Robert Downey Jr

Robert John Downey Jr är en amerikansk skådespelare född den 4 april 1965 i New York. Redan som 15-åring hoppade han av skolan för att satsa på en skådespelarkarriär. Han hade ett antal roller i filmer under 80-och 90-tal men hans stora genombrott kom i filmen "Chaplin". Han blev nominerad till en Oscar för den rollen.


Utanför scenen har det varit mycket skriverier gällande hans drogmissbruk och han har blivit gripen ett antal gånger för innehav. Efter flera års problem och kortare fängelsestraff gjorde han comeback på filmscenen. Under 2006 landade han huvudrollen som Tony Stark i filmen, "Iron Man". Filmen blev en succé och drog in över 585 miljoner dollar. 


Under 90-talet dejtade han både Sarah Jessica Parker och Marisa Tomei. Han träffade sedermera skådespelerskan Deborah Falconer och de gifte sig. Efter tolv års äktenskap skilde sig paret, de har en son tillsammans. Downey Jr skulle sen gå och gifta sig med producenten Susan Levin och de har två barn tillsammans. 

13 Apr, 09:38
Robert Downey jr dyker upp i flera olika biroller i nya HBO Max-serien "The sympathizer". Han köpte idén direkt, säger producenten Don McKellar.
10 Apr, 23:28
Oscarsakademin har offentliggjort datum för nästa års Oscarsgala. Söndag 2 mars 2025 är det dags för alla filmälskare att bänka sig för den 97:e upplagan av filmfesten, skriver Indiewire.
10 Apr, 08:46
Historien om Amy Winehouse tragiska livsöde har blivit film och på HBO Max kommer Robert Downey Jr:s första stora roll – rättare sagt flera stycken – efter Oscarsvinsten, i "The sympathizer". Här är veckans filmer och serier.
21 Mar, 15:52
Hej då Discovery+, farväl HBO Max! Nu är det Max som gäller. De två strömningstjänsterna skrotas för att återfödas som en ny plattform med allt från "Wahlgrens värld" till prisbelönta dramaserier – och allsvenskan i fotboll. Premiär: 21 maj.
11 Mar, 02:18
Svenske Ludwig Göransson fick sin andra Oscar för bästa filmmusik, nu för "Oppenheimer" som tog hem hela sju priser på årets Oscarsgala. Svensk-nederländske filmfotografen Hoyte van Hoytema får sin första statyett för fotot i samma film.
10 Mar, 19:50
Christopher Nolans "Oppenheimer" väntas dominera nattens Oscarsgala, som börjar tidigare än vanligt – redan vid midnatt svensk tid.
26 Feb, 19:06
Den senaste tidens prisregn över "Oppenheimer" placerar filmen i toppläge inför striden om statyetterna på Oscarsgalan.
19 Feb, 06:02
Noomi Rapace fick ligga i hårdträning för sin roll som astronaut i nya Apple Tv+-serien "Constellation". Det är bland det tuffaste jag har gjort, säger hon.
18 Feb, 20:00
Ludwig Göransson prisas för sin musik till filmen "Oppenheimer" på den brittiska filmgalan Bafta i London på söndagen. Även svensk-nederländske Hoyte van Hoytema belönas för fotot till samma film.
23 Jan, 15:30
Två svenska filmarbetare nomineras till varsin Oscar för sitt arbete med "Oppenheimer". Ludwig Göransson för musiken och Hoyte van Hoytema för fotot. Men "Barbie"-stjärnan Margot Robbie och regissören Greta Gerwig ratas av juryn.
23 Jan, 14:44
Två svenska filmarbetare nomineras till varsin Oscar för sitt arbete med "Oppenheimer". Ludwig Göransson för musiken och Hoyte van Hoytema för fotot. Men "Barbie"-stjärnan Margot Robbie och regissören Greta Gerwig ratas av juryn.
10 Jan, 19:56
Leonardo DiCaprio blir utan nomineringar på den amerikanska skådespelargalan SAG som går av stapeln i slutet på februari. I stället kan sommarens storfilmer "Barbie" och "Oppenheimer" kamma hem flera priser.
8 Jan, 04:20
Den svenske kompositören Ludwig Göransson vann pris för sin musik till storfilmen "Oppenheimer" – som tog flest priser – på nattens Golden Globe-gala. Även tv-dramat "Succession" kammade hem en rad tunga priser.
25 Okt 2023, 14:02
Sverige får en ny strömningstjänst i vår. HBO Max och Discovery+ slås ihop till Max. Det ska bli tjänsten som alla i Sverige måste ha, säger Christina Sulebakk, Nordenchef för Warner Bros Discovery.
25 Okt 2023, 12:06
Han blev "cancelled" långt innan begreppet ens existerade. Men sedan Bret Easton Ellis nya roman "Skärvorna" blev en kritikersuccé har han strukits från Hollywoods svarta lista. Det visar bara hur skamlösa folk är i Hollywood, säger den amerikanske författaren.
20 Jul 2023, 22:20
En check på 50 miljoner dollar, motsvarande 518 miljoner kronor, kommer att landa hos den amerikanska skådespelaren Dwayne Johnson, även känd som The Rock. Det är för hans roll i den kommande actionkomedin ”Red one”, rapporterar NME.
17 Jul 2023, 06:00
Filmregissören Christopher Nolan fortsätter att tänja på actionfilmens gränser. I "Oppenheimer" undersöker han vetenskapsmannens största dilemma: att med sin forskning kunna förstöra hela världen.
11 Jul 2023, 16:07
Robert Downey Jr la ut en bild på sig själv tillsammans med resten av Oppenheimer-skådisen. Och Roberts följare la genast märke till en väldigt märklig detalj. "Helt otroligt” och "Det är något som inte stämmer" var några reaktioner.
5 Mar 2023, 09:56
I det tidiga 30-talets Los Angeles kämpar den före detta detektiven Perry Mason för att skipa rättvisa. I den nya säsongen av HBO-serien är han nära att kapitulera inför den dystra verkligheten.
4 Feb 2023, 20:26
Armie Hammer har brutit tystnaden för första gången sedan anklagelser om våldtäkt, sexuella övergrepp och kannibalistiska fantasier satte stopp för skådespelarens karriär för två år sedan.
1 2 3