Elever avstängda från skolan efter Columbine-kostymer

Varje år lyckas någon med konststycket att klä på sig en halloweenkostym som får resten av världen att tappa hakan i ett gemensamt ”What were you thinking?” och 2018 är inget undantag.
I Kentucky har nämligen två kvinnliga gymnasieelever blivit avstängda efter att ha klätt ut sig till skolskyttarna Dylan Klebold och Eric Harris som 1999 sköt ihjäl 12 personer på Columbine Highschool.

Inte nog med att de klädde ut sig till Klebold och Harris – de la sig även och poserade i skolans bibliotek för att försöka återskapa det foto som spridits på skyttarna efter att de tagit sina liv på Columbine.
Ytterst osmakligt!
Bilderna fick viral spridning på Instagram och det som tidigare endast blivit en lokal snackis är nu känt över hela världen. Ytterligare en anledning till lite extra konsekvensanalys innan man publicerar saker på sociala medier.

Vill du se exempel på fler katastrofala halloweenkostymer – se videon här nedan.

[YouPlaySinglePlayer video=”1411,1847,224004″ ap mute yot ]

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men usch hur tänker man? Så vidrigt.

      Men jag tycker även dom som klär ut sig och har i handen stora knivar att det är jätte dumt.

    Får man klä ut sig till någonting förutom sig själv?

      Japp, sånt som inte är diskriminerande mot minoritetsgrupper, religoner, kulturer etc och inte är allmänt respektlöst. Finns rätt mkt att välja på som inte gör narr på andras bekostnad.

        Inte mycket kvar då… djur kanske. Men inte utrotningshotade djur! Eller cirkusdjur! Eller djur i fångenskap. Även kränkande med ”sexiga”, typ kattöron och kortkort.

        Jag har aldrig sett det som att man gör narr av det man klär ut sig till. Om jag klär ut mig till en vampyr, gör jag ju inte narr av vampyrer utan jag gör det för snarare för att jag tycker det är coolt. Varför skulle jag då om jag klär ut mig till indian av samma anledning plötsligt göra narr av indianer?

          Vampyrer är ju inte en grupp människor som historiskt och nutida är utsatta av en majoritet.

            Det har inget med min poäng att göra. Att bli narrad är inget som sker passivt, utan det är någon som måste välja att göra narr av någon annan. Du ifrågasätter motivationen till varför man klär ut sig och jag säger bara att det finns andra motivationer.

              Fast det handlar ju inte om att göra narr av. Det är exotifierande, att klä ut sig till ”vilden” eller så. Te x att klä ut sig till indian eller same för skojs skull.

                Kommer nog inte fatta detta. En grupp som är och alltid varit diskriminerade är kvinnor men det är ingen som tycker det är konstigt att män klär ut sig till kvinnor.

                Nu svarade jag ju på en kommentar som påstod att man gjorde narr av det man klär ut sig till.

                Men, gällande det du säger:
                Det är ju redan något exotiskt för mig, så jag ”exotifierar” det inte, det är redan exotiskt.

        Minoritetsgrupper? Vita är ju en minoritets grupp i världen. Så att klä ut sig till något som har med vit kultur är sjukt kränkande mot alla vita. ?

          Ja för vita människor är ju verkligen en grupp människor som historiskt sett alltid varit utsatta…? Jeez, lika dumt som när folk säger sånt som ”man får ju säga vitlök, då borde man få säga n*boll också!!”

            Ja vita har väl varit väldigt utsatta i historien? Hur långt tillbaka ska vi dra det? vilken annan grupp har historiskt sett ALLTID varit utsatta menar du? Väldigt nyfiken.

    Haha man får inte klä ut sig till mördare heller alltså? Kränkta klubbens lista börjar bli lång.

      Hade du uppskattat om någon klädde ut sig till din anhörigas mördare? Skulle inte tro det

        Nej men måste alla uppskatta allt?

          nej men har alla rätt till att göra vad de vill trots att det skadar andra människor?

