'Wahlgrens värld' får ett nytt hem hos Max. Pressbild.
'Wahlgrens värld' får ett nytt hem hos Max. Pressbild. - Foto: Discovery+

Discovery+ och HBO Max slås ihop – då kommer nya strömningstjänsten

Hej då Discovery+, farväl HBO Max! Nu är det Max som gäller. De två strömningstjänsterna skrotas för att återfödas som en ny plattform med allt från "Wahlgrens värld" till prisbelönta dramaserier – och allsvenskan i fotboll. Premiär: 21 maj.


Fakta: Det här visar nya Max

Drama: Allt från HBO Max, däribland kommande "The sympathizer" med Robert Downey Jr, "House of the dragon" säsong två och "Dune: Prophecy" samt klassiska serier och filmer från Warner Bros och DC.

Sport: Sommar-OS i Paris, allsvenskan och superettan i fotboll, grand slam-turneringarna i tennis och PGA-touren i golf.

Reality: Allt från Discovery+, däribland "Wahlgrens värld" och nya "This is Benjamin Ingrosso" samt "Naked attraction", "Älskar, älskar inte" och "Spökjakt" med Joakim och Jonna Lundell.

Mediejätten Warner Bros Discovery presenterade planerna på sammanslagningen av Discovery+ och HBO Max i Sverige redan i oktober i fjol, men det är först i vår som den blir av.

Namnet blir kort och gott – Max. Den 21 maj är det premiär.

HBO skickade ut felaktig prisinfo till kunder – det här gäller

Nya streamingtjänsten: Max

Det är två rätt olika typer av tjänster som nu slås ihop. Discovery+ har satsat mycket på reality-tv och sänder allsvenskan i fotboll, medan HBO Max är känt för sina prisbelönta dramasatsningar som "Succession" och "White Lotus".

Nu ska allt samlas under samma tak.

Robert Downey Jr, till höger, blir ett av dragplåstren i strömningstjänsten Max med sin nya tv-serie "The sympathizer". Pressbild.

Max inför flera olika abonnemangsnivåer och det blir även en version av tjänsten med reklam som därmed blir billigare. Den som vill ha tillgång till all den sport som tidigare sänts på Discovery+ får betala ett "sporttillägg". Förutom allsvenskan i fotboll kommer Max även att sända bland annat sommar-OS i Paris.

Streamingjättarnas stora förändringar i höst – här är ALLT du behöver veta

Oklart vad det nya priset blir

Vad priserna blir för de olika abonnemangen kommer att kommuniceras "under de kommande veckorna", skriver Warner Bros Discovery i ett pressmeddelande.

Max visar sommarens OS i Paris med Armand Duplantis. Arkivbild.

Sammanslagningen av de båda strömningstjänsterna beror på att de amerikanska mediejättarna Discovery och Warner Bros gick samman härom året för att lättare kunna ta striden med konkurrenter som Netflix och Disney+ om tittarna.

Läs fler nyheter från Nyheter24 här:

Därför kommer du inte åt alla filmer och tv-serier på Disney+ • Så löser du problemet

Viaplay chockhöjer priserna – så mycket dyrare blir det

TT
/
HBO
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!