Hur likt är för likt – Sanne Alexandra Edition

Många gånger när Influencer ”designar” och släpper egna kläder så kommer kritiken om att deras plagg är nästintill karbonkopior på redan existerande plagg.
Nu har turen kommit till Sanne Alexandra att hamna under luppen. Jag har nämligen fått en del mail och kommentarer om att hennes ”egendesignade” kappa är väldigt lik den kappa från Max Mara som hon själv burit mängder av gånger på sociala medier.
Jag tänker spontant att en ganska basic kappa inte kan se ut på så helt många sätt innan den slutar vara just en ”basic kappa” men visst är de lika.
Pälskragen, hur den är skuren mm – väldigt likt men det finns det mängder med kappor som är.

Kanske reagerar folk på att hennes kappa är lik en kappa hon själv burit eftersom det gör att eventuella, slumpartade likheter mer eller mindre kan uteslutas.
Är de lika så är de medvetet lika.
Men gör det någonting att hon gjort en kappa som är lik hennes egna från Max Mara?
Kan man se den som en komplimang till märket eller är det bara dålig stil att hålla på så?

Vad tycker ni? 
Är de FÖR lika?

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Definitivt för lika, jag tyckte det var ett skämt när hon lanserade den och sa att ”hon har designat sin drömkappa”… min tjejkompis har den från Max Mara fast i svart och utifrån bilderna på den Sanne nu släpper är de identiska… lite pinsamt tycker jag och synd för det finns en gräns mellan inspiration och plagiat som jag tycker hon har gått över.

      Priset är betydligt bättre i alla fall.

      Oh herregud, hennes kappa kostar dessutom nästan 3000 kr, inget fel på hennes självförtroende hahahaha

    För likt!

    Lika, men å andra sidan är väl det där en rätt basic modell på kappa som finns i flera mer eller mindre liknande varianter från flera märken

      Gör det? Vilka märken då? Hade gärna haft en sån kappa men kan ej betala 10000 som max mara kappan kostar eller 3000 som sannes kostar (och js hennes är kopia rakt av) men inte sett ngn annanstans??

    Vad hände med Sandra Beijer-inlägget om astrologi?

    Ful och ful! Hoppas det är fake päls!!

      På kappan från Max Mara är det inte det. Den har rävpäls i kragen.

        A’nte det, vidrigt!

      Don’t worry, det är äkta billig polyester. Tror du på allvar att hennes billiga Kinaproducerade kappa skulle ha päls hahahaha;)

        Med tanke på att Kina är ett jävla skitland när det kommer till produktion och djurhållning är det verkligen inte omöjligt att Sannes kappa skulle ha päls på.

    Riktigt snygg kappa, även om de är lika.

    Men herregud, kan ens en influenzär ”skapa” något som inte är en total jävla kopia av något någon annan skapat? Seriöst. Så talanglösa wannabes hela bunten att det är pinsamt

      Everything is a copy of a copy of a copy

        Nin?

          Trent <3

      Tja, designer är liksom ett yrke, med utbildning osv. – inte underligt att det blir lite sådär när klåpare ska ’designa’…

        Fast utbildning är nog kanske inte det viktigaste här. Snarare tycke, smak och känsla va? Som nästan alla andra kreativa yrken. Det är nog mer talang

          Utbildning ärn 99% min vän!

          Jag har sådan talang för kirurgi – behöver ingen utbildning!

            Men det är väl en jäkla skillnad på kirurgi och design? Haha

      Word!!

    Förlåt för ot, men kan inte vänta tills kl 20!
    Vad ska man hitta på när man är sugen på att gå ut ikväll, men den enda nära vännen du har är uttalat upptagen. Vill inte bjuda in mig själv, och har egentligen ingen att fråga utöver hen?

      Du tar ett glas liquid courage, sen går du ut och hoppas att du träffar någon gammal bekant 🙂

        Åååh nää, fick pulspåslag bara av att läsa din kommentar…

          Vad sägs om att gå ut på en bar och beställa något som om du väntar på någon? Helst att du sitter nära ngn som du gärna börjar prata med, sedan ”får du ett sms” där ditt ansiktsuttryck kan verka som om någon har ställt in i sista minuten?
          Då kan du naturligt fråga de bredvid dig om du kan prata med dem då din vän ställt in? Alternativt börja prata med bartendern och sedan prata med ngn som kommer till baren för att beställa? Att bjuda in ngn i ett samtal är en lägre tröskel för åtminstone mig än att påbörja ett.

          Lycka till och våga ❤
          (Om du inte vågar dig ut ikväll, se det inte som ett misslyckande utan som en planeringskväll inför den kväll som du går ut själv. )
          Jag tror på dig!

