstadiet. Någon klipper sig eller färgar håret och gör någon det några dagar eller veckor efter blev det alltid tjafs om ”du har härmat mig, skaffa ett liv!”.
    Samma sak om det var kläder, skor, accessoarer eller t.om pennor, linjal, sudd eller pennskrin.

      När kändes Kissies frisyr någonsin unik?????

      Hade en kompis som köpte en jacka på HM som släpptes ett visst datum för några år sedan. Hon tyckte att hon var en av de första som hade införskaffat denna unika jacka och tyckte det var tråkigt att man några dagar senare såg så många andra som också hade den. ?

        Oj, var nödvändigtvis inte ett svar till AS, kommentaren bara hamnade där!

    Fast ingenstans i inlägget du klippt in uttrycker hon något om att hon anser folk härmar henne? Bara att hennes egen frisyr inte känns unik och att hon känner för att skaffa något som sticker ut. Skaplig vinkling.

      Jag reflekterade inte ens över den vinklingen innan jag läste din kommentar! ?

      Att Alexandra tycker att folk härmar henne var vad jag tog med mig från inlägget, men när jag sen läste det en gång till insåg jag att det inte alls är vad Alexandra säger, utan Camillas egna vinkling av hennes ord.

      Jag undrar hur ofta Camillas egna vinklingar påverkar, helt omedvetet, på det här sättet.

    Inspireras av? Nja det är väl mera önskan om att efterlikna? En snygg klippning som passar personen i fråga är alltid att föredra men som alltid växlar modet och ”alla” följer efter?

    Ja ja nu klipper alla av och sen sätter de in extensions när den långa pagen känns för trist.

    OT: Men kan någon förklara vad grejen med Daisy Grace är? Går det bra eller inte? Skulle vilja se ett inlägg om det. Det har stor rea (50-70 %) exakt hela tiden vilket ju inte direkt signalerar välmående, utan snarare ett desperat behov av cash. Dessutom tycker jag att Hannah och Amanda ofta, mellan raderna, hintar om att det alltid är kniven mot strupen-läge rent ekonomiskt kring deras företag.

    Jag tycker att de har gjort ett sånt himla feltänk kring prissättningen. Kläderna är ju för dyra! Jag förstår ju hur det har gått till, de har väl spånat kring vad DE (och deras välbetalda/övre medelklass/överklass-vänner) kan tänka sig att lägga på ett plagg (”1200 kr för en blus betalar man ju lätt!”). (Sen vill de ju så klart ha bra marginaler också.)

    Men! De har ju missat att en stor del (kanske största delen?) av deras målgrupp är unga tjejer i åldern 17-27. Studenter som inte alls lägger 1200 kr på ett enda plagg. Eller ens 399 kr på en simpel t-shirt. De kanske har 400-800 kr totalt i klädbudget på en månad (som ska räcka till strumpor, underkläder, skor, vinterjacka etc.). Och de äldre, köpstarka kvinnorna som gillar H&A och är beredda att lägga 1000 kr+ på en trevlig festblus är ju i stället otroligt medvetna om material. Lägger man över 1000 kr på ett plagg så vill man inte att det är gjort av polyester (vilket är som att ha på sig plast. Förstörs efter en tvätt, svettigt, uselt för miljön, etc).

    De borde i stället droppa ord.priserna till vad deras rea-priser ligger på (199 kr för en t-shirt och 399-599 kr för en blus). Jag tror verkligen inte att de säljer bra (ständig rea + inga stora lanseringar av kollektioner längre, utan bara enstaka plagg som släpps då och då som endast verkar marknadsföras på Hannah och Amandas egna Instagram.) Problemet med ständig rea är ju att ingen vill köpa plaggen till ordinarie pris. Varför köpa deras nysläppta klänning för 1299 kr när den kommer att kosta 799 kr om någon månad? Eller 499 kr om ytterligare en månad.

    Och hur gick det med satsningen på Daisy Graces skönhetsprodukter? Även de är ju på rea. Någon som har köpt dem och tycker att de är bra och prisvärda? Jag vill (faktiskt) inte gotta mig i att ett företag eventuellt går dåligt (enligt allabolag går det ju så där, men det behöver ju inte betyda något för ett nytt bolag), men jag undrar genuint 1. Går det bra för dem? och 2. Hur kunde de tänka så fel med priserna och/eller materialen?

      Intressant! Jag är inte insatt i Daisy grace-grejen eftersom jag aktivt inte följer någon av systrarna i sociala medier (eller någon i Schulmanklanen för den delen). Men jag är i samma ålder som Hanna och Amanda, har en hyfsad medelinkomstlön och kan absolut tänka mig att lägga lite mer pengar på ett plagg som jag verkligen vill ha, och jag borde ju således vara målgruppen? Men jag skulle precis som du säger aldrig ta på mig plastkläder. Jag vill ha naturmaterial och få klåda både bildligt och bokstavligt talat av kläder som kliar, eller som man svettas eller fryser i pga att de inte andas. Man blir ju petig med ålder. Har man testat merinoull och kashmir tar man inte på sig en stickad tröja i akryl sen.

        ”this silky finish blouse…”, när man tittar under specification står det 100% silk…? Knappast! 100% polyester. Vem försöker de lura, och varför?

        Fast typ alla Daisy Grace-kläder är väl rätt igenom polyester?

      Det är väl ett klassiskt premium klädmärke som BB skulle beskriva det)

    Jag har alltid haft långt hår. Ner till rumpan ca, men sen fick jag för mig att klippa av det och där kan vi snacka kort när jag kommer till jobbet i Pixiefrisyr ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.