            Hur kan en utklädnad skada någon? Seriöst? Det finns både filmer och teateruppsättningar om mordet i Columbine.

              Troll

              Eller hur! Så less på människor som tror att ord dödar och utklädnader skadar.

      Du får klä ut sig till vad du vill. Men folk får också tycka att din utklädnad är opassande och att du har dåligt omdöme.

      Aah min son hade en Jason-mask på festen i fredags ? Han får vara tomten nästa år om det inte kränker någon annan!

        Rätt ekonomiskt tänkt också med tanke på att han kan återvända kostymen till jul

          Exakt. Win-win åt alla håll ?

        Jason är ju dock en påhittad karaktär, han har aldrig mördat någon på riktigt. Det har dock Dylan och Eric gjort.

        Nu är ju inte Jason en riktig person, lika lite som scream-filmerna. Så klä du ut ditt barn till det med. Vet inte om folk skriver sånt här dumt för att vi har svårt att relatera till sånt som händer i andra länder. Men tänk er själva om nån var utklädd till Mattias flink eller R. Akilov. Hade det känts respektfullt mot anhöriga?

      Kan tycka att detta är extra osmakligt p.g.a debatten kring skolskjutningar i USA just nu. Tror det har varit över 10 skolskjutningar i USA bara i år där den största tog 17 liv. Har man verkligen ingen bättre fantasi till en utklädnad så ska man nog låta bli att klä ut sig överhuvudtaget.

    Fan vad sjukt, och att anoretikerkostymen var slutsåld är skrämmande ?‍♀️?

      Va? Har inte sett någon vara utklädd till det. Hur fan tänker folk, och inte minst företagen som skapar kläderna

      Hur i hela friden ser en sån kostym ut? ?

        Aha såg nu filmen. Men det var ju mest en skelettklänning. Ta bort måttbandet så är det som vilken halloweenkostym som helst…

          Det var väl just måttbandet som fick det att gå från vanlig till osmaklig utklädnad.

            Och att de kallade dräkten för Anna rexia i stället för skelett

              Anorexia är ju en otäck sjukdom så det tycker jag är en bra utklädnad på halloween. Jag var själv svininfluensa på en fest, och har även varit Digerdöden på en fest. Mycket lyckad utklädnad med ”döda” råttor hängandes på kläderna, bölder på kroppen och en otäck vit mask i form av en ”näbb” som de hade på den tiden när de tog hand om kropparna. Asläskigt.

                https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Pestdoktor

                En sån mask hade jag! Och liknande kläder, plus råttor då. Men antar att ni lättkränkta tycker det var kränkande också.

            Jo det fattar jag väl, jag kanske är sjukt otydlig när jag skriver här inne eftersom det alltid är det någon smart ass som ska dumma sig

    Åå den ena var ju värre än den andra. Men pappan som var hitler med barnet som lägerfånge var nog värst….

    Jag tycker inte det är sååå fel? Finns ju många som klär ut sig till mördare eller dödade människor. Bonnie och Clyde exempelvis. Eller Elizabeth Bathory eller andra ”stora” kriminella och mördare.
    Däremot tycker jag Hitler etc känns smaklöst just för det är så politiskt och bottnar i nazismen.
    I guess vi alla har olika definitioner på var gränser går

      Och skolskjutningar är inte smaklöst med tanke på hur många det varit och hur många fler det kommer bli samt att det är mängder av BARN som mördats?

        Exakt. Skolskjutningar är ett problem i USA. Där tränar de på att inrymma vid skjutningar på samma sätt som vi tränar på att utrymma vid brand. Det är föräldrars vardag att skicka sina barn till skolor där det statiskt sett kommer att ske en skjutning. Och där ska barn vara största delen av sin vakna tid. I Sverige kan vi inte föreställa oss.

          Skjutningar är även ett problem i Sverige, ett par stycken varje jävla dag.

