Är ”horunge” humor?

Jag undrar om det är lika roligt den dagen skolan ringer och meddelar att hans barn kallat andra barn för ”horunge” på skoj.
Visst, man får ta hänsyn till att lillebror Schulman inte är riktigt lika vass på att uttrycka sig som sin storebror, men horunge?

Eller är det bara en lite ”skön jargong” – bröder emellan?
Återigen den där typen av ”Schulmansk humor/ironi/sarkasm” som jag inte förstår?

Tack för tips!

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vidrigt!

      Säger hon som bedrar och förstör!?

        Ja det gjorde jag, mitt beteende var riktigt vidrigt det med och går inte att försvara.
        Sysslar inte med bedrägerier eller någon form av kriminalitet idag.

          Hur har du råd med resa till Thailand nästa år, samt resan upp till Norrland? Man blir inte rik på bidrag!?

            Du har rätt att man inte blir rik på bidrag. Mina resor/aktiviteter osv finansieras inte genom bedrägerier eller annan slags kriminalitet.

              Dra den om Rödluvan också… Hur dumma tror du människor är?

              Nån har du lurat i alla fall för att bekosta ditt leverne.

                Men snälla någon. Usla människor är ni som hoppar på som hyenor. Såvida ni inte sitter inne på evidensmaterial som visat att Catrin fortfarande är kriminell så bör ni zippa igen truten allihop. Catrin har fått stå till förfogande för sina brott och kommer nog inte kunna gå tillbaka till ett ”närmalt” liv på många år men det innebär inte att hon inte KAN någonsin. Vad är ni för människor egentligen? Det finns inga ursäkter för bedrägeri men att döma ut henne för resten av hennes liv? Inte okey.

                  Att bli utsatt för bedrägeri och sedan se den personen åka kors o tvärs på än den ena resan efter den andra är helt ok att ifrågasätta och kritisera. Min bekants dotter och hennes kompis hade jobbat extra och sparat för att få se sin idol men tyvärr råkade på denna bedragerska utan samvete som blåste dom på sitt livs upplevelse. JA DET ÄR HELT OK ATT KRITISERA HENNES RESANDE TILL DEN DAGEN HON VISAR ÅNGER OCH BÖRJA GÖRA RÄTT FÖR SIG

                  Det borde vara kriminellt beteende att resa till Thailand före att betala sina skulder…

            Ge a life!

          Tagga ner lite uppmärksamhetsknarkare Catrin.

          Jag älskar verkligen ditt raka ärliga svar. Blev så glad, inga krusiduller utan bara rakt och ärligt ??

      Men skärp er! Catrin kan väl tycka saker är vidrigt oavsett

        Det är väl bättre hon ser till att fixa pengar till dem hon lurat än att lägga all sin tid på resor och påpeka vilken bra människa hon har blivit

          Det kommer alltid finnas folk som stör sig på vad andra gör och inte gör, tyvärr.
          Men det är deras val och slöseri med tid, jag är inte här för att försvara mig själv. Men tycker att jag har lika mycket rätt att kommentera saker som hör till ämnet, vilket jag oxå gjorde, utan att varje gång diskuteras vad jag tidigare har gjort.
          Jag skiter fullständigt i vad folk tycker och tänker om vad jag ”borde göra” istället.

            Varför svarar du på påhoppen då? Om det inte berör dig?

              Svarar på Glenns kommentar för denna Glenn är en person som alltid härjar i min svarstråd.
              Måste vara en ensam, bitter människa som verkligen inte har något liv

                En av dem du lurat på pengar kanske?

