Liseberg

Liseberg är Sveriges största nöjespark.

Nöjesparken öppnade redan 1923 och är en av de mest besöka i hela Skandinavien. Varje år har parken ungefär tre miljoner besökare på sina 110 hektar.

Liseberg hittar du på Örgrytevägen 5 i Göteborg. Hit går både spårvagnar, pendeltåg och bussar.

Lisebergs sommarsäsong sträcker sig från slutet av april till mitten av oktober och följs av Halloween på Liseberg. I mitten på november fram till jul är det Jul på Liseberg.

På Liseberg hittar du populära åkattraktioner som Flum Ride, Balder, Pariserhjulet och Atmosfear.

1998 års julkalender hette "När karusellerna sover" och utspelade sig på Liseberg vintertid.

För funderingar över Lisebergs öppettider och inträdesavgifter så hittar ni den informationen på deras hemsida.
25 Sep, 17:26
Nöjesparken Liseberg har haft en dyster sommar med vikande besökssiffror och minskad omsättning. Efter rekordåret 2022 förväntar sig Liseberg ett nollresultat 2023. Det beror på en kombination av dåligt väder och en skakig ekonomi, men också såklart olyckan på Gröna Lund, säger vd Andreas Andersen till TT.
14 Sep, 05:22
Hur läskigt får ett besök på en nöjespark vara och ändå ge en maximal positiv effekt av en skräckupplevelse? Det ska Liseberg testa.
25 Aug, 14:16
The Tallest Man on Earth har blivit bestulen på sina instrument inför kvällens spelning på Liseberg i Göteborg.
23 Aug, 09:04
Efter en filmvår utan inhemska publikdragare är hösten späckad med svenska biopremiärer – fler än 30 stycken.
22 Aug, 06:00
"Barbenheimer"-fenomenet och Hollywoodstrejken får svensk film att drömma om en succéhöst. Visst är det fascinerande när den enes död kan vara den andres bröd på något vis, säger filmregissören Edward af Sillén
19 Aug, 07:10
David Ritschard ställer in sina spelningar i Danmark och på Liseberg i Göteborg efter kollapsen i "Allsång på Skansen". "Tyvärr är läget lite mer blues än Duplantis för närvarande", skriver artisten i ett uttalande till TT.
14 Aug, 12:42
Kvartsfinalen mot Japan i fotbolls-VM var populärast hos svenska tv-tittare. "Allsång på Skansen" lockade också miljonpublik.
7 Aug, 13:18
Fotbolls-VM för damer var populärast hos svenska tv-tittare under förra veckan trots viss konkurrens från "Allsång på Skansen".
1 Aug, 18:46
Efter dödsolyckan på Gröna Lund i Stockholm i juni följde ett stort besökstapp, men nu söker sig ett ökat antal gäster till nöjesparken igen. Även på Liseberg i Göteborg märks ett högre besökstryck nu än tidigare i sommar.
31 Jul, 12:54
"Allsång på Skansen" är fortsatt mest sett på tv senaste veckan. Därefter kommer VM i damfotboll, och matchen mellan Sverige och Italien som slutade 5-0.
30 Jul, 13:50
Göteborgs 1 500 kommunala laddstolpar för elbilar har inte fungerat på 11 dagar, rapporterar Ekot.
26 Jul, 23:11
Bergochdalbanan Balder på Liseberg stannade mitt under en åktur, på grund av att säkerhetssystemet lösts ut. Enligt Göteborgs-Posten ska personer ha suttit fast, vad som orsakade stoppet är oklart.
24 Jul, 20:36
Fyra gäster på Liseberg bör få pengar tillbaka för att åkattraktioner stängde i mer än fem timmar under ett oväder med åska.
24 Jul, 14:28
"Allsång på Skansen" är fortsatt i topp över veckans mest sedda tv-program. Därefter kommer "Morden i Midsomer".
17 Jul, 13:48
Allsången ligger ohotad i topp följd av Victoriakonserten. Annars var tv-tittarna mest intresserade av mord och lekprogram även under vecka 28.
10 Jul, 13:20
Allsången fortsatte dominera tv-toppen under sin andra vecka på tablån med drygt 1,4 miljoner tittare. Annars var svenska tv-tittare mest intresserade av mord och lekprogram under vecka 27.
3 Jul, 17:12
Olycksutredare på Gröna Lund hittade tidigt en teknisk riskfaktor och varnade Liseberg, där en liknande attraktion finns.
3 Jul, 14:10
Pernilla Wahlgrens debut som programledare för "Allsång på Skansen" samlade 1,4 miljoner tittare – 300 000 fler än vad företrädaren Sanna Nielsen lockade till förra årets premiär. Och mer än dubbelt så många som rivalen Lotta Engberg hade på Liseberg i TV4.
29 Jun, 12:31
Bergochdalbanan Lisebergsbanan håller stängt under torsdagen.
27 Jun, 16:53
Efter olyckan på Gröna Lund har Andreas Andersen, vd på Liseberg, kommenterat sina tankar kring den tragiska händelsen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.