Mest läst

7 trender från 80-talet som har kommit tillbaka

7 trender från 80-talet som har gjort comeback. Foto: Bildkälla: Stella Pictures
Dela på Pinterest
80-talet har kommit tillbaka och dominerar dagens mode. Hade du koll på att dessa trenderna var stora under 80-talet?

Off-shoulder

Off-shoulder samt one-shoulder är två av våren och sommarens största trender. Men synliga axlar var även extra populärt under 80-talet då den syntes i klassiska filmer som Flashdance, Pretty in Pink och Ghostbusters. Det har länge spekulerats i att off-shoulder trenden är över men denna sommaren har bevisat att vi inte sett det sista av bara axlar. 

Bild: Stella McCartney spring/summer 2018. Bildkälla: Stella Pictures

Volanger

Under 80-talet dominerade volanger modet. Det är inte fullt lika dominerande idag men vi ser mycket volanger på allt från tröjor och klänning till byxor. 

Bild: Balmain spring/summer 2018. Bildkälla: Stella Pictures

Djurmönster

En av höstens största trender är djurmönster, precis som på 80-talet då djurmönster var allt och lite till. 80-talet handlade om vilda mönster och fläckar samt ränder från leoparder, geparder och zebror. Vem skulle kunna ana att djurmönster skulle få en så stor comeback 2018? 

Bild: Max Mara autumn/winter 2018. Bildkälla: Stella Pictures

Vadderade axlar

Vadderade axlar är kanske den trend som är mest synonym med 1980-talet. I dagsläget tar många modehus och varumärken efter 80-tals trenden som gjort comeback. Dock har de vadderade axlarna blivit mer moderna och sitter numera på var och varannan influencer. 

Bild: Louis Vuitton cruise collection 2019. Bildkälla: Stella Pictures

Puffiga ärmar

Vadderade axlar och puffiga ärmar går lite hand i hand. Vi har förstått det som att ju större allt var under 80-talet desto bättre var det. Inför hösten har Stella McCartney inspirerats av 80-talets puffiga ärmar. 

Bild: Stella McCartney autumn/winter 2018. Bildkälla: Stella Pictures

Kostymen

Det var i filmen Working Girl som kostymen kom att bli en riktig hit under 80-talet. Än idag är det en stor trend och många kändisar syns i den. Kostymen är lätt att klä upp och ner, kanske enklare idag än vad den var på 80-talet. 

Bild: Roland Mouret autumn/winter 2018. Bildkälla: Stella Pictures

Cykelbyxor

Cykelbyxorna har verkligen gjort en comeback i sommar. Idag ser vi hela Kardashian-familjen bära dem liksom många influencers. Under 80-talet var cykelbyxan lika trendig som idag då prinsessan Diana och popstjärnan Madonna bar dem. 

Bild: Off-White spring/summer 2018. Bildkälla: Stella Pictures

Vill du se hur kändisarna bär upp trenderna från 80-talet som har gjort comeback? Kolla då i videon ovan.

Läs mer:

Gina Tricot tar tillbaka trenden från 00-talet