En kvinna trodde att hon vann på postkodlotteriet – egentligen var det ett tekniskt fel.
En kvinna trodde att hon vann på postkodlotteriet – egentligen var det ett tekniskt fel. - Foto: Martina Holmberg/TT & MediaWorldImages/Alamy.

Kvinnas storvinst på Postkodlotteriet var tekniskt fel

En 63-årig kvinna trodde att hon gjorde en storvinst på Storbritanniens motsvarighet till Sveriges Postkodlotteriet. I själva verket hade det skett ett tekniskt fel.


En 63-årig kvinna i Storbritannien fick ett meddelande från People’s Postcode Lottery, Storbritanniens motsvarighet till Sveriges Postkodlotteriet, där det stod att hon hade vunnit pengar. Hur mycket framgick inte i sms:et, i stället stod bara tecknet för den brittiska valutan: £.

Så överraskas vinnarna i Postkodlotteriet: "Ett helt team"

Brittiska postkodlotteriet hörde av sig

För Birmingham Mail berättar hon att postkodlotteriet oftast skriver ut summan om det bara är en liten summa. Är det däremot en storvinst ska meddelandet vara annorlunda.

– Om det är en stor vinst, som tio, tjugo, trettio eller fyrtio tusen brukar de oftast höra av sig via telefon och säga att de kommer förbi och knackar på dörren. Det är vad deras reklam har sagt i tre år nu, berättar hon för tidningen. 

Postkodlotteriets skarpa varning till medlemmarna: "Felaktigt"

Tekniskt fel gjorde att summan inte visades

Men det skulle visa sig att det inte var någon storvinst. I stället var det ett tekniskt fel. Kvinnan hade vunnit 10 pund, vilket motsvarar ungefär 100 svenska kronor. 

– Jag har vunnit tio pund tidigare, och då skriver de att man vunnit tio pund och att pengarna satts in på banken i meddelandet.

I själva verket var det ett tekniskt fel som gjorde att summan på tio pund inte visades, och som gjorde att kvinnan trodde att hon hade vunnit betydligt mer. 

Läs fler nyheter från Nyheter24 här:

Det händer under pauserna i Postkodmiljonären – deltagaren avslöjar

Postkodlotteriet rasar efter nya blufflarmen: "Så förbannad"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!