Får man ha en matlåda med fisk med sig på jobbet? Ja, här går åsikterna onekligen isär.
På många arbetsplatserna är svaret nej – frågar man gastronomen Edward Blom är svaret ja, det mesta är okej, med undantag för levergryta och surströmming.
– Annars tycker jag att i princip allt som ingår i normala middagsrätter har folk rätt att äta dagen efter till lunch. Man ska ha ganska hög tolerans för vad andra har på sin tallrik, tycker jag, säger han i en intervju med Vision.
Uppmaningen: Använd inte mikrovågsugn
Men det är svårt att undgå att fisklukten blir väldigt tydlig när man värmer en fiskrätt i mikrovågsugnen.
Och enligt fiskhandlaren Alexander Freiholtz är det inte nödvändigtvis fisken som är orsaken till lukten, utan just mikron.
– Mikrovågsugnen är ju ingens favorit. Den är en smakdödare, den är ju inte bra till något. Jag brukar säga att jag använder den till två grejer: att poppa popcorn och tina bröd, säger han till TV4.
Om man har tillgång till andra uppvärmningsmetoder är det därför att föredra. Att värma en fiskgratäng i ugnen tar något längre tid, men luktar mindre och kan till och med bli godare.
MISSA INTE: Senaste nytt – ta del av det som händer just nu
Fisken du aldrig ska ha i matlåda - luktar mest
Har du inte tillgång till en ugn på arbetsplatsen?
Då kan du åtminstone tänka på att inte ha med dig de fisksorter som luktar absolut mest.
– Strömning är ju en bov. Om jag steker strömning sitter det ju i väggar, tak och kläder. Det kan ju vara kvar i två veckor, känns det som, säger Freiholtz till TV4.