            Åh herregud.. det är nog många steg framför det jag är nu! Nu är det mest, vågar jag fråga en bra bekant vad hen gör ikväll? Vågar jag bjuda in mig i ett sällskap? Vågar jag lägga ut på instastory och fråga om någon kan ses?

              Klart du vågar fråga din bekant om du får komma! Vet ju inte hur nära ni är osv och varför du inte skulle få haka på om det nu finns ngt sådant skäl men om du får ett nej då låt inte det förstöra din kväll! Hör av dig till andra kompisar!

                Frågade nu, men känns så himla deppigt att inte ha någon annan att träffa så måste försöka bjuda in mig själv.. är nybliven singel och helger är jobbiga att vara själv på

                  Tänkte inte på att det var för många steg där. Kör på att fråga din bekant! I värsta fall kanske du får ett nej för ikväll och ett löfte om att gå ut en annan kväll. Ta det löftet. Du behöver inte känna dig bortgjord för att du frågar. Känslan är förståelig, men den stämmer inte. Försök att upprepa det för dig. Släng ut en fråga på fb annars, samma worst case scenario.

                  Om det inte fungerar, slå på någon knäpp serie som du älskar (inget intellektuellt) och ät/drick precis det som du känner för ❤

                  Personligen förstår jag mig inte på de människorna som inte bjuder in. Om en vän ringer till mig och bah: Ska vi ses på tisdag? Och jag har planer…ja då bjuder jag så klart som korvspad IN henne med. Folk är så jäkla konstiga ibland och klarar inte av att leka med mer än en i taget?

              Härom veckan la jag upp ”vem vill ta ett glas vin med mig NU?” på instastory. Kände mig lite nervös först men det slutade med att jag träffade en gammal bekant och hade en SÅ rolig kväll. Skriv något liknande! Hoppas du får en fin fredagskväll 🙂

            Tack for ditt tips, jag ska annama det.

              Gör så ❤

            Gud vad spännande det lät…nästan så jag som har man och barn skulle vilja göra det för skojs skull…älskar att träffa nya människor!
            Elsis, go for it…vad har du att förlora!

          Jag med! Man borde våga mer men det hade jag aldrig klarat hahaha

            Har sån sjuk fomo ( fear of missing out), vardagar för mig är knäppa serier och tidiga kvällar, helger vill jag spendera med vänner och ha kul.. känns så ensamt att spendera helgerna med exakt samma aktivitet som jag gör när jag jobbar..

              Elsis, våga!
              Jag är likadan men önskar att jag vågade. Mitt mål är en bio ensam? Jag är inte singel men var det under en liten period för 8 år sedan och den perioden var ensam och man kände sig i vägen så jag förstår dig verkligen.
              En fd kollega till mig satt hemma en kväll för många år sedan och tröttnade på att ingen ville umgås eller ses ute på ett göas så hon drog bara. Satte sig i baren på en av avenyns klubbar och där träffsde hon en kille. Idag är dom gifta och har tre barn pga den kvällen som vågade gå ut ensam?

      Gå ut nån annan kväll

      Vilken stad bor du i? 🙂 ska på födelsedagsgrej men ska vi ut efter kan du ju möta oss i Sthlm!

        ÄLSKAR sånt här❤️❤️❤️ Hoppas ni bor nära!

        Älskar ditt förslag ❤

        Bor i Sthlm, är tjej och 24 år!

          Jag ska också ut ikväll! Har du instagram? Kan DMa dig där! ??

            Vill helst inte skriva ut min insta, men skriver min mejl i kommentaren så kanske Cam kan föra vidare?

              Åh vad härligt! Jag har inte en enda vän i min stad att fråga, så hopplöst att bo i en relativt liten stad och ens vänner som bor långt borta.

          Elsis! Jag tycker att du ska möta upp fast med försiktighetsåtgärder som ett telefonsamtal iaf så att du verkligen vet att det är ett tjejgäng som möter dig?❤️

        Om du bor i Gbg så kan ja hänga med dig! Är också sugen på utgång?

          Oj, din kommentar syntes inte när ja skicka trots att den verkar vara skriven för tio min sen?
          Men hoppas ni får skoj!

        Det löste sig! Ska ta några drinkar med hen som var upptagen, men skulle vara sjukt kul att träffa någon ny, skriver in min mejl nu, så om Cam kanske kan vidarebefordra så kan vi höras ändå?

