Grattis till prins Julian ett år gammal!
Grattis till prins Julian ett år gammal! - Foto: Jonas Ekströmer/TT, Fredrik Sandberg/TT, Instagram/prinsparet

Prins Julian fyller ett år – se de härliga bilderna på minstingen här

Under lördagen valde prinsessan Sofia, 37, och prins Carl Philip, 42, att fira sin sons ettårsdag privat, men delade med sig av sockersöta bilder på Instagram.


Fredagen den 26 mars 2021 meddelade hovet att Sverige välsignats med ytterligare en liten prins – Julian Herbert Folke, Hertig av Halland.

Bildkälla: H.K.H Prins Carl Philip

Prins Julian var hela 49 centimeter lång och vägde 3,2 kilo precis efter att han var nykläckt, berättade kung Carl Gustaf under en pressträff för prick ett år sedan.

Prins Julian firades hemma med familjen

I dag fyller lille prinsen hela ett år gammal, vilket firades med närmsta familjen och självklart – tårta!

Med sitt ljusa hår och kristallblå ögon charmar han hela Sverige efter mammas och pappas gratulationer.

Därför är inte prins Julian Prins av Sverige

Även om prins Julian föddes in i kungafamiljen, så är han ingen Kunglig Höghet och därför inte Prins av Sverige. Hur kommer det sig, kanske du tänker?

Jo, det är faktiskt ett resultat av kungens beslut om ett mer kompakt kungahus. Det innebär att prins Julian kommer behöva tjäna egna pengar när han blir stor, enligt Svensk Dam.

Så många barn har prinsessan Sofia och prins Carl Philip

Prinsparet har sedan tidigare två söner. Prins Alexander Erik Hubertus Bertil, som föddes den 19 april 2016 och fick titeln Hertig av Södermanland. Prins Alexander är den femte i tronföljden efter Kronprinsessa Victoria, Prinsessan Estelle, prins Oscar och prins Carl Philip.

Prins Alexander fick en lillebror den 31 augusti 2017. Till världen kom då prins Gabriel Carl Walther, Hertig av Dalarna. Han är den sjätte i tronföljden.

Bildkälla: Kungl.Hovstaterna/TT

Grattis prins Julian önskar vi på Nyheter24!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!