            Nu pratade jag om skolskjutningar vilket inte sker varje dag här

              För mig är det lika illa bara så du vet.

        Nä jag tycker nog inte det är lika smaklöst. Uppenbarligen liksom eftersom det var det min kommentar gick ut på. Sen finns det alltid tidsaspekter av allting. Hade skolskjutningen varit detta året är det inte så passande men nu var (just den) 1999.
        Lets agree to disagree

    En nyfiken fråga/synpunkt utan att vara gnällig. Jag gillar inlägg som detta, men varför väljer du att lägga bilder som en video i stället för att lägga bilderna direkt i inlägget? Är det bara bilder så ser jag inte fördelen med att ha det som video.

    Och dräkterna är ju mest bara sorgliga. Finns så mycket att klä ut sig till som inte är opassande.

      Fast alla blir ju kränkta av något. Jag och min bästa kompis klädde ut oss till varandra. Alltså jag klädde ut mig till henne och hon till mig. Till saken hör att hon är från Eritrea och jag är helsvensk. Så jag målade mig svart och hon sminkade sig rosa. Hon hade blond peruk och jag svart. Jättekul tyckte vi!

        Det var ju bra att ni hade kul. Jag tror att du mycket väl förstår poängen, men jag tror att du vill trigga igång folk med ditt ”folk är så kränkta”-snack.

          Vilken poäng? Jag tycker bara det är löjligt att folk är så lättkränkta. Snart får man väl inte ens klä ut sig till clown pga kulturell apropriering.

            Igen, du får klä ut dig till precis vad du vill. Men du har inte rätt att stå oemotsagd om någon ifrågasätter din klädsel. Men om du känner att du måste hävda din rätt att klä dig till Hitler eller blackface så gör det. Go ahead. Ha en kul kväll!

      Därför att jag fått kritik om att inläggen blir för många om det är en massa bilder och det fungerar inte att lägga upp en slideshow. Så då får det bli film.

        Eller för att du tjänar lite extra för reklamen innan filmen startar.
        Vad tycker du själv om att blogga för nyheter24 som tapetserar hela din blogg med reklam för olika nätcasinon?

          Jag tycker inte det är fel att Camilla vill tjäna pengar på bloggen. Jag går ju inte till mitt jobb och jobbar gratis, det är nog inte så många som gör det. ?

          Däremot kan jag hålla med om kritiken mot spelrekamen som visas här.

    En annan sak, jag jobbar med en kvinna i samma ålder, runt 30.
    I dag på jobbet börjar hon prata om att hon är så rädd för att gå upp i vikt.
    Hon är otroligt smal! Då menar jag så smal att hon förmodligen har xxs.

    Hon fortsätter berätta att hon vet att hon har en bra kropp för sin ålder och att hon alltid fått mycket killar pga det.
    Och hur orolig hon är för att bli gravid så kroppen kan bli försörd.
    Även att hennes kille gillar smala tjejer.

    Allt det där säger hon till mig som sitter där överviktig med 25-30 kilo mer än henne.
    Jag är även mycket kortare.

    Det enda jag kunde tänka var:
    TYCKER DU ATT JAG ÄR EN JÄVLA BLÅVAL DÅ ELLER?!

    Känner mig ledsen fet och ful.
    Undviker alltid att prata vikt och sånt trams med vänner eftersom det bara är så onödigt.
    Men nu hade jag liksom inget val.
    Borde ha sagt stopp men blev ganska så förvånad faktiskt… ?

      Förstår att du blir ledsen. Hon är nog så upptagen av sig själv och sina problem att det blir svårt att se annat. Om hon säger nåt liknande igen kanske du kan ha förberett något kort att svara så hon får skämmas?