          Helvetes helvete, skrev fel Mail. Nu är det rätt

          Jag har gått ut ensam vid ett tillfälle, en torsdag för många år sedan. Träffade världens finaste man i baren. Vi gick hem till mig och pratade hela natten. Nu har vi varit ett par i över 10 år och har en liten dotter tillsammans. ❤️

    Men alltså priserna… vad skiljer hennes kläder från tex HM’s? ?

      Det är väl snarare priserna på HMs kläder som borde få dig att undra. Gå och köp en bit tyg, knappar/dragkedja etc, sy dig något och se vad din timpenning skulle bli om den såldes för 79:-…

        Ja och du tror att alla pengarna hennes kläder säljer för går tillbaka till arbetarna? Snarare ner i hennes ficka..

          Haha, vissa har höga tankar om alla dessa outbildade bloggerskor, ja, alla pengar hamnar i hennes ficka så hon har råd med Gucci och MaxMara

          En hel generation svenska tjejer ser upp till bloggerskor som försörjer sig genom att lägga upp bilder på sina hem, sina barn , sin mat och halvnakna bilder på sig själva. Det krävs viss typ av människa för det. Noll integritet. Blir mörkrädd. Älskar att den här bloggen försöker slå hål på bloggerskebubblan lite.

    Nellie raderar negativa kommentarer på sin blogg – de som kommenterat att hon alltid tar cred för andras framgångar (Smilla, Leah) blir raderade från bloggen. Detta enligt Nellie själv – och de som hann läsa de kritiska kommentarerna. Är det ok? Verkligen?? Att enbart släppa fram lovord och ta bort allt ifrågasättande?? Likt en annan D. Trump…….

      Precis som här inne?

        Bara för att det är min födelsedag så får den stå kvar! =)

          Grattis!! ????

          Grattis! Fin häst?

      Hennes blogg, såklart gör hon vad hon vill!

      Hon är influencer, inte president. Självklart är det ok. Lika ok som att du får slänga ut folk från ditt hem som är otrevliga.

    Hur förvarar folk sina vinterjackor med päls när dom inte används? Har läst att dom helst ska förvaras i kylrum under sommaren, men seriöst…hur gör folk? Är det så noga med pälsdetaljer också eller gäller det bara helpälsar?
    Jag tänker mest att om man satsar på en dyr jacka så vill i alla fall jag att den håller läääänge. För att jag inte är en influenser som rättfärdigar sina kvalitetsköp med att kläderna håller bättre, och sen ändå förnyar sina garderober stup i kvarten.

      Päls är för loosers.
      Och såklart de som föddes med den ?

        Jahap.

      Så det här är en äkta fråga utifrån din fråga, hur gör man när folk verkar anta att ens fejkpäls är äkta?
      Jag köpte min för att den var snygg, cool, rea och jag behövde en vinterjacka. Trodde att det var uppenbart att det inte var äkta päls, men efter att ha 4 vänner frågat om jag köpt päls blir jag orolig. När jag inleder med att den inte är äkta blir vissa stötta som om jag antagit något om dem(?). När jag inte säger något frågar andra anklagande om jag köpt päls.. finns det någon taktik som skulle kunna fungera eller borde jag strunta i det och bara leva?

      Jo, jag vet att fejkpäls är dåligt för miljön… Jag både mådde ordentligt dåligt och blev kär vid första ögonkastet. Dagen är lättare att ta i min jacka.

        Istället för att svara ”det är inte äkta” om nån frågar om du köpt en päls prova med ”ja, jag kände att jag ville ha en FEJKpäls och tyckte den var otroligt fin/snygg/osv” då svarar du ungefär samma sak men lite annorlunda och fokuserar inte lika mycket på att den inte är äkta. Frågar de om du köpt äkta päls kan du ju svara ”nej det är en fakepäls” om du inte redan gjort det och om de sedan blir stötta när du svarar på deras frågor får de skylla sig själva tycker jag

          Tack!

        Äkta päls är INTE bra för miljön. Så skippa båda om ni tänker så.

        Jag har förstås aldrig fattat varför man vill gå runt med fakepäls överhuvudtaget och se ut som att man har päls. Det är inte snyggt att gå runt med något som ser ut som en död räv på sig och om man är djurvän så stöttar man inte idealet med att bära pälsa. Äkta som fake.

      Jag vet inte men kanske i sitt naturliga habitat eller i en rävsax? Fråga minkfarmen vetja? #baraidioterbärpäls

      Jag lämnar in mina hos min körsnär.

    Jag tyckte kappan var så snygg! Vart kan man köpa denna?

      Max Mara?

        Det är över min budget så jag undrade mest vart hennes gick att köpa ☺️

          shop.sannealexandra.se

    För lika tycker jag. Alltså jag gillar inte när folk kopierar och sen påstår att det är deras egen design. Bara för att man är känd liksom. Kom igen. Så tragiskt. Kom på något eget liksom.