                Ok att du tycker människor är bittra som anser att det du gjorde är fel och osmakligt men att lura unga tjejer på deras surt ihopsparade pengar anser du som gnäll när dom reagerar. Kolla noga upp personer som dina söner anlita vid ev köp av något dom sparat till för önskar inte dina barn den besvikelse som dessa tjejer upplevde då det gick upp för dom att någon lurat och bedragit dom på sin upplevelse

        Jo men vad är så vidrigt med en vuxen man som skämtar med sin bror, som mycket väl fattar ”skämtet” och inte tar illa upp. Det betyder inte horunge som i att en unge är h**a liksom, inte som att Alex är en h**a. Det betyder inte att Calle går och säger detta ord bland barn. Det är brödernas jargong, kanske borde han skrivit oäkting istället så hade det nog inte blivit rabalder.

          Fattar inte heller vad som är så farligt, det betyder ju inte hora som CC verkar tro.

    Finns hur många andra ord som helst han hade kunnat använda – och ändå låta lite ”broderligt kaxig” eller vad han nu vill.

    Nåt nån annan som sett att Pingis lagt upp reklam gör LCC i Economistagruppen på Facebook? Folk är småirriterade att Pingis använder sidan till reklam, det är liksom inte syftet med gruppen.

      *för

      Sidan är enbart skapad för att att ha ytterligare en möjlighet att göra reklam för deras företag. Nu när de inte satsar så mycket på ekonomista längre (eftersom att Bella uppenbarligen inte längre lever efter den filosofin) så behöver de väll nyttja sidan för annars sorts reklam.

      Historien bakom sidan:
      Bella (och jag) är med i en aktiegrupp på fb. Jag var väldigt aktiv i forumet medan Bella aldrig syntes till.
      Bella skrev ett inlägg på bloggen om aktier och jag skrev då en kommentar om att hon kanske kan tipsa om aktiegruppen vi gemensamt var med i, vilket hon gjorde i sitt nästa inlägg i ämnet. Vilket ledde till en stor efterfrågan om att få gå med i gruppen.
      Det blev mycket debatt i gruppen om alla nya medlemmar då deras aktiekunskap var typ noll, och jag erbjöd mig då i forumet att skapa en ny grupp för alla nybörjare och eftersökte hjälp med att administrera gruppen då det skulle bli mycket jobb. Medan jag väntade på att gruppens admin skulle ”okeja” att jag skapade en ny grupp, så tog det inte många minuter innan Bella skapade ekonomista och vallade alla nya medlemmar till hennes grupp istället. Bella skrev en förfrågan om några ville bli administratörer och blev helt överöst med svar av intresserade. Väldigt komiskt eftersom att jag (i samma tråd) typ en kvart tidigare hade efterfrågat precis samma sak och inte en enda människa anmälde intresse. Det visar sig också sen att hon dessutom inte behandlar sin admin (som sliter som
      Fasiken för att skapa en bra grupp då Bella och pingis inte gjorde något själva) speciellt bra. Kan säga att allt handlade om att sälja och de andra adminsen var enbart där för att sälja in sig och sina egna varumärken. Kontentan är att hela gruppen existerar för att olika personer ska kunna göra reklam/sälja, inte för att man skulle ha ett genuint intresse för att hjälpa de som är nybörjare på aktier.

        Fasen vad tråkigt. Speciellt när det finns så många och aktiva medlemmar. ??

        Jaha det visste inte jag ? tack för info. Såg inlägget för en stund sedan, vad var det… asian singles dag? Aldrig hört talas om. Tips borde ju vara att köra kampanjen i Asien då vi inte firar singles dag.
        Nästa år kanske löwengrip börjar fira veterans day också ?

          Jo nu har vi börjat med singles day hur kan du missat det ?

          vi har ju veterandagen 🙂

            Vore ju praktiskt att lägga ihop allt till singles veteran black friday och fira detta i samband med halloween 🙂

        Jag var med i den ursprungliga gruppen och jag såg båda inläggen. Jag tycker det är tragiskt att ingen kan se igenom Isabella, hon försökte framstå som den goda flickan som skapade en ny aktiegrupp där alla var välkomna, medan sanningen är att hon endast önskade att marknadsföra sig ännu mer. Likadant för de andra i gruppen, exempelvis hon Anna eller deras Andrea (eller vad hon heter), som lever på gamla meriter och gör allt för att marknadsföra sig själva.

