Stockholm

Fiona FitzPatrick

Fiona FitzPatrick föddes 14 januari 1986 i Stockholm som dotter till pappan Greg FitzPatrick som är musiker och mamman Karin Björkman FitzPatrick som är barnbarn till dokumentärfilmaren James A. FitzPatrick. 


Under uppväxten gick Fiona på gymnasiet på Norra Real och arbetade sen som vice ordförande för Sveriges Elevråds Centralorganisation, SECO. Vad många kanske inte vet är att hon dessutom är flerfaldig svensk juniormästare i klättring.


Men det var Fionas pappas musikintresse som smittade av sig mest, helt klart. På en fest 2007 träffade Fiona kompisen Rebecca Scheja, som också hade föräldrar inom kulturbranschen. Tillsammans drog de igång en egen klubbmusikverksamhet och började DJ:a och skriva- och producera egen musik tillsammans. De framförde sin "punk house" under artistnamnet Rebecca & Fiona och slog snart igenom både i Sverige och internationellt. 


2010 kördes en webbserie i SVT Play i tolv delar, under namnet "Rebecca & Fiona". Serien fick pris i tidningen Stockholm City för Bästa Stockholmsskildring 2001. Samma år släpptes debutalbumet "I Love You, Man!" som tilldelades en Grammis vid Grammisgalan som Årets Dans/Elektro. 


Under hösten 2015 tog duon en ny riktning mot mer traditionell pop och började turnera sommaren 2016 med ett band istället för som DJ:s. Samma år skrev de kontrakt med det amerikanska storbolaget RCA för att inleda en ny internationell lansering. 


Du kan följa Fiona på Instagram under namnet fiona_fitzp.Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.