Anderson Luís de Abreu Oliveira

22 Apr, 02:44
AP-journalisten Terry Anderson, som blev känd i världen när han 1985 kidnappades på en gata i Beirut i Libanon och sedan hölls fången i nära sju år, har avlidit.
17 Apr, 18:46
Stenbecksfärens maktbolag Kinneviks styrelse föreslår en extra kontant värdeöverföring om 23 kronor per aktie, enligt ett pressmeddelande.
13 Apr, 08:22
Flera personer har attackerats med kniv i ett köpcentrum i Sydney, Australien. Vittnen berättar hur en man sprang omkring och högg slumpmässigt mot människor. Sex personer har dödats och flera har allvarliga skador, bland dem ett litet barn.
10 Apr, 09:52
Två månader innan hon ska föda sin son hittas den 20-åriga kvinnan mördad i sin lägenhet i Örebro. Nu ställs pojkvännen inför rätta, misstänkt för att ha dödat henne för att "bevara eller upprätthålla sin heder". Hans handlande har lett till att två liv har släckts, säger statsåklagare Elisabeth Anderson.
9 Apr, 13:08
Den läsfrämjande organisationen ILF får årets Almapris för sitt innovativa arbete med Australiens urfolk. Organisationen har hela tiden betonat vikten av urfolkens egna språk och berättelser.
3 Apr, 06:32
Rolf Lassgård kommer emellan ett par under en kärleksresa till Rom och Colin Farrell spelar en privatdetektiv med en blinkning till forna tider i "Sugar". Här är veckans filmer och serier
27 Mar, 08:32
En 21-årig man åtalas för mordet på en kvinna i 20-årsåldern i Örebro i april i fjol, uppger Åklagarmyndigheten.
1 Mar, 10:14
Eldfängde aktivisten George Galloway gör comeback i Storbritanniens parlament när debatten om Gazakriget blir allt mer infekterad.
26 Feb, 04:00
Cristiano Ronaldo har mött hårdkritik efter att ha gjort en till synes obscen gest efter att hans al-Nassr vunnit mot al-Shabab med 3–2.
19 Feb, 17:39
Från stickade plagg för lyxvarumärken som JW Anderson och Givenchy till handblåsta musikinstrument i glas. Janni Vepsäläinen, ny kreativ chef på finländska Iittala, personifierar den trend som alltmer genomsyrar designvärlden: Gränserna mellan mode, industridesign, konst och arkitektur suddas ut.
12 Feb, 11:04
Från stickade plagg för lyxvarumärken som JW Anderson och Givenchy till handblåsta musikinstrument i glas. Janni Vepsäläinen, ny kreativ chef på finländska Iittala, personifierar den trend som alltmer genomsyrar designvärlden: Gränserna mellan mode, industridesign, konst och arkitektur suddas ut.
3 Feb, 07:55
Laurie Anderson skulle efterträda Marina Abramovic som Pina Bausch-professor vid tyska Folkwang Universität der Künste i Essen. Nu kastar den amerikanska konstnären och artisten in handsken innan hon ens tillträtt.
22 Jan, 20:28
Ebba Andersson vinner Jerringpriset 2023. Det är första gången den svenska skidstjärnan får ta emot det prestigefyllda priset. Det visar vilken speciell plats längdskidåkning har i folks hjärtan, för jag hade svårt att tro att det skulle nå upp till Armands höjd, säger hon i SVT:s sändning.
16 Jan, 03:26
Det blev ingen Emmy för den svenska superstjärnan Alexander Skarsgård på Emmy-galan i Los Angeles. Priset för manliga biroll gick i stället till en skådespelarkollega i tv-dramat "Succession", Matthew Macfadyen.
15 Jan, 07:56
Efter att ha skjutits upp på grund av Hollywoodstrejken är det till slut dags för tv-galan Emmy Awards. Störst chans att ta hem pris har "Succession", som fått 27 nomineringar.
11 Jan, 08:40
Stockholmsbörsen tappade mark på torsdagen. Sämre amerikansk inflationsstatistik än väntat påverkade aktiehandeln runt om i världen.
22 Dec 2023, 08:02
En unik inblick i den ryska själen, ett nordiskt fantasyäventyr för stora och små – och kanske en smyghumoristisk Nobelpristagare? Här är några av årets bästa böcker som räddar julklappsinköpen.
18 Dec 2023, 13:48
Krig och nedskärningar har präglat kulturåret 2023. SD ifrågasatte principen om armlängds avstånd samtidigt som ett raserat innertak blev symbol för en pressad kultursektor.
13 Dec 2023, 08:26
Spotify har ingått ett samarbete med mediejätten Warner Bros. Discovery gällande distribution av poddar från bland andra CNN och HBO, skriver Hollywood reporter.
22 Nov 2023, 03:08
Det var 2019 som Storbritanniens prins Andrew ställde upp på en intervju med BBC:s nyhetsprogram Newsnight för att bemöta de sexbrottsanklagelser som riktats mot honom.
1 2 3 4