        Fånigt. Folk blir så lurade, men många är naiva och ser inte igenom 🙂

          Precis! När jag erbjöd mig att skapa en ny aktiegrupp så gjorde jag det för att jag genuint ville hjälpa, och för att jag brinner för privatekonomi och sparande. Hade inget ekonomiskt intresse alls, och jag hade antagligen behövt lagt ner mycket jobb på det, men jag tyckte att det skulle vara värt det. Jag skapade sen en egen grupp ändå, men har ju långt ifrån så många medlemmar som hennes grupp har. Men i ”min” grupp så har vi iaf toppenbra stämning och alla hjälps åt med spartips och att svara på varandras frågor.

            Fasen, en sån grupp skulle jag vilja vara med i! Synd det blev som det blev. Och vilken god tanke ☺️

              Du är såklart välkommen att vara med i gruppen som jag har nu ? vi pratar dock inte bara aktier utan mycket om privatekonomi och sparande. Den heter ”sparsmart” på Facebook.

          Anna Svan gör mest bara reklam för sin blogg mm. Dessutom spottar hon ut diverse samarbetsinlägg utan att klargöra vem som gynnas av detta (för givetvis får hon det att låta som att det är vi läsare som vinner på det hela). Jag ifrågasatte henne och påpekade att man bör vara tydlig med att reklammarkera och fick ett sjukt otrevligt svar tillbaka om att jag var missunnsam. Sen dess har hon tappat all trovärdighet för mig. Och nu är pingis där och härjar.

            Anna kan vara den larvigaste inom aktievärlden, som hon så gärna vill vara en del av. Hon har absolut ingenting, men försöker skapa sig ett namn tack vare att hon blev admin i en grupp där Isabella värvade alla medlemmar.

            Hon är otroligt avundsjuk på alla som lyckas, särskild inom aktievärlden, och jag tycker inte att hon står för begreppet ”feminist” (i ordet Feminvest) alls.

            Hon tål dessutom ingen kritik heller, så du är troligtvis inte den första eller sista som får sånt svar av henne.

        På Lundaluppens blogg finns allt man behöver för att lära sig om aktier och investeringar, helt utan kostnad:

        http://lundaluppen.blogspot.com/

        Och här en blogg om att leva på sitt sparande:

        http://efficientbadass.blogspot.com/

        Hälsningar, 38-åringen som gick i pension

      Jag såg det nyss. Pinsamt av Pingis, men hon slapp ju betala för reklamen den här gången också…

      Haha skulle precis dela det här med en länk: https://m.facebook.com/groups/1600060006965248?view=permalink&id=1958015604503018 men du hann före! 🙂

        Bra ändå att du fick med dig länken ?

        Haha en annan sak med Pingis inlägg/reklam – vem har ens ett erbjudande 5 för 3? Brukar väl vara 2 för 1 eller så annars framstår man ju som desperat. Nej vad de än gör numera blir det mest bara fel.

          Jag tänker att det måste gå ganska dåligt samt att man inte riktigt har tänkt på marknadsföringsstrategin ordentligt om man har ett erbjudande, i en economista grupp, som säger köp 5 för 3? Va fasiken? Kom igen Löwengrip!? ?
          Sedan: vem behöver ens 5 styck överprisade krämprodukter? Målgruppen, dvs de som ens köper märket kan ju fortfarande köpa gamla förpackningarna och få samma produkt med ca. 70% rabatt? Finns det ens någon som köper Löwengrip produkter? Jag har aldrig hört talas om någon som använder deras produkter (förutom BellaBus)

        Ha! Skulle precis tipsa om detta, men ni hann före! Jag tog även några skärmdumpar på inlägget. Jag blev besviken då jag känner att man ska följa reglerna för gruppen och där står det vad som gäller för reklam. Jag kan dock tycka att det är mer ok med reklam för böcker och dylikt som faktiskt handlar om ekonomi – men reklam för Löwengrips produkter? Nej.

