Tisdag 30 Nov
Stockholm

Nu kan du flytta in i en av Sveriges dyraste hyresrätter

Nu-kan-du-flytta-in-i-en-av-Sveriges-dyraste-hyresratter
Nu kan du flytta in i en av Sveriges dyraste hyresrätter. Foto: Bildkälla: Holger Ellgaard/Wikimedia Commons, Shutterstock (montage)

Har du en saftig lön och vill bo pampigt? Grattis, nu har en av Sveriges dyraste hyresrätter blivit tillgänglig. Platsen? I ett slott såklart!

Kommentera
Kopiera länk
Dela

En av Sveriges dyraste hyresrätter finns i centrala Stockholm och är nu tillgänglig. 

Den pampiga lägenheten har en hyra på närmare 41 000 kronor i månaden och ligger i huvudbyggnaden på Kristinebergs slott på Kungsholmen. 

Lägenheten totalrenoverad, har åtta rum och en boyta på 254 kvadratmeter. 

"Måste vårdas"

Det räcker inte med att kunna hosta upp 40 930 kronor i månaden. Nä, den sökande måste också ha minst 5 000 kronor kvar efter att hyran är betald. 

– Vi förstår att det är en hög hyra, men det är en väldigt speciell uthyrning. Det är en historisk lägenhet som måste vårdas och man får inte göra vad man vill i den, säger Annika Gerdin, förvaltare vid AB Stadsholmen, Stockholms stads förvaltningsbolag för äldre kulturhistoriskt värdefulla fastigheter, till Svenska Dagbladet. 

Nu kan du bo i en del av Kristineberg slott för 41 000 kronor i månaden. Bildkälla: Holger Ellgaard/Wikimedia Commons

Svår att hyra ut

Även om det kan låta lockande att bo i i en del av ett slott har lägenheten visat sig vara svår att hyra ut. Delvis på grund av priset men också på grund av storleken.

– När lägenheten blev ledig för två år sedan och den skulle restaureras, funderade vi på om den gick att dela upp i mindre bostäder. Men den har bara ett kök och vi har en skyldighet att bevara den och kan inte göra för många ändringar, säger Annika Gerdin till Svenska Dagbladet

Kristinebergs slott byggdes i mitten på 1700-talet. Sedan 1920-talet ägs slottet av Stockholms stad. 

Intresserad? Uthyrning går genom bostadskön på bostadsförmedlingen, här!

LÄS MER: Så fixar du förstahandskontraktet – här är bästa tipsen!

Kommentera
Kopiera länk
Dela