Stockholm

Här är 11 svenska kändispar med stor åldersskillnad

Det finns en viss ålderskillnad bland våra svenska kändispar.
Det finns en viss ålderskillnad bland våra svenska kändispar. Foto: Stella Pictures/Christine Olsson/Karin Törnblom/TT

Kändisparen är många, och även i Sverige verkar många kändisar ha hittat lyckan - med varandra. Men visste du att det i några av paren finns en stor ålderskillnad? Kika nedan för att se vilka.

Åldern är bara en siffra när det kommer till kärlek, brukar det sägas. Och i vissa fall stämmer det verkligen - det finns åtskilliga exempel på par som funnit varandra trots en stor åldersskillnad.

Läs mer

Åldern är bara en siffra när det kommer till kärlek, brukar det sägas. Och i vissa fall stämmer det verkligen - det finns åtskilliga exempel på par som funnit varandra trots en stor åldersskillnad.

Mellan kändisparet Michael Douglas och Catherine Zeta-Jones skiljer det till exempel hela 25 år. Även Leonardo DiCaprio har konsekvent lyckats välja yngre partners - den senaste flickvännen Camila Morrone är 22 år yngre är “Leo”.

De svenska kändisparen med stor åldersskillnad

Penny Parnevik och Douglas Murray

Bildkälla: Stella Pictures

Mellan influencern Penny Parnevik, 25, och hockeyspelaren Douglas Murray, 42, skiljer det 17 år. Paret träffades genom Pennys föräldrar Mia och Jesper Parnevik, då Murray är familjevän med dem. 

Idag lever paret lyckliga och har hunnit få två barn - sonen Atticus och dottern Pebble. På sociala medier får följarna hänga med i parets vardag.

E-type och Melinda Jacobs

Bildkälla: Karin Törnblom/TT

Artisten Martin Eriksson, 56, mer känd som “E-type”, är tillsammans med författaren och fosterhemsmamman Melinda Jacobs, 37. Det skiljer alltså 19 år mellan paret. Jacobs blev uppmärksammad i media i samband med “Lilla hjärtat-fallet”, då hon var fostermamma åt lilla Esmeralda.

Paret fick en dotter ihop i början av 2023.

Filip Hammar och Agnes Lindström Bolmgren

Bildkälla: Stella Pictures

Medieprofilen och “Filip & Fredrik”-halvan Filip Hammar, 47, är tillsammans med flickvännen Agnes Lindström Bolmgren, 32. Åldersskillnaden mellan paret är alltså 15 år.

Till vardags jobbar Agnes Lindström Bolmgren som skådespelare, och hon har medverkat i bland annat “Bäckström” och “Suedi”. Paret bor tillsammans i Los Angeles.

Tareq Taylor och “PT-Fia”

Bildkälla: SVT

Stjärnkocken och tv-profilen Tareq Taylor, 52, har nyligen hittat kärleken i Sofia “PT-Fia” Ståhl, 33. Mellan paret skiljer det 19 år - någonting som Tareq har kommenterat.

– Det är ingenting som vi tänker på. Antingen så funkar det eller så funkar det inte. Åldern spelar ingen roll, sa Tareq Taylor till Svensk Dam.

Laila Bagge och Korosh Kananian

Medieprofilen och radioprataren Laila Bagge, 48, hittade kärleken i Korosh Kananian, 29. Åldersskillnaden mellan dem är därmed 18 år. Men det verkar inte bekymra paret det minsta - Laila är upp över öronen kär i sin Korosh.

– Du får mig att känna mig så jävla älskad och stark. Efter snart 7 år så fattar jag inte att jag fortfarande kan ha samma pirriga känsla i magen när jag ser på dig, skrev hon på sin Instagram.

Camilla Läckberg och Simon Sköld

Bildkälla: Christine Olsson/TT

Mellan författaren och numera tv-profilen Camilla Läckberg, 46, och hennes Simon Sköld, 34, skiljer det 13 år. Makarna har även en gemensam dotter, Polly, tillsammans.

Även Camilla valde till slut att offentligt kommentera åldersskillnaden mellan paret:

“Tänk va. Alla som tyckte, hade åsikter, kraxade som olyckskorpar, dömde ut. För 13 års åldersskillnad. Åt "fel’" håll. Nu drygt fem år senare står vi starkare än någonsin. Älskar dig Simon”, skrev hon då på Instagram.

Hannah Widell och Philip Lindh

Medieprofilen och entreprenören Hannah Widell, 47, är idag tillsammans med arkitekten Philip Lindh, 31. Paret är numera förlovade och har fått sonen Frank tillsammans. Mellan Hannah och Philip skiljer det 16 år.

Isabella Löwengrip och Paul Sundvik

Bildkälla: TV4

Entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip, 31, och undervattensfotografen Paul Sundvik, 54, har en ålderskillnad på 23 år. Paret bor idag tillsammans på Lidingö och planerar för en framtid tillsammans, med bland annat barnplaner. De medverkade också i “Tillsammans med Strömstedts”, där de pratade mer om sin relation.

Ulf Lundell och Ninna Prage

Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT/Frida Rönnholm

Artisten Ulf Lundell, 72, fann kärleken i PR-konsulten Ninna Prage, 39. Åldersskillnaden dem emellan är 34 år, och Ninna är hela fem år yngre än Ulf Lundells dotter Sanna Lundell, 43.

Dolph Lundgren och Emma Krokdal

Bildkälla: @dolphlundgren/Instagram

Ett par vars åldersskillnad blivit omskriven är skådespelaren Dolph Lundgren, 64, och hans nästan 40 år yngre flickvän Emma Krokdal, 25. Paret är nu förlovade och planerar för ett bröllop.

Emma Krokdal har tidigare kommenterat åldersskillnaden till norska VG:

– Vi vet att folk kommer att reagera, men det enda som betyder något är att familjen och människor i vår närhet tycker att det är okej, sa Emma till tidningen.

Sanna Lundell och Mikael Persbrandt

Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

Journalisten Sanna Lundell, 43, och skådespelaren Mikael Persbrandt, 58, skapade stora rubriker i tidningarna en gång i tiden. Åldersskillnaden mellan paret är nämligen hela 15 år. 

Idag bor de på en gård i Sorunda och har tillsammans barnen Igor, Lo och Fox. Sanna har även dottern Olga från ett tidigare förhållande med artisten Wille Crafoord.

Premium
Engångsbetalning - snabbt och enkelt
Detta är en låst artikel. Logga in om du redan har köpt den.
Läs våra köpvillkor här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.