Macklemore and Ryan Lewis förgyller Bråvalla ikväll.
Macklemore and Ryan Lewis förgyller Bråvalla ikväll. - Foto: Ap

Nu brakar Bråvalla igång

I dag drar Bråvalla igång i med Sveriges i särklass tyngsta lineup den här festivalsommaren. Festival24 är såklart på plats. Här är fyra artister vi ser särskilt fram emot.


Gaslight Anthem på torsdagen

The Gaslight Anthem blandar punk med influenser från New Jersey-grannen Bruce Springsteen. I fjol kom senaste skivan Handwritten som till stor del handlar om baksidan med den amerikanska drömmen. Det kan bli hur bra stämning som helst.  

Bästa låt: 45


Macklemore and Ryan Lewis på torsdagen

Trift Shop har sålt fem gånger platina i USA. Macklemore & Ryan Lewis, den heta hip hop-duon har även tagit Sverige med storm. Nu kan ingen få Cant Hold Us feat. Ray Dalton ur hjärnan. 

Bästa låt: Ovanstående

Frank Ocean på fredagen

Detta blir Frank Oceans första spelning någonsin på svensk mark. R&B-visionären som för övrigt är det första stora manliga namnet inom den amerikanska hiphopscenen att komma ut som öppet bisexuell, kommer förgylla Bråvalla med sina sköna beats från tokhyllade debutalbumet ”Orange”. 

Bästa låt: Lost

Avicii på lördagen

Svenske Tim Bergling som ju är en av våra största musikexporter någonsin har dragit ner på antalet spelningar i år för att lägga fokus på musiken och studiotid. Med anledning av det spelar han bara en gång i varje land. Det här blir den svenska spelningen och den kommer blir grym. 

Bästa låt: Wake me up 


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.