Stockholm

Hanna Lidström

Hanna Natasja Lidström är född den 3 januari 1994, och är en svensk ungdomspolitiker. Hon är en av två språkrör för Miljöpartiets ungdomsförbund Grön Ungdom. Det andra språkröret heter Mårten Roslund.

Hanna Lidström valdes till språkrör för Grön Ungdom 13 februari 2016.

Sommaren 2015 genomgick Hanna Lidström en skandal, efter att hon skämtat om att Ikea sålde knivar med namnet Lindrig. "Tre personer har blivit knivhuggna på Ikea. Hoppas det var lindrigt", skrev Hanna Lidström på Twitter. Lidström fick mycket kritik för skämtet, men valdes ändå till språkrör.

2015 sökte Hanna Lidström till Paradise Hotel, och fick vara med i programmet Paradise Hotel – försnacket. Men ganska snabbt fick hon lämna programmet eftersom programledaren Samir Badran inte tyckte att Hanna Lidström var speciellt intressant. Vissa var kritiska mot att Hanna Lidström ville vara med i Paradise Hotel, men hon fick starkt stöd av kulturminister Alice Bah Kuhnke.

Hanna Lidström och Mårten Roslund får 22 226 kronor var i lön av Miljöpartiet de gröna. Det visade en granskning Nyheter24 gjorde 2017.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.