      Förstår att det kändes jobbigt att höra, jag hade också blivit triggad utav den där typens snack, speciellt från någon mycket smalare än mig. Men tänk vad dåligt hon måste må, hur begränsad hon måste känna sig. Tankarna på kropp och smalhet styr förmodligen stora delar av hennes liv. Det är synd om henne. Vad jag tycker vi ska komma ihåg är att det finns så mycket annat i livet som betyder mer än att försöka bli eller hålla sig smal! Vad spelar det för roll hur man ser ut om man mår dåligt och inte kan leva sitt liv fullt ut och göra det man vill pga hjärnspöken? Jag är också överviktig, 32 år. Det är svårt i vårt sjuka ”smalhälle”, men jag vill försöka fokusera på det jag vill uppleva i min omvärld, inte hur min omvärld upplever min kropp. Kram till dig!

      Åh jag har många omkring mig som säger liknande saker, att de känner sig tjocka eller är rädda att bli tjocka, när dom är bra mycket smalare än mig.

      Det som jag brukar göra och som har fungerat ”bäst” är att helt ignorera sådana utlåtanden, tror inte det är lika kul när de inte får höra att ”du som är så smal och fin” osv.

      Känn dig inte ful och fet, snarare hon som har dåligt självförtroende och behöver passivt trycka ned dig för att hon ska må bättre. Du är fin.

        Min syster är likadan. Hon liksom scannar en från ned och upp när man ses. Det ska alltid pratas om dieter, fett, icke fett, socker fritt, lite kolhydrater eller vikten av att väga maten. På släktkalas, i soffan anytime. Jag väger några pannor även om det kanske inte ”syns” och jag vill också bara säga tycker du jag är en jävla val då eller? Sedan dan några år tillbaka är jag anti-vikt prat. Onödigt som fan och inget jag vill lyssna eller ta del av.

          … och jag har en mamma som alldeles för ofta pratar vikt. Både förr och nu. Jag som numera väger för mycket mår dåligt av det.

      Fast du..
      Jag har själv vart fast i en ätstörning. Jag kunde ofta säga såna saker och det har INGENTING att göra med hur man ser på andra!
      Jag har fruktansvärt sällan reflekterat över andras vikt faktiskt.
      Allt handlade om hur jag såg på mig själv. Ingenting annat!

      Så försök att inte ta det personligt, även om det är svårt.

        Så tror jag också det är. Hade hon verkligen tyckt der var något fel på din vikt hade hon inte hävt ur sig allt som hon gör till dig. Hon tycker förmodligen du har en perfekt figur.

    Det är som skämt. Vissa fattar inte bara.

    Va faan är det för fel på folk?! ?

      Det har jag undrat länge länge.

    Alltid är det någon som kör blackface, yellowface, brownface.. Halloween är fan värsta ”högtiden”. Då ska alla bestämt kränka någon, för att de saknar förmågan till att tänka steget längre. Blir så less.

    Bara att se dokumentären om skolskjutningen. Det är osmakligt att klä ut sig till såna personer. Tänk på de anhöriga.

    Å varför i hela världen ska folk behöva klä ut sig överhuvudtaget? Kommer alltid att vara någon som känner sig kränkt och nån som vill provocera. De som skrattar bäst åt detta spektakel är handelsmännen. Fest kan man ha av 1000 andra anledningar än att ta efter andra länders traditioner. Dessutom blir det lite dubbelmoral när man i andra fall hävdar att andra kulturer inte ska inkräkta på de svenska.

      Att klä ut sig på lucia, påsk, alla helgons dag osv är urgamla traditioner. Förmodligen från bronsåldern och ett sätt att skrämma onda andar/de dödas andar.

        Att klä ut sig på alla helgona är väl knappast något vi gjort i alla tider. Vi här i sverige alltså. Det är ju till att börja med en annan högtid än halloween som vi inte alls firat genom att klä ut oss och festa. Och halloween är relativt nytt i sverige och påhejat av handeln.

          Nä men i tex Mexiko. Är en urgammal tradition. Allt måste väl inte vara svenskt för att få firas?

        Ja men olika traditioner i olika länder och halloween är ingen svensk tradition som du kanske vet utan är importerad till landet av handelsmännen.

