Glenn Hysén säger i Nemo Hedéns podcast att han tycker Jimmie Åkesson har "sunda idéer".
Glenn Hysén säger i Nemo Hedéns podcast att han tycker Jimmie Åkesson har "sunda idéer". - Foto: Stella pictures och Stefan Jerrevång/TT

Glenn Hysén berättar – är Sverigedemokrat: "Sunda idéer"

Glenn Hysén gästar Nemo Hedéns podcast och berättar då om sin inställning till Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson.
– Jag tycker att han har sunda idéer, säger Glenn Hysén i podcasten.


Den tidigare landslagsspelaren Glenn Hysén skrev 2018 en krönika i GT om att han inte hade röstat på 20 år, men att det stundande valet skulle bli första gången på länge. Däremot berättade han inte vilket parti som skulle få hans röst.

Glenn Hysén gästar Nemo Hedéns podcast

Det är när Glenn Hysén nu gästar Nemo Hedéns podcast “Nemo möter en vän” som han får en fråga om han är Sverigedemokrat. 

– Jag är det, ja, svarar Glenn Hysén. 

Han fortsätter: 

– Inte så att jag är politiskt insatt, det är jag fan inte, inte ett dugg. Jag tycker att det är så jävla tråkigt. Men jag tycker att han (Jimmie Åkesson reds. anm) har sunda idéer. När man lyssnar på vad han säger så faller allting, så ja, man fattar.

Glenn Hysén om Sverigedemokraterna: Jimmie Åkesson har sunda idéer 

Nemo Hedén frågar vidare vilka reaktioner Glenn Hysén har fått när han berättar om sin politiska ställning. 

– Peppar, peppar, jag har inte fått något skit för det. Mer än just den gången då när han var med och inga andra, i podden då.

Jimmie Åkesson gästade nämligen Glenn Hyséns podcast “GöttÄnna” 2018. 

Glenn Hysén på Twitter 2019: "Jimmie Åkesson, sicken gubbe"

Det är inte första gången Glenn Hysén uttalar sig om Sverigedemokraterna. 2019 skapade han starka reaktioner på Twitter. I ett inlägg som nu är borttaget skrev han att SD har en "go inställning" när det kommer till gängvåld: 

”Jimmie Åkesson, sicken gubbe. När det gäller gängkriminalitet har han en go inställning, ta bort dräglet, hårdare tag. Ha d gott. Glenn” 

Inlägget togs sedan bort och Hysén twittrade sedan att han inte sympatiserar med SD, något Nyheter24tidigare rapporterat om.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!