Mest läst

Aviciis dokumentär "True Stories" kommer till Netflix

Aviciis egna dokumentär kommer till Netflix. Då börjar den sändas. Foto: Usplash och Christine Olsson/TT
Dela på Pinterest
Snart kommer Netflix släppa en dokumentär om Aviciis liv som kommer sändas i hela Europa och USA.

Nu är det klart att Netflix snart kommer släppa en dokumentär om svenska Dj stjärnan Avicii som gick bort i april 2018.

Dokumentären har spelats in under fyra år och den visar upp hans stressiga livsstil med konserter, resor och den ständiga pressen att leverera nytt bra material.

Tidigare har dokumentären som heter "True stories" visats på SVT. Den hade premiär i Sverige den 26 oktober 2017 och redan då flaggade den för hur dåligt Tim "Avicii" Bergling mådde.

I "True stories" berättar Tim om sin stress och både han och hans manager förutspår att DJ-livet kommer bli stjärnans död.

"Tim kommer att dö, med alla intervjuer, radioturnéer och spelningar. Han kommer dö", säger Tims manager Ash Pournouri i dokumentären.

Aviciii hyllades under Summerburst tidigare i sommar. Bild: Christine Olsson/TT

Bara månader efter att det värsta förutspåtts så inträffade det. Tim hittades död den 20 april 2018 i Oman, bara 28 år gammal.

Under den helgen som nyheten om världsstjärnans död kom ut så sågs dokumentären över 300 000 gånger och för många blev det en ögonöppnare. Man får se hur hårt han pressas av personerna i hans närhet och hur han kämpar för att orka med vardagen.

Tim sätter även ord på hans känslor och hans stress vilket många kan relatera till.

Dokumentären skulle egentligen släppas enbart för Netflix-användare i Europa. Men nu är det klart att det även kommer visas i USA också. Den 28 släpps dokumentären och om du inte sett den ännu borde du ta dig tid att kika på den.

Under Rockbjörnen 2018 så prisades Avicii för sin musik. Hans pappa var då där i hans ställe för att ta emot den avlidne sonens pris. Då höll han ett vackert tal som rörde många till tårar. Se vad han sa i videon nedanför.

Mer:

Aviciis pappa, Klas Berglings, känslosamma tal under rockbjörnen 2018

Hilda X Don Diablo släpper låt till minne av Avicii