      Vad tråkig du är.

      Fast det här var väl i USA det hände… Där traditionen är som störst!

        Halloween har sitt ursprung på Irland och delvis i Skottland, via USA till Sverige

    lion killer dentist och blottar-kostymerna tycker jag inte var särskilt smaklösa, mer en fråga om humor kanske. D

    Däremot att klä ut sig till Hitler och sitt barn till koncentrationslägerfånge? De tog verkligen priset. 🙁

    Övergår mitt förstånd hur någon kan bli kränkt av en kostym/utklädnad. Misstänker att de flesta är sekundärkränkta.

      Kan du inte se det opassande i att klä sitt barn till Hitler eller till fånge på koncentrarionsläger? Till att börja med är det knappast en klädsel som ett så ungt barn förstår innebörden av

        Nej tvärtom tycker jag det passar på halloween. Man ska ju klä ut sig till något skrämmande. Hellre hitler då än ”sexig katt”. Hitler, Judas, Trump, Putin, Jävulen och Dracula är väl lämpligt. Hitler kan pimpas med röda ögon och ett hål i pannan. Det ska ju vara läskigt. Eller ska alla vara sexiga pumpor?

          Nej sexig whatever är inte min grej. Finns ju däremot mycket att välja på mellan Hitler och sexig pumpa. Måste inte vara antingen eller av de två.

          Du tycker att det är passande att klä ett BARN till Hitler på halloween???

          Jag var skrämmande förra året. Riktigt skrämmande. En It-clown med en huggyxa och döda höns som jag nackat den kvällen, och blod på det. På min egen tomt. Det var tydligen heller inte okej, för det skrämmer barnen som tigger godis. (vilket är poängen) Folk här trodde att jag skulle kunna bli hämtad av polisen osv.
          Så nej, man ska tydligen inte vara skrämmande. För tänk på barnen, blablabla.

    OT men suck va trött man blir på dessa sjw extremister på denna blogg. Patetiskt och skrattretande. ?

    Jag tycker inte det är något fel med Anne Frank utklädningen. Hon var ju en reell och viktig person, och att klä ut sig till henne ser jag mer som en hyllning till det hon har gett eftervärlden, en fantastisk inblick i en tonårsflickas liv under andra världskriget.

    Sen tycker jag blottare och läkaren med lejonet var ok också, kanske lite dålig humor men inget som folk borde ta personligt :p Obs ja jag har själv vart utsatt för blottare…

      Jag tycker det blir lite konstigt att klä barn som Hitler eller Anne Frank eftersom barnet inte förstår vad det jag klätt hen som representerar. Vill en vuxen människa klä sig som Trump, Frank, Hitler så kan den själv stå för det budskap det sänder ut och det är ett eget val. Det kan inte ett barn. Kan inte barn få vara spindelmannen och spöke på halloween?

      Det är inte ens en Anne Frank kostym, ser du lappen på klänningen? I England så hade barnen lappar på kläderna när de evakuerades från London för flygbombernas skull. Googla på ”evacuee costume” så ser du! 🙂

      Sen tror jag att det var någon idiot som skrev typ ”Evacuee/WWII/Anne Frank/1940’s costume” på sin säljsida och så blev det rabalder.

      Förstår dock inte varför man inte skulle kunna klä ut sig till Anne Frank, tycker det är fint.

    Jag klädde ut mig till arab på en halloweenfest för några år sedan. Alla på festen (vita svenskar) blev kränkta utom araberna. Araberna tyckte att min utklädnad var klockren och kvällens bästa

    Varför klä ut sig när de flesta blir kränkta för det ena eller andra? Får väl be regeringen göra en lista på vad som är lovligt och som majoriteten av svenskarna kan acceptera. En gyllene medelväg som allt annat i landet perfekt. Så att ingen behöver ta illa upp. Varför kan vi inte bara få oss ett liv och insikten om vilka problem som finns utanför vår hjälmprydda säkerhetszon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.