Det finns ett tips som fungerar bättre än andra för att få julstjärnan att hänga rakt.
Det finns ett tips som fungerar bättre än andra för att få julstjärnan att hänga rakt. - Foto: Kallestad, Gorm & Janerik Henriksson/TT

Så får du adventsstjärnan att hänga rakt

Har du återkommande problem med att adventsstjärnan inte hänger rakt? Du är inte ensam. Men det finns ett sätt som faktiskt fungerar och som får den att hänga rakt.


Det är snart dags att plocka fram julpyntet från vinden och ombona bostaden med ljus och det som hör julen till hos dig. 

Varje år när det är dags att plocka fram julpyntet brukar ett återkommande problem vara detsamma, år efter år. Nämligen att adventsstjärnan inte lyckas hänga rakt på sin plats i fönstret.

Nyårsquiz 2023: Färdiga frågor och svar om året som gått

Så får du adventsstjärnan att hänga rakt

Det finns flera tips på hur man kan försöka åtgärda problemet att adventsstjärnan snurrar sig och därmed hänger snett. Allt från att vira ståltråd runt sladden till att vira sladden runt gardinstången, men inget verkar vara bra nog.

Dock finns det en sak till att testa, och som faktiskt fixar julens återkommande problem åt dig. Allt du behöver är nämligen en kabelvridare, som finns att köpa på de flesta affärer för en relativt billig peng.

Kabelvridaren fäster du på sladden och du kan då enkelt vrida om den så att stjärnan är riktad åt rätt håll och stannar i det läget.

Röda dagar julen 2023: Så maxar du ledigheten

Jul
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!