Så mycket tjänar du på att flytta från Stockholm
Så mycket tjänar du på att flytta från Stockholm - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Så mycket sparar du på att flytta från Stockholm

Drömmer du om att lämna Stockholm för ett liv i en mindre stad, större lägenhet och mer cash på kontot? Så här mycket tjänar du på att flytta.


Årets sex första månader stod för ett ovanligt trendbrott. För första gången på länge flyttade fler personer från än till Stockholm. 

En stor anledning till detta är möjligheterna till distansarbete som pandemin medfört. 

Swedbank har kollat upp hur mycket pengar man sparar på att flytta från huvudstaden till orter inom pendlingsavstånd på max två timmar. 

LÄS MER: Nu kan du flytta in i Sveriges dyraste hyresrätt

Är du singel finns det mycket pengar att hämta. 

Skulle du flytta till Enköping, Eskilstuna, Nyköping eller varför inte Västerås skulle du spara runt 3 000 kronor i månaden. 

Även par kan spara in en rejäl slant.

Mycket pengar att spara

Två vuxna utan barn i småhus som väljer att flytta från Stockholm till ett större hus på en mindre ort skulle ha omkring 3 500 kronor i månaden extra att röra sig med. 

– Det finns mycket pengar att spara för den som kan och vill flytta utanför Stockholm, förutsatt att arbetsgivaren tillåter distansarbete och att det övriga livspusslet fungerar, säger Arturo Arques, privatekonom på Swedbank.

Varför du tjänar på att flytta från storstan? Det är givetvis boendekostnaderna som sjunker rejält.

Skulle du inte få jobba distans utan börja jobba på orten du flyttar till skramlar det ändå till i plånboken. 

Medellönen skiljer sig inte så mycket man kan tro mellan Stockholm och Södermalands län. I snitt tjänar nollåttan bara runt 800 kronor mer i månaden. 

Läs mer: Ledde galen sexsekt – dömdes till 120 års fängelse

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hyra ut bostad? Här är hemförsäkrings-missen du vill undvika

22 Mar, 19:41

Här kan du köpa hus för mindre än 15 000 kronor per kvadratmeter

16 Mar, 13:45
Priset för att köpa hus skiljer sig mycket beroende på vart i landet du vill bo. Nyheter24 har pratat med Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet, som delat med sig av en lista på kvadratmeterpriset på villor.

Här är lägenheterna med billigast kvadratmeterpris

15 Mar, 21:46
Kvadratmeterpriset på lägenheter skiljer sig över 50 000 kronor beroende på vart i landet du bor. Nyheter24 har pratat med Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet, som delar med sig av en lista på län med det dyraste kvadratmeterpriset till det billigaste.

11,3 miljoner – priset när influencerna Paula Rosas och Hugo Rosas köper fastigheten

7 Mar, 03:56
Influencerna Paula Rosas, 32 och Hugo Rosas, 34 köper ny bostad i Långbro i Stockholm.

8 tips: Så sparar du 100 000-tals kronor på bostadsköpet

1 Mar, 08:22
Bostadspriserna kommer troligen stiga när räntorna så småningom sjunker. Men ännu finns det gott om tid att få till en bra bostadsaffär för hundratusentals kronor under utropspriset. Åtminstone om man följer svenska riks-snåljåpen Günther Mårders 8 tips för skambudet. – Jag har aldrig blivit osams, men...

Hade nio hundar och kaniner i lägenheten: "Lukten går inte att beskriva"

28 Feb, 16:42
När Kronofogden kom för att vräka en kvinna i Sandvikens kommun uppdagades det att nio hundar och kaniner bott med henne. Bostaden förstördes och hyresvärden tvingades renovera då bland annat urin trängt igenom trossbotten.