Mest läst

5 enkla sminkmisstag som kan förstöra ditt bröllop

Sminkmisstag du inte vill göra på bröllopsdagen. Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är det dags för din stora dag snart? Funderar du på vilken typ av sminkning du ska satsa på? Här är några misstag du borde undvika, som annars kan förstöra ditt bröllop.

1. Du ger make up-artisten fria händer

När det vankas bröllop är det självklart att maxa och unna sig lite lyx. Därför är det vanligt att anlita en make up-artist som ska göra dig fin. Men, ett misstag här är att du anlitar en make up-artist du inte litar på, och som då kan lägga en make på dig som du inte är bekväm med. Att känna sig obekväm på sitt eget bröllop är ett stort no no! Kommunicera noga med din make up-artist innan, och kanske testa din make någon dag tidigare, för att vara på säkra sidan!

Foto: Unsplash

2. Du använder inte vattenfast smink

Bröllop innebär äkta kärlek, och äkta kärlek kan såklart få glädjetårarna att rinna. Det kommer bli fint, magiskt och säkert en riktig gråtfest. Gör inte misstaget och gå runt med smink som runnit under ögonen, utan låt tårarna rinna fritt med vattenfast smink.

Foto: Unsplash

3. Du sätter inte ditt smink

Ska du gifta dig på sommaren så kommer svetten garanterat att rinna. Inte bara av solen, utan även av nervositet, stress och all dans som tillkommer. Glöm därför inte bort att sätta ditt smink ordentligt, med settingpowder eller spray på din stora dag! 

4. Du använder fel läppstift

Tänk på att du ska pussa din älskling, dricka bubbel och äta tårta. Välj ett läppstift som sitter hela dagen utan att du behöver sätta på eller kladda ner din älskling.

Foto: Unsplash

5. Du glömmer pudret hemma

Ett annat misstag många gör – men som inte handlar om själva sminkningen – är att de glömmer pudret hemma. Har du lagt en fin make innan bröllopet kan det vara bra att ha med dig ett extra puder, så du lätt kan springa in på toaletten och pudra näsan – och se lika fräsch ut som innan!

Foto: Unsplash

Att lägga ner mycket tid och pengar på ett bröllop är inte ovanligt, men vad ångrar brudarna egentligen att de spenderade pengar på? Se i videon.

Mer:

Vill du undvika röda prickar vid rakning? Här är knepen

Gilla Modette på Facebook