Onsdag 30 Nov
Stockholm

Harry Potter

Efter releasen 1997 har Harry Potter blivit ett fenomen som få inte känner till. Berättelsen om den föräldralösa pojken som upptäcker att han är trollkar och tillhör en magisk värld har tagit världen med storm. 

De sju böckerna har rekord som den snabbast säljande bokserien genom tiderna och har blivit översatta till 67 språk. Av de åtta filmerna hamnar "Harry Potter och Dödsrelikerna del 2" på åttonde plats i listan över världens mest vinstdrivande filmer.


Författaren J.K Rowling hade svårt att hitta ett förlag som ville ge ut hennes bok och stora förlag tackade nej, till deras stora förtret idag. Bloomsbury som till sist valde att publicera gjorde affären av sina liv.


Med sin stora fanbas har mängder av alternativa slut och händelser hittats på, googlar du kan du hitta allt från snuskiga historier till nya kärleksförhållanden som helt ändrar hur du ser på Harry Potter.


Harry Potter fenomenet har resulterat i allt från upplevelseparker och Hogwarts kursböcker till diverse produkter och senast en pjäs "Harry Potter and the Cursed Child".

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.