      Oj är folk irriterade där också nu, samtidigt som en massa helt plötsligt skriver på Bellas blogg att de ska sluta köpa Löwengrip pga miljötänk och Bellas resor.. Märkligt att så många plötsligt köper produkter men ska sluta, och så likt de skriver och många påpekar att de är köpstarka 30-plus kvinnor med bra inkomst hehe. Inte svårt att se att det är samma personer där som skriver flera kommentarer, gissningsvis Camcam och Tyra. Camcam kämpar med att sänka Bella och få folk att bojkotta hennes blogg och produkter. Stört.

        Det som är stört är att anta att Camilla och Tyra använder olika namn för att kommentera på Isabellas blogg att de ska bojkotta henne. Heja Konspirationsteori!

          Haha, de skriver här också i olika namn. Du är kanske en av dem.

        Anonym 10.46: Dags för lite Haldol för dig.

      Inte en enda positiv kommentar under det inlägget i economistagruppen…

        Nej precis. Och där kommenterar ju folk med sina namn så ingen kan komma å säga att det är samma personer som kommenterar.

    När vi var coola 15 åringar använde vi liknande ord åt varandra på skoj. Är han kanske också en cool 15 åring?

    I modd för att jag ger dig kritik camcam?

      Foliehatten sitter bra denna ljuvliga söndagsmorgon?

        Suck.. ät Haldol Camcam.

          Det vet jag inte vad det är, men jag som kommenterade heter Anna och bor i Göteborg. Sista jag kollade drev jag tyvärr inte en av Sveriges största bloggar… ?

            Hehe och självklart var du tvungen att påpeka att du driver en av Sveriges största bloggar ”Anna”, men det är väl den största??

              Ännu en foliehatt, suck

              ”Tiderna är svåra. Det drar ihop sig till jordens undergång. Undergången kan medföra kraftiga störningar i det elektromagnetiska fältet. Men en slöjdare står aldrig rådlös. Räddningen är som i så många fall en foliehatt.

              •Klipp till två ark folie.

              •Lägg dem på varandra och vik på mitten.

              •Vik in sidorna mot mitten.

              •Vik upp nederkanten på ena sidan…

              •…vänd på hatten och vik upp nederkanten på andra sidan. Ta på dig hatten. Nu är du rustad och skyddad från skadlig EMC-strålning som kan uppkomma vid jordens undergång.

              •Du har inte bara ett fullgott skydd, det är klädsamt också.”

              För bildhjälp, kan du behöva, följ länk nedan.

              Lycka till!?

              http://www.365slojd.se/projects/918-sta-rustad-vik-en-foliehatt

              Så sa hon ju inte alls?

                Nej hon behövde kolla om hon drev Sveriges största blogg men icke.. ÖH.

                  Hon behövde kolla om hon drev en av Sveriges största bloggar menar jag… ? Börjar bli ganska töntigt med foliehattsnacket, eller har alltid varit lika töntigt rättare sagt.

                  Det är ju du som är töntig. Jag är inte Camcam och ditt fåniga beteende är pinsamt. Slutdiskuterat.

          Anonym 10.12: Jag är glad att jag inspirerat dig att säga andra käka Haldol. Speciellt när det bara är du som verkligen borde göra det, så paranoid som du är.

            Hur vet du 13:59 om någon är paranoid, eller om någon är Camcam eller inte??

      Nu vet inte jag ifall du hamnar i modd hela tiden, men det verkar vara något knas med att kommentarer hamnar i modd ibland. Jag har också hamnat där några gånger, men jag tror inte jag uppfört mig illa eller så, så att det skulle vara anledningen. Kanske är det bara teknikstrul för dig med ?

