Mest läst

9 löptips med Tuva Malmo

Dela på Pinterest
Tuva har tränat löpning i stort sett hela sitt liv och delar med sig av de bästa tipsen, take a look!

1. Se löpningen som en belöning och inte som ett straff. Det ska vara efterlängtat och lyxigt att unna sig en stund i spåret.


2. Använd löpningen som en paus i något. Det kan vara en paus från plugget eller som en avslappning efter en hektisk dag på jobbet.

3. Löpningen ska vara en skön stund för dig själv, ett sätt att få egentid på. Det blir med det tankesättet underbart att få ta en löptur i skogen.

5 saker tjejer överanalyserar som din dejt inte ens reflekterar över

4. För att hitta motivation behöver du börja med små steg. Det kanske är att ta en promenad med en kompis eller springa uppför en backe 10 minuter. När du därefter känner att du börjar få rutin på träningen kommer den kännas självklar vilket gör att motivationen följer med dig.


5. Lyssna på någon grym podcast, det ger en känsla av sällskap och tiden bara flyger förbi.

3 anledningar till varför du ska göra plankan varje dag

6. Lägg inte energin på fel saker, det vill säga spring inte med telefonen i handen, ha kläder som sitter där de ska och var här och nu. Tankar som snurrar eller att man endast tänker på hur jobbigt det är tar mer energi än vad man tror.

5 anledningar till varför din bff är den enda terapin du behöver en dålig dag


7. Det stärker ens självförtroende väldigt mycket. Man känner sig både stark, säker och glad.

Inspireras av härliga frukostar från våra bloggare

8. Skaffa ett "flipbelt". Det är det bästa redskapet för löpning. Där får du plats med mobiltelefon, nycklar och annat du kanske behöver ha med dig ut på löpturen.


9. Det är ett grymt sätt att utmana sig själv på. Man övar sig psykiskt att fortsätta kämpa även fast det är jobbigt och det gör en stark som du känner att du kan ha nytta av till annat i livet. Dessutom får du bättre sömn, aptit och man lär känna sig själv mycket bättre.

Läs också: 7 löften vi tycker alla borde ha i September

Bilder: Tuva Malmo

Av: Sofia Frisk