Liseberg

Liseberg är Sveriges största nöjespark.

Nöjesparken öppnade redan 1923 och är en av de mest besöka i hela Skandinavien. Varje år har parken ungefär tre miljoner besökare på sina 110 hektar.

Liseberg hittar du på Örgrytevägen 5 i Göteborg. Hit går både spårvagnar, pendeltåg och bussar.

Lisebergs sommarsäsong sträcker sig från slutet av april till mitten av oktober och följs av Halloween på Liseberg. I mitten på november fram till jul är det Jul på Liseberg.

På Liseberg hittar du populära åkattraktioner som Flum Ride, Balder, Pariserhjulet och Atmosfear.

1998 års julkalender hette "När karusellerna sover" och utspelade sig på Liseberg vintertid.

För funderingar över Lisebergs öppettider och inträdesavgifter så hittar ni den informationen på deras hemsida.
14 Nov, 14:48
​Drygt 17 000 kronor lyckades en tidigare anställd på Liseberg lura till sig genom att göra återköp på åkband som kvitterades ut med hjälp av kollegors personnummer.
9 Nov, 10:18
Queens of the Stone Age kommer till Way Out West i Göteborg nästa år. Bandet släppte sitt senaste album "In Times New Roman" tidigare i år.
30 Okt, 10:54
​Snart får Göteborg ett nytt vattenland. Det är Liseberg som öppnar 14 000 kvadratmeter stora Oceana. När öppnar Oceana? Vad kostar Oceana?
25 Okt, 08:57
Lotta Engberg har bestämt sig för att hoppa av Lotta på Liseberg. Nu berättar Lotta om beslutet – som var både lätt och något av det svåraste hon har gjort.
19 Okt, 07:58
När Omar Rudberg gör långfilmsdebut står blod, skräck och död på schemat. I "Karusell" slaktas ungdomar på löpande band i en nedstängd nöjespark. Den är inte som andra svenska skräckfilmer, säger Rudberg.
18 Okt, 09:06
Martin Scorseses stjärnspäckade kriminaldrama och David Denciks nya drama om ett fängelse i Danmark är två av höjdpunkterna som har premiär. Här är veckans filmer och serier.
16 Okt, 11:28
Brad Paisley kommer till Sverige nästa år för en konsert i Stockholm. Den 5 mars spelar countrystjärnan på Hovet. Dagen efter är amerikanen i Oslo.
12 Okt, 05:50
Temaparken Astrid Lindgrens värld går mot strömmen. När en rad nöjesparker rapporterar minskade intäkter ökar såväl omsättning som antalet besökare. I styrelsen kliver dessutom före detta centerledaren Annie Lööf in.
5 Okt, 06:00
Ett besökstapp på drygt 30 procent och en förlorad omsättning på 200 miljoner kronor – dödsolyckan ledde till en blytung sommar för Gröna Lund. Nu är personalneddragningar inte uteslutet. – Vi försöker hitta vägar till en sund lönsamhet 2024, säger nöjesparkens vd Jan Eriksson.
25 Sep, 17:26
Nöjesparken Liseberg har haft en dyster sommar med vikande besökssiffror och minskad omsättning. Efter rekordåret 2022 förväntar sig Liseberg ett nollresultat 2023. Det beror på en kombination av dåligt väder och en skakig ekonomi, men också såklart olyckan på Gröna Lund, säger vd Andreas Andersen till TT.
14 Sep, 05:22
Hur läskigt får ett besök på en nöjespark vara och ändå ge en maximal positiv effekt av en skräckupplevelse? Det ska Liseberg testa.
25 Aug, 14:16
The Tallest Man on Earth har blivit bestulen på sina instrument inför kvällens spelning på Liseberg i Göteborg.
23 Aug, 09:04
Efter en filmvår utan inhemska publikdragare är hösten späckad med svenska biopremiärer – fler än 30 stycken.
22 Aug, 06:00
"Barbenheimer"-fenomenet och Hollywoodstrejken får svensk film att drömma om en succéhöst. Visst är det fascinerande när den enes död kan vara den andres bröd på något vis, säger filmregissören Edward af Sillén
19 Aug, 07:10
David Ritschard ställer in sina spelningar i Danmark och på Liseberg i Göteborg efter kollapsen i "Allsång på Skansen". "Tyvärr är läget lite mer blues än Duplantis för närvarande", skriver artisten i ett uttalande till TT.
14 Aug, 12:42
Kvartsfinalen mot Japan i fotbolls-VM var populärast hos svenska tv-tittare. "Allsång på Skansen" lockade också miljonpublik.
7 Aug, 13:18
Fotbolls-VM för damer var populärast hos svenska tv-tittare under förra veckan trots viss konkurrens från "Allsång på Skansen".
1 Aug, 18:46
Efter dödsolyckan på Gröna Lund i Stockholm i juni följde ett stort besökstapp, men nu söker sig ett ökat antal gäster till nöjesparken igen. Även på Liseberg i Göteborg märks ett högre besökstryck nu än tidigare i sommar.
31 Jul, 12:54
"Allsång på Skansen" är fortsatt mest sett på tv senaste veckan. Därefter kommer VM i damfotboll, och matchen mellan Sverige och Italien som slutade 5-0.
30 Jul, 13:50
Göteborgs 1 500 kommunala laddstolpar för elbilar har inte fungerat på 11 dagar, rapporterar Ekot.
1 2 3 4 5