Stockholm

Mona Sahlin

Mona Sahlin föddes den 9 mars 1957 i Sollefteå och är en före detta svensk politiker. Hon var Socialdemokraternas första kvinnliga partiledare och hade den posten från 2007 till 2011. Hon tog över partiledarposten efter Göran Persson. Sahlin efterträddes därefter av Håkan Juholt i mars 2011.


Hon är gift med Bo Sahlin sedan 1982 och tillsammans har de barnen Johan och Gustav. Sahlin har dessutom dottern Ann-Sofie från sitt tidigare förhållande med David Peña. Hon har tre syskon: Lena Ridemar, Anna Maria Andersson och Janne "Japop" Andersson.


Oktober 1995 rapporterade Expressen att Sahlin använt statens kontokort under 1990-1991, då hon var arbetsmarknadsminister, för privat bruk. Detta kom att kallas för "Tobleroneaffären" som ledde till en förundersökning. Den lades ner då de inte kunde bevisa att hon begått något brott.


Hon har skrivit böckerna "Med mina ord" 1996 och "Möjligheternas land" 2010. Efter sin tid som partiledare blev hon ledamot i stiftelsen Expo och Systembolagets styrelser.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.