Nu talar Jacob Liebermann ut om varför sonen Arnold återigen exponeras på sociala medier.
Nu talar Jacob Liebermann ut om varför sonen Arnold återigen exponeras på sociala medier. - Foto: Foto: Youtube/Moderna familjen/Stella Pictures

Jacob Liebermanns oväntade svar – därför syns Arnold på sociala medier igen

Jacob Liebermann har tidigare riktat skarp kritik till föräldrar som exponerar sina barn på sociala medier – bland annat exet Margaux Dietz som flitigt visat upp den gemensamma sonen på sina kanaler. Nu talar Jacob ut om varför Arnold återigen visas.


Jacob Liebermann, 37, var tidigare tillsammans med en av Sveriges största influensers Margaux Dietz, 31. 

Hennes karriär rivstartade 2017 när hon la ut en förlossningsvideo på Youtube vid födseln av den gemensamma sonen Arnold. Sedan dess har sonen ofta förekommit på influenserns sociala medier som hon uppdaterar flitigt. På Instagram, Youtube och Margaux blogg har fansen kunnat följa sonens uppväxt. 

Margaux och Jacob hade under en längre period en stormig on/off-relation, men valde 2019 att separera helt och flytta isär. Inte långt därefter inledde Margaux en relation med Emil Ingemarsson. Men den relationen tog slut och året därefter förlovade sig Margaux istället med Sean Canning. Den förlovningen bröts emellertid och nu är influensern singel igen.

Jacob Liebermann: “Ingen förälder bör kunna berika sig på bekostnad av sina barns privatliv"

Efter uppbrottet har relationen mellan Jacob Liebermann och Margaux Dietz varit långt ifrån bra. En stor konflikt dem emellan har handlat om sonen Arnold och att Margaux exponerade honom på sina sociala medier mot Jacobs vilja. 

Jacob har tidigare berättat för Nyheter24 att han kämpade för frågan om barn som exponeras på nätet och själv ville få bort sonen från rampluset. Han menade att han ville skydda sin sons integritet “till varje pris”

– Jag kommer inte sluta kämpa för hans integritet, han ska inte exponeras mer på det här sättet. Han ska leva sitt liv, där han döms för den han är och de prestationerna han gör och inget annat, sa han till Nyheter24.

Jacob Liebermann har också argumenterat om saken på sociala medier. På sin Instagram skriver han bland annat:

“Min son har exponerats nära hundra miljoner (100 000 000) gånger på Youtube och har nära en halv miljon följare utan att själv ha valt detta.”

"För mig är barns integritet en hedersfråga och ingen förälder bör kunna berika sig på bekostnad av sina barns privatliv", fortsätter Jacob på Instagram.

Jacob Liebermanns helomvändning om att exponera sonen – var hans idé

Men nu verkar Jacob Liebermann ha gjort en helomvändning. Han har valt att delta i en realityserie på just Youtube tillsammans med Margaux Dietz  – där sonen återigen uppvisas för flera tusentals tittare. 

Youtubekanalen heter “Moderna familjen” och ska följa familjen Liebermann-Dietz i vardagen. I premiäravsnittet berättar exparet bland annat om bråken efter separationen och deras nuvarande relation, och svarar på en hel del personliga frågor.

En av frågorna som kommer upp är den som många ställt efter tillkännagivandet av serien: “Hur kommer det sig att Jacob har ändrat sig gällande att Arnold ska få synas på Youtube?”. 

Foto: Youtube/Moderna familjen

Och Jacob Liebermanns svar är inte ett väntat sådant. Han avslöjar nämligen att det var hans egen idé att göra en realityshow.

– Jag har ju alltid tyckt att det är kul att köra det här upplägget litegrann. Fast litegrann när man får vara med och bestämma och det är på ens egna villkor, säger han i Youtubeklippet. 

När han levde tillsammans med Margaux var han mer negativt inställd till sociala medier eftersom han inte tyckte att det skedde på hans egna premisser. Nu finns andra villkor som de båda är med på. Jacob berättar att det inte ska filmas tre gånger i veckan, som tidigare, och inte heller när han inte är beredd på det. 

–  Det var inte ett jobb för mig på samma sätt, och när det blev liksom påtvingat – det blev dränerande, menar han.

Jacob Liebermann om sonens förekomst på sociala medier: “Då upphör det”

Jacob Lieberman har inte bara gått med på att Arnold får synas på den nya kanalen, utan sonen dyker nu återigen upp i Margaux Dietz flöde. Även Jacob själv lägger upp bilder på sonen på Instagram, varav några av inläggen är betalda samarbeten. 

I Youtubeklippet berättar han vidare om sin syn på exponering av barn på sociala medier i dagsläget.

– Först och främst: Debatten kring den här frågan är jätteviktig. Vi konsumerar sociala medier som aldrig förr. Det här är en samhällsviktig fråga på alla plan, menar Jacob.

– Det är vi som föräldrar som har ett ansvar för att barnen känner sig trygga, att de behandlas med respekt, och sen är det är ytterst viktigt att barnen själv känner att de vill vara med och att de tycker att det är roligt. Det är det det kokar ner till. Sekunden någonting skulle upplevas annorlunda – då upphör det, fortsätter han.

Följarna missnöjda med Jacob Liebermanns svar om Arnold

Men vad som skiljer sig från tidigare angående sonens förekomst på sociala medier förblir oklart. Margaux Dietz stämmer nämligen in och menar att de alltid har haft det på det viset som Jacob beskriver, och han säger inte emot henne.

Och följarna är inte helt nöjda med Jacob Liebermanns aningen svävande svar. En kommentar från en missnöjd tittare som fått mängder med likes lyder: 

“...fick inget svar på varför just Jacob har ändrat sig om att visa Arnold”.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

2 timmar sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

2 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.