Mest läst

IPL: Därför ska du välja IPL som hårborttagningsmetod

Dela på Pinterest
Varför ska man göra IPL? Vilken är den bästa IPL-apparaten för hemmabruk? Modetteredaktionen reder ut alla dina frågor om IPL.

IPL för hemmabruk har blivit allt mer populärt de senaste åren och framförallt nu under pandemin då många väljer att göra behandlingarna hemma istället. 

Hur går IPL till?

Med lätta ljuspulser som absorberas av hårets melanin stimuleras hårväxten och gör så att den hamnar i en så kallad vilofas. Det i sin tur innebär att håret lossnar och förhindrar att håret kommer tillbaka. Med regelbunden behandling hindras hårrötterna från att produceras igen. För att behandlingen ska få ett lyckat resultat krävs det att man har mörkare hårfärg då varken blont, grått eller vitt hår har tillräckligt med pigment för att bita på behandlingen.

Vad är det som är så bra med IPL? 

Det är helt enkelt en professionell hårborttagningsmetod som ger ett betydligt mer långvarigt resultat än traditionella rakhyvlar eller trimmer. Det unika systemet behandlar ända ner till hårsäckarna istället för att bara kapa av hårstråna. Hårrötterna angrips utan att huden omkring påverkas. Resultatet blir en mjuk, len och hårfri hud som håller länge. Är du ute efter en snabb och effektiv hårborttagningsmetod är det alltså IPL du ska välja!

Den här artikeln innehåller reklamlänkar.

IPL för hemmabruk till riktigt bra priser under Black Friday 2021

1. Braun Silk expert Pro 3 Permanent hårborttagning

Braun Silk expert Pro 3 är tillverkad med den senaste generationen av IPL-teknik. På endast tre månader kan du reducera hårväxten permanent med denna fiffiga lilla maskin. För en säker och effektiv hårborttagning anpassar denna IPL-apparat sig efter din hudton. Den passar utmärkt för borttagning av hår på både ben, armhålor och bikinilinje. Det bästa av allt är att behandlingen går snabbt - på endast 9 minuter kan du behandla båda benen.  Du hittar den här.

2. Aylima IPL Pink

Denna IPL-apparat från Aylima är avsedd för hemmabruk och tar bort oönskad hårväxt på ett kick. Resultatet blir långvarigt och du kommer att kunna njuta av dina hårfria ben läääänge. En av de mest prisvärda IPL behandlingarna som finns på marknaden just nu. Aylimas IPL-maskin har inbyggda sensorer som automatiskt känner av om du skulle rikta maskinen fel och ger därför av sig en varningssignal för att indikera att något är fel. Säkert och smart ILP-maskin med andra ord! Du kan hitta den här.

3. Braun Silk-expert Pro 5

Braun Silk-expert Pro 5 är den säkraste, mest effektivaste samt snabbaste IPL-maskinen för hårborttagning på endast 4 veckor. Denna IPL-apparat läser av huden regelbundet för att säkerställa en optimal balans mellan säkerhet och effektivitet för en felfri hårborttagning. Pro 5 är snäppet vassare än sina föregångare med sin kompakta design, då den är 15 procent mindre och 25 procent lättare. Den utlovar dessutom att vara dubbelt så snabb som Silk expert 5.  Klicka hem den här.

4. Philips Lumea IPL 9000

Denna IPL-maskin från Philips 9000-serie utlovar en hårfri hud efter 6 månaders behandling. Redan efter 3 behandlingar kommer man att kunna se en effekt på cirka 92 procents hårminskning. Philips Lumea 9000 ger en komplett hårborttagning för hemmabruk som efterliknar en salongsbehandling. Med rabattkoden FRESH1000 får du 100 kronor vid köp av 1 000 kronor. Klicka hem den här.

5. Effektiv hårborttagning med Philips IPL BRI923/00

Philips Lumea Advanced BRI923/00 är framtagen och utvecklad för att enkelt och smärtfritt ta bort hår på ett snabbt och effektivt sätt. Med denna IPL-maskin får du tillbehör för hårborttagning på hela kroppen och ansiktet. Köp den här.

Läs mer:

Epilator: Fynda de bästa hårborttagningsmaskinerna under Black friday 2021

Så här fungerar hårborttagning med IPL