Men gröten däremot. Vi måste tala om gröten. Om jag har en dålig dag så infinner sig den känslan redan på morgonen. Ni vet, det svarta i brösten och gråten i halsen. Att då träffa någon man håller kär gör det i princip omöjligt att hålla det inne. Det gör lite ont, men det kommer i allafall ut och det är det viktigaste. Att sen dricka den varma och lena cappuccinon tillsammans med en gröt av något slag med något sött på är väl som att äta en mer mogen och sofistikerad form av själva moderkakan. Jag har blivit räddad av bästis och gröt så många gånger. Det är det finaste. Jag äter gröt minst tre av fem vardagar och obs, jag är inte alltid ledsen, men lika bra att boka in som försäkring för när det händer. // Amanda Schulman
Amanda Schulman tar upp faktumet att många av oss ofta tänker att man ska gå ut och dricka vin med en vän när man är nere, men hur det inte alls funkar på henne.
Hennes problem är att hon blir så uppspelt av hela den idén att hon glömmer bort vad hon var nere för från första början. Detta sker i samma sekund hon trippar ner mot restaurangen, men är inte det bra då? Eller är det bara en tillfällig lösning där problemet eller känslan återkommer i takt med att alkoholen går ur kroppen?
Gröt däremot, verkar vara just den snuttefilt som hon behöver när hon är ledsen, men skriver samtidigt att hon äter gröt minst tre av fem vardagar, även om hon inte behöver tröst just då, men att det är lika bra att boka in som försäkring om något skulle ske. Ett av de mindre problematiska ”självhjälpsinläggen” från en influencer skulle jag säga.
Så gröt alltså? ?
Tänk om jag hade vetat om det och istället provat gröt istället för alkohol som ångestdämpning? ?