      Är du författare och skriver två liksom?

        Det här är ett kommentarsfält, man kan skriva lite slarvigt om man vill. Chilla..

    Jag hade en typ likadan för nästan 10 år sen för en mycket billig peng så den designen är knappast unik för Max Mara.

    Grejen är att kapporna bara är lika på bild. Max mara kappan är väl antagligen tio gånger så dyr och det lär ju synas på kvaliteten i tyget. Synd att max mara envisas med att använda päls för i övrigt är deras kappor en dröm som kan gå i arv.

      Precis.
      Hon hade lagt ut en närbild på den i sin instastories (tror jag) där kappan ligger på nåt bord och där såg tyget inte alls bra ut.

      Men kul för Sanne att den säljer, herregud finns ju hur många liknande kappor som helst så skulle inte kalla det för kopiering.

    Kolla upp Marcelos nya fling? hon gör reklam hela tiden…. på instastories mm

      Bianca också, massa smygreklam på instastories.

      Marcelo också!

      Nya?!

    Själv har hon äkta Max Mara, så släpper hon en ful kopia med sämsta kvalitet gjort i Kina typ för alla stackare som följer henne, fattar inte vilka det är som köper skitet

      De är tom slutsålda läste på hennes insta att en del var besvikna över att de såldes fort innan de hann bekräfta beställningen. ???

        Hahaha vad ska man säga?;)

      Jag skulle kunna tänka mig köpa kappan då jag tycker den var väldigt snygg. Om det skulle vara fuskpäls.

        Ja, det är bara och köpa om du tycker att det är värd nästan 3 tusen. Du tror väl på allvar inte att det är äkta päls på hennes billiga Kinakappa??? Det är självklart inte päls, det är billig polyester min vän.Vad man än tycker om päls.

          Tack att du upplyste mig om priset! Jag är inte insatt och trodde mer att det var en ”gäst kollektion” hon gjort tillsammans med något annat varumärke.

          Men har hon ett eget klädmärke? Då förstår jag också vad du menar med sviktande kvalité..

            Ja, hon har ”eget märke”, alla hennes kläder är av dålig kvalitet och så mycket dyrare än vanliga etablerade märken. Skulle hellre köpa på HM, zara eller 100 andra märken. Saken är att hon hoppas sälja skräpet på hennes namn. Bloggerskehypet har helt gått överstyr. Hoppas du hittar en fin kappa du gillar.

          Vännen, om du visste hur vanligt det är att billig jävla fuskpäls faktiskt är äkta päls. Ofta hund från Kina.

            Vad är du skriver, du förstår väl att polyester är billigare än päls, det må va rävpäls eller billig hundpäls som du kallar det. Det må finnas hundpäls( även om jag inte stöt på sådant) i kläder från Kina ( hundkött är en annan femma, anses delikatess i Kina), däremot tror jag inte en bloggerska sitter och beställer hundpäls till sina grejer. Dessutom har hon själv skrivit att fluffgrejen är fuskpäls aka polyester. Skulle aldrig någonsin köpa skit från en bloggerska, däremot ska jag skaffa en riktig fin päls:)

            Hon kanske vill ha just en Kinakappa med polyester päls.

              Varsågod och köp hennes skit då, själv köer jag bara äkta vara även om jag måste vänta och spara

              Hmm, och hon ska bli någon holistisk livscoach, no more words needed. Stay in school kids!!! Hoppas du hittar någon annan idol, det finns bättre personer att se upp till.

          Du behöver verkligen chilla med härskarteknikerna.

            Det kallas att upplysa min vän, många verkar inte ha fått lära sig kritiskt tänkande.

              Haha swooosh rätt över huvudet! Härskartekniken F. syftar på är att kalla folk för ”min vän” eller ”vännen” medan man dumförklarar dem. Så obehagligt och otrevligt.

    Och skinnbyxorna hon ska släppa är extremt lika de hon burit flertal gånger från Aritzia (Wilfred) https://www.aritzia.com/us/en/product/daria-pant/31352.html?dwvar_31352_color=1274

      Bra detektivarbete!:)

    Fy fan, allt har hon kopierat, förutom kvaliteten, suck för de som ser upp till dessa IQ befriade bloggerskor

    Jag köpte en snarlik jacka i Berlin för ca 7 år sen. Det behöver inte handla om ”kopiering” bara man skapar en viss typ av jacka. Det kommer alltid ha varit nån annan som var först, och trenden håller liksom helt enkelt bara i sig. Just saying. Snygg jacka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.