        Fast Camcam har själv skrivit att hon sätter på modd och hon svartlistar personer som ger kritik eller ifrågasätter henne.

          Hon har också skrivit att vissa ord är på modd-listan och att vissa kommentarer hamnar där ibland utan att hon vet varför.

          Sagt så var?

            Hur många gånger som helst i det här kommentarsfältet som svar på kommentarer liknande din. 🙂

          Jag har varit på modd i flera månader pga ca 2-3 kommentarer med konstruktiv kritik. Det är konstigt att CC som kommenterar att andra bloggare inte kan ta kritik, själv sätter läsare som inte skrivit något elakt, bara konstruktiv kritik, i modd i flera månader. Vad visar det?

    Hehe mina vänner och jag säger det jämt. Det betyder liksom ingenting. Däremot så skulle jag aldrig säga det inför barn, på samma sätt som jag inte svär i övrigt inför barn.

      Obildat att säga sådana ord. Fult och obildat.

        Haha. Måhända. Det är bara en jarong.

    Det är väl en sak att ha en rå och ”snuskig” vokabulär i den privata kretsen, men inte öppet på Internet.
    Men liksom Bella, är väl all uppmärksamhet bra uppmärksamhet. Oavsett hur dålig den än är.

    Nej det är ju inte särskilt kul, så humor nej men det är en jargong de har, internt, de har uttalat liknande ”skämt” tidigare ju så detta var väl typ en fortsättning på det. Men nej det var klumpigt uttryckt av Calle han borde förstått att du skulle skamma det här och att han skulle få en massa skit här. Men din egen humor, ironi och sarkasm har nog många svårt att förstå också, och det är väl klart att du inte förstår deras humor, ironi och sarkasm vad det än hade gällt.

      Skamma?

        Ja har du svårt att förstå det ordet, eller vad?

          Inte alls, men skamma är väl något annat än att ifrågasätta ett ord.

          Du använder verkligen inte skamma rätt nu. Calle blir inte skammad, han blir kritiserad.

            Fast jag tycker att det faller lite inom ramen för att skamma när man drar in hans barn och antyder att han använder sådana ord i deras närhet.

            Oförskämt att anta liksom.

            Precis 11:50 tänkte just skriva samma. Så du tycker inte Camcam vill kasta skam över Calle för att han skriver ett visst ord? Okej kalla det kritiserad då om det känns bättre för dig, viktigt med ord här eh.. men jag tycker nog det är att skamma genom att skriva och antyda att Calles barn kommer hem och har sagt horunge pga att Calle skrivit det till sin bror. Men nej hon skriver ju inget om Calle här för att han ska skammas och få skit inte alls, hon skammar ju aldrig Bella heller…

    Fast tekniskt svårt att inte vara släkt med sin mormor pga hor (utomäktenskapliga affärer).

      Jag undrar om inte den här betydelsen, som troligen är det lillberor Schulman åsyftar, är rätt okänd för många i dag.

    Känns som att det har blivit en innegrej i mediakretsar i samband med att Little Jinder använde det i intervjun med Strage.. även ”coolingar” som Rebecca & Fiona använder det.. känns som en tillbakagång i utvecklingen, i stil med den senare duons sätt att konstant anspela på sex ist för att lägga fokus på musiken.

      Det är bara fånigt!

      Rebecca & Fiona har ändå aldrig varit speciellt vettiga öht.

    Usch vad töntigt. Hela det där Schulman-packet alltså.. Tror de att de är coola som de håller på? Det är ju precis tvärtom.

      Haha ungefär som Camcam, lika töntiga.

        Och alldeles för gamla för att bete sig på detta sätt.

    Patetiskt! Som en vuxen man ”skoja” med sin bror att hen är en horunge…Calle sjunker mer och mer.

