Anderson Luís de Abreu Oliveira

3 dagar sedan 08:02
Två kritikerhyllade filmer får premiär på bio och i tv drabbas en familj av den organiserade brottslighetens tentakler i "Taelgia" i SVT. Här är veckans filmer och serier.
13 Sep, 06:00
Marken börjar skaka under Tuva Novotnys fötter i katastrofthrillern "Avgrunden" och det är äntligen premiär för den omtalade tv-serien "Poker face". Här är veckans filmer och serier.
31 Aug, 04:16
Bilförare uppmanades att stänga sina rutor, fotgängare och cyklister manades att helt hålla sig borta.
29 Aug, 06:06
Om inte skådespelarstrejken i USA får en oväntat snabb lösning blir det en stjärnfattig filmfestival i Venedig i år. Skådespelarna får inte närvara – men däremot kommer flera kända regissörer att vara på plats, bland dem Woody Allen.
13 Jul, 13:12
Carola Häggkvist prisas av regeringen för framstående insatser för kulturella ändamål tillsammans med barnboksförfattaren Lena Anderson och radioproducenten Christofer Murray.
26 Jun, 02:56
Den amerikanska skådespelaren Jon Hamm, mest känd från sin genombrottsroll som reklamaren Don Draper i tv-serien "Mad men", har gift sig, rapporterar TMZ.
18 Jun, 20:06
En ny metod ska testas i försöken att hejda rekryteringen till kriminella nätverk: Stockholms stad placerar en socialsekreterare i polisens operativa centrum, skriver Dagens Nyheter.
12 Jun, 02:16
Uruguay har vunnit sitt första U20-VM i fotboll, sedan Italien besegrats med 1–0 i finalen som avgjordes natten mot måndag.
9 Jun, 09:44
Fem unga män i Örebro åtalas för bland annat grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.
5 Jun, 10:30
Den 21 juli inträffar den stora biokrocken. Sommarens två största filmer har premiär samma dag. "Barbie" eller "Oppenheimer". Vilken väljer du? Här är allt om sommarens största biopremiärer.
24 Maj, 14:38
När Wes Anderson kommer till Cannes är det som om en rockstjärna är på besök.Fansen, inklusive en del journalister, jublar och jagar hans autograf, och de många kända skådespelare han har med sig till presskonferensen på filmfestivalen tävlar om att ösa ur sig superlativer.
16 Maj, 15:34
I juli förra året stod det klart att SVT:s "Allt för Sverige" skulle återvända med en elfte säsong efter att programmet blev satt på paus under pandemin. I realityserien tävlar amerikaner om att få träffa sina förlorade svenska släktingar.
15 Maj, 08:04
Två 80-åriga män är de största affischnamnen på filmfestivalen i Cannes som inleds på tisdagen.Här är de stora snackisarna inför årets filmfest.
2 Maj, 11:37
En man i 20-årsåldern har häktats misstänkt för att ha mördat en jämnårig kvinna i Örebro.
16 Apr, 07:16
Tv-serien "Baywatch" kan göra comeback, skriver Expressen. Produktionsbolaget Fremantle är i färd med att ta fram nya avsnitt och har också inlett diskussioner med olika tv-kanaler och strömningstjänster, uppger Deadline. Några uppgifter vilka som jobbar med produktionen finns dock inte.
13 Apr, 14:12
Stora namn som Ken Loach, Aki Kaurismäki, Wim Wenders och Wes Anderson tävlar om Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes i år. Det gör även sex kvinnliga regissörer, däribland Jessica Hausner.Dessutom gör Alicia Vikander huvudrollen i tävlingsfilmen "Firebrand".
1 Apr, 14:34
Bara två av Laurie Halse Andersons böcker finns översatta till svenska, men nu kommer förlaget Natur & Kultur att återutge hennes debutroman och fler böcker av Alma-pristagaren.
29 Mar, 10:08
En nyinspelning av den kultförklarade thrillerserien "Arkiv X" kan vara på väg – med "Black Panther"- och "Creed"-regissören Ryan Coogler bakom kameran. Det avslöjar den ursprungliga seriens skapare Chris Carter i en radiointervju med CBS.
27 Mar, 05:00
Springsteen, Ulf Lundell och Europe har alla gjort det: spelat album i sin helhet på konserter. Det kan vara ett sätt att få upp intresset för gamla låtar – men hotar också att tråka ut publiken.Det finns risk att man placerar sig själv i ett föredetting-fack, säger musikjournalisten Tali da Silva.
24 Mar, 14:16
Popartist, violinist och historieberättare – nu även släktforskare. Men den banbrytande Laurie Anderson vill inte vara någon knepig konceptkonstnär, tvärtom.Jag uppskattar verkligen när någon säger " jag förstår vad du talar om".

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.