1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Bästa tipsen för att fräscha du upp din sunkiga hyresrätt

Bor du i en sunkig lägenhet? Misströsta inte, här är enkla och billiga knep för att fräscha upp den sunkigaste av lägenheter.


Kök & Badrum

Problem 1: Kaklet är det fulaste du sett i ditt liv.

Lösning: Köp en kakeldekor i din favoritfärg och smak, rengör kaklet och klistra på. Tadaa, ett helt nytt intryck!


Bildkälla: Moonwallstickers

Problem 2: Skåpen är så slitna att du knappt vill ställa in dina billiga tallrikar eller tandborste.

Lösning: Klä insidan med snyggt papper eller tyg. Grått om du är minimalist eller färg om du vill ta ut svängarna lite. Här finns många alternativ, dekorplast som har en yta som går att ta bort, enkelt presentpapper och tejp eller bordstabletter som du kilar in i hörn och små springor längs luckorna.


Bildkälla: A Beautiful Mess

Golv

Problem 3: Har du fula plastgolv som du aldrig kan förstå hur någon kan ha valt ens under hot?

Lösningar:

  1. Go all out med mattor. Köp en stor där bara lite av golvet syns eller överlappa olika mattor för ett mer täckande och bohemiskt resultat.

  2. Även här är dekorplast din bästa vän, täck golvet i en färg eller ett mönster du gillar. Är du lite händig så kan du klippa ut egna mönster och lägga ut.

Billighetstips! Kombinera de två, köp en stor matta och täck de delar av golvet du fortfarande ser med dekorplast, vips så har du ett nytt golv.

Bildkälla: Pexels

3. Har du en lite större budget, köp ett klickgolv och lägg ut över plastgolvet för att på någon dag ha ett snyggt trägolv. Allt du behöver är ett klickgolv, tålamod och en såg.

4. Har du frihet att ändra mer i lägenheten? Måla golvet i en färg du gillar med en speciell plastgolvsfärg.

Väggar

Problem 4: Har du en hiskelig väggfärg eller är den bara sliten? Enklaste lösningen är att måla om men får man inte för hyresvärden finns det mängder av andra knep.

Lösningar:

1. Sätt upp tavelväggar. Täck den fula väggen med bilder och konst du tycker om, kan vara så enkelt som att printa ett citat eller mönster du gillar och rama in.

2. Gör mönster på väggarna med dekorplast. Tycker du om att pyssla är detta perfekt, skär ut mönster du gillar och klistra upp på väggarna för en helt unik tapet.

3. Har du lite större budget, köp peel-on-peel-off tapet som du kan sätta upp och sen ta ned utan skador innan du flyttar.

Bildkälla: Pexels

4. Är du händig? Bygg/sätt upp en heltäckande bokhylla med hjälp av billiga bokhyllor och måla dem med en färg du gillar för en praktisk fondvägg.

5. Använd plywood! Gör en sänggavel eller en stor tavla som kan stå på golvet genom att måla rakt på plywooden i olika mönster eller kanske minimalistiskt med en enda färg.

Problem 5: Får inte göra hål i väggen

Lösningar:

  1. Använd washitejp i olika färger eller annan anpassad tejp för att utan skador på väggen sätta upp posters och lättare bilder.

  2. Washitejp är även din vän om du vill göra mönster på väggar och dörrar eller om du tycker ramar är dyrt kan du använda washitejp för att göra illusioner av ramar.

Allmänna tips

Tänk textil textil textil! Ha kuddar, filtar, mattor allt du behöver för att dölja de slitna ytorna och få en riktig myskänsla.

Oavsett om du gör ett eller flera av dessa knep lovar vi att din sunkiga lägenhet kommer kännas mycket mysigare. Ta inspiration från Pinterest och kom ihåg, Google is your friend!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tänker du testa något av tipsen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.