1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Bästa tipsen för att fräscha du upp din sunkiga hyresrätt

Bor du i en sunkig lägenhet? Misströsta inte, här är enkla och billiga knep för att fräscha upp den sunkigaste av lägenheter.


Kök & Badrum

Problem 1: Kaklet är det fulaste du sett i ditt liv.

Lösning: Köp en kakeldekor i din favoritfärg och smak, rengör kaklet och klistra på. Tadaa, ett helt nytt intryck!


Bildkälla: Moonwallstickers

Problem 2: Skåpen är så slitna att du knappt vill ställa in dina billiga tallrikar eller tandborste.

Lösning: Klä insidan med snyggt papper eller tyg. Grått om du är minimalist eller färg om du vill ta ut svängarna lite. Här finns många alternativ, dekorplast som har en yta som går att ta bort, enkelt presentpapper och tejp eller bordstabletter som du kilar in i hörn och små springor längs luckorna.


Bildkälla: A Beautiful Mess

Golv

Problem 3: Har du fula plastgolv som du aldrig kan förstå hur någon kan ha valt ens under hot?

Lösningar:

  1. Go all out med mattor. Köp en stor där bara lite av golvet syns eller överlappa olika mattor för ett mer täckande och bohemiskt resultat.

  2. Även här är dekorplast din bästa vän, täck golvet i en färg eller ett mönster du gillar. Är du lite händig så kan du klippa ut egna mönster och lägga ut.

Billighetstips! Kombinera de två, köp en stor matta och täck de delar av golvet du fortfarande ser med dekorplast, vips så har du ett nytt golv.

Bildkälla: Pexels

3. Har du en lite större budget, köp ett klickgolv och lägg ut över plastgolvet för att på någon dag ha ett snyggt trägolv. Allt du behöver är ett klickgolv, tålamod och en såg.

4. Har du frihet att ändra mer i lägenheten? Måla golvet i en färg du gillar med en speciell plastgolvsfärg.

Väggar

Problem 4: Har du en hiskelig väggfärg eller är den bara sliten? Enklaste lösningen är att måla om men får man inte för hyresvärden finns det mängder av andra knep.

Lösningar:

1. Sätt upp tavelväggar. Täck den fula väggen med bilder och konst du tycker om, kan vara så enkelt som att printa ett citat eller mönster du gillar och rama in.

2. Gör mönster på väggarna med dekorplast. Tycker du om att pyssla är detta perfekt, skär ut mönster du gillar och klistra upp på väggarna för en helt unik tapet.

3. Har du lite större budget, köp peel-on-peel-off tapet som du kan sätta upp och sen ta ned utan skador innan du flyttar.

Bildkälla: Pexels

4. Är du händig? Bygg/sätt upp en heltäckande bokhylla med hjälp av billiga bokhyllor och måla dem med en färg du gillar för en praktisk fondvägg.

5. Använd plywood! Gör en sänggavel eller en stor tavla som kan stå på golvet genom att måla rakt på plywooden i olika mönster eller kanske minimalistiskt med en enda färg.

Problem 5: Får inte göra hål i väggen

Lösningar:

  1. Använd washitejp i olika färger eller annan anpassad tejp för att utan skador på väggen sätta upp posters och lättare bilder.

  2. Washitejp är även din vän om du vill göra mönster på väggar och dörrar eller om du tycker ramar är dyrt kan du använda washitejp för att göra illusioner av ramar.

Allmänna tips

Tänk textil textil textil! Ha kuddar, filtar, mattor allt du behöver för att dölja de slitna ytorna och få en riktig myskänsla.

Oavsett om du gör ett eller flera av dessa knep lovar vi att din sunkiga lägenhet kommer kännas mycket mysigare. Ta inspiration från Pinterest och kom ihåg, Google is your friend!

Tänker du testa något av tipsen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Migrationsverket: Har skärpt insatserna

Ikea delar ut bonus på 3,5 miljarder till sina anställda – så fördelas pengarna

45 miljarder kronor. Ja, så stor är Ikeas vinst de senaste två åren. Och nu väntar en rejäl bonus till de anställda, rapporterar Dagens Industri.

Putin håller årlig presskonferens i december

Rysslands president Vladimir Putin håller sin årliga presskonferens den 14 december, meddelar Kremls talesperson Dimitri Peskov.

Rekordvarmt 2023 – och det blir värre

Krossade värmerekord, ökade utsläpp av växthusgaser och minskande isar i Antarktis. Det är kontentan när FN:s meteorologiska organisation WMO släpper en ny rapport lagom till klimatförhandlingarna i Dubai.

Stopp i all tågtrafik mellan Stockholm och Sundsvall

Det är stopp för all tågtrafik söderut från Sundsvall till Stockholm, uppger Trafikverket.

Naloxon-nässprayen som räddar tusentals liv

1 timme sedan
Efter åratal av diskussioner ska den livräddande naloxonsprejen nu kunna köpas receptfritt på apotek. Förhoppningen är att undvika fler dödsfall bland de som överdoserat opioider. Men vad är naloxon och hur räddar den liv?