Skilsmässa för Björn och Lena Ulvaeus – så ska deras tillgångar delas
Björn och Lena Ulvaeus går skilda vägar efter 41 år som gifta. - Foto: Anders Wiklund/TT och Leif R Jansson/TT

Skilsmässa för Björn och Lena Ulvaeus – så ska deras tillgångar delas

Björn Ulvaeus och hans fru Lena Ulvaeus ska skilja sig efter 41 år tillsammans. Makarna sitter på rejält saftiga tillgångar som exempelvis dyra bostäder, sju bilar och ett gemensamt bankkonto på 20 miljoner kronor – som nu ska delas upp.


På onsdagen kom beskedet att Abba-stjärnan Björn Ulvaeus och hans fru Lena Ulvaeus går skilda vägar efter 41 år som gifta. 

När man varit gifta så länge och samtidigt haft extrema framgångar innebär det att paret nu har en del tillgångar som ska delas upp. 

Så ser Björn Ulvaeus och Lena Ulvaeus äktenskapsförord ut 

Totalt har paret skrivit sju äktenskapsförord sedan 1980, varav det senaste upprättades 2013 och undanröjer alla de tidigare registrerade bestämmelserna, enligt uppgifter Aftonbladet har tagit fram.

Äktenskapsförordet är endast en sida långt och det förtäljer bara vad som ska utgöra giftorättsgods, det vill säga delas på hälften mellan dem vid en skilsmässa. 

Bland annat gäller det villan i den välbärgade Stockholmsförorten Djursholm där de har bott sedan 1990-talet. Huset värderas idag till 56 miljoner kronor. Det innefattar även makarnas sommarställe på Värmdö som de köpte 2005 för 6,7 miljoner kronor. 

Björn och Lena ska även dela på “allt till dessa fastigheter hörande lösöre”, “all bohagsegendom”, “all konst, oavsett var den finns” och “samtliga bilar och båtar”, rapporterar tidningen. 

Foto: Adam Ihse/TT

Fastigheterna som ska delas upp mellan Björn Ulvaeus och Lena Ulvaeus

- Villan i Djursholm (består av två fastigheter) 

- Sommarstället på Värmdö (består av två fastigheter på 3 respektive 23 hektar)

De fordon som Björn Ulvaeus äger 

- Mercedes-Benz EQS 580, 2021 

- Audi A1 Sportback, 2021

- Tesla Model 3, 2020

- Jaguar E-Pace, 2020

- Toyota RAV4, 2017

De fordon som Lena Ulvaeus äger 

- Lexus LS500, 2017

- Toyota RAV4, 2016

Sammanlagt äger alltså Lena och Björn sju bilar, bland annat en Mercedes Benz EQS580, årsmodell 2021, som kostar ungefär 1,5 miljoner kronor. 

Björn Ulvaeus och Lena Ulvaeus banktillgångar

Vad gäller parets banktillgångar är det ett specifikt konto som benämns som ska delas mellan dem. “Minibehållningen i detta konto får aldrig understiga 20 miljoner kronor”, står det i äktenskapsförordet. 

Men i äktenskapsförordet står ingenting om Björn Ulvaeus omfattande företagsverksamhet. Bland annat är han delägare i koncernen Pophouse, som exempelvis äger Cirkus, Pophouse Hotel och Hasselbacken på Djurgården, enligt Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

1 timme sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

2 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.