    Visst, de må ha en jargong men någonstans så får man ju tänka på hur man exponerar sig själv och villa uttryck man använder.

    Horunge ett ord som borde utrotas.

      Oäkting är väl ett annat ord med samma innebörd.

        Vi kan utrota det också.

    Det är storebror Alex som lärt upp Calle, hur en slipsten ska dras. Det är i deras uppfostran de lärt sig. Därav tyckte Calle att det var en bra idé att vara producent till kungarna av Tylesand. Där var i hög grad även Amnda Schulman, Hannah Widell och Anitha Clemens inblandade. Skulle vara kul att höra vad deras morfar Sven Stolpe hade tyckt om kungarna av Tylesand.

      Tylösand*

        Tack, lärt mig nu.

    Sluta med detta moralisttrams!

      Håller med. Tycker absolut att det är viktigt att kunna använda sin ”makt” (i brist på bättre ord) för att ta upp viktiga ämnen, men jag är här för att läsa om alla möjliga sorters influerare och inte sida upp och sida ner av pk-inlägg blandat med några som kastar en känga åt Blondinbella eller Anna Book… 🙂

    Mycket mer humor att skriva om morgonstånd när det handlar om spädbarn, eller inte. Och mer humor att håna småbarn vilket gjordes här förr… Men vad som är kul och humor för vissa är det inte för andra..

    Jag och mina kompisar kallar varandra för horunge men det är väl något VI tycker är roligt

    Alltså jag orkar inte läsa en bok till om Alex fuckade familj.

      Tack för infon? ???

      Det behöver du inte heller. Finns ju ingen tvingande lag om att läsa något öht.

      Konstig kommentar!

      aoM//

        Var den så konstig? I bilden till inlägget promotar han sin nya bok så jag kommenterade det. Onödig kanske, men jag skulle gärna läsa nåt annat av honom än om hans familj.

    Horunge?
    Nope, jag ser inte humorn i det ordet alls.
    Är deras mamma en hora?
    Undrar vad hon tycker om det ordet.

      Eeeh oj.. han insinuerar skojande om att de inte är släkt, att de inte har samma mamma typ. Men njaaej inte särskilt kul i mina ögon heller men det är deras jargong mot varandra.

    De kan väl ha vilken jargong de vill sinsemellan, det har vi jag och mina syskon kanske inte just horunge och liknande men rätt rå. Däremot så skulle vi aldrig skriva det på instagram och då är inte vi ens offentliga, det beror mer på sunt förnuft och hur man vill uttrycka sig i bland människor. Det Lilleman Schulman skriver antar jag att han även kan säga på bokmässan eller i ett finare offentligt sammanhang, kanske med kungafamiljen eftersom de alla är läskunniga och ev. följer Alex? Skriver man sådana saker då man har läskunniga barn, då kanske man ska tänka på det, även då man klagar på ett löp som det barnet kan se om sin förälder.

    Calle har samma humor som högstadiepojkar då de skall leka tuffa.. men Calle är ju vuxen redan.. Ett bevis på att fysiskt åldrande och mental och själslig utveckling inte är på någotvis kopplade till varandra.

      Eller så var det bara ett skämt som inte var så genomtänkt. Calle verkar ju i intervjuer väldigt smart.

    Hur tycket du själv att du uttrycker dig på nätet camcam?

    Hora och horunge SKA fan inte användas som förolämpning. Sånt påhopp mot prostituerade, som inte precis behöver få ta mer skit än de redan gör. Extremt nedlåtande, korkat ordval.

    HUR kan ingen ha kommenterat angående hans otroligt dåliga sätt att skriva på – förutom vilka ord han använder sig av, menar jag. Jag trodde på riktigt att det var en kommentar från någon random, hormonstinn högstadiekille först. Jag är själv långt ifrån någon expert på att uttrycka mig, både i tal och skrift, men att ”horungekommentaren” är skriven av en vuxen man har jag svårt att förstå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.