Influencern Laila Högfeldt svarar på kritiken: "Det gör mig inte till en ond människa"

Tidigare i veckan fick influencern Laila Högfeldt, 32, motta stark kritik efter ett inlägg på Instagram rörande kriget i Ukraina. Nu, några dagar senare, väljer hon att bemöta kritiken.


I en story på Instagram tidigare i veckan berättade den 32 år gamla influencern och trebarnsmamman Laila Högfeldt att hon inte är särskilt orolig över den pågående krisen i Ukraina.

Som svar på frågan om hon är nojig för Sveriges skull gällande konflikten Ryssland Ukraina, svarade Laila:

“Jag är inte orolig för jag läser inte nyheterna, vet inte vad som hänt”.

Laila Högfeldt svarar på kritiken

Efter sitt svar på tal tog influencern emot stark kritik, något hon nu valt att svara på i ett inlägg på Instagram.

"Idag, torsdagen den 24 februari vaknade jag, vi, upp till den fruktansvärda nyheten om att Ukraina är under attack. Idag har jag såklart följt nyheterna, fått frågor om kriget från mina barn som jag försökt på bästa sätt att svara på, pratat med min man (som fortfarande är mer insatt i det här än jag) och fasats över vad som skett."

"Känns absurt att få mig att framstå som något annat"

Hon menar vidare att hon framställs som att hon inte bryr sig, något hon starkt dementerar.

"Det gör jag såklart och det känns absurt och orättvist att försöka få mig att framstå som något annat", skriver hon och berättar vidare att hon under dagen följt nyheterna och pratat med sina barn om vad som pågår.

"Alla som känner mig vet att jag bryr mig. Men de vet också att jag inte har koll på politik och nyheter. Kanske ytligt och dåligt att inte ha koll, men det är jag nog inte ensam om. Det gör mig inte till en ond människa. Onda människor är sådana som medvetet misstolkar andra och sprider rykten för att förstöra och skapa hat. Det behöver vi inte i dag."

Laila har sedan dess postat flera inlägg till trovärdiga källor och insamlingar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!