Nyheter24 tipsar om fem roliga lekar till insparken!
Nyheter24 tipsar om fem roliga lekar till insparken! - Foto: Unsplash

Fem tips på de bästa lekarna inför nollningen

Snart drar plugget igång inför hösten och på många gymnasieskolor och högskolor runt om i Sverige innebär det också en eller flera veckor fullspäckade med nollningsaktiviteter. Nyheter24 tipsar om de bästa lekarna för att göra insparken så maxad som möjligt!


Inspark hit och nollning dit. Snart drar veckor fyllda med fest och lek igång för nya studenter på både högskolor och gymnasium runt om i landet.

Nollningar har tidigare varit ett väldigt omdiskuterat ämne, efter skandaler i stil med studenter som plågats till döds eller fester som spårat ur totalt.

Men det går faktiskt att göra insparken till en rolig upplevelse för alla inblandade, med lekar som inte kräver alkoholinblandning.

Nyheter24 tipsar därför om fem roliga lekar att ha i åtanke inför kommande inspark. Glöm dock inte att förhålla er till restriktionerna.

Quiz

Bildkälla: Unsplash

Inget går väl fel med ett hederligt quiz? Extra roligt blir det om frågorna är i stil med programmet som studenterna ska gå – exempelvis musikquiz för musikproduktion eller filmquiz för manusstudenterna. Sätt de på prov och testa deras kunskaper!

Såpafotboll

Bildkälla: Unsplash

Minst sagt fotboll med en twist. Samma grej går självklart att göra med brännboll, dock kan det kräva en lite större plan. Allt ni behöver är sopsäckar eller en presenning, en fotboll eller boll och brännbollsträ, såpa och vatten. Glöm inte badkläder och ombyte, för det är inte det lättaste att hålla sig torr!

Fraser

Bildkälla: Unsplash

En riktig ice breaker-lek kallas kort och gott för "Fraser". Varje person får en lapp och på lappen kan det stå exempelvis "det lärde jag mig på kollo". Uppgiften är att få in frasen under de samtal du har med andra under dagen eller kvällen – utan att bli påkommen. Lyckas du hålla dig från att bli avslöjad så vinner du leken.

Två sanningar och en lögn

Bildkälla: Unsplash

Lära känna-lekar brukar vara väldigt uppskattade under de tidiga veckorna inpå nya läsår. Detta för att alla ska få chansen att lära sig saker om varandra, men sådana lekar är också allmänt uppskattade av både mentorer och elever. "Två sanningar och en lögn" är så simpel som den låter – varje person ska presentera tre fakta om sig själv, där två av dem är sanna och en är lögn. Resterande deltagare ska därefter gissa vilken som inte är sann!

Fyll boet

Bildkälla: Unsplash

Här ska alla i truppen delas upp i lag om cirka fyra-fem personer. Varje lag tilldelas därefter en varsin lapp, där flera olika föremål står nedskrivna. Det kan handla om "något mjukt" eller "något runt". På en viss tid ska varje lag sedan samla ihop så många föremål som stämmer in på beskrivningarna som möjligt och samla dessa i vardera bo. Spelledarna räknar och bedömer sedan de insamlade tingen och räknar poäng. Laget med flest poäng vinner. Så kul!

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skottår 2024: Då infaller skottdagen och då är nästa skottår

21 Feb, 14:13

Äckliga anledningen – därför ska du aldrig bädda sängen på morgonen

31 Jan, 16:25
Att bädda sängen direkt efter man vaknat skapar en ideal miljö för kvalster, som lever på människans hudceller och hår.

Röda dagar 2024: Klämdagar och dagar du ska ta ledigt

12 Okt 2023, 15:14
Vilka dagar är röda dagar 2024 och hur ska man lägga upp sin semester i kalendern för att maximera ledigheten? Nyheter24 listar alla röda dagar 2024 och vilka klämdagar du bör ta ledigt.

Sanningen bakom vape – så farligt är det egentligen

8 Okt 2023, 09:41
Vape och e-cigaretter framställs ofta som ett hälsosammare alternativ än rökning, men hur hälsosamt är det egentligen? Nyheter24 har pratat med forskaren och läkaren Magnus Lundbäck för att ta reda på sanningen om vapes.

Tvätta täcket – därför måste du göra det oftare än du tror

5 Okt 2023, 12:06
Hur tvättar man ett täcke egentligen? Och hur ofta ska man göra det? Här är en guide på hur du tvättar ditt täcke på bästa sätt.

Tvätta kuddar: Så gör du – för bättre sömn

4 Okt 2023, 12:11
Känner du dig ofräsch när du vaknar? Dinna kuddar kan vara boven. Följ denna enkla guide för att tvätta dina kuddar på bästa sätt.